Mums buvo taip, kai pranesus, kad isvykstam, jie dar kelis menesius mokejo mums, ir gavosi, kad primokejo ryskiai daug to, kas mums net nepriklause
Grazinti reikia, ir reikia butinai ispeti juos, geriau net ne viena karta iki isvaziavimo su tikslia data (o mums ir tas nepadejo, nes saskaitu neuzdarem isvykdami, tuo beje labai dziaugemes veliau). Kaip grazinti - tarsites su jais, ar per viena karta sumoketi galite ar norite dalimis. Man atrodo iki 12 menesiu leidzia isskirstyti skola (o gal ir daugiau) ir mokate drausmingai kas menesi. Jei paveluosite stipriai sumoketi, gausite laiska, jei neatstatysite mokejimu, jie gali liepti sugrazinti viska is kart. Aisku, galite ir nieko nesakyti jiems, bet del ateities ramybes geriau taip nedaryti
Nes net gryzus i LT anksciau ar veliau isknis jie, o jei vel sumastytumet gryzti i UK, turetumet is vis dideliu problemu.
Musu istorija baigesi gerai, susimokejome per kelis menesius tai ka skolingi buvome, beje, praejus porai metu, nes vel i UK gryzome tuomet
Esu 99.99 % tikra, kad gaudama dekretines is UK darbdavio jus negalite dirbti tuo laiku visiskai
As esu Self registruota, is darbdavio negavau dekretiniu, nes nepriklause, gavau MA kaip self ir buvo nurodymas, kad per visa laikotarpi kol gausiu MA (9 menesiai viso) as galiu dirbti tik 10 dienu, kvalifikacijos palaikymui ir pan., bet jokiu budu ne daugiau, kitaip butu iskart nebemokeje MA. Tad tikrai labai gerai pasidomekite ar apsimoka ir galima jums dirbti kitai imonei
Tai as suprantu,kad tos 10 dienu jei dirbant tam paciam darbdaviui...
Kiek ieskojau info,randu,kad self galima pradeti ir tai jokios reiksmes gaunamoms pasalpoms netures..
Na va,kad ir cia...
O gal vis gi,darbintis ne UK ir viskas..
Paskutinis variantas butu nieko nedaryti,bet norisi oficialumo...maza kas.