Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus 76 tema

QUOTE(gabijux @ 2011 11 30, 22:13)
Tai gal ir tiesa, nes pas mane zelatina buvo vos vos silta...alyvine dazyta jau pagaminta mase su electric purple...

Ačiū .... matot , karštoje želatinoje įpilti dažai ( apie kuriuos męs kalbame - išimtis TIK ukrainietiški milteliais ) , duodą tokį rezultatą , koks pas jus alyvinėje , tie taškeliai , siūleliai ..... aš jūsų neįžeidžiau ? ... jei - atsiprašau 4u.gif 4u.gif ....tik noriu parodyti , kas nutinka kai dažus AmeriColor pilame į kaitinamą želatiną .

Citata ... " Želatiną išbrinkiname vandenyje , supilame medų ir gerai pakaitiname , tada pilame į pudros - krakmolo mišinį ."

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @adrij@: 30 lapkričio 2011 - 22:32
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 11 30, 20:58)
Beze galima puosti tortus, aisingas man tinkamas tik kokioms dekoracijoms ant mase dengto torto, ir prilipdyti figureles, nes sukieteja. O ganasas gali but naudojamas ir puosimui, ir netgi kaip kremas pertepimui (tik as dedu 200 g grietineles, ir 100 g sokolado - tokiom proporcijom).

4u.gif

QUOTE(naitas @ 2011 11 30, 20:59)
nei vienas netinka į pertepimus. 
Ganašas - natūrali ruda spalva tarkim meškinams daryt  biggrin.gif

Beze - natūrali balta spalva sniego sezonui  wub.gif  TAčiau.. beze nedraugauja su grietinėle. Jeigu tortas perteptas grietinėle, žele turi, tai pirma tortą reikia padengti, KRUOPŠČIAI padengti sviestiniu kremu, užrakinti visas drėgmes, ir tik tada ant viršaus puošti beze. arba dengti cukraus mase DENGIMUI.  Su beze ir aisingu galima piešti ant masės. Jeigu turiu likutį, tai su beze lipdau gėlytes, figūrėles prie masės.
Ant pačios beze irgi gerai prilimpa gėlytės.. nereik jokių klijų.
Beze dažoma milteliniais arbe geliniais dažais, tik ne skystais.

Aisingas.. malonus daiktas sausainukų puošimui. Vėlgi, Kalėdų metu super dalykas. Torto apliejimo nesu dariusi, tai negaliu komentuot. Tačiau tikrai mačiau čia tortų, kurie buvo aplieti aisingu ir LABAI gražiai apdzibuoti aisingu.
Aisingas nejautrus dažams.. praktiškai galima dažyti kokiais nori dažais - milteliniais, geliniais ar skystais.

4u.gif
thumbup.gif nu jus nuostabios user posted image
Atsakyti
QUOTE(@adrij@ @ 2011 11 30, 22:57)
YouTube esu mačiusi , kaip minkant masę moteris pasiima kažkokį labai šviesų ( beveik baltą ) riebalo gabalą  , panašaus kietumo kaip muilas , ir lyg "  pasimuiluoja " juo rankas ....ir vėl minko , kas ten per daiktas , nežinau , gal ir gerai sušaldyti taukai , nelimpa tada masė , kad ir labai norėtum .

as esu macius, kad tepasi rankas, o ir stala palmiu taukais. Maciau maximose atsirado kazkokie palmiu taukai ar tai margainas. Bet netko isbandyti
Atsakyti
Labos, tortu kaip ir nebuvo, tai nera ka girti schmoll.gif Tiesa, vienas valgomukas skanus thumbup.gif

Olesta, gal dar is snaigiu ka rasi panasaus, ko tau reikia 4u.gif
https://www.google.c...g...366&bih=667
https://www.google.c...g...f.osb&cad=b

O siaip trafaretai vadinasi stencils, tai gal dar rasi ka nors naudingo mirksiukas.gif
Atsakyti

Gaminant MMG minėtas dažas dedamas į ištirpintą želatiną , tačiau dažo "nesutraukia", rezultatas toks:
(pastabos: lengvas rūkas ant ružavos masės- blizgesio milteliai, kurie fotkinant be blico prie dienos apšvietimo pavirsta matiniais, kaip ir sidabrinės žvaigždutės ,ir auksiniai reguliavimo "mygtukai"). Ilgis-80cm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurateL.: 01 gruodžio 2011 - 00:56
Apie pastilažą kalbam ( bent aš - kalbu , nes MMG nedarau , myliu pastilažą ) .

