Nu as cia jau nebe naujoke. 8 metai. Ti vat po dekretiniu buvau self-emplaoydas,o dabar emplaoyed. Ir kas svarbiausia pradejau dirbti gruodzio 3 d,o iki siol nebuvau gavusi nei atlyginimo,nei payslipo/
Skambinau advokatui,tai pasake,kad tax atskaiciuoja ne revenue,o pacioj kompanijoj sedintis buhalteris.Isvis susibalakutinau
QUOTE(* viva* @ 2012 01 26, 12:58)
Nu as cia jau nebe naujoke. 8 metai. Ti vat po dekretiniu buvau self-emplaoydas,o dabar emplaoyed. Ir kas svarbiausia pradejau dirbti gruodzio 3 d,o iki siol nebuvau gavusi nei atlyginimo,nei payslipo/
Skambinau advokatui,tai pasake,kad tax atskaiciuoja ne revenue,o pacioj kompanijoj sedintis buhalteris.Isvis susibalakutinau
Man netinkamą kodą taikė, kol nenunešiau P60 formos, jūsų atveju P45, kadangi jau dirbot anksčiau, tik su self employed gal kitaip, jie negauna turbūt P45, jei nutraukia veiklą. Kaip ten yra maybe24?
Ir dar vienas klausimas iš mano pusės - ar galima susigrąžinti ir National Insurance mokesčius, jeigu ta suma neuždirbta, ar tik income tax?
Sveikutes, gal zinot numeriuka kuriuo galima butu pasiskambint del NI, norima suzinot ar mokami mokesciai is darbdavio puses?
QUOTE(jearmaine @ 2012 01 26, 11:13)
Man netinkamą kodą taikė, kol nenunešiau P60 formos, jūsų atveju P45, kadangi jau dirbot anksčiau, tik su self employed gal kitaip, jie negauna turbūt P45, jei nutraukia veiklą. Kaip ten yra maybe24?
Ir dar vienas klausimas iš mano pusės - ar galima susigrąžinti ir National Insurance mokesčius, jeigu ta suma neuždirbta, ar tik income tax?
Maybe self'e ne spece
Apie NIN contributions tai zinau tiek,kad viena bande susigrazinti,nes nevykde jokios veiklos.Bet jai negrazino,tik nuo tos dienos,kai oficialiai nutrauke self employment'a
Papildyta:
QUOTE(Moga @ 2012 01 26, 11:30)
Sveikutes, gal zinot numeriuka kuriuo galima butu pasiskambint del NI, norima suzinot ar mokami mokesciai is darbdavio puses?
http://www.direct.go...ies/DG_10011010
QUOTE(Jojoskia @ 2012 01 20, 19:36)
Tu klysti del low income...max low income limitas nustatytas HM Revenue yra £15,860...O zmones kurie gauna virs £41000 nebegaus jokiu pasalpu jei neklystu,cia max limitas gaut ctc ir ch lygtais....
Nu sakes - nusiskaiciavau benaktinedama... Cia kur rasiau apie susituokusia pora si 1 mazu vaikuciu.
Radau info del tax creditu: CTC ir WTC.
,,What are the current income limits for getting tax credits?
If your annual income is not above one of the following 'limits', you can probably get tax credits:
if you have children it is £41,300
if you're single without children it is £12,900
if youre in a couple without children it is £17,700
These are the limits for getting tax credits in the current tax year - ending on 5 April 2012."
is cia.
tie patys skaiciukai ir cia: cia revenue.
