Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(Orhideja:) @ 2012 01 31, 23:10)
Tokius dalykus nera kas susitvarkyti,cia nereik metyti pinigu uz tokias smulkmenas,tiesiog gautus pinigus inesinekite i savo saskaita ,o HB forma nera sunku uzpildyti ir su minimalia anglu kalba mirksiukas.gif

yra kas susitvarkyti . inesineti atgaline data juk neimanoma.. ax.gif dabar tik sekantiems metams sis paprotinimas tiks..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragaina: 31 sausio 2012 - 22:29
QUOTE(Ragaina @ 2012 01 31, 22:20)
yra kas susitvarkyti . inesineti atgaline data juk neimanoma..  ax.gif  dabar tik sekantiems metams sis paprotinimas tiks..

Na jai jus norit atbuline data housing benefitus gauti tai tada taip . O antra self.yra knygutes kurias reik pildyti kiek gavote ir t.t tai cia irgi kaip yrodymas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orhideja:): 31 sausio 2012 - 22:45
QUOTE(Orhideja:) @ 2012 01 31, 23:43)
Na jai jus norit atbuline data housing benefitus gauti tai tada taip .

nea.. as noriu dabar... bet pajamas tai reikia rodyti praejusiu metu unsure.gif as taip isivaizduoju.. juk ne vienos dvieju savaiciu reikalas tas pajamas parodyti,irodyti,deklaruoti ar ka ten su jomis padaryti unsure.gif
deklaracija uz praejusius metus pasidariu tik si menesi, pries pora savaiciu... na o kazkokiu tai "irodymu" sitam visam nurodytam reikalui- neturiu .. nei irodyti kada ir kiek gavau, nei kiek isleidau .. (niekas nepaprotino laiku nei cekiuku uz traukinius rinkti, nei uz kura.. ) .. ir panasiai... "pirmas blynas" juodai prisviles gavosi.. visi buve metai blush2.gif o pasalpeliu reikia dbr.. ne kitamet verysad.gif ir tax credit.. ir dar kazkokiu.. net nezinau tiksliai kokiu cia nei buna nei galima... gaunu tik child benefit..

labai aciu reaguojancioms ,ir atsakancioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

dar girdejau kad kazkieno paprase irodyti kaip gauna darba- irodyti skelbimus internete, numerius kur kreipeisi, kaip gauni darba, kaip ji atlieki kokiom salygom, jei tvarkai namus- ar raktus gauni, ar dar kazka.. kazkokie.. kone kompromituojantys klausimai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragaina: 31 sausio 2012 - 22:52
AR GALEI NUTRAUKTI MOKETI TAX CREDIT VIDURI METU, JEI SITUACIJA PAJAMU ATZVILGIU NEPASIKEITUSI..?
gavom laiska pries savaite is tax credit ''final desition'' ir jame raso kad nuo sio men iki balandzio mums nebemokes, nors situacija nepasikeitus, tik vienas vyras dirba ir tikai neuzdirba milijonu... unsure.gif
turim mes dar skolos apie 600 svaru, kurie prikamsejo, nes kol susivede duomenis mums puse metu mokejo per daug....na bet del to nemanau kad gali visai nutraukt mokejimus, nes atskaiciuoja tik tam tikra procenta kiekviena sav....gal kuri numanot kokios visa to priezastys gali buti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragaina @ 2012 01 31, 22:49)
nea.. as noriu dabar... bet pajamas tai reikia rodyti praejusiu metu  unsure.gif  as taip isivaizduoju.. juk ne vienos dvieju savaiciu reikalas tas pajamas parodyti,irodyti,deklaruoti ar ka ten su jomis padaryti  unsure.gif
deklaracija uz praejusius metus pasidariu tik si menesi, pries pora savaiciu... na o kazkokiu tai "irodymu" sitam visam nurodytam reikalui- neturiu .. nei irodyti kada ir kiek gavau, nei kiek isleidau .. (niekas nepaprotino laiku nei cekiuku uz traukinius rinkti, nei uz kura.. ) .. ir panasiai... "pirmas blynas" juodai prisviles gavosi.. visi buve metai  blush2.gif  o pasalpeliu reikia dbr.. ne kitamet  verysad.gif  ir tax credit.. ir dar kazkokiu.. net nezinau tiksliai kokiu cia nei buna nei galima... gaunu tik child benefit..

