Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus 76 tema

QUOTE(Cool Mama @ 2011 11 30, 19:53)
Nezinau ar pastebejot, bet per youtube labai nemazai video, mokoma, kad minkant mases gabaliuka, vis pirstukus pasitept taukais, man pastoviai budavo kad mase trupa, susauseja ir panasiai, bet kai isbandziau taukus, tikrai man labai padejo, mase net pasidaro elastingesne...  spalva pasiskirsto graziau lygiau ax.gif  na cia mano pradinukes nuomone, ir patarimas, pameginkit taukus..  ax.gif  blush2.gif

Tokios video nemaciau, arba neatkreipiau demesio blush2.gif , bet as pastoviai rankas alyv.aliejumi tepu kad man neliptu mase prie ranku, ir super thumbup.gif

QUOTE(naitas @ 2011 11 30, 20:01)
už ką tamsta esate dėkinga?  biggrin.gif
kad parašė - vienas ir tas pats, BET yra skirtingi receptai  lotuliukas.gif

Nebus masės, kuri tinka ir tam, ir anam. Teisingai, galima paimti statybininko špakliuotę ir lygint tortus.. špakliuotė kaip ir tinkama tam ir anam.. tik ar iš tikro  tinkama? TAip ir su masėm. Nu paima žmogus dengimo masę ir lipdo. Figūrėlė smunka, leidžiasi.. tada pyksta forume, kad kažkas pakišo ne tokį receptą, sumelavo, apgavo  biggrin.gif

O as galvoju, ko man tos figureles vis leidziasi doh.gif lig padarau gerai, nespeju pastatyti, o is ji formos nelaiko, dabar aisku biggrin.gif o lipdymui kaskaip vis bijau daryti mase, nes ten mazai pudros reik, tai isivaizduju kad ji limpanti bus biggrin.gif
Aciu uz paaiskinimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 11 30, 19:28)
kodėl į pastilažą įdėjus juodų americolor dažų, moment masė pavirsta į smėlį

va dėl to ir nepamainomas šitu atveju marcipanas (man),kad įpylus porą lašų nusidažo juodai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(DuKatinai @ 2011 11 30, 22:23)
dekinga, kad bent demesi atkreipe ir piktai nepavare. zinau, jms profems kvaili ir nusibode tie klausimai blush2.gif bet man zaliai, norisi nuo kazko pradeti. o jusu atsakymas labai issamus bigsmile.gif jei gerai supratau, tai i ilgalaikius gaminius geriau nedeti isvi nei aliejaus nei glicerino? o tragakantas butinas? nes kazkaip nespejau uzmatyti ne vieno recepto su juo mastau.gif lens.gif ir tada su kuo geriau ar su kiausinio baltymu ar su tragakantu?
Papildyta:

aciu gerbiamoji ir jums uz ats 4u.gif skaiciau sita tema porakart, iskilo klausimu ir klausiu (nes ten tikrai neraso kuo skiriasi beze, ganasas ir aisingas, kuo skiriais cukrine mase nuo pastiliazo). o jei negalima, atsiprasau uz sutrukdyma  hi.gif

oi DuKatinai, kaip diplomatiškai lotuliukas.gif
Nu gerai.. kuo skiriasi beze nuo ganašo? aš tai siūlyčiau tada vieną dieną padaryt beze, o kitą dieną - ganašą. Paragaut. Patept ant bulkos, vyrui pasiūlyt, vaikams 4u.gif Beze - tai tik cukrus ir kiaušinio baltymas.. ir čiut citrinos rūgštelės. Ganašas - šokoladas, grietinėlė. Kuo skiriasi g.gif sudedamosiomis skiriasi.

Tragakano neprivaloma turėt. Tačiau kadangi aš naudoju jį, tai aš jau nematau kito kelio, kaip tragakano naudojimas. Man patinka, tai ir kalbu apie jį.

Į gėlių masę deda ir tragakano, ir kiaušinio baltymą.

QUOTE(kice @ 2011 11 30, 22:28)
uzvede Olesta su savo aisingu ir ornamentais biggrin.gif O aisinga paprasta naudosi, Olesta? Ar koks stebuklingas receptukas yra? smile.gif

aha, aš irgi jau kokią valandą gadinu akis. Nieko nebandysiu, bet va nykų rudens vakarą gadinu akis ir tiek.

QUOTE(Olesta @ 2011 11 30, 22:29)
dengimo masei tragakano nereikia, bus kaip liekninantys triusikai, tempi tempi ant lašinių, o jie vis traukiasi, traukiasi  rolleyes.gif

laugh.gif geras čia palyginimas.. nu čiut čiut, pusė arbatinio šaukštelio, gal mažiau, įdėjus į MMG, tai tikrai lengviau pasidaro dirbti su dengimu. Tik tiek, kad tas tragakanas gan brangus..
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 11 30, 20:29)

žadu daryti karališkąją glazūrą, kur Eda.dita ar Erikiuxxx, buvo paminėjusios kažkuri, principas kaip ir plakamojo mūsų aisingo, tik ten pilasi citrinos sultys, o ne citrinos rūgštelė ir plakama ne mikseriu, o sukama ranka smile.gif