QUOTE(* viva* @ 2012 01 25, 20:40)
Sveikos reikia skubios pagalbos
Mergaites dirbu tik savaitgaliais po 16 valandu. Iseina 96£/sav. Kiek zinau,iki 100£ neatskaiciuoja nieko.Taciau pas mane darbe yra menesinis atlyginimas. Ir man perveda 389£. O tada nuo tos sumos turi atskaiciuoti ar ne? juk cia net maziau nei minimumas Nes man darbas vietoj tu 389 pervede tik 300£
Mergaites dirbu tik savaitgaliais po 16 valandu. Iseina 96£/sav. Kiek zinau,iki 100£ neatskaiciuoja nieko.Taciau pas mane darbe yra menesinis atlyginimas. Ir man perveda 389£. O tada nuo tos sumos turi atskaiciuoti ar ne? juk cia net maziau nei minimumas Nes man darbas vietoj tu 389 pervede tik 300£
QUOTE(* viva* @ 2012 01 26, 10:58)
Atskaiciuoti tikrai neturi nieko, netgi NI. O jus self employmenta oficialiai nutrauket? Nes jei ne, tai kur dabar dirbate oficialiai yra jusu antras darbas, uz kuri nuskaiciuojami visi mokesciai, ir uz antra darba jie netgi didesni siek tiek man atrodo. Taip pat, gali buti, kad jums tiesiog taiko laikina tax coda - BR (o jei skaiciuoja kaip antra darba, tai BR taikomas visada). Kas del buhalterio - o kaip jus galvojate kas tai daro, visame pasaulyje taip yra. Lietuvoje juk irgi buhalteriai imones atlyginimus tvarko, nusiuncia Sodrai ir tt. Ir tik jei kas negerai paskaiciuota, o taip tikrai buna, tada jau ir Sodra knisasi, iesko, kas butent ir kodel. Lygiai taip pat ir cia UK viskas vyksta. Siaip kai pradejote dirbti jums turejo duoti uzpildyti toki popieriuka(P46 forma man atrodo), jei P45 nepristatet (o kadangi selfu dirbot tai aisku ir neturejot jo). Toje formoje yra klausimai ar turit kitu darbu, jei turit, kuris yra pagrindinis ir pan. Viska uzpildzius teisingai, dazniausiai tax codai buna geri. Taciau neretai net firmu buhalteriai nezino/nesivargina viska padaryti teisingai Bet kokiu atveju jums tures sugrazinti viska, ka nuskaiciavo, tik del selfo kaip minejau gali buti kabliukas, galite laukti balandzio, galite pasiskambinti i jusu tax ofisa ir issiaiskinti viska jau dabar
QUOTE(*alisa* @ 2012 01 20, 19:45)
Jei £100 i savaite, tai dauginkit is 52 savaiciu, o ne is menesiu
Dekui labai uz pastaba! RYTAS UZ VAKARA PROTINGESNIS - neskaiciuokit naktimis!
QUOTE(p Raganyte @ 2012 01 20, 19:28)
Gal kas galetu man paaiskinti: Vyras su zmona ir 1 vaikuciu (1 m). Vyras - self employed, siemet prognozuojama uzdirbti 18 000 svaru per buhalterinius metus, po 40 val i savaite. Zmona - augina vaikuti (nedirba). Valstybes nustatyta low income riba = 41 000 svaru porai su 1 vaikuciu.
Kiek naudojau calculation online CB + CTC = apie 80 svaru i savaite ir HB = apie 100 svaru i menesi (jei nuoma 550) ir council taxus susimoketi reiktu.
Viso: apie 100 svaru i sav (CB + CTC +HB). IR CIA NUSISKAICIAVAU VISO: APIE 180 SVARU I SAV.
Taip iseina, kad 100 x 13 kalendoriniu savaitiniu men = 1300 svaru i metus. BLOGAI SUSKAICIUOTA!!! (180 x 52 savaites = 9360 svaru i metus.)
AR TEISINGAI APYTIKSLIAI PASKAICIAVAU, AR KAZKUR KAZKA NE TAIP? Gal dar i kanors galetu apeliuoti? Ka siuo atveju reiskia tas valstybes nustatytas low income limitas 41 000 svaru riba per metus (seimai su 1 vaikuciu)?
Didelis DEKUI atsiliepusiems!