labai aciu reaguojancioms ,ir atsakancioms  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

dar girdejau kad kazkieno paprase irodyti kaip gauna darba- irodyti skelbimus internete, numerius kur kreipeisi, kaip gauni darba, kaip ji atlieki kokiom salygom, jei tvarkai namus- ar raktus gauni, ar dar kazka.. kazkokie.. kone kompromituojantys klausimai  doh.gif

Hb reik tik 2-3 menesiu atgal payslypu,arba tu self.snygeliu kur rasotes kiek gavote ir t.t Jai neturit,dabar jau pradekit pildyti,ir su tuo ka turit ir eikit.Nezinau vienai mamytei padejau Hb pasidaryti,tai ji i forma parase kad dyrba self ir kiek gauna i savaite,Tai jos daugiau nieko neprase nei cekiu knygeles nei kazkokiu yrodumu,paprase tik self.lapelio,su numeriuku kazkokiu viskas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(nepoli @ 2012 02 01, 00:31)
AR GALEI NUTRAUKTI MOKETI TAX CREDIT VIDURI METU, JEI SITUACIJA PAJAMU ATZVILGIU NEPASIKEITUSI..?
gavom laiska pries savaite is tax credit ''final desition'' ir jame raso kad nuo sio men iki balandzio mums nebemokes, nors situacija nepasikeitus, tik vienas vyras dirba ir tikai neuzdirba milijonu... unsure.gif
turim mes dar skolos apie 600 svaru, kurie prikamsejo, nes kol susivede duomenis mums puse metu mokejo per daug....na bet del to nemanau kad gali visai nutraukt mokejimus, nes atskaiciuoja tik tam tikra procenta kiekviena sav....gal kuri numanot kokios visa to priezastys gali buti? unsure.gif

Man dabar tokia pati sutuacija,ir dar beveik 900 svaru permoka doh.gif Bet man jie parase kad dabar jums nepriklauso,ir kad balandzio menesi jie man atsius laiska po kiek reikes jiems grazinti,ir dar ten raso jai jums dabar sunku,prasome kreiptis mes jums atsiusime nauja pack dabar,del kazkokio extra paymant bet taip ir toliau neišsiaiskinau unsure.gif
Atsakyti
Esu pora kartu susidurusi,kad nutraukia Tax Credit'us ,kai buna neteisingai uzpildyta pajamu deklaracija.Pvz zmogus uzraso netikslias pajamas.Po kazkurio laiko i Tax ofiso duomenu baze ateina tikslios to zmogaus ar seimos pajamos ir tax creditu darbuotojai atsiuncia laiska,kad skiriasi sumos.Jei zmogus per tam tikra laika nepaaiskina,kas negerai,jam tas pajamas pripliusuoja prie bendru.
Geriausia paziureti Tax creditu lapus ir galbut pamatysite,kad valandos,pajamos arba gaunamos pasalpos neatitinka realybes.
Kai nutraukia,daznai zmones raso apeliacija ir kol neissiaiskina,nemoka nieko.Jei klaida jusu,uz praejusi laika nieko ir negaunate.Todel mano patarimas,toms,kam nutrauke,aiskintis,bet iskart pildyti nauja forma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maybe24: 01 vasario 2012 - 13:26
QUOTE(maybe24 @ 2012 02 01, 13:26)
Esu pora kartu susidurusi,kad nutraukia Tax Credit'us ,kai buna neteisingai uzpildyta pajamu deklaracija.Pvz zmogus uzraso netikslias pajamas.Po kazkurio laiko i Tax ofiso duomenu baze ateina tikslios to zmogaus ar seimos pajamos ir tax creditu darbuotojai atsiuncia laiska,kad skiriasi sumos.Jei zmogus per tam tikra laika nepaaiskina,kas negerai,jam tas pajamas pripliusuoja prie bendru.
Geriausia paziureti Tax creditu lapus ir galbut pamatysite,kad valandos,pajamos arba gaunamos pasalpos neatitinka realybes.
Kai nutraukia,daznai zmones raso apeliacija ir kol neissiaiskina,nemoka nieko.Jei klaida jusu,uz praejusi laika nieko ir negaunate.Todel mano patarimas,toms,kam nutrauke,aiskintis,bet iskart pildyti nauja forma.

