Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(mitiene @ 2012 01 01, 13:10)
O i kuria istaiga,kokiu adresu rasyt?Jei parasysiu tuo paciu is kur gavau,tai jiems patiems apie juos pacius...

Nezinau is kokio jus adreso gavot,va cia adresas.

For complaints
Complaints Team
Tax Credit Office
Preston
PR1 OSB
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maybe24: 01 sausio 2012 - 15:53
QUOTE(maybe24 @ 2011 12 31, 18:29)
Galit pildyti.Nera skirtumo,kada i UK atvaziavot.Rasyti reikes praeitu metu pajamas ar jos cia buvo ar Lietuvoje.

bet jei bus parodyta,kad dirbta tik lietuvoj praeitus metus, tai turbut nieks mums ir nepriklausys,ar taip? g.gif
Atsakyti
HMRC
TC office
St.Marks House
St.Marys Street
PRESTON PR1 4AT
Gal cia nuo miestu priklauso tie postkodai. Bet kaip suprantu man siusti laiska ten pat is kur gavau g.gif Bandysiu nuosekliai paaiskint apie priezasciu kaitaliojimus smile.gif
Atsakyti
Merginos, aš turiu klausimą kiek iš kitos operos, bet visgi.
Planuojame vaikelį. Šiuo metu gyvenu UK, bet, jam gimus, noriu grįžt namo. Domėjausi motinystės pašalpa ir žinau, kad jau esu čia išdirbusi pakankamai ilgai, kad ją gaučiau. Tik kokiu būdu ją mokės man gyvenant Lietuvoj? Mano galva, turėtų mokėt britai, bet kiek skaičiau, viską atlieka lyg ir lietuviška Sodra... Ieškau informacijos ta tema, bet randu arba labai seną, arba ne itin patikimą.

Gal kuri esate susidūrusi ir iš savo patirties papasakotumėt?
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2011 12 31, 18:29)

Jusu vyras turetu pasiklausti tiesiai darbe.Siaip lyg ir neturetu buti velu.Tik jei salygos vienodos ir mamos motinystes atostogoms ir tecio,tai darbdavys turetu buti informuotas anksciau.Tiksliau pasakys darbdavys.
Kad gauti Mternity allowance,reikia buti isdirbus 26 savaites per 66 savaiciu laikotarpi iki vaiko gimimo.

Dekui uz atsakyma 4u.gif
O jeigu is tu 66 savaiciu laikotarpio as busiu pradirbus trukstama laika LT, t.y. 4 menesius UK ir tiek pat LT, ar man vistiek nepriklausys Maternity Allowance? Nes kaip ir susidaro 26 savaites su darbu Lietuvoje. Radau info del darbo EEA salyse, bet ar butinai turi but pradirbus pas UK darbdavi, ar lietuviu darbdavys irgi tinka g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MarMALADE @ 2012 01 02, 15:26)
Dekui uz atsakyma  4u.gif
O jeigu is tu 66 savaiciu laikotarpio as busiu pradirbus trukstama laika LT, t.y. 4 menesius UK ir tiek pat LT, ar man vistiek nepriklausys Maternity Allowance? Nes kaip ir susidaro 26 savaites su darbu Lietuvoje. Radau info del darbo EEA salyse, bet ar butinai turi but pradirbus pas UK darbdavi, ar lietuviu darbdavys irgi tinka  g.gif  biggrin.gif

Ir dar - galbut kas nors esat gave Employment and Support Allowance vietoj MA?
Atsakyti
Sveikos, norejau paklausti kiek Jums laiko tvarke pasalpas. Mes su vyru nuo liepos menesio uzpildem CTC ir CB., bet jokiu ziniu. O mano drauge, vienisa mama, uzpilde ir ctc gavo per 2 men. Gal vienisom mamom greiciau sutvarko?
Atsakyti
sveikutes esu naujoke sitam forume 4u.gif turiu problemele ir reiketu geru patarimu. su vyru issiskyrem dar kai buvo pati nestumo pradzia tai buvo kovo menesi , stovejau darbo birzoj ir likus daugiau nei menesiui iki dekretiniu isidarbinau self emploidu dirbau manikiuriste , esu susitverkius housing benefitus , gaunu dekretines is job centro. gimus dukrytei pradejau tvarkytis tax creditus visus , laukiau 4 men po 4 men gaunu laiska su didziausiu sarasu ko jiems is manes reikia , tai nuomos sutartis , cekiai is parduotuves kad tikrai perku vaikui maisteli drabuzius , nu labai daug visko , viska ka turejau jiems issiunciau. gaunu antra laiska kuriame praso dokumentu jog tikrai esu issiskyrusi su savo vyru , ir jo naujo adreso, po to praso irodymu kad tikrai dirbau manikiuriste , reklamu kaip mane rado zmones , kam dariau manikiura , kiek uzdirbau ir kiek dirbau valandu , cekiu kiek isleidau ant darbo reikmenu . na ir aisku kaip diena as nieko neturiu , su vyru oficialiai esam neissiskyre . nebezinau kur detis ka daryti , ir kodel mane taip tikrina , ne vienai draugei padejau susitvarkyti sitas pasalpas ir jos net neuzkliuvo jiems nors istikruju melavo jog yra vienisos o vat man sekaisi verysad.gif busiu labai dekinga uz patarimus 4u.gif gal kam teko susidurti su panasia situacija g.gif
Atsakyti
Dabar jau turbut nieko nepadarysit.
Cia vienas is tu pavyzdziu apie kuriuos nuolat kartoju tiems,kas dirba sau.Privalot viska apskaityti,vesti buhalterija,saugoti visus su verslu susijusius popierius.Saugoti reikia 6 metus.Netgi po 5 metu mokesciu inspekcija gali paprasyti irodymu,ka veiket ,tarkim, 2007 metais.Negave nutrauks visas pasalpas,lieps jas grazinti,dar ir bauda uzdes.
Siaip jau viska sugrieztino,ir tikrai tikrins self'us daug atidziau ax.gif
Atsakyti
pamirsau pamineti kad turiu vizitines korteles savo ir receipt book kurioje parasyta kam dariau manikiura ir suma kiek gavau ar jiems to pakaktu ? g.gif
Atsakyti
As isvis neisivaizduoju tokios situacijos, kad dirbo.. ir nera ne vieno irodymo, kad dirbo? g.gif Nu, vistiek gi turi buti kazkoks popieriukas. g.gif O, gal kirpykla, kurioje dirbo, gali parasyti koki laiska patvirtinanti ar kazka g.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 01 03, 13:03)
Dabar jau turbut nieko nepadarysit.
Cia vienas is tu pavyzdziu apie kuriuos nuolat kartoju tiems,kas dirba sau.Privalot viska apskaityti,vesti buhalterija,saugoti visus su verslu susijusius popierius.Saugoti reikia 6 metus.Netgi po 5 metu mokesciu inspekcija gali paprasyti irodymu,ka veiket ,tarkim, 2007 metais.Negave nutrauks visas pasalpas,lieps jas grazinti,dar ir bauda uzdes.
Siaip jau viska sugrieztino,ir tikrai tikrins self'us daug atidziau  ax.gif

dekui uz atsakyma , suprantu kad tikrina toks ju darbas smile.gif tik tai kad labai jau nemalonu kai ciut ne i kelnes leda verysad.gif na jie man dar nieko nemoka taigi nepergyvenu tik sakau labai jau liudna kad vieni labai lengvai praslysta meluodami o kiti va uzkliuva verysad.gif as turiu vizitines korteles ir receipt book ar jiems to uzteks ? ir ka daryt su tuo vyru ? dekoju dar karta uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti