QUOTE(puikiojy @ 2012 01 16, 20:46)
Sveikos! Gal kuri esate susidurusi panasiu "scenarijumi" ir patarsite
Situacija: norim isvaziuot is UK, bet del klaidos (tiek musu, tiek ir ju) mums "kaba" nemaza permoka uz CTC ir WTC. Tai kasmet jie perskaiciuoja ir nuraso vis nuo "skolos". CB gaunam tvarkingai iki dabar.
Su jais dar nekalbejau del musu isvykimo ir galimu variantu. Kokiems ruostis? Lieps padengti viska, ar dalimis kazkaip? Ar siaip palikti juos su sitomis problemomis ir viskas?...
(zinoma, paskutinis variantas ir mums nelabai priimtinas
). Bet kai per taupyma pakeite skaiciavimo metodika, tai dabartine skola perskaiciuojant nusirasytu tik po kokiu 2-3 metu.
Gal kam girdeta panasi situacija? Acius!
Mums buvo taip, kai pranesus, kad isvykstam, jie dar kelis menesius mokejo mums, ir gavosi, kad primokejo ryskiai daug to, kas mums net nepriklause
Grazinti reikia, ir reikia butinai ispeti juos, geriau net ne viena karta iki isvaziavimo su tikslia data (o mums ir tas nepadejo, nes saskaitu neuzdarem isvykdami, tuo beje labai dziaugemes veliau). Kaip grazinti - tarsites su jais, ar per viena karta sumoketi galite ar norite dalimis. Man atrodo iki 12 menesiu leidzia isskirstyti skola (o gal ir daugiau) ir mokate drausmingai kas menesi. Jei paveluosite stipriai sumoketi, gausite laiska, jei neatstatysite mokejimu, jie gali liepti sugrazinti viska is kart. Aisku, galite ir nieko nesakyti jiems, bet del ateities ramybes geriau taip nedaryti
Nes net gryzus i LT anksciau ar veliau isknis jie, o jei vel sumastytumet gryzti i UK, turetumet is vis dideliu problemu.
Musu istorija baigesi gerai, susimokejome per kelis menesius tai ka skolingi buvome, beje, praejus porai metu, nes vel i UK gryzome tuomet
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2012 01 18, 15:49)
Laba diena,
gal kuri galetu patarti kaip geriau elgtis?
Esu dekrete ir gavau pasiulyma is uzsienio istaigos atstovauti ju interesams,uz ka gauciau dali ju pelno.Klausimas kaip viska geriau formintis:
Kaip suprantu kitam darbdaviui UK dirbti as negaleciau,nes prarandu visus dekretinius pinigelius,kas tikrai neapsimoka (bent is pradziu).
Belieka self employed arba jie mane gali idarbinti savo kompanijoje,dirbciau uzsienyje.
Klausimas kas geriau?
Ar registruojantis self employed tai tures itakos gaunamies dekretiniams?
Ar dirbant uzsienio kompanijoj ir uzdirbant nestabilia alga,tik procentus,tures kiek itakos?
Man kazkaip atrodo geriau self emloyed,bet gal yra kokiu plonybiu?
Labai dekui jei kas atsakys
Esu 99.99 % tikra, kad gaudama dekretines is UK darbdavio jus negalite dirbti tuo laiku visiskai
As esu Self registruota, is darbdavio negavau dekretiniu, nes nepriklause, gavau MA kaip self ir buvo nurodymas, kad per visa laikotarpi kol gausiu MA (9 menesiai viso) as galiu dirbti tik 10 dienu, kvalifikacijos palaikymui ir pan., bet jokiu budu ne daugiau, kitaip butu iskart nebemokeje MA. Tad tikrai labai gerai pasidomekite ar apsimoka ir galima jums dirbti kitai imonei