Nezinau ar pastebejot, bet per youtube labai nemazai video, mokoma, kad minkant mases gabaliuka, vis pirstukus pasitept taukais, man pastoviai budavo kad mase trupa, susauseja ir panasiai, bet kai isbandziau taukus, tikrai man labai padejo, mase net pasidaro elastingesne... spalva pasiskirsto graziau lygiau na cia mano pradinukes nuomone, ir patarimas, pameginkit taukus..
QUOTE(Olesta @ 2011 11 30, 19:28)
Stebukliukas, aš kaip tai įsinorėjau to Tavo nuostabaus gabalėlio, toks jau valgomas visas atrodo, šaunuolė Tu
labai gražus temos antraštės tortas, toks mielas su daug pingviniukų, o aš šiemet nežinau kaip su pingviniukais bus, pasakykit, kodėl į pastilažą įdėjus juodų americolor dažų, moment masė pavirsta į smėlį ką darau ne taip???
labai gražus temos antraštės tortas, toks mielas su daug pingviniukų, o aš šiemet nežinau kaip su pingviniukais bus, pasakykit, kodėl į pastilažą įdėjus juodų americolor dažų, moment masė pavirsta į smėlį ką darau ne taip???
nu pavaišinčiau tikrai,ale kad nebėra jau ačiū
tas mielas tortukas jei neklystu sm buvo įdėtas per pingvinomanija
QUOTE(DuKatinai @ 2011 11 30, 19:36)
dekinga labai. o kuri mase tinka tik dengimui, kuri tik figurelems ir kuri tinka ir tam ir tam?
As darau pagal si recepta: cia
Tik as dedu 4 saukstus vandens, ir 180 g krakmolo,o visa kita kaip parasyta. Eiga mano tokia: isbrinkinu zelatina, sudedu medu, rugstele ir uzkaitinu iki karstumo. Visa sita misini supilu i pudros krakmolo misini (bet ne viska suberus iskart), maisau saukstu, ipilu alieju, kvapu. Ir vis iberiu krakmolo ir pudros, kol minkant gaunasi elastinga mase.
Sia mase taip pat naudoju figurelems.
jooo, pernai čia pingvinų era buvo per Kalėdas
tai va, kad modeliavimo masė nieko nebijo, reikės nusipirkti vėl, su pastilažu aš ne taip draugauju figūrėlėms daryti kaip su modeliavimo pirktine mase...
tai va, kad modeliavimo masė nieko nebijo, reikės nusipirkti vėl, su pastilažu aš ne taip draugauju figūrėlėms daryti kaip su modeliavimo pirktine mase...
QUOTE(@adrij@ @ 2011 11 30, 19:53)
Viršuje yra tema , be komentarų , sukurta Asseni , kurioje randasi receptai visų masių , ir ten parašyta , kokia masė , kam tinkama .
aciu, paieskosiu. o ten bus parasyta kuo skiriasi beze, ganasas ir aisingas? nes kazkaip kolkas man atrodo kad tai irgi vienas ir tas pats nelabai skiriu kuris kam skirtas
QUOTE(DuKatinai @ 2011 11 30, 21:36)
dekinga labai. o kuri mase tinka tik dengimui, kuri tik figurelems ir kuri tinka ir tam ir tam?
už ką tamsta esate dėkinga?
kad parašė - vienas ir tas pats, BET yra skirtingi receptai
Nebus masės, kuri tinka ir tam, ir anam. Teisingai, galima paimti statybininko špakliuotę ir lygint tortus.. špakliuotė kaip ir tinkama tam ir anam.. tik ar iš tikro tinkama? TAip ir su masėm. Nu paima žmogus dengimo masę ir lipdo. Figūrėlė smunka, leidžiasi.. tada pyksta forume, kad kažkas pakišo ne tokį receptą, sumelavo, apgavo
Kai skaitot receptą, tai pavadinime parašyta - "masė dengimui". Arba "masė lipdymui". Ir skiriasi jos sudedamaisiais produktais. Norit dengti - reikia riebaliuko (glicerino, aliejaus), kad masė ilgiau nedžiūtų, būtų paslankesnė.
