Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

Klausiau dėl pašalpų apie tas mažas pajamas 4u.gif
Atsakyti
laba,noriu paklausti,dirbu 10 valandu ir nemoku jokiu mokesciu.ar yra man tokia galimybe moketi insurens paciai?kad sakykim atsitikus taip,kad reiketu kazkokiu pasalpu,galeciau kreiptis ir jas gauti.gal niekada ir nereikes.bet tiesiog noriu zinoti.dekui
Atsakyti
QUOTE(sraigyte @ 2011 11 29, 18:21)
laba,noriu paklausti,dirbu 10 valandu ir nemoku jokiu mokesciu.ar yra man tokia galimybe moketi insurens paciai?kad sakykim atsitikus taip,kad reiketu kazkokiu pasalpu,galeciau kreiptis ir jas gauti.gal niekada ir nereikes.bet tiesiog noriu zinoti.dekui

10 valandu tai cia per diena, per savaite, per menesi? jei dirbi darbdaviui, tada jie turetu tavo NI moketi (nuimt nuo tavo algos). Jei dirbi sau, tada reiktu uzsiregistruot kaip self employed (NI ir mokesciam, nes jei uzsiregistruosi NI ir mokesciu nemokesi gausi laiska, kad deklaruotum kiek uzdirbai) ir tada NI yra apie £30 kas 3 menesius, o mokesciai priklauso nuo uzdarbio tai priklauso kiek per metus algos gauni ir kiek ju moket reiks. Iki £7470 per metus nieko nereiks moket, jei daugiau, tada kazkiek nuskaiciuos.
Atsakyti
sveikos
ar kam reikejo del pasalpu isversto i anglu kalba istuokos liudijimo?
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 11 29, 19:33)
10 valandu tai cia per diena, per savaite, per menesi? jei dirbi darbdaviui, tada jie turetu tavo NI moketi (nuimt nuo tavo algos). Jei dirbi sau, tada reiktu uzsiregistruot kaip self employed (NI ir mokesciam, nes jei uzsiregistruosi NI ir mokesciu nemokesi gausi laiska, kad deklaruotum kiek uzdirbai) ir tada NI yra apie £30 kas 3 menesius, o mokesciai priklauso nuo uzdarbio tai priklauso kiek per metus algos gauni ir kiek ju moket reiks. Iki £7470 per metus nieko nereiks moket, jei daugiau, tada kazkiek nuskaiciuos.

dekui 4u.gif dirbu 10 val per savaite,darbdaviui,ir man nieko nenuskaito,nes butent,kad mazi pinigai.tai vat todel noreciau moketi insurens.kad ten pensija kokia kauptus ar panasiai.ar jeigu pasalpu kokiu reiketu,nes daug kas negauna ,jeigu nebuna sumokeje.siuo metu tikrai nereikia.vyras dirba,bet kazkaip noriu apsidraust.
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 11 29, 21:33)
jei dirbi darbdaviui, tada jie turetu tavo NI moketi (nuimt nuo tavo algos).

Iki kažkokios sumos nenuskaito. Dar neišsiaiškinau, nuo kokios, bet man, priklausomai, ar daugiau dirbu, ar mažiau, kartais nuskaito kelis svarus, kartais ne.

Ir dar mano klausimas - ruošiuos pradėti antrą darbą, mano abu darbai bus part-time, po kelias valandas. Nuo vieno tvarkingai mokesčių nenuskaičiuoja, kol neuždirbsiu tų 7000. O kitam turbūt nuskaičiuos po 20 proc. Bet galimas daiktas, kad aš ir per abu darbus neuždirbsiu tų 7000, tai tokiu atveju, pasibaigus finansiniams metams, galėsiu susigrąžinti tą dalį sumokėtų mokesčių ar man tas negalioja, todėl, kad čia mano antras darbas? Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(sraigyte @ 2011 11 30, 01:44)
dekui  4u.gif  dirbu 10 val per savaite,darbdaviui,ir man nieko nenuskaito,nes butent,kad mazi pinigai.tai vat todel noreciau moketi insurens.kad ten pensija kokia kauptus ar panasiai.ar jeigu pasalpu kokiu reiketu,nes daug kas negauna ,jeigu nebuna sumokeje.siuo metu tikrai nereikia.vyras dirba,bet kazkaip noriu apsidraust.

