Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(Pause @ 2012 01 15, 13:22)
Labai aciu, ne kazin kas, bet bent jau pragyvent imanoma pradziai bus. Man virs 25, tai priklausytu pasalpa. O galima is pazistamu nuomotis? Ir ar yra kokie ploto apribojimai, nes kazka girdejau, kad single tik studio dengia arba kambari...

Kol pasalpas susitvarkysit - reikia nemazai jau buti pasitaupius tai pradziai. Kad ir nuomai+depozitas, butinosios kasdienes islaidos, maistas, viesasis transportas, internetas (darbo paieskai). Nesiulau iskart pasikliauti benefitu gavimu, kartais labai nesklandziai jie tvarkosi - siuntinejami pirmyn-atgal laiskai, ilgai uztrunka ir t.t. Visaip gi buna. Bandykite pradziai darbo ieskoti taip, per atstuma...siuntineti CV, skambineti... Gal jei jau kazkoki "kabliuka" turesit - tada lengviau butu jau ir keltis i kita miesta.
Anyway, kuo didziausios sekmes! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 16 sausio 2012 - 11:37
QUOTE(maybe24 @ 2012 01 16, 12:01)
If you're single and aged under 25 you can only get Housing Benefit for bed-sit accommodation or one room in shared accommodation
Kaip suprantu Studio flat i sia kategorija nepatenka.Tik kambarys name.Bet cia tiems,kam nera 25.
Is artimuju nuomojantis,raso,kad negalima.Bet pazistami turbut nera 'close relatives'

Dabar jau iki 35 m. galima gauti HB tik kambariui arba bedsit.
Single and under 35? You'll only get bedsit or shared accommodation
Since 1 Jan 2012,
single new claimants aged under 35 only get housing benefit for a bedsit or one room in shared accomodation - this used to only apply to under 25s. Existing claimants will be affected by this change nine months after the anniversary of your claim.
Atsakyti
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 01 16, 12:36)
Kol pasalpas susitvarkysit - reikia nemazai jau buti pasitaupius tai pradziai. Kad ir nuomai+depozitas, butinosios kasdienes islaidos, maistas, viesasis transportas, internetas (darbo paieskai). Nesiulau iskart pasikliauti benefitu gavimu, kartais labai nesklandziai jie tvarkosi - siuntinejami pirmyn-atgal laiskai, ilgai uztrunka ir t.t. Visaip gi buna. Bandykite pradziai darbo ieskoti taip, per atstuma...siuntineti CV, skambineti... Gal jei jau kazkoki "kabliuka" turesit - tada lengviau butu jau ir keltis i kita miesta.
Anyway, kuo didziausios sekmes!  4u.gif

Aciu smile.gif cia pasiskaicius tikrai matau, kad pasalpos uztrunka. Santaupu turiu pragyvent apie metus, bet noriu ir priklausancias pasalpas susitvarkyti, kad nereiketu visu santaupu ant pragyvenimo isleist smile.gif

QUOTE(jearmaine @ 2012 01 16, 13:17)
Dabar jau iki 35 m. galima gauti HB tik kambariui arba bedsit.
Single and under 35? You'll only get bedsit or shared accommodation
Since 1 Jan 2012,
single new claimants aged under 35 only get housing benefit for a bedsit or one room in shared accomodation - this used to only apply to under 25s. Existing claimants will be affected by this change nine months after the anniversary of your claim.

Aciu uz naujausia informacija smile.gif mane dziugina tai, pagaliau valstybe susivoke, kad svaisto pinigus smile.gif dar girdejau, kad Zada padaryti lubas nuomos sumai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2012 01 16, 12:27)
dar girdejau, kad Zada padaryti lubas nuomos sumai smile.gif

Jau nuo praeitu metu yra padaryta.Priklauso nuo miesto.
Atsakyti
Sveikos gal kuri man galetumet paaiskiti del tax credit,kadangi as praeitais metais dyrbau mano vyras taip pat,tai siais metais mes gaudavom tax tik po 20 .45 svaro i savaite,siandien gavau laiska kad musmnuo 06/04/2011 to 09/12/2011 niekas nebepriklauso,ir ten raso kad jai turite siuo metu sunkumu su pajamom (as dabar nebedyrbu) tai galima kreiptis del extra payment? Gal galit man paaiskinti kas tai? ir kaip ji susitvarkyti ,kaip ji apskaiciuoja?
Atsakyti
Sveikos, cia buvo daug kalbeta apie besilaukiancias mamytes, o issisyrusi moteris su vaiku ar gali gauti kokius benefitus? Kol kas niekur nedirbau, ieskausi darbo, kaip seima gavome CB ir lyg working tax crdit. Gal kokios nolaidos darzeliams priklauso?
Aciu.
Atsakyti

Labukas visoms!!!!! 4u.gif
As del Child Benefito noriiu paklausti.Va, gavau laiska, kad turiu teise gauti si benefita po 20.30svariuku.Nuo praeitu metu vasario 7 dienos. Pirmiausia,tai nesuprantu kodel si butent data,nes pirmas claimas buvo balandzio viruryje.O dar nesuprantu kodel dabar patikrinus saskaita banko radau.60svariuku ir 90 piskes.Daviau informacija,kad vaikas atvyko geguzes 11 diena.

