Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(Jojoskia @ 2012 01 20, 03:35)
man reikia patarimo del jsa...
applyinau gruodzio viduri,praita 1dieni kalbejau su adviseriu,kuris pasake,kad viskas sutvarkyta ir bus mokejimas 5dieni...o snd pasitikrinau saskaita ir pinigu ner,paskambinau jiem ir va ka man paaiskino...kadangi esu dirbus parti time 20+ val daugumoij nuo 2007m as nesikvalifikuoju del contribution, nes nesu pakankamai dirbus 08-09-10 taxu metais, o income jsa  negausiu,nes partneris dirba full time ...mastau.gif.... bet vistiek as esu ant jsa agreement'o ,turiu vaziuot i job centra kas 2 sav ir man kapsi national contributions is kuriu naudos at the moment maza doh.gif

Tai sustabdykit claiminima, man irgi paskyre gal svara i savaite ir as atejau ir pasakiau - aciu, man brangiau kainuos atvaziuoti iki jusu. lotuliukas.gif Pasakiau, kad noriu "stop my claim" ir viskas baigta.
Atsakyti
Ar norint atnaujinti Child Tax Credit'us forma reikia siusti iki Balandzio ar jau po balandzio 6 (pasikeitus "finansiniems metams")? Taip pat - forma atsiuncia i namus, ar reikia skambint, prasytis?
Aciu

Aha, jau radau, kad reikia atnajinti ("renew") iki liepos 31, taciau kaip visgi su ta forma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 20 sausio 2012 - 16:30
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 01 20, 18:27)
Ar norint atnaujinti Child Tax Credit'us forma reikia siusti iki Balandzio  ar jau po balandzio 6 (pasikeitus "finansiniems metams")? Taip pat - forma atsiuncia i namus, ar reikia skambint, prasytis?
Aciu
Aha, jau radau, kad reikia atnajinti ("renew") iki liepos 31, taciau kaip visgi su ta forma?

tau forma i namus atsius 4u.gif as gaunu ja dazniausiai geguzes vidury. Kai gauni ta forma,galima jiem pasiskambint ir pasakyt duomenis ,tada jie suveda viska i sistema ir automatiskai atnaujinama.
Atsakyti
QUOTE(Jojoskia @ 2012 01 20, 04:33)
tau forma i namus atsius  4u.gif as gaunu ja dazniausiai geguzes vidury. Kai gauni  ta forma,galima jiem pasiskambint ir pasakyt duomenis ,tada jie suveda viska i sistema ir automatiskai atnaujinama.

Supratau...kas cia dar - ai, na tarkim mano vyras neturkus pasirasys kita kontrakta su darboviete (gaus daugiau valandu), tai tikriausiai reiks siusti payslipus visus ir t.t.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 20 sausio 2012 - 16:41
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 01 20, 18:39)
Supratau...kas cia dar - ai, na tarkim mano vyras neturkus pasirasys kita kontrakta su darboveite (gaus daugiau valandu), tai tikriausiai reiks siusti payslipus visus ir t.t.?

nereikia...bent jau mes to niekada nedarom...paskambini jiem ir pasakai,kad nori update my claim...tada pasakai,kad vyras nuo tada pradedejo dirbt ir kiek vidutiniskai valandu dirbs...jie paklausia kiek per savaite/menesi uzdirbs ir papraso Payee code,kuris buna ant payslipo...ta koda pasakai ir tie automatiskai atranda tavo nauja darba sistemoje...o jei to kodo neturit,reikia tikslaus payrollo adreso,employee number ir tt ir tada trunka viskas iki 4 savaiciu kol jie patikrina/patikslina duomenis 4u.gif7

nzn kaip kiti daro,bet mes einam lengviausiu keliu -skambinam HM Revenue 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jojoskia: 20 sausio 2012 - 16:48
QUOTE(Jojoskia @ 2012 01 20, 04:44)
nereikia...bent jau mes to niekada nedarom...paskambini jiem ir pasakai,kad nori update my claim...tada pasakai,kad vyras nuo tada pradedejo dirbt ir kiek vidutiniskai valandu dirbs...jie paklausia kiek per savaite/menesi uzdirbs ir papraso Payee code,kuris buna ant payslipo...ta koda pasakai ir tie automatiskai atranda tavo nauja darba sistemoje...o jei to kodo neturit,reikia tikslaus payrollo adreso,employee number ir tt ir tada trunka viskas iki 4 savaiciu kol jie patikrina/patikslina duomenis  4u.gif7

nzn kaip kiti daro,bet mes einam lengviausiu keliu -skambinam HM Revenue  4u.gif

Jauciu ir as taip darysiu. Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas galetu man paaiskinti: Vyras su zmona ir 1 vaikuciu (1 m). Vyras - self employed, siemet prognozuojama uzdirbti 18 000 svaru per buhalterinius metus, po 40 val i savaite. Zmona - augina vaikuti (nedirba). Valstybes nustatyta low income riba = 41 000 svaru porai su 1 vaikuciu.
Kiek naudojau calculation online CB + CTC = apie 80 svaru i savaite ir HB = apie 100 svaru i menesi (jei nuoma 550) ir council taxus susimoketi reiktu.
Viso: apie 100 svaru i sav (CB + CTC +HB).
Taip iseina, kad 100 x 13 kalendoriniu savaitiniu men = 1300 svaru i metus.

AR TEISINGAI APYTIKSLIAI PASKAICIAVAU, AR KAZKUR KAZKA NE TAIP? Gal dar i kanors galetu apeliuoti? Ka siuo atveju reiskia tas valstybes nustatytas low income limitas 41 000 svaru riba per metus (seimai su 1 vaikuciu)? g.gif

Didelis DEKUI atsiliepusiems! 4u.gif
Atsakyti
Tu klysti del low income...max low income limitas nustatytas HM Revenue yra £15,860...O zmones kurie gauna virs £41000 nebegaus jokiu pasalpu jei neklystu,cia max limitas gaut ctc ir ch lygtais....
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2012 01 20, 16:28)

Viso: apie 100 svaru i sav (CB + CTC +HB).
Taip iseina, kad 100 x 13 kalendoriniu savaitiniu men = 1300 svaru i metus.

Jei £100 i savaite, tai dauginkit is 52 savaiciu, o ne is menesiu smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jojoskia: 20 sausio 2012 - 18:57
geras, kalendoriniai savaitiniai menesiai biggrin.gif menesio fraze!
Atsakyti
QUOTE(giedreandrius @ 2012 01 20, 00:46)
Na stai, thumbup.gif  viskas dabar gerai smile.gif Didelis ACIU! Kadangi niekaip neatradau galu ka ir kaip pildyti smile.gif

visada prasom 4u.gif
Atsakyti