iki ~ 140 svaru uzdirbant per savaite nereikia moket jokiu mokesciu.

siaip tai nzn, as irgi mazai pernai buvau dirbus ir uzdirbus (pernai metais gal kokie 5000 viso), tai jei kuria sav ir iseidavo virs tos sumos, kad kazka nuskaiciuodavo, tai susigrazinau. Ir bedarbio pasalpa gavau ir paskui wtc ir housing galejau gaut, bet seimininkas nesutiko. kokiu cia pasalpu negauna, jei nemoka nin, nes per mazai uzdirba?
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2011 11 30, 00:29)
Ir dar mano klausimas - ruošiuos pradėti antrą darbą, mano abu darbai bus part-time, po kelias valandas. Nuo vieno tvarkingai mokesčių nenuskaičiuoja, kol neuždirbsiu tų 7000. O kitam turbūt nuskaičiuos po 20 proc. Bet galimas daiktas, kad aš ir per abu darbus neuždirbsiu tų 7000, tai tokiu atveju, pasibaigus finansiniams metams, galėsiu susigrąžinti tą dalį sumokėtų mokesčių ar man tas negalioja, todėl, kad čia mano antras darbas? Dėkui.

Taip, galesi. Nesvarbu kiek darbu turi, svarbiausia kiek uzdirbi 4u.gif kitais metais kogero abiem darbdaviam duos po koda (padalinta per puse) tai gal nei vienam nereiks nuskaitineti nieko, bet po siemet galesi susigrazint ka permokesi.

QUOTE(zvaigzdut @ 2011 11 30, 07:15)
kokiu cia pasalpu negauna, jei nemoka nin, nes per mazai uzdirba?

va cia kalbama apie pasalpas kurias itakoja NI mokejimas

Sraigyte, va cia gali pasiskaitineti jei angliskai skaitai apie NI mokejima, voluntary top up ir tt.
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 11 30, 07:34)
Taip, galesi. Nesvarbu kiek darbu turi, svarbiausia kiek uzdirbi  4u.gif  kitais metais kogero abiem darbdaviam duos po koda (padalinta per puse) tai gal nei vienam nereiks nuskaitineti nieko, bet po siemet galesi susigrazint ka permokesi.
va cia kalbama apie pasalpas kurias itakoja NI mokejimas

Sraigyte, va cia gali pasiskaitineti jei angliskai skaitai apie NI mokejima, voluntary top up ir tt.

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 11 30, 09:34)
Taip, galesi. Nesvarbu kiek darbu turi, svarbiausia kiek uzdirbi  4u.gif 

Dėkui, Astreja 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausima del HB, zinau kad jo negali gaut studentai, bet jei studentas su vaikais tai iseina gali gaut. Ar as teisingai suprantu?

You can't usually get Housing Benefit if:
you're a full-time student (unless you're disabled or have children)

Taip pat studentas gali kreiptis i councila del council tax sumazinimo, ar tai tures kokios itakos HB?
Atsakyti
QUOTE(Joltoma @ 2011 11 30, 06:30)
Turiu klausima del HB, zinau kad jo negali gaut studentai, bet jei studentas su vaikais tai iseina gali gaut. Ar as teisingai suprantu?

You can't usually get Housing Benefit if:
you're a full-time student (unless you're disabled or have children)

Taip pat studentas gali kreiptis i councila del council tax sumazinimo, ar tai tures kokios itakos HB?

Studentai Council Tax NEMOKA. Turi pristatyti is savo universiteto ar koledzo "Student exemption certificate" ir viskas. mirksiukas.gif
Del HB siuo klausimu - negaliu padeti. g.gif
Atsakyti