Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės...

QUOTE(Šelma @ 2011 12 09, 02:31)
Vadinasi pagal miestus ir kaina?
Jau pradedu galvoti, kad po TIEK valandų ir nosį krapštant ištintu pirštas  biggrin.gif

4 šian  cool.gif (o gal frusty.gif:  )  biggrin.gif

Šelma, 4 per dieną? Ar ko nesupratau?
IŠ kur mergaitei, tiek drąsos? lotuliukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Ne drąsa čia, beprotystė gal doh.gif Skauda visus šonus kur begali skaudėt, net padus laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2011 12 09, 09:20)
Kad ne, ta pati kaina  smile.gif

Aš kaip sudaužyta  doh.gif

ir aš į kompaniją alc.gif

Kas miega,kol vaikų gauja miega reikia apsitvarkyt vakar paliktą chaosą... Kad pabudę vėl galėtų padaryt. Nu nieko, va ant atostogų užsidirbsim ir pustysim padus kur saulė šildo stipriau tongue.gif
Besijuokianti, tu visiškai teisi, bet kol mamos tupi su naujagimiais - anokios veiklos gali smarkesnės būti biggrin.gif paauginus tai jau taip.

54 dydžiui 34 cm viduj. Daba pagalvojau, kad svers zarazos virš puskilogramio su pakuotėm doh.gif
Atsakyti
Raganėle, aš teisminę praktiką kasdieną matau, ir labiausiai joje nukenčia būtent tie silpniausi.
O kalbant apie tuos 8000 Lt, tai raida labai įdomi buvo, pradžioj buvo formuluotė "neapmokestinamos kito turto pardavimo pajamos", paskui atsirado "neapmokestinamos ne individualaus turto pardavimo pajamos". Man panašu į užkištą spragą, per kurią visi lindo.
O biudžete skylės, tad tikėtis geriausio oi kaip neprotiga.
Beje VMI buvo pranešimas spaudai, kuriame buvo paminėta nelegali prekyba vienam iš didžiausių Lt forumų. Atspėkit kokiam? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2011 12 08, 23:59)
120 už patentą tik (to ir klausė) plius sodrai, plius privalomas sveikatos  smile.gif

Riešai net dega, ištino ir raudoni, stipri alergija sakyčiau  doh.gif  O dar 11 kalėdinių.....

Šelma, betgi išsekimas netoli tokiais tempais blink.gif . Aš veliu per dieną po 1 ir tai padai, blauzdos skauda. Man dar išvarža stuburo apie save duoda žinot. O čia po 4 doh.gif Pinigai, žinoma gerai, bet sveikata...

O pas mus metams 240 lt VL, neskaitant dar visų PSD ir VSD. Tai buvo pats pigiausias iš mūsų veiklai tinkančių.
Vakar nusipirkau taukmedžio sviesto rankoms ...Koookios švelnios patapo wub.gif
Atsakyti
Aha žinom gi nuo kurio galo kovojama su šešėline ekonomika.
Betgi nugi aš apie tai, kad kol leliai buvo leliais, tikrai nėr kada prekybom užsiimt g.gif na bent jau man ne iki to būdavo biggrin.gif Dabar beveik suaugę lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2011 12 09, 10:49)
  Pinigai, žinoma gerai, bet  sveikata...

Vakar nusipirkau taukmedžio sviesto  rankoms ...Koookios švelnios patapo wub.gif

Tai čia mano prastas laiko planavimas lenda lauk, per daug apsiemiau, o nebedaryt nebegaliu smile.gif Be to, bliamba 6 vaikams dovanos Kalėdoms, žinai gi wacko.gif

Gerulis jis thumbup.gif
Papildyta:
Ai, dėl patentų. O jei, kad būtų pigiau (nes dienomis skaičiuojamas ir pats patentas ir sveikatos draudimas-jei turi mažų vaikų arba daugiavaikė esi) imti jį tik darbo dienoms ir gamybai ir prekybai-savaitgaliai mano, tarkim šeimai, o paprastom dienom dirbu g.gif Čia besivalant dantis taip sugalvojau biggrin.gif
Atsakyti
na mergaitės jūs ir darbininkės, po 3-4 poras dienon, skūra nuo rankų nueis.

vakar vėliau iš karakulinio karšinio. ui nežinau, keista paliko. vilna švelni, akuoto nedaug, nesišeria taip kaip ta pilka, bet..........jos neįmanoma sušlapinti, pili vandenį, muilini, susuki pakočiot, atsuki jis SAUSAS, nuo šablono slysta, nekimba, atsisluoksniuoja. tai tryniau rankom per burbulinę, vis pašlapindama, kol sulipo, po to jau kočiot leidosi. ir labai mažai traukiasi. bet rezultate gavosi tvirtos, neplaukuotos. kitą kart bandysiu velt, tik su kuo nors maišydama.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2011 12 09, 10:01)

Ai, dėl patentų. O jei, kad būtų pigiau (nes dienomis skaičiuojamas ir pats patentas ir sveikatos draudimas-jei turi mažų vaikų arba daugiavaikė esi) imti jį tik darbo dienoms ir gamybai ir prekybai-savaitgaliai mano, tarkim šeimai, o paprastom dienom dirbu  g.gif  Čia besivalant dantis taip sugalvojau  biggrin.gif

Nu taip, galima ir 5 dienas per mėnesį imti, tik pardavimas irgi tik tom dienom galėtų vykti biggrin.gif nebūtina visam mėnesiui
Atsakyti
Siaip rajonuose pigiau. Reiktu pasiziuret, bet verslo liudijime galima isirasyt ir seimos nari, tai jei mama kokiuos Moletuos biggrin.gif , gal galima ja "uzpatentuot" ir save kaip seimos nari isirasyt. Bet cia jau detalizuotis reikia ir skaityt kas ten tie seimos nariai ir t.t.

