Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(Aylin @ 2012 01 11, 20:18)
Cia turimas omeny minimumas? o jei dirbau full time, tai Maternity Allowance gausiu irgi 90% atlyginimo? Iseina nera skirtumo moka valstybe ar darbdavys? 4u.gif

Čia ne minimumas, o konkreti suma, kurią jums mokės. Arba mokėtų 90 proc. atlyginimo, jeigu jis bus mažiau negu 128 svarai per savaitę. Žodžiu, maximum galėtumėt gauti tuos 128 svarus per savaite iš valstybės.
Atsakyti
Turiu klausimele,jei kartuosiuos labai atsiprasau.Anglijoje esame beveik 7 men.suzinojau,kad laukiuosi,nestumas dar labai trumpas apie 1men.Kai tik atvaziavome dirbau apie 8sav.tada isejau is darbo ir dabar dirbu per agentura 9sav.Zinau,kad norint gauti valstybines dekretines reikia isdirbti 26sav.,bet kaip juos skaiciuojasi?Turi buti nepertraukiamas stazas toje pacioje darbovieteje ar man skaiciuosis ir tie pirmi du menesiai?Sis klausimas labai aktualus,nes ilgai nestumo nenuslepsiu,o agentura,per kuria dirbu gana sukta,esu 100% isitikinusi,kad kai jiems pranesiu jog laukiuosi,jie nebeduos man darbo...Patarkit kaip tureciau elgtis...
Atsakyti
QUOTE(vaida89 @ 2012 01 11, 22:05)
Turiu klausimele,jei kartuosiuos labai atsiprasau.Anglijoje esame beveik 7 men.suzinojau,kad laukiuosi,nestumas dar labai trumpas apie 1men.Kai tik atvaziavome dirbau apie 8sav.tada isejau is darbo ir dabar dirbu per agentura 9sav.Zinau,kad norint gauti valstybines dekretines reikia isdirbti 26sav.,bet kaip juos skaiciuojasi?Turi buti nepertraukiamas stazas toje pacioje darbovieteje ar man skaiciuosis ir tie pirmi du menesiai?Sis klausimas labai aktualus,nes ilgai nestumo nenuslepsiu,o agentura,per kuria dirbu gana sukta,esu 100% isitikinusi,kad kai jiems pranesiu jog laukiuosi,jie nebeduos man darbo...Patarkit kaip tureciau elgtis...

reikia buti isdirbus 26 savaites 66 savaiciu laikotarpyj ir nepriklauso ar jos buvo is eiles ar ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 01 12, 00:19)
reikia buti isdirbus 26 savaites 66 savaiciu laikotarpyj ir nepriklauso ar jos buvo is eiles ar ne  4u.gif

Labai jums aciu uz atsakyma,labai mane nuraminote.
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2012 01 11, 20:44)
Čia ne minimumas, o konkreti suma, kurią jums mokės. Arba mokėtų 90 proc. atlyginimo, jeigu jis bus mažiau negu 128 svarai per savaitę. Žodžiu, maximum galėtumėt gauti tuos 128 svarus per savaite iš valstybės.

nieko sau, ka uz tokius pinigus daryt doh.gif verysad.gif
Mano 90% atlyginimo i savaite turetu buti maziausiai 240£ g.gif
TAi iseina, jei isdirbsiu iki 11 savaiciu iki gimdymo, tai gausiu is darbdavio ta suma, kuri man priklauso ar vis tiek tuos 128 g.gif susipainiojau unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(-Astreja- @ 2012 01 11, 22:19)
reikia buti isdirbus 26 savaites 66 savaiciu laikotarpyj ir nepriklauso ar jos buvo is eiles ar ne  4u.gif

plius tos savaites skaiciuojamos kaip stazas iki 25 atrodo nestumo savaites 4u.gif
Tai jei isdirbote mazai ir nestumas dar mazas, tai po tiek laiko, kiek galima dirbti, imanoma tureti ta staza smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aylin: 12 sausio 2012 - 16:26
QUOTE(Aylin @ 2012 01 12, 17:25)
nieko sau, ka uz tokius pinigus daryt doh.gif  verysad.gif
Mano 90% atlyginimo i savaite turetu buti maziausiai 240£ g.gif
TAi iseina, jei isdirbsiu iki 11 savaiciu iki gimdymo, tai gausiu is darbdavio ta suma, kuri man priklauso ar vis tiek tuos 128 g.gif  susipainiojau unsure.gif

