Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(LOCKETS @ 2012 01 12, 19:31)
Aylin, mano ziniomis, jei dirbsite dar iki 29 nestumo savaites, tai gausite SMP (statutory maternity pay), kuris yra (bent jau buvo) 90% algos 6 savaites, o likusias 33sav vistiek gautumete po tuos 128 svarus...
jei neisdirbsite iki 29sav, tai reikes pildyti popierius MA (maternity allowance) gauti. O MA mokama 39sav po 128 svariukus.

jei jauciates gerai ir galite prisesti darbo metu, nestumas nekomplikuotas, tai padirbekite kiek galite - bent tas 6 sav pinigeliu daugiau gausite, o ir pasitaupyti kazka iseitu, ir su mazyliu ilgiau paskui pabusite.

as dirbau viesbutyje iki 22sav, va ten tai tikrai per sunku buvo doh.gif , teko iseiti.

4u.gif
praktiskai didelio skirtumo gaunasi, kad nera, nes tik viena menesi bus didesni pinigeliau, aisku vis tiek kazkas, bet jei bus sunku, iseisiu. Turiu dar 5 savaies apsispresti ir pranesti isejimo data. Nors jauciuosi dar pakankamai gerai, mums 20 savaiciu, bet atsisesti norisi vis tiek, o nelabai ta yra salygu ir laiko, busy yra pastoviai doh.gif
Tik idomu, ar gaunant MA galima isvykti is salies? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2012 01 13, 15:01)
4u.gif
praktiskai didelio skirtumo gaunasi, kad nera, nes tik viena menesi bus didesni pinigeliau, aisku vis tiek kazkas, bet jei bus sunku, iseisiu. Turiu dar 5 savaies apsispresti ir pranesti isejimo data. Nors jauciuosi dar pakankamai gerai, mums 20 savaiciu, bet atsisesti norisi vis tiek, o nelabai ta yra salygu ir laiko, busy yra pastoviai doh.gif
Tik idomu, ar gaunant MA galima isvykti is salies? g.gif

As, kai pradejau gauti MA isvaziavau ir LT gimdziau smile.gif gryzau, kai vaikeliui buvo atrodo 6men smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 01 13, 17:21)
As, kai pradejau gauti MA isvaziavau ir LT gimdziau smile.gif gryzau, kai vaikeliui buvo atrodo 6men smile.gif

4u.gif Ir gavai visus pinigeliu? thumbup.gif
O kada pradejo moketi tuos pinigelius? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2012 01 13, 21:15)
4u.gif  Ir gavai visus pinigeliu? thumbup.gif
O kada pradejo moketi tuos pinigelius?  4u.gif

as tik pradejau gauti MA, tai ten lape kur mokejimai nurodyti parasyta kad dalykai apie kuriuos turi pranesti, tai going abroad. zodziu pranest turi kaip supratau, o jei vaziuoji tik atostogoms tai turetu moket 4u.gif
Atsakyti
o ka, neblogos atostogos 6men wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2012 01 12, 15:25)
nieko sau, ka uz tokius pinigus daryt doh.gif  verysad.gif
Mano 90% atlyginimo i savaite turetu buti maziausiai 240£ g.gif
TAi iseina, jei isdirbsiu iki 11 savaiciu iki gimdymo, tai gausiu is darbdavio ta suma, kuri man priklauso ar vis tiek tuos 128 g.gif  susipainiojau unsure.gif

dziaugtis, kad isvis kazka moka, nes yra saliu kur nieko negauni... jei dirbsit, gausit ta suma kur priklauso is darbdavio 6 sav, o po to gausit £128 kuriuos irgi darbdavys mokes, bet jam valstybe atiduos.

QUOTE(*linuska* @ 2012 01 13, 12:36)
Sveikos  4u.gif 
Turiu kvailoka klausima gal padesit, dirbu imoneje part time, ir dar turiu self assessment, dabar laukiuosi, kaip man bus skaiciuojamos ismokos vien tik is darbo ar dar prides self  g.gif

na jus nebent pati sau imokas mokesites papildomai is self employmento lotuliukas.gif siaip gausit 90% algos kuria gaunat dirbdama imonej mirksiukas.gif

QUOTE(whitey @ 2012 01 14, 09:47)
o ka, neblogos atostogos 6men wink.gif

drinks_cheers.gif o kodel gi ne kai gali sau tai leist ax.gif
Atsakyti
na kaip as suprantu tai atostogos skaitos iki 8 savaiciu, ar tai iki 3men, tiksliai nezinau. 6 men jau gaunas kad gyveni ten as taip manau. bet jei kazkas gali ir nori taip rizikuot tai kodel ne g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2012 01 13, 18:15)
4u.gif  Ir gavai visus pinigeliu? thumbup.gif
O kada pradejo moketi tuos pinigelius?  4u.gif

