Laba diena
Norėjau paklausti dėl childminder'ių, kokios turi būti šeimos pajamos, kad valstybė apmokėtų dalį auklės paslaugų? Ir koks procentas gali būti apmokamas?
QUOTE(tolitoli @ 2012 01 23, 11:22)
laba diena, gal man galetumet paaiskinti. jau pribrendome prie reikalo pasiimti vaikus i UK, nes gyvenimas per dvi salys veda is proto. prasau, patarkite, nuo kokiu dokumentu reiktu man pradeti. vienas vaikas maziukas, kitas jau 10metis, kokius dokumentus man cia reiketu atvezti, kaip registruoti i mokykla, kaip i poliklinika? gal dar ka. turime pasus, gimimo liudijimus. ar vaikus reikia registruoti nuomojamam buste?
tiek daug neaiskum. kas su vaikai atvaziavo - atsakykite!!! dabar tvarkau dokumentus CB ir taxbenefits. bet dar vis negaunam. vis dokumentus siunciame. HB tvarkysim, kai atvaziuos vaikai. bet del kitko - visai nezinau, kur ziureti.
tiek daug neaiskum. kas su vaikai atvaziavo - atsakykite!!! dabar tvarkau dokumentus CB ir taxbenefits. bet dar vis negaunam. vis dokumentus siunciame. HB tvarkysim, kai atvaziuos vaikai. bet del kitko - visai nezinau, kur ziureti.
pirma, ka as padariau atvaziavus, atsidariau saskaita banke, tiksliau as ja jau turejau tik pasikeiciau kortele, susirtvarkiau NI, po keliu dienu susiradau darba ir po kiek laiko kreipiausi del CB, WTC IR CTC, ir dar del HB.i mokykla ar darzeli uztenka tik gimimo liudijimo, i poliklinika reikia, gimomo liudijimo, skiepu paso ir kazkokio laisko ar keliu, kaip irodymo, kad gyvenat tuo adresu, bent musu to prase.Jei ka pamirsau, gal kad pataisys
dokumentai, kuriuos pasiemiau i UK TAI:
vaiku pasai/korteles, gim. liudijimai, skiepu pasai, santuokos liudijimas, senos banko korteles (zinoma, jei tokiu turima), na ir mano su vyru pasai, lyg viskas.na dar nebent yra tokie, kaip skirybu dok. del NI gali klaust.
QUOTE(briga1 @ 2012 01 23, 16:44)
pirma, ka as padariau atvaziavus, atsidariau saskaita banke, tiksliau as ja jau turejau tik pasikeiciau kortele, susirtvarkiau NI, po keliu dienu susiradau darba ir po kiek laiko kreipiausi del CB, WTC IR CTC, ir dar del HB.i mokykla ar darzeli uztenka tik gimimo liudijimo, i poliklinika reikia, gimomo liudijimo, skiepu paso ir kazkokio laisko ar keliu, kaip irodymo, kad gyvenat tuo adresu, bent musu to prase.Jei ka pamirsau, gal kad pataisys
vaiku pasai/korteles, gim. liudijimai, skiepu pasai, santuokos liudijimas, senos banko korteles (zinoma, jei tokiu turima), na ir mano su vyru pasai, lyg viskas.na dar nebent yra tokie, kaip skirybu dok. del NI gali klaust.
dar gerai butu vaiku liudijimus, santuokos liudijimus isverstus i anglu kalba ir notaro patvirtintus pasiimt, mums labai praverte.
QUOTE(Moga @ 2012 01 23, 16:51)
dar gerai butu vaiku liudijimus, santuokos liudijimus isverstus i anglu kalba ir notaro patvirtintus pasiimt, mums labai praverte.
o kam to reikejo? manes tik paklause, ar tai gimimo liudijimai?
Sveikos mamytes,gal kas is cia esanciu galetu patarti del CB.Esam uk nuo rugsejo men,leliukui mano 10men.kaip ten yra jei as gaunu is lt motinystes ismoka?ar man priklauso ar nepriklauso?kaip ta forma antra kur ateina reikia pildyti?ten reikalauja visu pajamu,darbovietes lt adresu ir t.t.
QUOTE(lostanke @ 2012 01 24, 13:23)
Sveikos mamytes,gal kas is cia esanciu galetu patarti del CB.Esam uk nuo rugsejo men,leliukui mano 10men.kaip ten yra jei as gaunu is lt motinystes ismoka?ar man priklauso ar nepriklauso?kaip ta forma antra kur ateina reikia pildyti?ten reikalauja visu pajamu,darbovietes lt adresu ir t.t.
Sveika. Motinystes ismokos, gaunamos is LT, netrukdo gauti CHB, nes tos ismokos neskaitomos pasalpa. Va, jei gautum tuos 97 lt, tai reiketu atsisakyti. Man irgi siunte antra forma, kur rastu pati turejau atsakyti kokias dar pajamas gaunu. Tuo metu taip pat dar gaudavau ismokas is sodros LT. Tai taip ir parasiau, kad is LT gaunu tokia tokia suma svarais (apytiksliai) kas menesi ir tos ismokos baigsis tokiais metais, toki menesi, kai vaikui sueis 2 metai, ir kad tai Maternity Leave atitikmuo. Ir viskas tvarkoj buvo, CHB gaunu tvarkingai dabar.
