Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės...

Sniguriuoja thumbup.gif .
I liudijima gali būti irašyti- sutuoktinis, tėvas, motina, vaikas nuo 14m,globojamasis, globėjas .
Atsakyti

QUOTE(Besijuokianti @ 2011 12 09, 11:40)
, gal galima ja "uzpatentuot" ir save kaip seimos nari isirasyt.

Tarkim mama dirbanti ir ima patentą, jai aišku pigiau, nes sodrai nereikia mokėt, ar ne? O aš, kaip šeimos narys viską darau g.gif

QUOTE(srauni_upe @ 2011 12 09, 12:04)
man sakė vmi kad imt reik tada kada gamini, o pvz  priduot į kokią parduotuvę ir gaut pinigus jau pasibaigus gamybos laikotarpiui. Nors iš principo  tai logikos man juose truksta, bet taip papt butu nelogiška, jei aštarkim dvi savaites gaminu, išstatau į etsy, o po to nu kaip nors išein akd du mėnesius negaminu.

Nes taip išeitų, kad galiu vieną tapke parduot per mėnesį, ir už tą visą mėnesį mokėt 45Lt + 72Lt +į sodrą 160Lt  rodos, jei neturi darbo...

nu taigi netiesa smile.gif Aš tikrai du kart vmi aiškinaus.

Rimtai gamybai g.gif Nes, va imu mėnesiu patentą, prikepu tapkių ir visus metus po truputuką pardavinėju be jokio patento.... Negali būt g.gif

Tas tai taip doh.gif Ėmiau vienai mugei perniai, nieko nepardaviau, dar minusan su prekybviete ir kelionę nuėjau doh.gif Gerai būtų, kad mokėtumėm atbuline tvarka- parduodu 3 ir moku už 3, paduodu 30, moku už jas rolleyes.gif

Kas netiesa, ,kad 5 dienom imt galima? Pas mus sako, gali imti ir vienai, perniai Kaziukui 3 ėmiau smile.gif

Per durna aš visam tam verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2011 12 09, 11:11)
Tarkim mama dirbanti ir ima patentą, jai aišku pigiau, nes sodrai nereikia mokėt, ar ne? O aš, kaip šeimos narys viską darau  g.gif
Rimtai gamybai  g.gif  Nes, va imu mėnesiu patentą, prikepu tapkių ir visus metus po truputuką pardavinėju be jokio patento.... Negali būt  g.gif

Tas tai taip  doh.gif  Ėmiau vienai mugei perniai, nieko nepardaviau, dar minusan su prekybviete ir kelionę nuėjau  doh.gif Gerai būtų, kad mokėtumėm atbuline tvarka- parduodu 3 ir moku už 3, paduodu 30, moku už jas  rolleyes.gif

Kas netiesa, ,kad 5 dienom imt galima? Pas mus sako, gali imti ir vienai, perniai Kaziukui 3 ėmiau  smile.gif

Per durna aš visam tam  verysad.gif

Nu man aiškino taip. Aš neklausiau, kaip būna jei tą ką gamini parduočiau oati, nes tada domino, jei neščiau į pardę. Tai sakė nesvarbu, imi gamybai. Pvz siuvi vestuvinę suknę 8 dienas, tai ir imi tom a6tuoniom. Nuneši į saloną priduodi pagal konsignaciją už 1500Lt, o t1 suknę parduoda po 8 mėn. TAi jau jiem neįdomu kada tu gauni už tą suknę. esmė kad gamybos metu turėtum patentą, su tuo patentu (kuris jau gali būt pasibaigęs kai neši) priduodi ten į kokį saloną. Manau panaši logika turėtų būt ir pačiam parduodant, bet to neklausiau.
Atsakyti
Butent, Sr.upe, nesamone su istatymais, tiesa. Uztatai geriau i isvedziojimus kuo maziau leistis. Man buvo neaisku kokiu pagrindu i parduotuve atiduot tapkutes, tai parasiau rastu paklausima, ten tel. irgi karta taip, kitaip kitaip - įrodyk paskui. Jie privalo konsultuot rastu, jei ka ax.gif . Aisku menesi teko atsakymo laukt, o atsakyma surase toki, kad irgi galima isvedziot lotuliukas.gif.

Beje, grybus ir uogas tai iki 10000 Lt gali be jokiu popieriu pardavinet. Siryt Raganeles deka perskaiciau nauja redakcija tongue.gif . Nors naudos turbut nedaug is to skaitymo, speju iki gruodzio 31 vel ka nors pakeis...

Sr.upe, o tai kokia veikla tau norode veltiniams?

Dar pas mamas persiregistruot galima, jeigu ka. Vaikams darzams, mokykloms uztenka vieno is tevu registracijos toj vietoj kur lanko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besijuokianti: 09 gruodžio 2011 - 11:22
Aš ir taip pas mamą registruota, gyvena lygiai už trijų namų tai nepadės. biggrin.gif

Nurodė "gatavi tekstilės gaminiai"...

Tai va būtent, kd jie kai atrašo tai irgi suprast neina nieko. Aš čia su sodra kitais reikalais aiškinaus. Tai atrašė tais straipsniais, kurie iš orincipo yra klaidūs ir kad suprast ą man atrašė, dar turėjau ieškot ten įst papildymų ir pan. Tai kam tų bobų etatai reikalingi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 09 gruodžio 2011 - 11:26
QUOTE(Šelma @ 2011 12 09, 11:11)
Tarkim mama dirbanti ir ima patentą, jai aišku pigiau, nes sodrai nereikia mokėt, ar ne? O aš, kaip šeimos narys viską darau  g.gif
Rimtai gamybai  g.gif  Nes, va imu mėnesiu patentą, prikepu tapkių ir visus metus po truputuką pardavinėju be jokio patento.... Negali būt  g.gif

Taip, visi ir ima ant tėvų, kas juoe turi pensininkus. tongue.gif sutinku, kad netiesa. Negali pardavinėt, neturėdamas VL. O gamint...