Oj kada pradejau gauti tai tikrai nepamenu, nes tai buvo pries 3.5 metu smile.gif Bet as savo GP paklausiau ar galiu isvykti is salies ir gimdyti kitoje salyje..Ji man pasake, kad nemato jokiu priezasciu, kodel negaleciau isvykti..Ji dar kazkur skambino ir klause, ar nebus jokiu problemu del isvykimo..Pinigelius tikrai visus gavau ir i darba gryzau, kai sunui buvo 6,5 ar 7 men..
Atsakyti
Gal kuri patars.Gavau laiska del HB,kuriame rasoma,kad turiu jiems atsiusti irodymus,kad laukiu CTB,WTC ir CB.Dar tik laukiu atsakymuir jokiu irodymu neturiu,nes uzpildziusi formas esu juk jas issiuntusi.Kaip galiu irodyti tai originaliais dokumentais?Terminas yra menesis laiko,taciau atsakymus del vaiku pasalpu man teks laukti ne viena menesi.
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 01 14, 13:56)
Gal kuri patars.Gavau laiska del HB,kuriame rasoma,kad turiu jiems atsiusti irodymus,kad laukiu CTB,WTC ir CB.Dar tik laukiu atsakymuir jokiu irodymu neturiu,nes uzpildziusi formas esu juk jas issiuntusi.Kaip galiu irodyti tai originaliais dokumentais?Terminas yra menesis laiko,taciau atsakymus del vaiku pasalpu man teks laukti ne viena menesi.

Kai grazina pasus is CH ir WTC atiuncia rasteli,kad grazina dokumentus,kai praso papildomu duomenu ir wtc ir CB atsiuncia papildomas formas.Manau ju kopijos puikiai tiktu irodyti.
Siaip tai manau,kad jie nori irodymo,kad gaunate,o ne kad laukiate.Jei negausite iki ju duoto termino,paskambinkite ir pasakykite,kad vis dar laukiate ,o procesas gali trukti iki 6 men.Tada prates.
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 01 14, 15:11)
Kai grazina pasus is CH ir WTC atiuncia rasteli,kad grazina dokumentus,kai praso papildomu duomenu ir wtc ir CB atsiuncia papildomas formas.Manau ju kopijos puikiai tiktu irodyti.
Siaip tai manau,kad jie nori irodymo,kad gaunate,o ne kad laukiate.Jei negausite iki ju duoto termino,paskambinkite ir pasakykite,kad vis dar laukiate ,o procesas gali trukti iki 6 men.Tada prates.

Aciu labai,siek tiek nusiraminau smile.gif Nes kai buvau atvykusipildyti formas del HB,buvau pasiemusi ir padaviau atsakymus is WTC ir CTC ,kad jie yra gave ir atgrazina vaiku gimimo liudijimus ir pasus.Taciau darbuotojas tik zvilgtelejo ir pasake,kad ju jam nusikopijuoti nereikia.Tai vat ir galvoju,kokiu dar irodymu jiems reikia.Manau,kad protingiausia butu su tais laiskais nuvaziuoti paciai pas juos,nes nusiusiu pastu,paskui pasirodys,kad ne to jiems reikejo ir praejus menesiui (ju terminas)parasys atsakyma,kad nutraukia mokejima rolleyes.gif Dar stai klausimas.Atlyginimas 600,nuoma 650.Sakiau,kad kol kas skolinuosi.Atsake,kad taip,taip buna,nieko baisaus,juk suprantama,pradzia sunki.Taciau HB paskaiciavo tik 87svarus.Ar tai todel,kad kompensuoja tik man neiskaitant vaiku?Gal kai susitvarkysiu vaikupasalpas,tai bus irodymas,kad musu seimai priklauso vaiku pasalpos ir tuomet padengs didesne dali namo nuomos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 01 14, 15:43)
Dar stai klausimas.Atlyginimas 600,nuoma 650.Sakiau,kad kol kas skolinuosi.Atsake,kad taip,taip buna,nieko baisaus,juk suprantama,pradzia sunki.Taciau HB paskaiciavo tik 87svarus.Ar tai todel,kad kompensuoja tik man neiskaitant vaiku?Gal kai susitvarkysiu vaikupasalpas,tai bus irodymas,kad musu seimai priklauso vaiku pasalpos ir tuomet padengs didesne dali namo nuomos? g.gif

Girdejau ne karta,kad vaiku neprideda,kol nenunesi irodymo,kad gauni CTC ir CB.Greiciausiai dabar moka tik uz viena bed(kiek priklauso su vyru),o kai priskaiciuos ir vaika/us,tada mokes uz tiek,kiek priklauso.Cia tik speju taip.Kol nematau lapu,negaliu tiksliai pasakyt.
Sitas ju poziuris man yra visiskai nelogiskas.Kaip gali nepriskaiciuot vaiku.Ypac mokyklinio maziaus,tai visai protu nepaaiskinama.Iseina taip,kad kol negauni pinigu uz vaikus,ju ir neturi.Jie negyvena su tavimi,nevalgo,nemiega namie ir is viso jokiu islaidu nesudaro rolleyes.gif
Atsakyti