Norit lipdyt - reikia kietesnės masės, su tragakano guma. Gali būti net su kiaušinio baltymu.
Toliau vėlgi - kokį laiką ketinat laikyti gaminį. Trumpalaikiai gaminiai gali turėti aliejaus. Ilgalaikiai gaminiai prasmirs nuo aliejaus, todėl geriau jo nedėti į masę skirta figūrėlėms, gėlėms. Išdžiovinti cukraus gaminiai maisto poreikiams gali būti naudajami pusės metų laikotarpyje po pagaminimo.
Cukraus masė - tai tik bendrinis pavadinimas, kad maždaug nu ne druskos masė, pagrindinė sudedamoji yra cukraus pudra. O toliau jau pagal poreikius: lipdymui, dengimui, gėlėms daryt. Aš netgi išskirčiau dar vieną masės tipą - darbui su moldais.
aleliuja..
perskaitykite šią temą, kaip TĖVE MŪSŲ, tada su klausimais, jei dar tokių bus, ateikite čia
QUOTE(naitas @ 2011 11 30, 20:01)
už ką tamsta esate dėkinga?
kad parašė - vienas ir tas pats, BET yra skirtingi receptai
Nebus masės, kuri tinka ir tam, ir anam. Teisingai, galima paimti statybininko špakliuotę ir lygint tortus.. špakliuotė kaip ir tinkama tam ir anam.. tik ar iš tikro tinkama? TAip ir su masėm. Nu paima žmogus dengimo masę ir lipdo. Figūrėlė smunka, leidžiasi.. tada pyksta forume, kad kažkas pakišo ne tokį receptą, sumelavo, apgavo
Kai skaitot receptą, tai pavadinime parašyta - "masė dengimui". Arba "masė lipdymui". Ir skiriasi jos sudedamaisiais produktais. Norit dengti - reikia riebaliuko (glicerino, aliejaus), kad masė ilgiau nedžiūtų, būtų paslankesnė.
Norit lipdyt - reikia kietesnės masės, su tragakano guma. Gali būti net su kiaušinio baltymu.
Toliau vėlgi - kokį laiką ketinat laikyti gaminį. Trumpalaikiai gaminiai gali turėti aliejaus. Ilgalaikiai gaminiai prasmirs nuo aliejaus, todėl geriau jo nedėti į masę skirta figūrėlėms, gėlėms. Išdžiovinti cukraus gaminiai maisto poreikiams gali būti naudajami pusės metų laikotarpyje po pagaminimo.
Cukraus masė - tai tik bendrinis pavadinimas, kad maždaug nu ne druskos masė, pagrindinė sudedamoji yra cukraus pudra. O toliau jau pagal poreikius: lipdymui, dengimui, gėlėms daryt. Aš netgi išskirčiau dar vieną masės tipą - darbui su moldais.
aleliuja..
kad parašė - vienas ir tas pats, BET yra skirtingi receptai
Nebus masės, kuri tinka ir tam, ir anam. Teisingai, galima paimti statybininko špakliuotę ir lygint tortus.. špakliuotė kaip ir tinkama tam ir anam.. tik ar iš tikro tinkama? TAip ir su masėm. Nu paima žmogus dengimo masę ir lipdo. Figūrėlė smunka, leidžiasi.. tada pyksta forume, kad kažkas pakišo ne tokį receptą, sumelavo, apgavo
Kai skaitot receptą, tai pavadinime parašyta - "masė dengimui". Arba "masė lipdymui". Ir skiriasi jos sudedamaisiais produktais. Norit dengti - reikia riebaliuko (glicerino, aliejaus), kad masė ilgiau nedžiūtų, būtų paslankesnė.
