Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms, vol. 4

Megzti kaip paprastai (du variantai - paskaičiavus pagal išmegztą "skylę", kiek akių reikia, megzti atskirą juostą ir ją vėliau prisiūti; surinkus akis nuo "skylės" krašto, megzti aukštyn) , tik krašto nesusiūti. Sagų ir kilpučių kraštuką, kuris pirktiniame pavyzdėlyje atskirai megztas ir prisiūtas, galima megzti iš karto arba primegzti vėliau, čia kaip kam labiau patinka.
Atsakyti
Nu va, žadėjau parodyt, kas gausis man iš tos Džesikos kepkos. Kaip ir sakiau, kieta gavosi, matyt, dėl per mažo nr vašelio, bet ir taip gerai, dabar pelėdines pirštines prie jos gaminuos smile.gif

user posted image
Atsakyti
Gal galite kas nors paaiškinti kaip megzti angliškus stulpelius
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2011 12 28, 22:34)
Nu va, žadėjau parodyt, kas gausis man iš tos Džesikos kepkos. Kaip ir sakiau, kieta gavosi, matyt, dėl per mažo nr vašelio, bet ir taip gerai, dabar pelėdines pirštines prie jos gaminuos smile.gif

user posted image

Gražu smile.gif

QUOTE(JurgitaL @ 2011 12 29, 08:55)
Gal galite kas nors paaiškinti kaip megzti angliškus stulpelius

Spėju, kad klausimas apie vieną šių raštų, kurie ne tik gražūs, purūs, bet ir valgūs siūlams, ir - aš jų megzt nežiūrėdama negaliu smile.gif

user posted image
Atsakyti
http://radikal.ru/F/...1994e3.jpg.html pirmoj chemoj truksta uzmetimu..tik as nesuprantu kur blush2.gif
Atsakyti
Mergaites visai pasimeciau ,noriu stai sios kiepkos
user posted image
Su jusu pagalba issiaiskinau kaip narplioti kasas o va dabar mastau ar ne per siauras tas ausis mezgu,pas mane is 26 akiu ir 9cm plocio,kaip manot kokio plocio jos cia nuotraukoje ,nes man mano persiauros atrodo
Atsakyti
QUOTE(ejot @ 2011 12 29, 20:24)
http://radikal.ru/F/...1994e3.jpg.html pirmoj chemoj truksta uzmetimu..tik as nesuprantu kur blush2.gif

Neatidaro schemos.

QUOTE(almara @ 2011 12 29, 22:21)
Mergaites visai pasimeciau ,noriu stai sios kiepkos
user posted image
Su jusu pagalba issiaiskinau kaip narplioti kasas o va dabar mastau ar ne per siauras tas ausis mezgu,pas mane is 26 akiu ir 9cm plocio,kaip manot kokio plocio jos cia nuotraukoje ,nes man mano persiauros atrodo

58/59 cm apimties galvai reikia 14-15 cm šalikėlių.
Atsakyti
QUOTE(gadget3 @ 2011 12 30, 02:10)
Neatidaro schemos.

http://radikal.ru/F/...1994e3.jpg.html gal dabar atidarys g.gif
Atsakyti
QUOTE(gadget3 @ 2011 12 30, 01:10)

ACIU 4u.gif ,jau isardyta ir pradeta isnaujo
Atsakyti
QUOTE(gadget3 @ 2011 12 29, 14:07)
Gražu smile.gif
Spėju, kad klausimas apie vieną šių raštų, kurie ne tik gražūs, purūs, bet ir valgūs siūlams, ir  - aš jų megzt nežiūrėdama negaliu smile.gif

user posted image

Ačiū už šitas nuorodas - padėjo rasti purų raštą šalikui thumbup.gif
Atsakyti
Pagaliau pasirodysiu suknele-sarafana, kuria numezgiau dukrytei. Bet jau anksciau esu rasiusi, kad siulai nekokybiski ir vietomis suknele raitosi. Be to siulu lyginti kaip ir negalima... doh.gif Na jau dabar bus aisku, kad pries pradedant megzti, reikia issirinkti kokybiskus siulus ir nusimezgus pavyzdeli palyginti. blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ejot @ 2011 12 30, 13:31)

Pažiūrėjau megadydžio schemą, kaip musė po lapą ropinėdama biggrin.gif

Rašto foto nėra, o iš schemos matosi, kad pvz. 9 ir 21 eilėj yra 4 akys uždėtos, ir tik dvi suimtos, todėl ok 1 ir 11 eilėj tas "trūkumas" - tiesios "susireguliuoja" akių skaičius. Siūlau pradėt megzt ne nuo 1, o nuo 9 eilės rašto, ir turėtų gražiai susidėliot.

QUOTE(Mamyte_Saule @ 2011 12 31, 12:56)
Ačiū už šitas nuorodas - padėjo rasti purų raštą šalikui  thumbup.gif

Puiku thumbup.gif

QUOTE(cacukas @ 2012 01 02, 09:56)
Pagaliau pasirodysiu suknele-sarafana, kuria numezgiau dukrytei. Bet jau anksciau esu rasiusi, kad siulai nekokybiski ir vietomis suknele raitosi. Be to siulu lyginti kaip ir negalima...  doh.gif Na jau dabar bus aisku, kad pries pradedant megzti, reikia issirinkti kokybiskus siulus ir nusimezgus pavyzdeli palyginti.  blush2.gif

user posted image

Lygint tai taip, pirma geriausia mėginiuką, bet garint galima ir gatavą gaminį. Lygintuvą nustatyt ant vilnos lyginimo, įjungt maksimalų garą, ir per atstumą pasistengt. Padeda.
Atsakyti