Pas mane irgi tokia pati problema buvo: iskilo siaubingi raudoni spuogai (nors ju neturejau net paauglysteje). Manau netinkamus kontraceptikus naudojau nes pastebejau kad jie atsirado po ju naudojimo, buvau juos nustojus gerti spuogai greiciau isgijo su nu skin profesionalia veido kosmetika. Nesenai vel pradejau juos gerti ( nes daktare liepe) ir vel jie isdygo :verysad: ....tad vel gydausi su nuostabia kosmetika ir jauciu jie vel mazeja :geda2: :4u:
QUOTE(minka @ 2009 04 21, 16:40)
O kokius tyrimus dareisi? Cia pas ginekologe ar pas endokrinologe?
pas endokrinologe, is kraujo kazkokius ai dar meginelius eme is spuogeliu irgi tyre kas per mikrobai ten gyvena ir nuo ko man jie atsiranda
sveikos likimo drauges perskaiciau visa tema ir pagalvojau ,kad parasysiu ir savo istorija pries kokius gerus 15m turejau labai daug ir giluminiu spuogu,ejau pas odos gyd,dermatologus ir gydymas buvo tik kremukais.Kaip atsimenu tada kaip tik buvo prasidejusios Eucerin priemones.Rezultatas nulinis,veliau ejau veido valymui irgi nieko.Po kiek laiko sutikau viena kosmetologe kuri buvo pasiryzusi sutvarkyti veiduka. Eidavau i sav 2kartus veido valymui(tai buvo paprasciausias spaudymas su visokiomis kaukemis)Patikekite iseidavau su dvigubu veideliu,budavo visas istines,kaip sudraskyta budavau.Po keliu menesiu valymus sumazinom iki 1karto per men.Rezultatas buvo akivaizdus.Paskui geriau kontraceptines,kazkiek padejo,kol laukiausi ir gi nieko veidukas buvo.Bet as ta problema ytariu turesiu visa gyvenima.Dabar neturiu giluminiu spuogu,bet yra mazyciai tokie kaip inkstiriukai,todel reguliariai reikia eiti veido valymui bent kas 3men ir tada dar galima gyventi su savo problemelemis(kad tik tokios jos siais laikais jos pas mus butu)ir vis dar draugauju su ta pacia kosmetologe.As nekalbu apie tas kur turi 2ar3 spuogelius ir eina is proto ,kad jau negali gyventi su jais. ir dar noreciau paklausti,o ka duoda medetku tepaliukas,radau ,kad rasete bet gal praleidau jo nauda?nu as cia ir issipleciau,bet kazkaip norejau pasisakyti.
man 21m. kartais irgi susiduriu su tokia problema kaip spuogai...dazniausiai jie atsiranda del netinkamo maisto...(mano atveju nuo mesos) uztad db jau 1metus nevalgos mesites,bet siaip galiu patarti lb gera spuogu kremuka (cia sausiklis) maria galant firmos .uztepi pora kartu ir problema ishspresta;.
8 metus absoliuciai jokios mesos nevalgiau,buvau spuoguota labai
QUOTE(PUPA13 @ 2009 06 19, 11:04)
o ka duoda medetku tepaliukas,radau ,kad rasete bet gal praleidau jo nauda?nu as cia ir issipleciau,bet kazkaip norejau pasisakyti.
man tai visai nepadeda jis
QUOTE(LeaaNa_ @ 2009 06 19, 12:44)
man 21m. kartais irgi susiduriu su tokia problema kaip spuogai...dazniausiai jie atsiranda del netinkamo maisto...(mano atveju nuo mesos) uztad db jau 1metus nevalgos mesites,bet siaip galiu patarti lb gera spuogu kremuka (cia sausiklis) maria galant firmos .uztepi pora kartu ir problema ishspresta;.
O kur jį galima nusipirkti?
Sveikutes,
Seniai skaitau mamos foruma, bet iki siandien buvau pasyvi skaitytoja. Dabar gi, kai daugiau laiko po mokslu, radau minute registracijai. Bet ne apie tai norejau pasneketi.
