Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms, vol. 4

QUOTE(fishke @ 2012 01 31, 16:20)
Gelbėkit kas galit  verysad.gif

Nufotografuokite mezginį, gal bus aiškiau ką ne taip darote wink.gif
Atsakyti
Rodau doh.gif čia blogoji mezginio pusė, nes joje geriau matosi tas sukimasis g.gif

user posted image

foto telefoninė, tad kokybė nlb, bet aiškiai matosi , kad gera akis ne tokia kokia turi būt schmoll.gif beje, pačiam viršuj, dar iki pynės, buvo megzta 2 virbalais dėl užsegimo ir gera akis yra normali , o kai tik pradėjau megzt ratu gavos kas gavos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 31 sausio 2012 - 19:02
QUOTE(fishke @ 2012 01 31, 18:59)
Rodau  doh.gif čia blogoji mezginio pusė, nes joje geriau matosi tas sukimasis  g.gif

foto telefoninė, tad kokybė nlb, bet aiškiai matosi , kad gera akis ne tokia kokia turi būt  schmoll.gif beje, pačiam viršuj, dar iki pynės, buvo megzta 2 virbalais dėl užsegimo ir gera akis yra normali , o kai tik pradėjau megzt ratu gavos kas gavos  doh.gif

kai mezgi valu akys reikia ziureti kaip pasisukusios, biskis kitaip jas reikia kabinti, tada graziai rastas gaunas
Atsakyti
QUOTE(rogue @ 2012 01 31, 20:44)
kai mezgi valu akys reikia ziureti kaip pasisukusios, biskis kitaip jas reikia kabinti, tada graziai rastas gaunas

o kaip tas kitaip ?? aš mezgu išvirkščiosiomis, tai kaip tada užkabinti? unsure.gif
tai man gal šitaip bandyt, jei normaliai nesigauna???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 31 sausio 2012 - 20:04
QUOTE(fishke @ 2012 01 31, 19:59)
Rodau  doh.gif čia blogoji mezginio pusė, nes joje geriau matosi tas sukimasis  g.gif

Man irgi mezgant 5 virbalais tas pats budavo, tokios kaip persuktos akys. Tai issiaiskinau kad kai mezgam gera aki, ja reikia kabinti ne uz tolimesnio siulo, bet priekinio ir tada viskas buna gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spindulia @ 2012 01 31, 20:54)
Man  irgi mezgant 5 virbalais tas pats budavo, tokios kaip persuktos akys. Tai issiaiskinau kad kai mezgam gera aki, ja reikia kabinti ne uz tolimesnio siulo, bet priekinio ir tada viskas buna gerai  mirksiukas.gif

aš prie tai poste įkėliau nuorodą... Tai šitaip ko gero man reik megzt blogą akį? iki šiol mezgiau taip g.gif

nu va, apmezgiau porą eilių išvirkščiąja kryžmine akimi ir viskas ok doh.gif dabar bijau, kad nemokėsiu ir geros akies gerai megzt...

Jei mezgu apvaliai, tai gerą akį megzt įprastai ar irgi kaip nors ypatingai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 31 sausio 2012 - 20:29
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 01 31, 15:15)
as manau, kad stulpeliais tiesiog reikejo daugiau pamegzti ir taip nesidarytu, bet dabar klausimas ne tame is kur klaida, o kaip tvarkyt:)

Teoriški besiriečiantį kraštuką (jį numezgei pradžioj, ar ne? mat pagal klausimo tekstą - baigiau parašei, galvojau, kad nuardymas netolimas, nes galima megzt nuo viršaus, ir stulpeliu užvaigti) galima sutvarkyt apneriant vėžlio žingsniuku, pvz. ir pagarinant. Dar galima bandyt iškilius neriasmus stulpelius, kurie kaip megzti atrodo, bet tas būdas labiau tinka prie lygaus mezginio, prie stulpelių matysis kitokumas.

Darbelio foto pagelbėtų padedant.