Gal kas atsakytumet ka manot apie sia situacija.Cia mamos raso,kad ismokama dviejomis dalimis si pasalpa.

aciu
Atsakyti
Cia stai kai rasiau,kad HB ceki siusmano seimininkui,tai dabar tik grizau is Savivaldybes.Ten eilini karta atsiprase,kad landlordui skirta laiska netycia atsiunte man g.gif Turejau parasyti vel jo adresa,kad laiskas butu persiustas seimininkui.Kaip jie patyspainiojasisutais laiskais rolleyes.gif O nuolaida taip,kol negauni CB,CTC ir WTC,tai paskaiciuojama tik man vienai.Pirma karta atsius man ceki,o veliau sius i saskaita po 10svaru i savaite.Vis siokia tokia pagalba smile.gif
Atsakyti
sveiki..
norejau paklaust ar man yra galimybe ieskot pasalpos...vyras dirba per agentura..as esu motinystes atostogose dar lietuvoje, cia nedirbu..ar galima mum kreiptis kur del pasalpos vaiko islaikymui ar ne? kur tai galeciau padaryt, ar passiskaityt blush2.gif
Atsakyti
As va paskambinau tax creditam,nes nesulaukiau naujo award notico is ju.As apie pasikeitimus pries gera men pranesiau. Va pasirodo,kad systema ju nesuveike iki galo ir naujo notico neisdave,nesvarbu,kad detales pakeistos... O jei as nebuciau pastebejus,butu permoka susidarius ir butu mano kalte of course pagal juos.Dabar claim'as bus nusiustas i kazkoki padalini,kad jie patys ji manual apskaiciuotu,nes sistema to nedaro doh.gif pasaka be galo,tikiuos,kad nenutrauks mokejimu kol jie viska sutvarkys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 01 14, 13:25)
Oj kada pradejau gauti tai tikrai nepamenu, nes tai buvo pries 3.5 metu smile.gif Bet as savo GP paklausiau ar galiu isvykti is salies ir gimdyti kitoje salyje..Ji man pasake, kad nemato jokiu priezasciu, kodel negaleciau isvykti..Ji dar kazkur skambino ir klause, ar nebus jokiu problemu del isvykimo..Pinigelius tikrai visus gavau ir i darba gryzau, kai sunui buvo 6,5 ar 7 men..

Lietuvoje gimdyt nenoriu, bet rytoj man bus aisku, ka darysiu, nes maniskis grizta ir jei su viza jam viskas bus gerai, aisku, kad pasiliksime UK. Jei ne, tada teks vaziuoti i LT, kol jis susitvarkys dokumentus, nes ten jam patekti yra be problemu.
Bet nesinori tu blaskymusi ir rupesciu, taigi tiesiog tikiuosi, kad mums pasiseks blush2.gif

dziaugtis, kad isvis kazka moka, nes yra saliu kur nieko negauni... jei dirbsit, gausit ta suma kur priklauso is darbdavio 6 sav, o po to gausit £128 kuriuos irgi darbdavys mokes, bet jam valstybe atiduos.[/CODE]

Bet valstybei moku mokescius, niekada neprasiau jokiu benefitu, visada tik dirbau full time, tai kodel is tu pinigu, kiek primokejau mokescius tiek mazai moka doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aylin: 16 sausio 2012 - 17:52
QUOTE(Emuciukas @ 2012 01 16, 04:48)
sveiki..
norejau paklaust ar man yra galimybe ieskot pasalpos...vyras dirba per agentura..as esu motinystes atostogose dar lietuvoje, cia nedirbu..ar galima mum kreiptis kur del pasalpos vaiko islaikymui ar ne? kur tai galeciau padaryt, ar passiskaityt  blush2.gif

Pirmam puslapyje naudinga info.
Siaip galit prasyt Housing Benefit, Child Benefit, tikriausiai ir Child tax credit.
Labai nuo ivairiu kriteriju priklauso...
Atsakyti