Dar klausimelis gal galit pasakyt koks cia kremas :
http://www.youtube.c...;feature=relmfu
QUOTE(versaal @ 2011 12 01, 20:24)
Visu pirma jusu tortukas labai grazus
Na o kremas..
Zinok labai jaakyyy kremas , cia frosting, kuris daromas is .... tauku, sviesto, cukraus pudros, kokios esencijos lasiuko, ir aisku dazu pora lasiuku.. Atrodo graziai, bet konis bent man velias burnoje...
Aisku negaliu but 100% tikra kad ten butent sis kremas, bet ji paminejo, kd cia frosting, o koks 80 % frosting receptuku, ir yra tokia sudedamoji dalis, kuria aprasiau.. Tik visur vis proporcijos skiriasi..
Adrijos tortai is koto verciantys.. , ypatingi antrasis, ir tas ornamentas
QUOTE(versaal @ 2011 12 01, 19:09)
@adrij@, labai grazus tortai, pastilažas taip lygiai ir gražiai, guli. Gal galit parašyt recepta kokiu butent pastilažu dengiat. Aš išbandžiau su kiausinio baltymu dengimo masę ir dar viena, kur su krakmolu, bet nei viena jų man taip gražiai nesigavo apdengti apacioj buvo rauksleliu. Kai išimu papuosta torta is saldytuvo jis aprasoja. Ar ir jums taip buna?
Cia mano vienas bandymu, Tortas ,,Naktelė"
Cia mano vienas bandymu, Tortas ,,Naktelė"
Labai šaunus jūsų tortas .... pasistengsiu atsakyti apie dengimą .
Aš dengiu pastilažu , kurio tokios proporcijos , BET .... aš darau jo ne iš vienos normos , ir tikrai be jokio melo sakau , aš jau nebesveriu , ko kiek dedu , pilu iš akies , tik pudros imu ( ar tai du pokiukus , ar tris ...keturis ) , pasidarau maždaug tiek , kiek man tą dieną reik apdengti tortų .
500 g. pudros ( tik geros dancukerio )
150 g. krakmolo .
2 dideli ( nei nubraukti , nei kupini ) šaukštai stiprios , šviesios želatinos ( daniška ) ,
120 ml. vandens .
3-4 dideli šaukštai dirbtinio medaus ( aš dedu skystą gliukozė , Lietuvoj nėra ) .
šliūkštelnu aliejaus , kuo šviesesnio , be kvapo ( būna pilu gliceriną , Lietuvoj nėra ) .
Bet tai tik MAŽDAUG .... kartoju , darau iš akies .
Masės NIEKADA NIEKUR NEBRANDINU , UŽSIMINKAU TOKIO KIETUMO , KAD GALĖČIAU DENGTI IŠ KARTO ...... ( DADĖDU JEI REIK ) PUDROS PER PUS SU KRAKMOLU .
Kočioju ne ploniau nei 2 - 3 mm.
Kuo didesnį apskritimą iškočiosite ( nei torto skersmuo plius aukštis ) , tuo geriau dengsis tortas , nesidarys klostės apačioje .
Bet svarbiausia , torto išlyginimas prieš tai darant , jei jo nebus , gal tik 1 cm. storio apdengimas jums padės jį apdengti lygiai .
Retai , bet aprasoja , stenkitės dirbti vėsesnėje patalpoje , praverkite lango klimatą .
QUOTE(kr1stute @ 2011 12 01, 19:20)
O DIEVESVENCIAUSIAS,@ADRIJ@sitokio grozio as dar nemaciau.pirmas nuostabus,bet aaaaaaaaaaaantraaaaaaaas .As net neklausiu kaip jus ta rasta padaret ,vistiek ne mano rankom,kurios ne is ten isaugusios.nu tikrai pritrukau zodziu
Su trafaretu , paskui su aisingu .
Ačiū visoms už įvertinimą .
QUOTE(Erina @ 2011 12 01, 19:23)
Niekaip negaliu atsižiūrėt į tortą su pingvinais pirmame temos puslapyje. Nu nerealus. O kaip padaryti tuos nuostabius konkorėžius. Matau lygtais kakaviniai sausi pusryčiai, o ant kokio pagrindo jie suklijuoti
nu vsio, mano nervai neatlaikė.. Čia MANO tortas :
kankorėžiai daryti iš Kakavinių javinukų, klijuota beze. Dėliojau mažėjančiu apskritimu, vis beze patepdama. Beje, kankorėžių idėją čionainos atnešė Kirbė
QUOTE(Kristule05 @ 2011 12 01, 15:57)
Kai pirmas kartas, tai tortukas
QUOTE(versaal @ 2011 12 01, 19:09)
nuostabus tortukas
QUOTE(naitas @ 2011 12 01, 20:22)
nu vsio, mano nervai neatlaikė.. Čia MANO tortas :
kankorėžiai daryti iš Kakavinių javinukų, klijuota beze. Dėliojau mažėjančiu apskritimu, vis beze patepdama. Beje, kankorėžių idėją čionainos atnešė Kirbė
.... mažai kartojai patarlę , nervams raminti
QUOTE(@adrij@ @ 2011 12 01, 20:12)
... ( būna pilu gliceriną , Lietuvoj nėra ) .
šitą pirkau vaistinėj kur gamina vaistus,pasakiau vidiniam vartojimui ir nusipirkau nu lyg nieko nenunuodijau darydama MMG
apie jūsų tortus tai net nebekalbu ...
tortai afyget, kokie gražūs, man tai gaila būtų pjaustyti tokį grožį
QUOTE(@adrij@ @ 2011 12 01, 22:37)
kur Tu mausi tris kojines, ką šimtakojė
Labai aciu visoms uz patarimus del "gofros" is pastilazo: *saules_zuikutis*, kirbei ir @drijai
tikiuosi kas nors gausis... o jei ne - suksiuos kitaip
tikiuosi kas nors gausis... o jei ne - suksiuos kitaip
QUOTE(Auksiuke @ 2011 12 01, 13:37)
nu jau @drijos paskutiniai be zodziu...
o as atlekiu pas jus prasyt patarimo, kaip issisukt- mazu kas turit minciu...
zodz, man reik torto sonus padaryt is mases tokius ale dryzuotus- berods Adrija dezute dare, bet ten su spec.koceliuku, kur faktura suteikia. As jo neturiu, o man tu banguotu sonu baisiai reik- noriu padaryt kartono imitacija savo firmos baliui. Balius jau kita savaite, tai net atsisiust niekaip nespeciau, o be to tik del to vieno karto biski ir pinigeliu gaila...
gal kam kokia mintis sauna?
o as atlekiu pas jus prasyt patarimo, kaip issisukt- mazu kas turit minciu...
zodz, man reik torto sonus padaryt is mases tokius ale dryzuotus- berods Adrija dezute dare, bet ten su spec.koceliuku, kur faktura suteikia. As jo neturiu, o man tu banguotu sonu baisiai reik- noriu padaryt kartono imitacija savo firmos baliui. Balius jau kita savaite, tai net atsisiust niekaip nespeciau, o be to tik del to vieno karto biski ir pinigeliu gaila...
gal kam kokia mintis sauna?
Gal sis budas padetu?
http://public.fotki....untitled-1.html[IMG.]