Atsakyti
Nesigauna tokie bajeriai, kai šeimos nariai kokie valstybės tarnautojai biggrin.gif aš visadsakiau kad maži miestukai jėga.

Man 2 perdien beveik gaunasi suvelt, bet graščiukai lieka rytdienai... Ir dabar turiu 2 poras apspurusiais kraščiukais,kad juos kur.
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 12 09, 08:35)
Pas mane irgi 10 Lt mėnesiui verslo liudijimas.
O jei siunti visoj LT, tai nieks nesikeičia, nes išduoda pagal asmens registraciją, o pačiam liudijime parašyta "su teise pardavinėt visoj LT".
Skiriasi tik tada, kai imi vien tik prekybinį patentą, o mūsų gamybiniai.

Ir dar toj VMI baisiai nemalonu, aprėktas be problemų gali būt blink.gif  doh.gif .

O tą tęstinumą reikia ne vien formaliai pagal kartus vertint, vien tai, kad daugelis mes turim blogus ir savo gaminius kilojam visur kur tik galim (SM, FB, veltinis.lt, blogai ir visur kitur) rodo veiklos tęstinumą. Man kažkaip paprasčiau susitvarkyti tuos reikalus, nei tikėtis, kad nieks nesusidomės ar kažkokius savo išvedžiojimus pavyks įrodyt. Bet čia taip sakant asmeninis kiekvieno pasirinkimas smile.gif

Nu kad kilnoji į SM ir FB tai nieko nereiškia. Nu aš kai aiškinausi su tais liudijimais (Du kart), tai man sakė vmi kad imt reik tada kada gamini, o pvz priduot į kokią parduotuvę ir gaut pinigus jau pasibaigus gamybos laikotarpiui. Ir tas nėra apmokestinama niekaip papildomai. Nors iš principo tai logikos man juose truksta, bet taip papt butu nelogiška, jei aštarkim dvi savaites gaminu, išstatau į etsy, o po to nu kaip nors išein akd du mėnesius negaminu. Nu tai bet parduot ką gaminau juk vistiek galiu. Nes taip išeitų, kad galiu vieną tapke parduot per mėnesį, ir už tą visą mėnesį mokėt 45Lt + 72Lt +į sodrą 160Lt rodos, jei neturi darbo... Tai va smile.gif
Papildyta:
QUOTE(žollia @ 2011 12 09, 10:23)
Nu taip, galima ir 5 dienas per mėnesį imti, tik pardavimas irgi tik tom dienom galėtų vykti biggrin.gif  nebūtina visam mėnesiui

nu taigi netiesa smile.gif Aš tikrai du kart vmi aiškinaus.
Papildyta:
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 12 09, 09:44)
Raganėle, aš teisminę praktiką kasdieną matau, ir labiausiai joje nukenčia būtent tie silpniausi.
O kalbant apie tuos 8000 Lt, tai raida labai įdomi buvo, pradžioj buvo formuluotė "neapmokestinamos kito turto pardavimo pajamos", paskui atsirado "neapmokestinamos ne individualaus turto pardavimo pajamos". Man panašu į užkištą spragą, per kurią visi lindo.
O biudžete skylės, tad tikėtis geriausio oi kaip neprotiga.
Beje VMI buvo pranešimas spaudai, kuriame buvo paminėta nelegali prekyba vienam iš didžiausių Lt forumų. Atspėkit kokiam? blink.gif

Na manau todėl čia ir sugriežtino taisykles.
Ai nu beto, parduodi ten vaiko išaugtus skudyrus, vežimėlius. Nu tai gi nesirašai ir nedeklaruoji kiek ir po keik pardavei.

MAn vistiek tie visi įstatymai atrodo padaryti taip, kad toliau valstybėj klestėtų korupcija ir kt nesamonės. O sistemos iš esmės nesupaprastina, kad kiekvienam būtų aišku, kokia yra įstatymo raidė. Nors kažka paprastint žada.

Ne nu man buvo viršūnė, kai paskambinau į vmi, o jie mane nusiuntė skambint į statistikos departamentą išsiaiškint kokia mano veikla. Tada departamente "aiškinosi" valandą. Ir pasakė, per valandą, kas ir taip turėjo būt aišku doh.gif Tai kas či aper nesamonė sakau, jei jie patys savo klasifikatoriuje nesusigaudo.
Atsakyti