QUOTE(Rdarija @ 2012 02 02, 11:42)
visoms mamytems kurios vargsta del chb....noriu pasidalint savo patirtimi.chb laukiau apie sesis menesius ir tiesiog kaip paskambindavau pasiteiraut tai atsakymas budavo vienas laukite iki 16 savaiciu ir taip su kiekvienu skambuciu.ir truko man kantrybe....nuejau i CAB,jie susiskambino ir patikino mane kad dvieju sav laikotarpy prades mokejimus.praejo dvi sav o nei mokejimo nei laisku is ju....paskambinau vel ir isgirdau ta pati atsakyma 16 sav......tad nieko nelaukus atgal I CAB.ir kai jau antra kart jie susiskambino po dvieju dienu pinigeliai jau buvo saskaitoj.tad mamytes nenuleiskit ranku....
Mes taip pat laukiame apie puse metu.Kiek skambinau klausdama,kokioje proceso eigoje yra musu paraiska,mums atsako vis,kad uzpildyta forma yra ,ir kad lauktume laisku.Taciau niekas neateina,jokios informacijos negauname.Paskutini karta pasake,kad jokio kito telefono numerio nera,kaip susisiekti tiesiogiai,ir galime vaziuoti i nju kastla (miestas),kuris yra labai toli nuo musu ir tikrai neturiu galimybes ten nuvykti.Tad ka gi daryti?Sake,kad musu mieste ju bustines jokios nera.Bet netikiu,kad viena iseitis nuvaziuoti i kita miesta,kur yra CB tvarkymo centras.Gal kas turi kokiu patarimu,ka daryti?
Man tai dar del to svarbu,nes kolnegauna vaikai CB,tai ir HB skaiciuoja tikkaipman vienai,nes jie sako,kad nera irodymu,kad auginu vaikus.Jokie popieriai is mokyklos,poliklinikos jiems netinka.Taippat jau galvoju,kad ir CTC ir WTC man atmeta,nes gavau laiskasu atmetimu,nes atseit nesu atsakinga nei uz viena savo vaika.Sako,kad reikia irodymu,o irodymas tikkai gausime CB.
Dar apie irodymus...Siandien nepriememano prasymo del konsulinio busto,kadangi dirbu self,atsinesiau sask.fakturu knygele,ataskaita is banko ,kad matytu adresus ir pavardes uzsakovu,kiekjie man perveda uz darba,taip pat apmokejimus uz NIN,kaip laisvai samdoma darbuotoja,taip pat UTR nr.,patvirtinta mokesciu inspekcijos.Jie dar reikalauja kazkokiu irodymu.Kalbejau su savo buhaltere,ji pasake,kad dar nedirbu metu ir is jos jokiu pazymu negaliu gauti,tik po balandzio men., ir,kad ji paskutiniumetu apskritai isgirsta tokiuivairiu kurijozu,kaip nebetikima lietuviais UK,kaip esame tikrinami,prisikabinama prie atrodo neimanomu dalyku.Ji pasake,kad gali parasyti nuo saves patvirtinima,kad dirbu,taciau tai jokios juridines galios neturi,nes mano priduoti dokumentai patvirtina 100 procentu,kad dirbu ir moku mokescius.Tuo labiau ta pati istaiga juk moka man HB ir viskas jiems tinka,o va del konsulinio namo tas pam paciam konsului jau nebetinka mano tie patys dokumentai.Kitas darbuotojas atejo pakonsultuoti ir pasake,kad gali paimti mano ta prasymo uzpildyta knyga,o atsakymo lauskti 4savaites,nors labai abejoja ar bus priimtas teigiamas atsakymas.
Na ka gi...pasikaustau vel gelezine kantrybe ir ieskau atsakymu,skaitineju patarimus.Visoms kitoms taippat linkiu greitu teigiamu sprendimu