Ziu, daugelis merginu ir moteru pasakoja savo skaudzias istorijas apie giluminius skausmingus spuogus. Turiu/turejau ir as tokiu ir labai daug metu. Siuo metu man 23, bet spuogai pradejo mazeti tik per pastaruosius menesius, kai radau gydytoja , kuri vienintele man pagelbejo.
Trumpai papasakosiu savo istorija. Spuogu turejau nuo paauglystes, taciau ne tokiu dideliu ir baisiu. 17 metu pradejau vartoti KT, spuopgu praktiskai tuo metu nebuvo, kol nepradejau naudoti mazesni blogi KZ. Kadangi KZ mazesnis hormonu kiekis, spuogu vel atsirado, taciau nedideli ir tik pries MM. Suejus 22 m, nusprendziau, kad nebenoriu zaloti savo kuno, noriu buti laisva ir nepriklausoma nuo hormonu. Taigi, visas "grozis" ir prasidejo kai nustojau naudoti KZ (po 5 metu hormonu vartojimo vienokia ar kitokia forma). Tiesa, labai bijojau, kad nustojus naudoti KZ, man prades slinkti plaukai nezmoniksi, kaip mano pusseserei buvo. Jai teko nusikirpti labai trumpai plaukus plius investuoti, kad apskritai neliktu plika. Vaizdas buvo ziaurus, po metu susitvarke. O man hormonu vartojimas atsiliepe ant odos ir labai stipriai. Vaizdziai nepapasakosiu, kaip atrodziau, matyt neimanoma, bet isivaizduojat , ypac pries MM. HORMONU VEIKLA BUVO VISISKAI SUTRIKUSI IR ISBALANSUOTA IR TIK TADA SUPRATAU, KAD VISA HORMONINE KONTRACEPCIJA YRA VIENAS DIDELIS PASAULINIS VERSLAS. Jau tuoj bus metai, kai nebenaudoju jokio blogio ir jokiu minciu apie neturiu. Grisztant prie temos, pora menesiu nieko nedariau, maniau susitvarkyti turi pats organizmas, tame tiesos yra taciau reikia pagalbos. Taigi po metu aktyvaus gydimo galiu isvesti keleta taisykliu apie spuogus:
- spuogai yra skirtingu formu ir ju atsiradimo priezasciu yra milijonai, todel negalima pasikliauti draugiu patirtimi ir tepti visus kremus, tirpalus ir t.t., kuriu etiketeje parasyta "nuo spuogu". Kai man gydytoja pasake, kad mano odos nereikia sausinti, nes nuo to man spuogai nedings, as buvau apakusi juk visur visdada raso, kad spuogu priezastis - riebi oda. Bet...tikrai ne visuomet, kiekvienas atvejis unikalus, acnes formu yra daug, todel butina konsultuotis su gydytojais, o ne tik su kosmetologais ir draugem ar forumo dalyvem.
- antra taisykle - is tiesu didele reiksme spuogams turi, tai ka mes valgom ir koks gyvenimo budas apskritai. Jau pora menesiu jokio sokolado ir pieno produktu, kadangi mano atveju, sie dalykai patys didziausi priesai. Tik suvalgai sokoladini saldaini, stai jau ir spuogas. Bet vel gi, tai ne dogma, kiti gydytojai sako, kad maistas visai neturi reikmes, bet as manau kitaip Tik vel gi, viena gali berti nuo mesos, kita nuo sokolado ir pan.
- Kaip jau minejau didele reiksme turi ir gyvenimo budas. Po bakalaurinio atidavimo as buvau siaubingai isberta, kadangi tris naktis is eiles miegojau labai mazai, geriau daug kavos, kartais parukydavau . Tik pradejau rupintis savimi, spuogu sumazejo.
- Ketvirta taisykle - saves prieziura yra gydimo dalis. Ir tam nereikia milijonu, kuriu nera. Sitam nuostabiam forume milijonai patarimu, kaip namuose pasidaryti agurku, molio kaukes, kokias pigesnes ir nebutinai neefektyvias priemones nusipirkti. As asmeniskai naudoju molio kauke (apie 2 lt), turiu Eucerin valikli (didelis kiekis 38 lt). Pusmeti naudojau visa SEBAMED linija spuogams. Pastebejau, kas asmeniskai man Eucerin valiklis patinka labiau, nors SEBAMED pigesnes priemones. Cia jau reikia prisitaikyti. Forume daug minciu apie Actipur, nebandziau sios priemones, bet man ji ne pagal kisene, visuomet yra alternatyva.
