Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms, vol. 4

Sveikos. gal kuri gali pasidalinti schemute, kaip megzti vaikišką kombinzoniuką? Man nelabai suprantama kaip megzt kad siūlių nebūtų. Bet tik lietuviškai arba rusiškai, kitom kalbom neskaitau blush2.gif
Atsakyti
turiu klausimeli: kadangi cia mano pirmasis mezginys-batukai, tai nelabai suprantu kaip reikia keisti siulu spalvas, t.y. kai keiciu spalva, man lieka tokie siulu galiukai, kuriuos as paskui surisu mazgu ir patrumpinu siula.
user posted image

gal patarsite kaip reikia daryti? ar as darau teisingai
Atsakyti
QUOTE(*smilgute* @ 2012 11 03, 14:21)

Nemačiau schemos, bet aš daryčiau kitaip - megsčiau tiek eilių, kad pakeičiant siūlą nereikėtų jo nutraukti, t.y. siūlus keisčiau toje pačioje pusėje. Nežinau ar aiškiai čia parašiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eling: 03 lapkričio 2012 - 14:06

sveikutes, mezgu ripsu vaikiska megztuka su kapisonu smile.gif
Susiduriau su problema - nemoku skaityti trumpiniu. Reikia megzti kilpas sagoms, nesu to niekad dariusi. Gal galit padet issifruoti rasta ar patarti, kaip ismegzti tas kilpas? Aciu is anksto 4u.gif

Sagų kilpų eilė 3 ger., s. iš pr., 2 ger. kartu, 13 (15: 17: 19) ger., 2 ger. kartu, s. iš pr., ger. iki galo.

Atsakyti
QUOTE(*smilgute* @ 2012 11 03, 13:21)
turiu klausimeli: kadangi cia mano pirmasis mezginys-batukai, tai nelabai suprantu kaip reikia keisti siulu spalvas, t.y. kai keiciu spalva, man lieka tokie siulu galiukai, kuriuos as paskui surisu mazgu ir patrumpinu siula.

Jei toks dalykas pagal schemą reikalingas - taip ir darai. Vėliau galiukus (ne per trumpus) galima paslėpti taip:
1) siūnant slėpti siūlėje, apsiūnant ilgesnius galiukus. Dar galima (jei tai vilnos siūlai) pabadyti vėlimo adata, kad galiukai įsiveltų, ir neišlindinėtų;
2) išoriniame krašte siūlų galiukus slėpti po apnėrimu (spalvas "atlenkti", kad rudas būtų prie rudo slepiamas, pvz.).

Sėkmės!

QUOTE(rutulia @ 2012 11 04, 09:35)
sveikutes, mezgu ripsu  vaikiska megztuka su kapisonu smile.gif
Susiduriau su problema - nemoku skaityti trumpiniu. Reikia megzti kilpas sagoms, nesu to niekad dariusi. Gal galit padet issifruoti rasta ar patarti, kaip ismegzti tas kilpas? Aciu is anksto  4u.gif

Sagų kilpų eilė 3 ger., s. iš pr., 2 ger. kartu, 13 (15: 17: 19) ger., 2 ger. kartu, s. iš pr., ger. iki galo.

Sagų kilpų eilė 3 gerosios akys, siūlas iš priekio (mezginio), 2 gerosios sumegztos kartu, 13 (15: 17: 19) gerųjų akių, 2 gerosios sumegztos kartu, siūlas iš priekio (mezginio), gerosiomis akimis iki galo.
Atsakyti
QUOTE(gadget3 @ 2012 11 04, 11:08)
Jei toks dalykas pagal schemą reikalingas - taip ir darai. Vėliau galiukus (ne per trumpus) galima paslėpti taip:
1) siūnant slėpti siūlėje, apsiūnant ilgesnius galiukus. Dar galima (jei tai vilnos siūlai) pabadyti vėlimo adata, kad galiukai įsiveltų, ir neišlindinėtų;
2) išoriniame krašte siūlų galiukus slėpti po apnėrimu (spalvas "atlenkti", kad rudas būtų prie rudo slepiamas, pvz.).

Sėkmės!
Sagų kilpų eilė 3 gerosios akys, siūlas iš priekio (mezginio), 2 gerosios sumegztos kartu, 13 (15: 17: 19) gerųjų akių, 2 gerosios sumegztos kartu, siūlas iš priekio (mezginio), gerosiomis akimis iki galo.

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
Na bet vistiek man neaisku kaip su ta kilpa g.gif Bandysiu vadovautis youtube pamokele g.gif
kilpa sagai
Atsakyti
QUOTE(*smilgute* @ 2012 11 03, 14:21)
turiu klausimeli:

Jei mezgi batukus, kaip čia, 2-je žinutėje , tai skaičius nenurodomas, tiesiog megzk pvz. lyginį akių skaičių abiem spalvom 4u.gif
Atsakyti
merginos, gal kas galetu aprasyti kaip megzti pynes, tarkim tos plonesnes. Buciau dekinga 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikutes smile.gif nusprendziau nusimegzti salika, ir uzsikabinau smile.gif salika nusimezgiau su bendradarbes pagalba smile.gif o ka toliau nusimegzti paprastesnio, kad neatbaidyt noro megzt tongue.gif seip labai noreciau liemenes sa, bet tongue.gif jauciu juodas darbas pradedanciajai smile.gif
Atsakyti
Pagaliau ciupau virbalus. wub.gif
Atsakyti
Pagalbos!

Ką galėtų reikšti:

Приколоть деталь и отпарить.

suprantu tiktai "detal", o Googlis atsisako versti blush2.gif
Atsakyti