Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms, vol. 4

QUOTE(Misisipe10 @ 2013 02 12, 20:39)
Labai ačiū už operatyvumą 4u.gif

O nuimti vieną akį, tai čia paprastai ją nukelti ir toliau megzti?

nukelt neismegzta,paprasciausiai ant kito virbalo.
Atsakyti

Labas rytas!

Vėl kreipiuosi pagalbos blush2.gif Nu niekaip negaliu numegzti šios eilutės, kur pazymejau raudonai doh.gif Nesigauna man tos 49 akys. Gal cia klaida kokia, nes tos eilutės simetriškai eina, o ši kažkokia ne tokia g.gif Ačiū už pagalbą 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Pazymeta raudonai pradejau verst ir kazkaip su tom protiazkom ten neaisku man,Isverst pazodziui galiu,bet nelabai suprasi kas gausis,nes ir man neaisku.Jei turi imesk rasciuka,bus aiskiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 13 vasario 2013 - 11:16
Pagal tokią schemą ir mezgu. Yra tik tik taip parašyta kaip megzti. Čia turi būti mezgamo žaislo kūnas. rolleyes.gif

o ta protiazka beveik tas pats kaip sumegzti dvi akis, vis tiek gaunasi viena akis. Toje eilutėje visai nedera man tas vienos akies nukėlimas doh.gif
Atsakyti
Taip,praejusioj eilej tu turejai 53 akis.Tai ir mezgi jas,kad visos susimegztu.:21 geroji,1 nuimt,1 ismegzt gerai,pertemt viena per kita,kad gultu i kaire,1 gera,1 nukelta ,1 gera ir pratempta,vadinama protiazka,1 gera,2 sumegztos geraja,1 gera,2 sumegztos geraja, 21 gera.Gaunasi visos 53 akys sumegztos,lieka 49.Neziurek tinka ar ne,jei viska gerai darei,pries tai,tai bus tvarkoj,jei ne klaida,bet netrodo,kad ji cia butu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 13 vasario 2013 - 12:05
Ačiū už pagalbą!Bandysiu megzt ax.gif
Atsakyti
Prasau pagalbos. Bandau megzti rasta, kuriame yra kryzmine(persukta)akis. Gerojoj pusej suprantu kaip ja ismegzti, bet rastas mezgamas is abieju pusiu, o va kaip ismegzti ta pacia aki(isvirkscia) isvirksciojoj pusej,kad gerojoj ji gautusi persukta geroji ? turi gautis graziai, o man iseina nelygios, kazkokios susisuke akys,gadina visa vaizda:(. Niekur nerandu paaiskinimo, kaip ja megzti g.gif
Atsakyti
QUOTE(radera @ 2013 02 14, 05:49)
Prasau pagalbos. Bandau megzti rasta, kuriame yra kryzmine(persukta)akis. Gerojoj pusej suprantu kaip ja ismegzti, bet rastas mezgamas is abieju pusiu, o va kaip ismegzti ta pacia aki(isvirkscia)  isvirksciojoj pusej,kad gerojoj ji gautusi persukta geroji ? turi gautis graziai, o man iseina nelygios, kazkokios susisuke akys,gadina visa vaizda:(. Niekur nerandu paaiskinimo, kaip ja megzti g.gif

Stai cia yra pamokeles kaip megzt jas is gerosios puses,ir kaip is blogosios.
Atsakyti
Ar normalu suknelę ar tuniką pradėt megzt nuo viršaus, o ne nuo apačios?
Ačiū... Ir mezgant ratu ar paskui ant kūno nesisuka?
Atsakyti
Man tai normalu,jei mezgu reglano rankovemis.Apvaliai mezgant,mezginys nesisuka ant kuno,bet priklauso nuo siulu,gal ir rasto.Dar mezgimas nuo virsaus priklauso,koks rastas sukneles,koks modelis sukneles ar tunikos,ir klausimas,ar normalu?galima tasakyt dviprasmiskai.Vienam normalu,jei jis zino ka daro,o kitam gal ne?Gal kazkaip kitaip norejai paklaust?
Atsakyti
Ačiū. tai ir norėjau sužinot...jei mezgama ir taip, tai labai gerai. Tiesiog nenorėjau dviračio išradinėt. Esu ne mezgėja, viską darau iš akies, nes ženklų nesuprantu. tai ir būsima tunika bus iš akies, eksperimentinė. Tiesiog nuo vaikystės mama aiškino, kad megztinius reikia pradėti megzti nuo apačios... O aš bijau siūlų tūkumo, tai nuo viršaus man būtų idealu blush2.gif
labai Ačiū. bandysiu eksperimentuot pačiu papraščiausiu rašteliu.
Atsakyti
nuo apacios megzt,tai senas metodas,bet patikimas.Nuo virsaus megzt reikia igudziu.Pirma pabandyk kazka paprasto nuo virsaus ir nedidelio,o tada galesi ir tunika,nes ne visoms iseina takelius issidestyt,kakla teisingai pasidaryt,nuo virsaus daug sunkiau,bet nebuna siuliu.
Atsakyti