- penkta:asmenine veido ir kuno higiena taip pat labai svarbi. Turiu gera iproti plautis rankas kas 20 -30 min darbe, kadangi dirbu biure, tenka daznai maigyti klaviatura, liesti popierius, ant kuriu daugybe bakteriju. Be to, butinai namuose turekite atskira tik SAVO ranksluosti. Nei vyras, nei vaikas neturetu juo naudotis, kadangi kiekvieno oda yra skirtingai atspari bakterijoms. Tas pats galioja ir kosmetikos priemonems. Apkritai, kol vyksta gydimas kosmetikos patariu naudoti minimaliai, kadangi bet koks dirgiklis gali sugadinti jusu keliu menesiu gydymo pastangas.
Taigi, daug cia visko prirasiau, is patirties galiu pasakyti, kad spuogu gydymas yra kompleksiskas ir individualus.
Na o zemiau pateiksiu pavadinimus priemoniu, kurias esu isbandziu per visa savo patirti ir kurios ne velnio nepadejo, kadangi negydziau spuogu kompleksiskai.
1. Prasti gydytojai. Taip si priemone kainuoja daug laiko ir pinigu, kadangi gera atsakinga ir norinti padeti gydytoja sunku rasti. Paskutinis atvejis buvo, kai nuejau pas gyd. Vanagiene (ji dirba odos ir veneros ligu poliklinikoj kairiukscio g.). Nesiteike net apsiureti mano spuogu ir nusprende, kad cia man nieko nera. Tipo panaudok Actipur 3 priemones (aisku padave reklamini lapeli) ir praeis. Kai pamaciau priemoniu kainas, nusprendziau ieskoti gyd.kuri bent apziuretu mano veida. Tokia radau Kauno g. Ona Chlivickiene. aciu jai.
2. Acnecolor - visiskai nepadejo mano atveju ir atrodo ji ziauriai.
3. Ivairios priemones su arbatmedzio aliejum (acnofan ir pan) bei naturalus arbatmedzio aliejus. Siaip labai geraq priemone dezinfekcijai ir dziovinimui, nepalieka randu po gyjimo, bet man siu priemoniu neuzteko, nes reikejo gydymo is vidaus su geriamais vaistais.
4. Sebamed visa linija (putos, tonikas, gelis, kremas), Eucerin valiklis nuo spuogu (ir dabar ji naudoju), NIVEA riebiai ir problemiskai odai. Visos sios priemones ir daugelis kitu negali padeti, tai tik veido prieziuros priemones, o spuogai yra ligos sukeltas padarinys. spuogus reikia GYDYTI.
5. Erilick, labai gera priemone, taciau jos nebegamina jau. O pakaitalu nera
6. Duac (antibiotikas ir parduodamas tik su receptu). Sia priemone man israse Chlivickiene, kai pradejau pas ja lankytis. Is tiesu nuostabus tepalas, taciau jei oda pripranta - nebepadeda. Reika teptis tiksliai kaip nurodo gydytoja. Bet man padejo, isgyde visa kaktos sriti ir kairiaja veido puse. Taciau zandai ir smakras vis dar buvo spoguoti. Beje placiau apie antibiotikus - ju yra taip pat ivairiu rusiu ir vieni tinka vienai Acnes formai, kiti - kitokiai. Taigi, kaip reklamoj sako - butina pasikonsultuoti su gyd.
7. Skinnoren tepalas kartru su Doxyciklin antibioptikais. Tai paskutine priemone, kuria siuo metu naudoju ir plius geriu vitaminus jau pora menesiu (nereklamuosiu kokius, net odai vitaminu yra ivairiu, galit pacuiso sau prisitaikyti, o jei noresit suzinoti, parasykit i AZ. ). Taigi siomis priemonemis vis dar gydausi, kita savite einu pas savo gydytoja, nes baigiau gerti antibiotikus. Veido bukle pagerejo, nebeiskyla tokie didelis ir skausmingi spuogai, ju atsiranda vis maziau.