Čia rašo, kad reikia 15ka savaičių iki gimdymo išdirbti. Žinokit, pati nelabai susipažinus su šitais reikalais, gal kas iš daugiau žinančių patars smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2012 01 12, 16:01)
Čia rašo, kad reikia 15ka savaičių iki gimdymo išdirbti. Žinokit, pati nelabai susipažinus su šitais reikalais, gal kas iš daugiau žinančių patars smile.gif

aciukas 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aylin, mano ziniomis, jei dirbsite dar iki 29 nestumo savaites, tai gausite SMP (statutory maternity pay), kuris yra (bent jau buvo) 90% algos 6 savaites, o likusias 33sav vistiek gautumete po tuos 128 svarus...
jei neisdirbsite iki 29sav, tai reikes pildyti popierius MA (maternity allowance) gauti. O MA mokama 39sav po 128 svariukus.

jei jauciates gerai ir galite prisesti darbo metu, nestumas nekomplikuotas, tai padirbekite kiek galite - bent tas 6 sav pinigeliu daugiau gausite, o ir pasitaupyti kazka iseitu, ir su mazyliu ilgiau paskui pabusite.

as dirbau viesbutyje iki 22sav, va ten tai tikrai per sunku buvo doh.gif , teko iseiti.
Atsakyti
Gal kas susiduret su tokiu dalyku kaip isvykimu is anglijos i lietuva visam,cia gyvenom 7 metus.nusprendem gristi i lietuva.gal kas zinot kokius dokumentus reikia susirinkti is cia,del pensiju ir t.t. ar priklauso grizus i lietuva koios pasalpos ,ar dar kas.auginam maziuka beveik 1,5 metuku.as pastojusi isejau is darbo gavau bedarbio pasalpa ir paskui 39 savaites mokejo 125 sv.dabar gaunam working ir child tax creditus.zodziu gal kas esat susidurusios su grizimu i lietuva visam.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Turiu kvailoka klausima gal padesit, dirbu imoneje part time, ir dar turiu self assessment, dabar laukiuosi, kaip man bus skaiciuojamos ismokos vien tik is darbo ar dar prides self g.gif
Atsakyti
Sveikos :4u:nepykit jei i panasu klausima jau teko atsakyti siame forume, tiesiog nelabai turiu laiko skaitineti. Gal kas atsakys blush2.gif I anglija atvykome visai neseniai, pries 3 men. Vyras iskarto pradejo dirbti self employed. Dabar ieskome patikimos buhalterines firmos, kuri jam padetu susitvarkyti popierius ir dar pakonsultuotu ivairiais pasalpu klausimais. Internete tiek kritikos prisiskaiciau, bijom sumoketi pinigus ir pakliuti aferistams i rankas. Gal kas zinote gera firma Londone? g.gif Mums jau skambino ir siule savo paslaugas Ruta is Great Way social&financial consulting, ar kam teko su ta firma dirbti? Aciu uz pagalba mirksiukas.gif
Atsakyti
nemanau, jog self employed yra aukshtoji matematika. pajamos/ishlaidos ir tiek. na nebent kazkas super duper sudetingo, bet tada minimum reik ltd darytis. va tada pateisinciau islaidas buhalterijai, nes per daug ivairiu atskaitymu yra. o apie pashalpas cia mergaites padeda. kai turi laiko. aishku, labai persistengt nereikia wink.gif juolab, viskas cia nuo a iki z surashyta, ir net po kelis kartus. reiktu tik ta 'tingini' isjungt ir per tema su popieriaus lapeliu pereiti.
Atsakyti