QUOTE(srauni_upe @ 2011 12 09, 11:18)
Nu man aiškino taip. Aš neklausiau, kaip būna jei tą ką gamini parduočiau oati, nes tada domino, jei neščiau į pardę. Tai sakė nesvarbu, imi gamybai. Pvz siuvi vestuvinę suknę 8 dienas, tai ir imi tom a6tuoniom. Nuneši į saloną priduodi pagal konsignaciją už 1500Lt, o t1 suknę parduoda po 8 mėn. TAi jau jiem neįdomu kada tu gauni už tą suknę. esmė kad gamybos metu turėtum patentą, su tuo patentu (kuris jau gali būt pasibaigęs kai neši) priduodi ten į kokį saloną. Manau panaši logika turėtų būt ir pačiam parduodant, bet to neklausiau.

Kai neši į pardę, sąskaitą išraišai tada, kai dar turi patentą. Paskui nebe tavo reikalas. O va, jei pats paravinėji, tai čekio išrašymo dieną turi turėt patentą. O kai gamini, tai nieks nemato ir neseka. Juk mugei imam pvz. vienai dienai, būtent oardavimui. O tas šlepetes gal visą mėnesį „kepei" Tai tau ir išaiškino, kai priduodi parduotuvėn.

Nu kiek klaidų darau, skubu baisiai .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 09 gruodžio 2011 - 11:32
tai ko jei aiškina atvirkščiai viską... tokiu atveju doh.gif

nu mano atveju, tada jei žollia tavo tiesa - bet kokai veikla būtų tik ištisas nuostolis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 12 09, 11:19)
Sr.upe, o tai kokia veikla tau norode veltiniams?

Dar pas mamas persiregistruot galima, jeigu ka. Vaikams darzams, mokykloms uztenka vieno is tevu registracijos toj vietoj kur lanko.

Man tai išvis pasakė-NEŽINOM. Pati turi žinot, kokia tavo veikla ir kam priskirti. Tai pasirinkau „taikomosios dailės ir vaizduojamojo meno dirbinių gamyba" Kodas 067. 4u.gif
Tai va, jei norim būt sąžiningi, tai valstybė mūsų atžvilgiu tikrai nesąžininga... Nuostolis ir yra , jei neturi pastovaus pardavimo. Man tai 3-os šlepetės per mėnesį nueina vien mokesčiams. O juk kitą mėnesį tik 1 teparduodi žmogus... Va toks tai reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 09 gruodžio 2011 - 11:42
QUOTE(žollia @ 2011 12 09, 11:37)
Man tai išvis pasakė-NEŽINOM. Pati turi žinot, kokia tavo veikla ir kam priskirti. Tai pasirinkau „taikomosios dailės ir vaizduojamojo meno dirbinių gamyba" Kodas 067.  4u.gif

man sakė kad tai yra apie aukštajį meną wink.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 12 09, 12:18)
Manau panaši logika turėtų būt ir pačiam parduodant, bet to neklausiau.

QUOTE(Besijuokianti @ 2011 12 09, 12:19)

Beje, grybus ir uogas tai iki 10000 Lt gali be jokiu popieriu pardavinet. Siryt Raganeles deka perskaiciau nauja redakcija tongue.gif . Nors naudos turbut nedaug is to skaitymo, speju iki gruodzio 31 vel ka nors pakeis...

Žiemai priėmė įstatymą lotuliukas.gif

QUOTE(žollia @ 2011 12 09, 12:30)
Taip, visi ir ima ant tėvų, kas juoe turi pensininkus.

O kai gamini, tai nieks nemato ir neseka.  Juk mugei imam pvz. vienai dienai, būtent oardavimui. O tas šlepetes gal visą mėnesį „kepei"  Tai tau ir išaiškino, kai priduodi parduotuvėn.

Bliamba, maniškė dar dirbanti mad.gif biggrin.gif

Būtent. Gal aš veliu, šiaip, relaksacijai, kad ant vaikų nerėkt biggrin.gif O paskui jie pradeda norėt valgyt ir imus patentą pardavimui cool.gif

Peizėju čia belenką irnesakyk.gif
Šiandien pas mus muziejuje parodos-pardavimo atidarymas, eisiu komplimentų susirinkti ir šampės įkalti rolleyes.gif

Ir nesukit galvos dėl mano 4 porų, B gi padedu kočioti, aš tik apveliu kiek, iki karšto virdulio cool.gif Jaučiu, rupužiokas, nori Kalėdinės dovanos geros biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2011 12 09, 13:42)
Žiemai priėmė įstatymą lotuliukas.gif

Viskas tautos labui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2011 12 09, 11:42)
Bliamba, maniškė dar dirbanti mad.gif  biggrin.gif

Būtent. Gal aš veliu, šiaip, relaksacijai, kad ant vaikų nerėkt  biggrin.gif  O paskui jie pradeda norėt valgyt ir imus patentą pardavimui  cool.gif

Peizėju čia belenką irnesakyk.gif
Šiandien pas mus muziejuje parodos-pardavimo atidarymas, eisiu komplimentų

Tai ir dirbanti gali, svarbu nereiks tų visų PSD VSD mokėt tongue.gif
Dėl vaikų ir relaksacijos thumbup.gif

Sveikinimai dėl parodos. tai todėl ir varai po 4 per dieną-parodai gi kiekio irgi reikia 4u.gif
Atsakyti