Isvardinau tik pagrindines, priemoniu esu naudojusi ir daugiau. Taciau jau pirktukai pavcargo rasyti, o jniekas neuztiktrina, kad kazkas skaitys
Taigi, mielos forumietes, savo dalyvavimas supermama.lt ptradedu ilgu laisdku, veliau tokiu dideliu nerasysiu, zinau kaip nuobodu juos skaityti, uztat pravercia
Tikiuosi kazkam pagelbesiu ir paskatinsiu nueita pas gydytoja.
Seniai skaitau mamos foruma, bet iki siandien buvau pasyvi skaitytoja. Dabar gi, kai daugiau laiko po mokslu, radau minute registracijai. Bet ne apie tai norejau pasneketi.
Ziu, daugelis merginu ir moteru pasakoja savo skaudzias istorijas apie giluminius skausmingus spuogus. Turiu/turejau ir as tokiu ir labai daug metu. Siuo metu man 23, bet spuogai pradejo mazeti tik per pastaruosius menesius, kai radau gydytoja , kuri vienintele man pagelbejo.
Trumpai papasakosiu savo istorija. Spuogu turejau nuo paauglystes, taciau ne tokiu dideliu ir baisiu. 17 metu pradejau vartoti KT, spuopgu praktiskai tuo metu nebuvo, kol nepradejau naudoti mazesni blogi KZ. Kadangi KZ mazesnis hormonu kiekis, spuogu vel atsirado, taciau nedideli ir tik pries MM. Suejus 22 m, nusprendziau, kad nebenoriu zaloti savo kuno, noriu buti laisva ir nepriklausoma nuo hormonu. Taigi, visas "grozis" ir prasidejo kai nustojau naudoti KZ (po 5 metu hormonu vartojimo vienokia ar kitokia forma). Tiesa, labai bijojau, kad nustojus naudoti KZ, man prades slinkti plaukai nezmoniksi, kaip mano pusseserei buvo. Jai teko nusikirpti labai trumpai plaukus plius investuoti, kad apskritai neliktu plika. Vaizdas buvo ziaurus, po metu susitvarke. O man hormonu vartojimas atsiliepe ant odos ir labai stipriai. Vaizdziai nepapasakosiu, kaip atrodziau, matyt neimanoma, bet isivaizduojat , ypac pries MM. HORMONU VEIKLA BUVO VISISKAI SUTRIKUSI IR ISBALANSUOTA IR TIK TADA SUPRATAU, KAD VISA HORMONINE KONTRACEPCIJA YRA VIENAS DIDELIS PASAULINIS VERSLAS. Jau tuoj bus metai, kai nebenaudoju jokio blogio ir jokiu minciu apie neturiu. Grisztant prie temos, pora menesiu nieko nedariau, maniau susitvarkyti turi pats organizmas, tame tiesos yra taciau reikia pagalbos. Taigi po metu aktyvaus gydimo galiu isvesti keleta taisykliu apie spuogus:
- spuogai yra skirtingu formu ir ju atsiradimo priezasciu yra milijonai, todel negalima pasikliauti draugiu patirtimi ir tepti visus kremus, tirpalus ir t.t., kuriu etiketeje parasyta "nuo spuogu". Kai man gydytoja pasake, kad mano odos nereikia sausinti, nes nuo to man spuogai nedings, as buvau apakusi juk visur visdada raso, kad spuogu priezastis - riebi oda. Bet...tikrai ne visuomet, kiekvienas atvejis unikalus, acnes formu yra daug, todel butina konsultuotis su gydytojais, o ne tik su kosmetologais ir draugem ar forumo dalyvem.
- antra taisykle - is tiesu didele reiksme spuogams turi, tai ka mes valgom ir koks gyvenimo budas apskritai. Jau pora menesiu jokio sokolado ir pieno produktu, kadangi mano atveju, sie dalykai patys didziausi priesai. Tik suvalgai sokoladini saldaini, stai jau ir spuogas. Bet vel gi, tai ne dogma, kiti gydytojai sako, kad maistas visai neturi reikmes, bet as manau kitaip Tik vel gi, viena gali berti nuo mesos, kita nuo sokolado ir pan.
