Aciu labai uz paaiskinimus. Tai yra svarbu,kad WTC ir CTC yra pagal pajamas ,o del HB skaiciavimas dideja arba mazeja nuo gaunamu kitu pasalpu DDar karta aciu
Laba turiu klausima ir as Uk esu tik nuo rugsejo 25 d, seima (vyras su 2 vaikais) atskrido veliau t.y. lapkricio 7d, as dirbu beveik nuo pat atvaziavo per agentura, nuomojames privaciai ir noriu tvarkytis HB ir CTC, kazin ar priklauso mums taip trumpai prabuvus UK?
CB jau po savaites gavau atgal vaiku liudijimus ir vakar jau gavau pastu formas WTC ir CTC, tik galvoju kaip bus del tu WTC jei juos issiusiu pirmadieni, o poto nedirbsiu nuo kaledu iki nauju?ar isvis verta tada siust? vyras nedirba ir nesiregistraves kaip bedarbis.
CB jau po savaites gavau atgal vaiku liudijimus ir vakar jau gavau pastu formas WTC ir CTC, tik galvoju kaip bus del tu WTC jei juos issiusiu pirmadieni, o poto nedirbsiu nuo kaledu iki nauju?ar isvis verta tada siust? vyras nedirba ir nesiregistraves kaip bedarbis.
QUOTE(briga1 @ 2011 12 10, 20:00)
Laba turiu klausima ir as Uk esu tik nuo rugsejo 25 d, seima (vyras su 2 vaikais) atskrido veliau t.y. lapkricio 7d, as dirbu beveik nuo pat atvaziavo per agentura, nuomojames privaciai ir noriu tvarkytis HB ir CTC, kazin ar priklauso mums taip trumpai prabuvus UK?
taigi ta sav apskritai mazai kas dirba. Del keliu dienu tikrai nieko nebus
QUOTE(zvaigzdut @ 2011 12 10, 20:50)
taigi ta sav apskritai mazai kas dirba. Del keliu dienu tikrai nieko nebus
na taip, bet ir neaisku, ar dirbsiu ir po nauju
tik nesupratu kodel man tas formas WTC ir CTC atsiunte skirtingais adresais, tuo, kuriuo anksciau gyvenau viena ir kita dabartiniu bent jau as taip maniau kad cia tos formos, bet jos visiskai vienodos man minejo, kad gali ateiti atskirai, bet gal tai viena ir ta pati forma, o kita dar ateis...visai susipainiojau
be to siandien dar gavau is CB laiska su forma, bet as manau kad tai tas pats, ka jau pildziau pirma kart tik internetu
Papildyta:
Va TOKIA forma gavau
Sveikutes.
Tikiuosi,kad padesit man pagal mano situacija...
Vyras dirba legaliai UK ir turi visus dokumentus ir t.t. As dirbu LT. Pavasari iseisiu i dekreta. Dar turim 2.5m vaikuti.
Vyras nori mus atsivezti i UK nuo sekanciu metu vasaros.
Noreciau suzinoti, ar priklausytu kokios nors pasalpos ar lengvatos su dviem mazais vaikais? As ten nedirbus, bet inciurensas bus sutvarkytas pries man atvykstant.
Kazkaip nesinoretu kudikio svetimiems zmonems palikti... Todel noriu suzinoti ar mums kas nors priklausytu. Vyro alga ne minimumas. Kol kas jis nuomojasi buta, bet pries mums atvykstant sake pasiims nama.
Gal kuri pagalvosit,kad isvykt planuojam tik vasara, o jau dabar klausineju, taciau skaiciau daug straipsniu,kad dokumentai gan ilgai tvarkomi... Todel ir noreciau suzinoti kuo smulkiau viska is anksto..
Ir pretenduojant i pasalpa ar lengvatas, reikes visu pajamu atsisakyt,kurias gaunu LT?
Aciu.
Vyras dirba legaliai UK ir turi visus dokumentus ir t.t. As dirbu LT. Pavasari iseisiu i dekreta. Dar turim 2.5m vaikuti.
Noreciau suzinoti, ar priklausytu kokios nors pasalpos ar lengvatos su dviem mazais vaikais? As ten nedirbus, bet inciurensas bus sutvarkytas pries man atvykstant.