O va apie tokius nutikimus , perspėju kitas , nes tai tiesa .
http://s15.radikal.r...51891a4abab.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @adrij@: 01 gruodžio 2011 - 00:57
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 11 30, 20:43)
Ne, ne as rasiau, bet turiu toki psl. receptuku
http://saechka.ru/kitchen/516/

Kuo nuosirdziausias aciu ! biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(gabijux @ 2011 11 30, 22:13)
Tai gal ir tiesa, nes pas mane zelatina buvo vos vos silta...alyvine dazyta jau pagaminta mase su electric purple...

pas mane "kazkas atsitiko " su dazais.. nors galiojimo laikas nepasibaiges - pvz raudona nebedazo lygiai, o tokiais gabaliukais, kaip sita ruzava.. Nors i zelatina palamai nepilu. Kadangi laikaus dazus virtuves spinteleje, itariu, kad jiems per silta, arba pakuotes nesandarios - padziuna.. Gerai dazo tik geltona - ja pirkau paskutine smile.gif
Kad neatrodytu, kad cia kalta mano "technologija", tai pridursiu, kad su jais teko ne karta ir rysku torta pagaminti, o mase naudoju visa lika ta pacia - pastilaza smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2011 12 01, 08:17)
pas mane "kazkas atsitiko " su dazais..

o pries naudojant dazus,buteliuka suplakat?
Atsakyti
Taip taip, galiu patvirtinti, įpylus Americoloro dažus į karštą želatiną, juos sutraukia 4u.gif

AČIŪ MERGYTĖS DIDELIAUSIAS, TIKRAI RADAU KĄ PRITAIKYTI 4u.gif 4u.gif 4u.gif

nu ką, einam į gamybą birthday.gif
Atsakyti
Sveikos nuostabybės biggrin.gif Kaip visada Jūsų darbai thumbup.gif
QUOTE(naitas @ 2011 11 30, 20:59)
Beze - natūrali balta spalva sniego sezonui  wub.gif  TAčiau.. beze nedraugauja su grietinėle. Jeigu tortas perteptas grietinėle, žele turi, tai pirma tortą reikia padengti, KRUOPŠČIAI padengti sviestiniu kremu, užrakinti visas drėgmes, ir tik tada ant viršaus puošti beze. arba dengti cukraus mase DENGIMUI.
Beze dažoma milteliniais arbe geliniais dažais, tik ne skystais.

Naitai, kaip supratau visa tai ne apie ŠLAPIĄ BEZĖ mirksiukas.gif
Ir dar toks klausimukas. Gal kas matėte pas mus LT tokį daiktą
user posted image
Kažkada pirkau sal2.lt, bet dabar nebematau. Labi neblogas dalykėlis visokioms detalėms lipdyti. Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 12 01, 09:12)
o pries naudojant dazus,buteliuka suplakat?

dazai zele pavidalo.. kaip tu juos suplaksi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(@adrij@ @ 2011 11 30, 23:39)
Nesu dejusi AmeriColor dažų  į želatiną ...bet merginos rašė , kad juos sutraukia nuo karštos želatinos kaip snarglius (  tokiais tystančiais siūlais ) .... kažkas , kažkur neteisus .

Aš taip dariau, bet sutraukė tik raudonos spalvos dažus. Dariau žalią maišant geltoną su mėlyna ir viskas gavosi thumbup.gif , kitą kartą užsimaniau oranžinės ir į geltoną įlašinau raudonos, va tada gavau nesamonę geltoną su raudonais taškeliais, kurie neišsiminkė.
Atsakyti