- Kaip jau minejau didele reiksme turi ir gyvenimo budas. Po bakalaurinio atidavimo as buvau siaubingai isberta, kadangi tris naktis is eiles miegojau labai mazai, geriau daug kavos, kartais parukydavau . Tik pradejau rupintis savimi, spuogu sumazejo.
- Ketvirta taisykle - saves prieziura yra gydimo dalis. Ir tam nereikia milijonu, kuriu nera. Sitam nuostabiam forume milijonai patarimu, kaip namuose pasidaryti agurku, molio kaukes, kokias pigesnes ir nebutinai neefektyvias priemones nusipirkti. As asmeniskai naudoju molio kauke (apie 2 lt), turiu Eucerin valikli (didelis kiekis 38 lt). Pusmeti naudojau visa SEBAMED linija spuogams. Pastebejau, kas asmeniskai man Eucerin valiklis patinka labiau, nors SEBAMED pigesnes priemones. Cia jau reikia prisitaikyti. Forume daug minciu apie Actipur, nebandziau sios priemones, bet man ji ne pagal kisene, visuomet yra alternatyva.
- penkta:asmenine veido ir kuno higiena taip pat labai svarbi. Turiu gera iproti plautis rankas kas 20 -30 min darbe, kadangi dirbu biure, tenka daznai maigyti klaviatura, liesti popierius, ant kuriu daugybe bakteriju. Be to, butinai namuose turekite atskira tik SAVO ranksluosti. Nei vyras, nei vaikas neturetu juo naudotis, kadangi kiekvieno oda yra skirtingai atspari bakterijoms. Tas pats galioja ir kosmetikos priemonems. Apkritai, kol vyksta gydimas kosmetikos patariu naudoti minimaliai, kadangi bet koks dirgiklis gali sugadinti jusu keliu menesiu gydymo pastangas.
Taigi, daug cia visko prirasiau, is patirties galiu pasakyti, kad spuogu gydymas yra kompleksiskas ir individualus.
Na o zemiau pateiksiu pavadinimus priemoniu, kurias esu isbandziu per visa savo patirti ir kurios ne velnio nepadejo, kadangi negydziau spuogu kompleksiskai.
1. Prasti gydytojai. Taip si priemone kainuoja daug laiko ir pinigu, kadangi gera atsakinga ir norinti padeti gydytoja sunku rasti. Paskutinis atvejis buvo, kai nuejau pas gyd. Vanagiene (ji dirba odos ir veneros ligu poliklinikoj kairiukscio g.). Nesiteike net apsiureti mano spuogu ir nusprende, kad cia man nieko nera. Tipo panaudok Actipur 3 priemones (aisku padave reklamini lapeli) ir praeis. Kai pamaciau priemoniu kainas, nusprendziau ieskoti gyd.kuri bent apziuretu mano veida. Tokia radau Kauno g. Ona Chlivickiene. aciu jai.
2. Acnecolor - visiskai nepadejo mano atveju ir atrodo ji ziauriai.
3. Ivairios priemones su arbatmedzio aliejum (acnofan ir pan) bei naturalus arbatmedzio aliejus. Siaip labai geraq priemone dezinfekcijai ir dziovinimui, nepalieka randu po gyjimo, bet man siu priemoniu neuzteko, nes reikejo gydymo is vidaus su geriamais vaistais.
4. Sebamed visa linija (putos, tonikas, gelis, kremas), Eucerin valiklis nuo spuogu (ir dabar ji naudoju), NIVEA riebiai ir problemiskai odai. Visos sios priemones ir daugelis kitu negali padeti, tai tik veido prieziuros priemones, o spuogai yra ligos sukeltas padarinys. spuogus reikia GYDYTI.