Na pvz . man atejo laiska kuriame parasyta kad jie dar karta praso mano pajamu,kad jie nori isitikinti kad tiksliai parasyta,as vel isitraukia savo P45 ir vyro P60 susikaiciavau vel ta pati suma gavosi nusiunciau atgal jiems,ir tada gavau laiska kad viskas atitinka tik siuo metu man niekas nebepriklauso,nors iki to laiko man mokejo aisku po nedaug 20 svaru. Tai as cia ir nesuprantu jai viskas atitiko tai kam tada nutraukti?
Atsakyti
QUOTE(Orhideja:) @ 2012 01 31, 22:10)
Tokius dalykus nera kas susitvarkyti,cia nereik metyti pinigu uz tokias smulkmenas,tiesiog gautus pinigus inesinekite i savo saskaita ,o HB forma nera sunku uzpildyti ir su minimalia anglu kalba mirksiukas.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif Bandziau aiskintis,tai jie man sako,kad reikia biznio saskaitos statementu(as tokios neturiu ir nededu net i savo sask pinigeliu,nes nera ka ten deti,viskas iseina nuomai ir pragyvenimui verysad.gif Ir dar sako,atneskit is buhalteres kazkoki tai irodyma ar pan,nesupratau galutinai,bet buhalteres taip pat neturiu,viska tvarkiausi pati.Na bet stai tokios smulkmenos ir atrodo stabdo viska...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niki7: 01 vasario 2012 - 15:47
visoms mamytems kurios vargsta del chb....noriu pasidalint savo patirtimi.chb laukiau apie sesis menesius ir tiesiog kaip paskambindavau pasiteiraut tai atsakymas budavo vienas laukite iki 16 savaiciu ir taip su kiekvienu skambuciu.ir truko man kantrybe....nuejau i CAB,jie susiskambino ir patikino mane kad dvieju sav laikotarpy prades mokejimus.praejo dvi sav o nei mokejimo nei laisku is ju....paskambinau vel ir isgirdau ta pati atsakyma 16 sav......tad nieko nelaukus atgal I CAB.ir kai jau antra kart jie susiskambino po dvieju dienu pinigeliai jau buvo saskaitoj.tad mamytes nenuleiskit ranku.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rdarija @ 2012 02 02, 11:42)
visoms mamytems kurios vargsta del chb....noriu pasidalint savo patirtimi.chb laukiau apie sesis menesius ir tiesiog kaip paskambindavau pasiteiraut tai atsakymas budavo vienas laukite iki 16 savaiciu ir taip su kiekvienu skambuciu.ir truko man kantrybe....nuejau i CAB,jie susiskambino ir patikino mane kad dvieju sav laikotarpy prades mokejimus.praejo dvi sav o nei mokejimo nei laisku is ju....paskambinau vel ir isgirdau ta pati atsakyma 16 sav......tad nieko nelaukus atgal I CAB.ir kai jau antra kart jie susiskambino po dvieju dienu pinigeliai jau buvo saskaitoj.tad mamytes nenuleiskit ranku.... smile.gif