Norit lipdyt - reikia kietesnės masės, su tragakano guma. Gali būti net su kiaušinio baltymu.
Toliau vėlgi - kokį laiką ketinat laikyti gaminį. Trumpalaikiai gaminiai gali turėti aliejaus. Ilgalaikiai gaminiai prasmirs nuo aliejaus, todėl geriau jo nedėti į masę skirta figūrėlėms, gėlėms. Išdžiovinti cukraus gaminiai maisto poreikiams gali būti naudajami pusės metų laikotarpyje po pagaminimo.
Cukraus masė - tai tik bendrinis pavadinimas, kad maždaug nu ne druskos masė, pagrindinė sudedamoji yra cukraus pudra. O toliau jau pagal poreikius: lipdymui, dengimui, gėlėms daryt. Aš netgi išskirčiau dar vieną masės tipą - darbui su moldais.
aleliuja..
dekinga, kad bent demesi atkreipe ir piktai nepavare. zinau, jms profems kvaili ir nusibode tie klausimai bet man zaliai, norisi nuo kazko pradeti. o jusu atsakymas labai issamus
jei gerai supratau, tai i ilgalaikius gaminius geriau nedeti isvi nei aliejaus nei glicerino? o tragakantas butinas? nes kazkaip nespejau uzmatyti ne vieno recepto su juo ir tada su kuo geriau ar su kiausinio baltymu ar su tragakantu?
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2011 11 30, 20:11)
perskaitykite šią temą, kaip TĖVE MŪSŲ, tada su klausimais, jei dar tokių bus, ateikite čia
aciu gerbiamoji ir jums uz ats skaiciau sita tema porakart, iskilo klausimu ir klausiu (nes ten tikrai neraso kuo skiriasi beze, ganasas ir aisingas, kuo skiriais cukrine mase nuo pastiliazo). o jei negalima, atsiprasau uz sutrukdyma
uzvede Olesta su savo aisingu ir ornamentais O aisinga paprasta naudosi, Olesta? Ar koks stebuklingas receptukas yra?
su tragakanu masė daroma žiedlapiams, plonybėms ir t.t., žodžiu sudėtingiems dalykams, kaip va Adrijos puokštė kur įdėjo, kai reikia, kad būtų tvirtas, plonas daiktas ir tuo pačiu ne itin trapus...
dengimo masei tragakano nereikia, bus kaip liekninantys triusikai, tempi tempi ant lašinių, o jie vis traukiasi, traukiasi
žadu daryti karališkąją glazūrą, kur Eda.dita ar Erikiuxxx, buvo paminėjusios kažkuri, principas kaip ir plakamojo mūsų aisingo, tik ten pilasi citrinos sultys, o ne citrinos rūgštelė ir plakama ne mikseriu, o sukama ranka
dengimo masei tragakano nereikia, bus kaip liekninantys triusikai, tempi tempi ant lašinių, o jie vis traukiasi, traukiasi
žadu daryti karališkąją glazūrą, kur Eda.dita ar Erikiuxxx, buvo paminėjusios kažkuri, principas kaip ir plakamojo mūsų aisingo, tik ten pilasi citrinos sultys, o ne citrinos rūgštelė ir plakama ne mikseriu, o sukama ranka
QUOTE(DuKatinai @ 2011 11 30, 20:23)
aciu gerbiamoji ir jums uz ats skaiciau sita tema porakart, iskilo klausimu ir klausiu (nes ten tikrai neraso kuo skiriasi beze, ganasas ir aisingas, kuo skiriais cukrine mase nuo pastiliazo). o jei negalima, atsiprasau uz sutrukdyma
rašo rašo geriau įsiskaitykit juk produktai visai ne tie juose va tuo ir skiriasi o skonis tai jau vėl atskira tema,kiekvienas renkasi kas jam skaniau,su kuo mieliau dirbti