5. Erilick, labai gera priemone, taciau jos nebegamina jau. O pakaitalu nera
6. Duac (antibiotikas ir parduodamas tik su receptu). Sia priemone man israse Chlivickiene, kai pradejau pas ja lankytis. Is tiesu nuostabus tepalas, taciau jei oda pripranta - nebepadeda. Reika teptis tiksliai kaip nurodo gydytoja. Bet man padejo, isgyde visa kaktos sriti ir kairiaja veido puse. Taciau zandai ir smakras vis dar buvo spoguoti. Beje placiau apie antibiotikus - ju yra taip pat ivairiu rusiu ir vieni tinka vienai Acnes formai, kiti - kitokiai. Taigi, kaip reklamoj sako - butina pasikonsultuoti su gyd.
7. Skinnoren tepalas kartru su Doxyciklin antibioptikais. Tai paskutine priemone, kuria siuo metu naudoju ir plius geriu vitaminus jau pora menesiu (nereklamuosiu kokius, net odai vitaminu yra ivairiu, galit pacuiso sau prisitaikyti, o jei noresit suzinoti, parasykit i AZ. ). Taigi siomis priemonemis vis dar gydausi, kita savite einu pas savo gydytoja, nes baigiau gerti antibiotikus. Veido bukle pagerejo, nebeiskyla tokie didelis ir skausmingi spuogai, ju atsiranda vis maziau.
Isvardinau tik pagrindines, priemoniu esu naudojusi ir daugiau. Taciau jau pirktukai pavcargo rasyti, o jniekas neuztiktrina, kad kazkas skaitys
Taigi, mielos forumietes, savo dalyvavimas supermama.lt ptradedu ilgu laisdku, veliau tokiu dideliu nerasysiu, zinau kaip nuobodu juos skaityti, uztat pravercia
Tikiuosi kazkam pagelbesiu ir paskatinsiu nueita pas gydytoja.
QUOTE(Informologe @ 2009 06 23, 15:49)
Sveika, išties informatyvus laiškas
Aš taip pat tik karts nuo karto pasiskaitydavau čia, kas kokias priemones naudoja ir t.t. Pati jau gal 7-8 metai kovoju su šitais "džiaugsmais" (esu 21-erių), o rezultatai, dėja, ne mano naudai Per tiek laiko išbandyta n+1 priemonių, ir jei ir būdavo koks pagerėjimas, tai labai greit oda priprasdavo, ir vėl tas pats.
Su gydytojų abejingumu taip pat teko susidurt - kol buvau moksleivė, lankiausi kelis kartus ir buvo pasakyta, kad
nieko čia baisaus", gavau receptėlį Cinko suplaktinės bei kremo mėginukų (nepamenu, kokia firma - logotipas su drugeliu) - toks, ir tiktai toks derinukas buvo skiriamas visiems, kas ateidavo su panašiom problemom Ėjau ir veido valymų daryt, bet, aišku, viso kurso niekad neišvaikščiojau, nes nelabai pagal kišenę tokios procedūros, nors rūgštinės kaukės išties veiksmingos Vėliau teko lankytis jau Vilniuje, Dermatovenerologijos centre, kur "paguodė", kad būna baisiau, taigi turėčiau džiaugtis Na, ir iš tiesų - nėra taip, kad visas veidas būtų nusėtas spuogais - tiktai T zona, - nuolat "gyvuoja" tikrai ne 3 ir ne 5 pūlingi, skausmingi spuogai, kad ir kaip kruopščiai valyčiau, poros išsiplėtę, nuolat kemšasi, nė poros valandų nereikia, kad susiriebaluotų... Pilna randelių, nuo intensyvios priežiūros turbūt pernelyg agresyviomis priemonėmis išryškėję kapiliarai, odos tekstūra nelygi, dėmėta... Neturiu vilties, kad kada į gatvę galėčiau išeiti be pudros sluoksnio. Kalbu ne apie tą įprastą - anksčiau naudojau Aknecolor sumaišytą su kremu, dabar Actipur, tai vienintelis išsigelbėjimas, nes bent jau nekemša porų labiau, nei kad nieko netepant, tolygiai pasidengia, spalva pakankamai šviesi, kad natūraliai atrodytų, o ir užtenka ilgam - tą pačią tūbelę naudoju jau metus.