Mes taip pat laukiame apie puse metu.Kiek skambinau klausdama,kokioje proceso eigoje yra musu paraiska,mums atsako vis,kad uzpildyta forma yra ,ir kad lauktume laisku.Taciau niekas neateina,jokios informacijos negauname.Paskutini karta pasake,kad jokio kito telefono numerio nera,kaip susisiekti tiesiogiai,ir galime vaziuoti i nju kastla (miestas),kuris yra labai toli nuo musu ir tikrai neturiu galimybes ten nuvykti.Tad ka gi daryti?Sake,kad musu mieste ju bustines jokios nera.Bet netikiu,kad viena iseitis nuvaziuoti i kita miesta,kur yra CB tvarkymo centras.Gal kas turi kokiu patarimu,ka daryti? rolleyes.gif Man tai dar del to svarbu,nes kolnegauna vaikai CB,tai ir HB skaiciuoja tikkaipman vienai,nes jie sako,kad nera irodymu,kad auginu vaikus.Jokie popieriai is mokyklos,poliklinikos jiems netinka.Taippat jau galvoju,kad ir CTC ir WTC man atmeta,nes gavau laiskasu atmetimu,nes atseit nesu atsakinga nei uz viena savo vaika.Sako,kad reikia irodymu,o irodymas tikkai gausime CB. g.gif
Dar apie irodymus...Siandien nepriememano prasymo del konsulinio busto,kadangi dirbu self,atsinesiau sask.fakturu knygele,ataskaita is banko ,kad matytu adresus ir pavardes uzsakovu,kiekjie man perveda uz darba,taip pat apmokejimus uz NIN,kaip laisvai samdoma darbuotoja,taip pat UTR nr.,patvirtinta mokesciu inspekcijos.Jie dar reikalauja kazkokiu irodymu.Kalbejau su savo buhaltere,ji pasake,kad dar nedirbu metu ir is jos jokiu pazymu negaliu gauti,tik po balandzio men., ir,kad ji paskutiniumetu apskritai isgirsta tokiuivairiu kurijozu,kaip nebetikima lietuviais UK,kaip esame tikrinami,prisikabinama prie atrodo neimanomu dalyku.Ji pasake,kad gali parasyti nuo saves patvirtinima,kad dirbu,taciau tai jokios juridines galios neturi,nes mano priduoti dokumentai patvirtina 100 procentu,kad dirbu ir moku mokescius.Tuo labiau ta pati istaiga juk moka man HB ir viskas jiems tinka,o va del konsulinio namo tas pam paciam konsului jau nebetinka mano tie patys dokumentai.Kitas darbuotojas atejo pakonsultuoti ir pasake,kad gali paimti mano ta prasymo uzpildyta knyga,o atsakymo lauskti 4savaites,nors labai abejoja ar bus priimtas teigiamas atsakymas.
Na ka gi...pasikaustau vel gelezine kantrybe ir ieskau atsakymu,skaitineju patarimus.Visoms kitoms taippat linkiu greitu teigiamu sprendimu 4u.gif
Atsakyti
As tai kartais nelabai suprantu,kodel reikia kasdien,kas savaite ar kas dvi skambinti.Juk pasako aiskiai,gal gali uztrukti 26 savaites,jei reikia dar kazkokiu papildomu veiksmu atlikti,dar ilgiau.Kam tada sau ir jiems nervus gadinti?
Del papildomu popieriu,tai cia visu sukciu nuopelnas.Dauguma self'u relaiai jokios veiklos nevykdo.Del to kencia visi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 02 02, 20:06)
As tai kartais nelabai suprantu,kodel reikia kasdien,kas savaite ar kas dvi skambinti.Juk pasako aiskiai,gal gali uztrukti 26 savaites,jei reikia dar kazkokiu papildomu veiksmu atlikti,dar ilgiau.Kam tada sau ir jiems nervus gadinti?
Del papildomu popieriu,tai cia visu sukciu nuopelnas.Dauguma self'u relaiai jokios veiklos nevykdo.Del to kencia visi  ax.gif

drinks_cheers.gif
Va dabar viena pazystama turiu kuri jau visu vaiko pasalpu laukia 2 metus,ir vis tiek ta pati jie sako laukit laukit laukit....Tai siaip ne taip po 2 metu laukimo bent jau pradejo gauti CB.Tai manau cia nuo to nepriklauso tu skambinsi ar ne,jie dyrba savo ritmu ,ir ju musu skambuciai abejoju ar paskubins mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orhideja:): 02 vasario 2012 - 20:15