Kiek naudojau calculation online CB + CTC = apie 80 svaru i savaite ir HB = apie 100 svaru i menesi (jei nuoma 550) ir council taxus susimoketi reiktu.
Viso: apie 100 svaru i sav (CB + CTC +HB). IR CIA NUSISKAICIAVAU VISO: APIE 180 SVARU I SAV.
Taip iseina, kad 100 x 13 kalendoriniu savaitiniu men = 1300 svaru i metus. BLOGAI SUSKAICIUOTA!!! (180 x 52 savaites = 9360 svaru i metus.)
AR TEISINGAI APYTIKSLIAI PASKAICIAVAU, AR KAZKUR KAZKA NE TAIP? Gal dar i kanors galetu apeliuoti? Ka siuo atveju reiskia tas valstybes nustatytas low income limitas 41 000 svaru riba per metus (seimai su 1 vaikuciu)?
Didelis DEKUI atsiliepusiems!
NESKAICIUOKIT NAKTIMIS!!! pRISISKAICIUOSIT KAIP AS. Gerai, kad yra pastabiu mamu.
PARYSKINTA - TEISINGI SKAICIAVIMAI!!!
QUOTE(maybe24 @ 2012 01 26, 13:38)
Maybe self'e ne spece
Apie NIN contributions tai zinau tiek,kad viena bande susigrazinti,nes nevykde jokios veiklos.Bet jai negrazino,tik nuo tos dienos,kai oficialiai nutrauke self employment'a
O ne self employed gali susigrąžinti NI mokesčius ar ne? Man kartais juos nuskaičiuoja, kartais ne, priklausomai nuo išdirbtų valandų skaičiaus ar sumos
QUOTE(EZUIKA @ 2012 01 24, 15:05)
po dvieju metu nebuvimo dabar griztu i Lietuva ir noreciau paklausti gal kas zinote kokia tiksliai forma reikia pristatyti Lietuvoje, kad visa ta laika gyvenau cia UK, dirbau self employd ir mokejau mokescius, kad nereiketu moketi privalomo soc. draudimo uz praeita laika?
Jum reikia pristatyt forma, kad mokejot NI mokesti. Tai formu, kurias NI jum siunte kas 3 menesius moket, bus pilnai gana
QUOTE(* viva* @ 2012 01 25, 20:40)
Jum jau merginos atsake teisingai. Taip yra nes pradejot ten dirbt link galo mokesciu metu, kas reiskia, kad jusu darbdavys nezino kiek jus siais metais esat uzdirbus ir ar jum priklauso kazkiek mokesciu moket ar ne, toel ogero naudoja koda BR (emergency kodas).
O jus atsauket savo self employment oficialiai, pridavet paskutinius mokesciu popierius? Nes jei baiget self employment siemet (tarp balandzio 2012 ir dabar) tada jum kai sitas darbas duos P60 reisk uzildyt paskutine mokesciu grazinimo forma, po kurios revenue atsius laiska, kad jum daugia mokesciu formu pildyt nereikia, grazins kiek permokejot ir duos teisinga taxu koda sitam darbui. Jei jau atsauke viska, tada po balandzio menesio jum grazins ta permoka. Galit bandyt su darbovietes buhalteriu kalbet, jei neesat siemet dirbus, bet nezinau ar jis gales pakeisti, kad visai nenuimt mokesciu
QUOTE(jearmaine @ 2012 01 26, 11:13)
*Man netinkamą kodą taikė, kol nenunešiau P60 formos, jūsų atveju P45, kadangi jau dirbot anksčiau, tik su self employed gal kitaip, jie negauna turbūt P45, jei nutraukia veiklą. Kaip ten yra maybe24?
**Ir dar vienas klausimas iš mano pusės - ar galima susigrąžinti ir National Insurance mokesčius, jeigu ta suma neuždirbta, ar tik income tax?
**Ir dar vienas klausimas iš mano pusės - ar galima susigrąžinti ir National Insurance mokesčius, jeigu ta suma neuždirbta, ar tik income tax?