Ne, ne as rasiau, bet turiu toki psl. receptuku
http://saechka.ru/kitchen/516/
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 11 30, 22:36)
O as galvoju, ko man tos figureles vis leidziasi doh.gif lig padarau gerai, nespeju pastatyti, o is ji formos nelaiko, dabar aisku biggrin.gif o lipdymui kaskaip vis bijau daryti mase, nes ten mazai pudros reik, tai isivaizduju kad ji limpanti bus biggrin.gif
Aciu uz paaiskinimus 4u.gif

hmm.. jeigu limpa, tai galima šiek tiek pakrakmolint stalą, rankas ar įrankį. Minkant reikia stebėti masę, kaip ji elgiasi, ir žinoti, ką iš jos darysim. Jeigu dengsim tortą, tai netgi gražu, kad masė tokia švelni, apydrėgnė. Tačiau figūrėlėms tikrai galima atminkyti kietoką masę dedant cukraus pudros ar krakmolo. Tik vėlgi, nepadauginti, nes pradės trupėti arba raukšlėm nueis.
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 11 30, 20:29)
dengimo masei tragakano nereikia, bus kaip liekninantys triusikai, tempi tempi ant lašinių, o jie vis traukiasi, traukiasi  rolleyes.gif

user posted image 4u.gif suprata, einu kepti biskvto user posted image ir minkyti mase.

o del tu beziu, ganasu ir aisingu tai norejau suzinoti tai, ar skiriasi kuo nors (produktai maciau kad skirtingi, skonis irgi turi skirtis) ju panaudojimas, na kaip su tom masem 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DuKatinai @ 2011 11 30, 20:46)
user posted image 4u.gif suprata, einu kepti biskvto user posted image ir minkyti mase.

o del tu beziu, ganasu ir aisingu tai norejau suzinoti tai, ar skiriasi kuo nors (produktai maciau kad skirtingi, skonis irgi turi skirtis) ju panaudojimas, na kaip su tom masem 4u.gif

Beze galima puosti tortus, aisingas man tinkamas tik kokioms dekoracijoms ant mase dengto torto, ir prilipdyti figureles, nes sukieteja. O ganasas gali but naudojamas ir puosimui, ir netgi kaip kremas pertepimui (tik as dedu 200 g grietineles, ir 100 g sokolado - tokiom proporcijom).
Atsakyti
QUOTE(DuKatinai @ 2011 11 30, 22:46)

nei vienas netinka į pertepimus.
Ganašas - natūrali ruda spalva tarkim meškinams daryt biggrin.gif

Beze - natūrali balta spalva sniego sezonui wub.gif TAčiau.. beze nedraugauja su grietinėle. Jeigu tortas perteptas grietinėle, žele turi, tai pirma tortą reikia padengti, KRUOPŠČIAI padengti sviestiniu kremu, užrakinti visas drėgmes, ir tik tada ant viršaus puošti beze. arba dengti cukraus mase DENGIMUI. Su beze ir aisingu galima piešti ant masės. Jeigu turiu likutį, tai su beze lipdau gėlytes, figūrėles prie masės.
Ant pačios beze irgi gerai prilimpa gėlytės.. nereik jokių klijų.
Beze dažoma milteliniais arbe geliniais dažais, tik ne skystais.

Aisingas.. malonus daiktas sausainukų puošimui. Vėlgi, Kalėdų metu super dalykas. Torto apliejimo nesu dariusi, tai negaliu komentuot. Tačiau tikrai mačiau čia tortų, kurie buvo aplieti aisingu ir LABAI gražiai apdzibuoti aisingu.
Aisingas nejautrus dažams.. praktiškai galima dažyti kokiais nori dažais - milteliniais, geliniais ar skystais.
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 11 30, 20:28)
kodėl į pastilažą įdėjus juodų americolor dažų, moment masė pavirsta į smėlį verysad.gif  ką darau ne taip???

Tiesiog dazus dekite i istirpinta zelatina, tada medu ir viska kaip priklauso toliau daryt...va as siam tortui daziau taip mase juodai...gavosi tikrai juoda ir tik kelis lasus lasinau...dariau trecdali normos...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(gabijux @ 2011 11 30, 21:26)
Tiesiog dazus dekite i istirpinta zelatina, tada medu ir viska kaip priklauso toliau daryt...va as siam tortui daziau taip mase juodai...gavosi tikrai juoda ir tik kelis lasus lasinau...dariau trecdali normos...

Nesu dejusi AmeriColor dažų į želatiną ...bet merginos rašė , kad juos sutraukia nuo karštos želatinos kaip snarglius ( tokiais tystančiais siūlais ) .... kažkas , kažkur neteisus .

O KAIP JŪS DAŽĖTE ALYVINĘ MASĘ ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @adrij@: 30 lapkričio 2011 - 21:40
QUOTE(Cool Mama @ 2011 11 30, 19:53)
Nezinau ar pastebejot, bet per youtube labai nemazai video, mokoma, kad minkant mases gabaliuka, vis pirstukus pasitept taukais, man pastoviai budavo kad mase trupa, susauseja ir panasiai, bet kai isbandziau taukus, tikrai man labai padejo, mase net pasidaro elastingesne...  spalva pasiskirsto graziau lygiau ax.gif  na cia mano pradinukes nuomone, ir patarimas, pameginkit taukus..  ax.gif  blush2.gif

YouTube esu mačiusi , kaip minkant masę moteris pasiima kažkokį labai šviesų ( beveik baltą ) riebalo gabalą , panašaus kietumo kaip muilas , ir lyg " pasimuiluoja " juo rankas ....ir vėl minko , kas ten per daiktas , nežinau , gal ir gerai sušaldyti taukai , nelimpa tada masė , kad ir labai norėtum .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @adrij@: 30 lapkričio 2011 - 21:58
QUOTE(@adrij@ @ 2011 11 30, 22:39)
Nesu dejusi AmeriColor dažų  į želatiną ...bet merginos rašė , kad juos sutraukia nuo karštos želatinos kaip snarglius (  tokiais tystančiais siūlais ) .... kažkas , kažkur neteisus .

O KAIP JŪS DAŽĖTE ALYVINĘ  MASĘ  ?

Tai gal ir tiesa, nes pas mane zelatina buvo vos vos silta...alyvine dazyta jau pagaminta mase su electric purple...
Atsakyti