QUOTE(fishke @ 2012 01 31, 20:06)
aš prie tai poste įkėliau nuorodą... Tai šitaip ko gero man reik megzt blogą akį? iki šiol mezgiau taip   g.gif
nu va, apmezgiau porą eilių išvirkščiąja kryžmine akimi ir viskas ok  doh.gif dabar bijau, kad nemokėsiu ir geros akies gerai megzt...

Jei mezgu apvaliai, tai gerą akį megzt įprastai ar irgi kaip nors ypatingai?

Mezgime apvaliai, priklausomai nuo mezgėjos užkabinamo mezgamos akies siūlo ypatybių, tikrai gali netyčia išeit sukryžiuotos akys. Man asmeniškai reikėjo koreguot ne išv., o gerosios akies užkabinimą, kad blogoji pusė nesigautų kryžiuotom akim.

Manau, tiesiog bandymų būdu nusistatysi savo apvaliojo mezgimo "režimą". Labai miela mezginio spalva, beje.
Atsakyti
Sveikos,

esu visiškai naujokė mezgime. Turiu klausimą- noriu numegzti mažą kepuraitę, ar tai įmanoma padaryti su virbalais su valu (nes ju ilgis per ilgas kepuraitės apimčiai) ar mažus daiktelius geriau megzti su penkiais virbalais.

Dėkui iš anksto už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Laima29 @ 2012 02 01, 10:11)
Sveikos,

esu visiškai naujokė mezgime. Turiu klausimą- noriu numegzti mažą kepuraitę, ar tai įmanoma padaryti su virbalais su valu (nes ju ilgis per ilgas kepuraitės apimčiai) ar mažus daiktelius geriau megzti su penkiais virbalais.

Sveika,
Gali megzti ir su valu, tik svarbu kad virbalai nebutu per ilgi, jei viskas gerai tai bandyk. Aš tai dažniausiai mezgu su dviem, su 5 man nepatogu, o jei norint, kad nebutu siulių galima ir 5 ir su valų. Aš tai kaip labai retai kepures mezgu, tai su 2 virbalais, vis ruošiuosiu megzti su valu , bet kadangi trumpu neturiu, tai neprisiruošiu ir nusipirkti, kai labai retai mezgu kepures. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima29 @ 2012 02 01, 09:11)
Sveikos,

VIDEO tai vadinama "magic loop"

Nors ir su 100 cm ilgio valu galima megzt mažus dalykiukus. Pripratimo reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: 01 vasario 2012 - 12:40
Sveikos!

Nesu naujokė, mezgu daugiau nei pusę savo gyvenimėlio, o man tik 21 ( bigsmile.gif ), tačiau tik dabar iškilo klausimas, kaip jūs apskaičiuojat, kiek mezginiui reikės siūlų? (konkrečiau kalbant apie megztukus) Lig šiol mažais darbeliais (pirštinėm, kepurėm, šalikais...)dažniausiai užsiiminėjau.

Tarkim nešioju 34/36, S/XS dydžio rūbus, tai kiek gramų ir kokio metražo siūlų reiktų nusimegzt nedideliam megztukui paprastu raštu ir kiek primesti, jei jis sudėtingesnis?

Pvz. I iš tokių http://www.auksarank...ilka-juoda.html , kai
Svoris: 100 g
Metražas: 350m
Rekomendacijos: megzti 2.5 -3.0 Nr. virbalais.

Pvz. II http://www.auksarank...laponie-pusviln , kai
100gr./+/-110 m
Virbalai: 6-8 mm

Gal yra kokia formulė ar šiaip kokia lentelė? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2012 01 22, 10:14)
Debesėlio aprašymas
user posted image

merginos, cia aprasytas 38-40dydzio mezgimas, gal zinot kaip numegzti didesni modeli? ar uztenka padidinti pradiniu akiu skaiciu, ar reiktu visa brezini taisyti, didinti ir pan.. ? labai tokio noreciau, bet savo 42-44 dydzio sudejimui nezinau, kaip nusimegzti..
Atsakyti