*As ne Maybe24, bet atsakysiu- ne, nieko tokio nutraukus self employmenta negauna. Uzpildai mokesciu forma ir tiek. Net nepamenu jau ka naujam darbdaviui duodi, man atrodo as is part time darbo p46 turejau, tai ta ir nunesiau
** Nezinau ar neuzdirbus tos sumos galima susigrazint, nes apie tai neraso, tik va ka sako:
When might you overpay or wrongly pay Class 1, 2 or 4 National Insurance contributions?
You might have overpaid or wrongly paid National Insurance contributions if you:
-had more than one job and your combined earnings were more than £844 a week (2010-11 tax year)
-stopped being self-employed and continued to pay Class 2 National Insurance contributions
-paid Class 2 National Insurance contributions and your profits were less than £5,075 a year (2010-11 tax year)
-were employed and self-employed in the same year and paid more than you needed to in Class 1, Class 2 and Class 4 National Insurance contributions
-were still working after reaching State Pension age and your employer continued to deduct Class 1 National Insurance contributions from your earnings
-were still working after reaching State Pension age and you continued to pay Class 2 National Insurance contributions on your self-employment earnings
-paid Class 4 National Insurance contributions on profits for a tax year after the one in which you reached State Pension age or on profits that included employed earners income (income that you earned as an employee and on which youve already paid Class 1 National Insurance contributions)
Bet jei manot, kad permokejot, tada galit parasyt jiem:
How to claim a refund if you think you've overpaid Class 1 or 2 National Insurance contributions
The HM Revenue & Customs (HMRC) National Insurance Contributions Office usually gets in touch if you've paid £48.50 or more above the annual limit for Class 1 and/or Class 2 National Insurance contributions.
If you think you've overpaid but haven't been notified, write after the end of the tax year to:
HM Revenue & Customs
Payment Reconciliation
National Insurance Contributions Office
Benton Park View
Newcastle upon Tyne
NE98 1ZZ
Make sure you sign your letter and include:
-why you think you've overpaid
-which tax years and which class(es) of National Insurance contributions you think you overpaid
-your National Insurance number
-if youre employed - a P60 or statement from your employer(s) showing National Insurance contributions deducted from your wages during the tax year (Class 1)
If you need help call the National Insurance Enquiries for Individuals Helpline on 0845 302 1479. Lines are open Monday to Friday from 8.00 am to 5.00 pm.
Papildyta:
QUOTE(jearmaine @ 2012 01 26, 13:47)
Man kartais juos nuskaičiuoja, kartais ne, priklausomai nuo išdirbtų valandų skaičiaus ar sumos
priklauso nuo sumos, va cia limitai: http://www.hmrc.gov.uk/rates/nic.htm
QUOTE(-Astreja- @ 2012 01 26, 20:49)
Dėkui už info, bandysiu pasiskaitinėt
NORIU PASIKLAUSTI DEL TAXU GRAZINIMO
mano vyras praeitais metais dirbo puse metu per agentura, o veliau gavo toj pacioj kompanijoj kontrakta...isejus is agenturos paslaptingai dingo p45 forma ir jos neiseina issireikalaut...kadangi gale metu p60 vyras gavo tik uz puse metu, kurios isdirbes su kontraktu kitos puses metu duomenu nera...kaip butu galima susigrazinti taxus, ar ir is vis tai yra imanoma be p45 uz likusius metus?
gal kas esat susidure su tokia situacija?
mano vyras praeitais metais dirbo puse metu per agentura, o veliau gavo toj pacioj kompanijoj kontrakta...isejus is agenturos paslaptingai dingo p45 forma ir jos neiseina issireikalaut...kadangi gale metu p60 vyras gavo tik uz puse metu, kurios isdirbes su kontraktu kitos puses metu duomenu nera...kaip butu galima susigrazinti taxus, ar ir is vis tai yra imanoma be p45 uz likusius metus?
gal kas esat susidure su tokia situacija?