QUOTE(briga1 @ 2012 01 24, 03:21)
o kam to reikejo? manes tik paklause, ar tai gimimo liudijimai?
santuokos liudijimo vertimas praverte del NI pokalbyje, o vaiko gimimo liudijimo del CB. kolkas tiek.
QUOTE(Agira @ 2012 01 24, 14:50)
Sveika. Motinystes ismokos, gaunamos is LT, netrukdo gauti CHB, nes tos ismokos neskaitomos pasalpa. Va, jei gautum tuos 97 lt, tai reiketu atsisakyti. Man irgi siunte antra forma, kur rastu pati turejau atsakyti kokias dar pajamas gaunu. Tuo metu taip pat dar gaudavau ismokas is sodros LT. Tai taip ir parasiau, kad is LT gaunu tokia tokia suma svarais (apytiksliai) kas menesi ir tos ismokos baigsis tokiais metais, toki menesi, kai vaikui sueis 2 metai, ir kad tai Maternity Leave atitikmuo. Ir viskas tvarkoj buvo, CHB gaunu tvarkingai dabar.
aciu uz atsakyma o ten yra toks klausimelis dar vienas, are u getting social security benefit lietuvoje?tai cia motinystes pasalpa ieina i ta savoka ar ne? nes as gaunu is lt tik is sodros ir ar jus pildete ten viska kur klausia apie darba lietuvoje, ten praso adresu ir nuo kada iki kada dirbot ir pan, as net nebeatsimenu tisliai data i data, tai kazi ar cia taip griestai i tai ziuri ar ne.. aciu is anksto uz atsakyma
Laba diena po dvieju metu nebuvimo dabar griztu i Lietuva ir noreciau paklausti gal kas zinote kokia tiksliai forma reikia pristatyti Lietuvoje, kad visa ta laika gyvenau cia UK, dirbau self employd ir mokejau mokescius, kad nereiketu moketi privalomo soc. draudimo uz praeita laika?
QUOTE(lostanke @ 2012 01 24, 16:39)
aciu uz atsakyma o ten yra toks klausimelis dar vienas, are u getting social security benefit lietuvoje?tai cia motinystes pasalpa ieina i ta savoka ar ne? nes as gaunu is lt tik is sodros ir ar jus pildete ten viska kur klausia apie darba lietuvoje, ten praso adresu ir nuo kada iki kada dirbot ir pan, as net nebeatsimenu tisliai data i data, tai kazi ar cia taip griestai i tai ziuri ar ne.. aciu is anksto uz atsakyma
Manes neklause darbovietes ir datu, tik del pajamu ir ar gaunu tuos 97 lt is LT social security benefit ir yra tie 97 lt/men arba visokios kitokios socialines paramos is valstybes, tai drasiai rasykit, kad negaunat ir niekada negavot. O tie 97 lt nepriklauso ir nepriklause, nes pagal 2010 m. sausio 1 d. istatyma jusu pajamos buvo aukstesnes nei nustatytos gauti ta pasalpa. Nemanau, kad labai grieztai ziures, as parasyciau jusu vietoj viena darboviete paskutine iki dekreto ir nuo kada dirbote, o dabar nedirbate, nes esate on maternity leave ir kad nebesiruosiate ten grizti, nes persikelete gyventi i UK, kad, pvz., vyras cia jau dirba, jei vienisa, tai jus turite dirbti ir pan. (nes jei niekas is seimos nariu nedirba, tai jums atsakymas bus, kad neturite teises buti UK ir nemokes). Kuo daugiau paaiskinsite, tuo maziau kabinesis veliau ir greiciau prades moketi CHB. As pamenu nebloga paklode jiems ten surasiau ir daugiau jokiu popieriu su klausimais nebegavau ir po keleto menesiu pradejo moketi
QUOTE(Agira @ 2012 01 24, 17:18)
Manes neklause darbovietes ir datu, tik del pajamu ir ar gaunu tuos 97 lt is LT social security benefit ir yra tie 97 lt/men, tai drasiai rasykit, kad negaunat ir niekada negavot, nes nepriklause pagal LT istatymus nuo 2010 m. sausio 1 d., nes pajamos buvo aukstesnes nei nustatytos gauti ta pasalpa. Nemanau, kad labai grieztai ziures, as parasyciau jusu vietoj viena darboviete paskutine iki dekreto nuo kada dirbote, o dabar nedirbate, nes esate on maternity leave ir kad nebesiruosiate ten grizti, nes persikelete gyventi i UK. Kuo daugiau paaiskinsite, tuo maziau kabinesis veliau ir greiciau prades moketi CHB. As pamenu nebloga paklode jiems ten surasiau ir daugiau jokiu popieriu su klausimais nebegavau ir po keleto menesiu pradejo moketi
aisku, na reikes isdestyti viska, dar karta aciu labai uz info