QUOTE(vanda_zydi @ 2012 01 31, 15:15)
as manau, kad stulpeliais tiesiog reikejo daugiau pamegzti ir taip nesidarytu, bet dabar klausimas ne tame is kur klaida, o kaip tvarkyt:)
Teoriški besiriečiantį kraštuką (jį numezgei pradžioj, ar ne? mat pagal klausimo tekstą - baigiau parašei, galvojau, kad nuardymas netolimas, nes galima megzt nuo viršaus, ir stulpeliu užvaigti) galima sutvarkyt apneriant vėžlio žingsniuku, pvz. ir pagarinant. Dar galima bandyt iškilius neriasmus stulpelius, kurie kaip megzti atrodo, bet tas būdas labiau tinka prie lygaus mezginio, prie stulpelių matysis kitokumas.
Darbelio foto
pagelbėtų padedant.
QUOTE(fishke @ 2012 01 31, 20:06)
aš prie tai poste įkėliau nuorodą... Tai šitaip ko gero man reik megzt blogą akį? iki šiol mezgiau
taip
nu va, apmezgiau porą eilių išvirkščiąja kryžmine akimi ir viskas ok
dabar bijau, kad nemokėsiu ir geros akies gerai megzt...
Jei mezgu apvaliai, tai gerą akį megzt įprastai ar irgi kaip nors ypatingai?
Mezgime apvaliai, priklausomai nuo mezgėjos užkabinamo mezgamos akies siūlo ypatybių, tikrai gali netyčia išeit sukryžiuotos akys. Man asmeniškai reikėjo koreguot ne išv., o gerosios akies užkabinimą, kad blogoji pusė nesigautų kryžiuotom akim.
Manau, tiesiog bandymų būdu nusistatysi savo apvaliojo mezgimo "režimą". Labai miela mezginio spalva, beje.