Megzti kaip paprastai (du variantai - paskaičiavus pagal išmegztą "skylę", kiek akių reikia, megzti atskirą juostą ir ją vėliau prisiūti; surinkus akis nuo "skylės" krašto, megzti aukštyn) , tik krašto nesusiūti. Sagų ir kilpučių kraštuką, kuris pirktiniame pavyzdėlyje atskirai megztas ir prisiūtas, galima megzti iš karto arba primegzti vėliau, čia kaip kam labiau patinka.
Nu va, žadėjau parodyt, kas gausis man iš tos Džesikos kepkos. Kaip ir sakiau, kieta gavosi, matyt, dėl per mažo nr vašelio, bet ir taip gerai, dabar pelėdines pirštines prie jos gaminuos
Gal galite kas nors paaiškinti kaip megzti angliškus stulpelius
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2011 12 28, 22:34)
Nu va, žadėjau parodyt, kas gausis man iš tos Džesikos kepkos. Kaip ir sakiau, kieta gavosi, matyt, dėl per mažo nr vašelio, bet ir taip gerai, dabar pelėdines pirštines prie jos gaminuos
Gražu
QUOTE(JurgitaL @ 2011 12 29, 08:55)
Gal galite kas nors paaiškinti kaip megzti angliškus stulpelius
Spėju, kad klausimas apie vieną šių raštų, kurie ne tik gražūs, purūs, bet ir valgūs siūlams, ir - aš jų megzt nežiūrėdama negaliu
http://radikal.ru/F/...1994e3.jpg.html pirmoj chemoj truksta uzmetimu..tik as nesuprantu kur
QUOTE(ejot @ 2011 12 29, 20:24)
http://radikal.ru/F/...1994e3.jpg.html pirmoj chemoj truksta uzmetimu..tik as nesuprantu kur
Neatidaro schemos.
QUOTE(almara @ 2011 12 29, 22:21)
Mergaites visai pasimeciau ,noriu stai sios kiepkos
Su jusu pagalba issiaiskinau kaip narplioti kasas o va dabar mastau ar ne per siauras tas ausis mezgu,pas mane is 26 akiu ir 9cm plocio,kaip manot kokio plocio jos cia nuotraukoje ,nes man mano persiauros atrodo
Su jusu pagalba issiaiskinau kaip narplioti kasas o va dabar mastau ar ne per siauras tas ausis mezgu,pas mane is 26 akiu ir 9cm plocio,kaip manot kokio plocio jos cia nuotraukoje ,nes man mano persiauros atrodo
58/59 cm apimties galvai reikia 14-15 cm šalikėlių.
QUOTE(gadget3 @ 2011 12 30, 01:10)
ACIU ,jau isardyta ir pradeta isnaujo
QUOTE(gadget3 @ 2011 12 29, 14:07)
Gražu
Spėju, kad klausimas apie vieną šių raštų, kurie ne tik gražūs, purūs, bet ir valgūs siūlams, ir - aš jų megzt nežiūrėdama negaliu
Ačiū už šitas nuorodas - padėjo rasti purų raštą šalikui
Pagaliau pasirodysiu suknele-sarafana, kuria numezgiau dukrytei. Bet jau anksciau esu rasiusi, kad siulai nekokybiski ir vietomis suknele raitosi. Be to siulu lyginti kaip ir negalima... Na jau dabar bus aisku, kad pries pradedant megzti, reikia issirinkti kokybiskus siulus ir nusimezgus pavyzdeli palyginti.
QUOTE(ejot @ 2011 12 30, 13:31)
Pažiūrėjau megadydžio schemą, kaip musė po lapą ropinėdama
Rašto foto nėra, o iš schemos matosi, kad pvz. 9 ir 21 eilėj yra 4 akys uždėtos, ir tik dvi suimtos, todėl ok 1 ir 11 eilėj tas "trūkumas" - tiesios "susireguliuoja" akių skaičius. Siūlau pradėt megzt ne nuo 1, o nuo 9 eilės rašto, ir turėtų gražiai susidėliot.
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2011 12 31, 12:56)
Ačiū už šitas nuorodas - padėjo rasti purų raštą šalikui
Puiku
QUOTE(cacukas @ 2012 01 02, 09:56)
Pagaliau pasirodysiu suknele-sarafana, kuria numezgiau dukrytei. Bet jau anksciau esu rasiusi, kad siulai nekokybiski ir vietomis suknele raitosi. Be to siulu lyginti kaip ir negalima... Na jau dabar bus aisku, kad pries pradedant megzti, reikia issirinkti kokybiskus siulus ir nusimezgus pavyzdeli palyginti.
Lygint tai taip, pirma geriausia mėginiuką, bet garint galima ir gatavą gaminį. Lygintuvą nustatyt ant vilnos lyginimo, įjungt maksimalų garą, ir per atstumą pasistengt. Padeda.