Kazkaip nesinoretu kudikio svetimiems zmonems palikti... Todel noriu suzinoti ar mums kas nors priklausytu. Vyro alga ne minimumas. Kol kas jis nuomojasi buta, bet pries mums atvykstant sake pasiims nama.
Gal kuri pagalvosit,kad isvykt planuojam tik vasara, o jau dabar klausineju, taciau skaiciau daug straipsniu,kad dokumentai gan ilgai tvarkomi... Todel ir noreciau suzinoti kuo smulkiau viska is anksto..
Ir pretenduojant i pasalpa ar lengvatas, reikes visu pajamu atsisakyt,kurias gaunu LT?
Aciu.
QUOTE(pamaivos @ 2011 12 10, 23:28)
As ten nedirbus, bet inciurensas bus sutvarkytas pries man atvykstant.
negi galima insiurenca sutvarkyt dar esant LT pasiskambint ir susitart del apointmento tai taip, bet reik vaziuot, pildyt dok ir poto keturiu sav. begy atsiuncia tik
QUOTE(pamaivos @ 2011 12 10, 23:28)
Sveikutes.
Aciu.
Aciu.
Pasalpas galesit pradeti tvarkytis kaip atvaziuosit i UK ,uzteks kad vyras dirbantis,Galesit prasyti Working tax and child tax credit bei child benefit.O ar gausit cia jau nuo vyro pajamu priklausys.
Sveikos mamytes,norejau ir vel jusu pagalbos.lapkricio 8 diena gavau uzklausima is child benefitu,del pasikeitusios vyro darbovietes,viska mielai atsakeme ir laiskeli nusiunteme,taciau jie sako laisko negave ir pranese child tax creditam ,kad laiskas neatsakytas,jie(chil tax credit ir child benefit) bendrai imokas kolkas sustabde,as tikrai zinau ,kad laiska issiunteme,tik radau kopija laisko (nes darausi visada),kad nusiunciau i child benefit offisa,bet ip kodas gale ne tas,is kurio gavau uzklausa,o nusiunciau i pagrindini ju skyriu,dar idomiai jie raso ,kad mes negalime cia reziduoti . Mergaites,gal kuri zino ka man daryti sitoje situacijoje?manau reikia rasyti apeliacija,gal kuri zino kur galeciau gauti info su Es istojimo nutarimais, datomis ir ttt... ir ,kad nuo 2011 geguzes mums yra panaikinti visi apribojimai socialineje srityje.aciu atsakiusioms!!!!ar kuri buvo susidurusi su panasia situacija?ilgai cia man uztruks atstatyti mokejimus? visoms po grazu balioneli Gal galite patarti kaip man rasyti apeliacija,per 5 metus to dar man nebuvo atsitike,visada viska laiku dariau,bet va apsizioplinau su tuo ip kodu
QUOTE(briga1 @ 2011 12 11, 02:02)
negi galima insiurenca sutvarkyt dar esant LT pasiskambint ir susitart del apointmento tai taip, bet reik vaziuot, pildyt dok ir poto keturiu sav. begy atsiuncia tik
Na, sake galima is anksto uzsakyt..
QUOTE(Orhideja:) @ 2011 12 11, 12:27)
Pasalpas galesit pradeti tvarkytis kaip atvaziuosit i UK ,uzteks kad vyras dirbantis,Galesit prasyti Working tax and child tax credit bei child benefit.O ar gausit cia jau nuo vyro pajamu priklausys.
Aciu labai.
QUOTE(pamaivos @ 2011 12 11, 13:16)
Na, sake galima is anksto uzsakyt..
paiskambinti tai taip, kad paskirtu susitikima, bet vaziuoti tai paciai reik ir dar laukt iki 4 sav. kol atsius ji...
Papildyta:
bet as dirbau ir be jo kol atsiunte
QUOTE(Orhideja:) @ 2011 12 11, 12:27)
Dar norejau pasitikslint,jei LT priklauso uz vaika viena kazkiek pinigeliu,tai teks ju atsisakyt ar tam itakos neturi?