Merginos, bežiūrint video apie tortų puošimą pamačiau kad į tortą kiša pagaliukus. vienus nukerpa ties pirmo aukšto torto viršum, kitus įkiša per visus tris aukštus. Kas tai yra? Na tarkim tuos kur perkiša per visus tortus dar galiu suprasti kaip laikančius, kad tortas vienas nuo kito nenuvirstų. Bet tai kaip tuomet valgant - juos reikia ištraukyti pjaustant, ar kaip? O ka daro tie trumpieji? Ar ant jų dedamas koks pagrindas, kuris laiko tortus atskirtus vieną nuo kito? Tai kaip tuomet jie nenuvirsta, juk jei padedi kokį padėkliuką po antro aukšto tortu tai jo juk jau neįmanoma perverti pagaliuku, juk kietas gi jis Štai kaip kvailai paklausiau Ir tada pjaustant tortą - tai kaip - reikia nusiimti aukštais? Ruošiuosi kepti dviaukštį tortą tai domiuosi tuo reikalu, bet kuo giliau į mišką - tuo daugiau medžių
naudokite kokteilinius šiaudelius ir spakaina
QUOTE(Olesta @ 2011 12 15, 13:47)
naudokite kokteilinius šiaudelius ir spakaina
O juos perverti per abu tortus? Ir tada pjaustant išimti? Kaži kaip tai atrodytų prie stalo, kai aš juos trauksiu lauk
jei pervertumėt per abu tortus, jie jokios stabilumo funkcijos neatliktų, tik subadytų Jūsų tortus... apatinis tortas, šiaudeliai, tie viršum nukerpam persmeigusios, dedam kitą tortą ant kartoniuko, kad kraštelių nesimatytų tokio dydžio kaip tortikas antro aukšto, ir tie pagaliukai, kurie susmeigti į apatinį tortą neleidžia įdubti antram aukštui, dabar aiškiau??? gaunasi stovas be kojelių, be atstumų, suprantat??? be jokių tarpų, kad kartoniukas nenučiuožtų, plonai galite patepti sviestiniu kremuku tą vietą, kur lipdysite antrą aukštą, o šiaip realiai dviaukščių tortų, jei ne kokie minkštutėliai tai tvirtinti visiškai nereikia
QUOTE(simbail @ 2011 12 15, 08:53)
as irgi paprastus siaudelius naudoju.kai supjaustau virsutini tortuka,paprasciausiai istraukiu siaudukus ir sudedu i lekstute.kai pirma karta paklause kas cia,tai paaiskinau kad kadangi tortas minkstas,taip turi buti,ju reikia kad nesusmigtu vienas aukstas i kita.ir uzsakymui kai darau tai pasakau kad yra jie ismeigti.paaiskinu kas kaip ir niekas nieko pries man asmeniskai net paprasciau atrodo su siaudukais negu su iesmukais.juos negviau istraukti
o del video:kiekvienas tortukas yra su padekliuku kartoniniu,o tas ilgas iesmas,kur eina per visus aukstus,yra su smailiu galu.tai jis pralenda.tik maciau kad ji net pakala kad lystu as asmeniskai dar nedariau tokio didelio torto kad reiketu jo
Laba diena, uzduosiu turbut, jau senai pabodusi klausima, bet ka daryt su atmintim? Pamirstu isgert Bilobil
Is 4 baltymu slapia beze nebus per daug 24cm tortui? Darysiu pusnis.
Dekui
Is 4 baltymu slapia beze nebus per daug 24cm tortui? Darysiu pusnis.
Dekui
QUOTE(Perrin @ 2011 12 15, 14:09)
Laba diena, uzduosiu turbut, jau senai pabodusi klausima, bet ka daryt su atmintim? Pamirstu isgert Bilobil
Is 4 baltymu slapia beze nebus per daug 24cm tortui? Darysiu pusnis.
Dekui
Is 4 baltymu slapia beze nebus per daug 24cm tortui? Darysiu pusnis.
Dekui
as is 2baltymu padarau 24cm tortuko zolyte ant torto virsaus. tai 4baltymu visam tortukui perdaug tikrai nebus
QUOTE(neli @ 2011 12 14, 23:16)
dėl kremo jau atsakė, o dažus geriau dėti po truputį plakimo metu, nes cukrus turi ištirpti, o ir spalvos intensyvumą koreguoti paprasčiau.
aciu, taip ir darysiu
ir dar klausima turiu ar ganasa darant su baltu sokoladu galima ji dazyti? ar geriau nebandyti?
Olesta, gal galetumet parodyti kokia foto kaip atrodo sokoladinis serksnas? labai labai reiketu ir labai labai dekinga buciau
Neli kokia fantastiska puokstyte ant tortuko ir visas tortukas super , anber labai fainas sventinis torciukas
Adiaval irgi puikus tortukas, o cia sonai puosta sokoladu?
As tortu temoj irgi teiravausi del keliu tortu aukstu bet tikriausiai niekas su tuo nesusidure, klausiau ar atlaikytu jei pirmas aukstas butu morengu ir aguonu tortas su karameliniu kremu is sonatinos receptu, antras aukstas triufelis, o trecias rafaelo? as galvojau iesmelius naudoti ir dar per visus tris ilga iesmeli perverti pabaigoje, ar uztektu tik tu siaudeliu kiekvienam aukstu sutvirtinti? gal kas galetu pagelbeti prasau nedariau dar niekada triju aukstu
Adiaval irgi puikus tortukas, o cia sonai puosta sokoladu?
As tortu temoj irgi teiravausi del keliu tortu aukstu bet tikriausiai niekas su tuo nesusidure, klausiau ar atlaikytu jei pirmas aukstas butu morengu ir aguonu tortas su karameliniu kremu is sonatinos receptu, antras aukstas triufelis, o trecias rafaelo? as galvojau iesmelius naudoti ir dar per visus tris ilga iesmeli perverti pabaigoje, ar uztektu tik tu siaudeliu kiekvienam aukstu sutvirtinti? gal kas galetu pagelbeti prasau nedariau dar niekada triju aukstu