Iš visų naudotų priemonių 10 balų skirčiau Duac tepaliukui, - jį naudojant negalėjau atsistebėt, kad šitaip gražiai gyja, ir nebesikelia naujų spuogų Naudojau mėnesį kasdien, po to - tik ypatingais atvejais. Tik vat, po metų, kai įsigijau naują tūtelę, poveikis jau anaiptol ne toks, priprato oda, matyt.
Visų bandytų prausiklių jau nebepamenu, tik tiek, kad visi Garnier, Loreal, Clean and clear tik dar labiau suerzindavo odą, jie gana "agresyvūs" ir galbūt gerai veikia sveiką odą, t.y, padeda tiems, kas skundžiasi 2-3 spuogeliais paauglystėj, bet, kaip Informologė ir rašo, jei jau oda serga, tai geriau jos nekamuoti su tokiom priemonėm. Po apsilankymo Dermatovenerologijos centre ir aš gavau lankstinuką su Actipur ir Zeniac produkcija, kadangi gydytoja pažįstama, pripygtinai neliepė visų priemonių pirkt, tiesiog, kai pabaigsiu turimas, po truputį pereiti prie kokybiškos ir gydomosios kosmetikos. Pamačius kainas, aišku, vargiai ir būčiau taip dariusi Iš pradžių naudojau tik Actipur pudrą, vėliau surizikavau įsigyt Iwostin prausiklį ir kremą (nes kosmetika medicininė, bet gerokai pigesnė), bet nieko labai gero apie juos pasakyt negaliu - prausiklis sausindavo odą, kremas dar dabar guli nenaudojamas... Taigi po pusmečio prisiruošiau nusipirkt Zeniac prausiklį (mat mano įsitikinimu, Actipur jau būtų per silpnas ) Stebuklo jokio jis nepadarė, tik tiek, kad nei sausino, nei dar kokių nemalonių pojūčių nekėlė. Dabar naudoju antrą buteliuką, bet kitąkart turbūt rinksiuosi kokią pigesnę alternatyvą...
Dar buvo griežtai gydytojos prigrasinta naudot drėkinantį kremą, nes jei oda riebi, nereiškia, kad jai netrūksta drėgmės Kadangi dauguma kremų man vis dėlto yra per sunkios konsistencijos, vietoj to naudoju Roc emulsiją.
Viena priemonė, kuriai esu ištikima jau kelerius metus - AkneBP5 emulsija - šiek tiek apdžiovina, dezinfekuoja, tik tepti reikia atsargiai ir tik ant pažeistos vietos.
Žiemą vakarais tepdavau ZeniacLP kremą - šiek tiek gydo ir sutraukia poras. Vasarai jis man atrodo "per sunkus", kai ryte oda ir taip atrodo kaip lašiniais ištepta, be to, dėl į sudėtį įeinančių rūgščių, nepatartina vartoti.
Senas - naujas atradimas - Medimix muiliukas - labai gera alternatyva dušo žėlei, kadangi dezinfekuoja ir apdžiovina spuogus ant nugaros ir krūtinės.
Be to, neseniai čia pat pasiskaičius apie aspirino kaukes bei prisižiūrėjus youtube filmukų apie tai, koks tai stebuklas, nusprendžiau pabandyt ir iš tiesų - jokia priemonė taip gerai neišvalo ir nesutraukia porų, be to, ne kremo tept nereikia - oda palieka pakankamai lygi, kad galima iškart užtept pudrą, o ir nesusiriebaluoja taip greit Tiesa, nežinau, ar iš tiesų tai toks jau geras būdas odos problemom spręsti, nes, kaip bebūtų, medžiagų koncentracija turėtų būt didelė, taigi stengiuosi nepiktnaudžiaut šita procedūra
Tai tiek būtų pastebėjimų
QUOTE(Informologe @ 2009 06 23, 15:49)
Sveikutes,
Seniai skaitau mamos foruma, bet iki siandien buvau pasyvi skaitytoja...
Seniai skaitau mamos foruma, bet iki siandien buvau pasyvi skaitytoja...
Sveika perskaiciau visa ilga pasakojima ir sutinku su teiginiais O nieko negeret, kad padetu hormonus sureguliuot?