Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

Merginos, ar dar reikalingas Home Office kur nors? Mes laukiamės ir norėčiau žinoti, ar reikės to popieriuko pildant kokius dokumentus ateity. Klausiu, nes mano mergautinė pavardė ten nepakeista. NI pasikeičiau ax.gif

Dar čia man kilo toks klausimėlis. Tie 124 svarai per savaitę 33 sav. po gimdymo keičia kažką kitų pašalpų atžvilgiu? Ar jau reikės paauginus vaiką skubėti part-time dirbti, kad kažko daugiau kapsėtų? Neįsivaizduoju, kaip galima 33 savaites gyventi su taip apkarpyta alga schmoll.gif tikiuosi supratot, ką norėjau pasakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuatra: 30 gruodžio 2011 - 02:56
QUOTE(tuatra @ 2011 12 30, 02:43)
Merginos, ar dar reikalingas Home Office kur nors?

kai pildziau dok. del CB tai manes kazka aie HO klause, bet kai as niekad neturejus tai ne atsakiau ir tiek, bet manau neturi niekur reiketi jau ...
Atsakyti
QUOTE(tuatra @ 2011 12 30, 01:43)
Merginos, ar dar reikalingas Home Office kur nors? Mes laukiamės ir norėčiau žinoti, ar reikės to popieriuko pildant kokius dokumentus ateity. Klausiu, nes mano mergautinė pavardė ten nepakeista. NI pasikeičiau ax.gif

Dar čia man kilo toks klausimėlis. Tie 124 svarai per savaitę 33 sav. po gimdymo keičia kažką kitų pašalpų atžvilgiu? Ar jau reikės paauginus vaiką skubėti part-time dirbti, kad kažko daugiau kapsėtų? Neįsivaizduoju, kaip galima 33 savaites gyventi su taip apkarpyta alga schmoll.gif tikiuosi supratot, ką norėjau pasakyti.

Nuo geguzes 1d.WRS nebereikia,jei klausia,parasykit,kad neturetu klausti,nes ji nebeisduodama ir nebeatnaujinama.
Jei gausite motinystes ismokas is darbo -SMP,tada sie pinigai skaiciuosis i metines pajamas,jei gausite is darbo birzos-Maternity allowance,tuomet i metines pajamas sie pinigai nesiskaiciuos.
Jei esate pora ir jusu abieju pajamos mazesnes nei 40000£ per metus(32000 nuo siu metu balandzio),tuomet gausite minimalius child tax creditus.Jei metines abieju pajamos mazesnes nei ~19000 ,dar gausite ir Working tax creditus ir padidintus Child tax creditus.Suma priklausys nuo metiniu pajamu.
Dar yra 20.30 £ per savaite Child benefitai ir atrodo viskas dirbanciose seimose.
pvz jei abu uzdirbate ,tarkim,28000 per metus,bus 20.30 £ per savaite Child benefitu ir apie 10£ per savaite child tax creditu.
Jei metinis abieju uzdarbis tarkim 14000£,lieka tie patys Child benefit'ai +apie 90 per savaite Work and Child tax creditu.
Cia tik pavyzdys.Tiksli suma,kaip jau minejau,priklauso kiekvienam individualiai.
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2011 12 30, 15:36)
Cia tik pavyzdys.Tiksli suma,kaip jau minejau,priklauso kiekvienam individualiai.

Labai labai ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Gal kas galite apsviesti kaip yra su tevystes atostogomis? Ar ne per velu dar tvarkytis likus dviem savaitems iki maziuko atejimo? Vyras isdirbes 8 menesius per agentura. Tokia situacija susikloste, kad griebiames paskutinio siaudo..
Ir dar kaip yra su maternity allowance, pradirbus esu apie 4 menesius viso, poto stovejau birzoj 2 menesius. Ar yra tikimybe gauti sia pasalpa, ar vis delto be sansu?
Atsakyti
Sveikutes, O kaip yra su WTC, ar verta pildyt jei cia dirbam nuo siu metu balandzio men.? Kiek sake,tai reikia rasyt praeitu metu duomenis,o tuo metu dirbta Lietuvoje. smile.gif

Su jau jau ateinanciais Naujaisiais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moga @ 2011 12 31, 11:05)
Sveikutes, O kaip yra su WTC, ar verta pildyt jei cia dirbam nuo siu  metu balandzio men.? Kiek sake,tai reikia rasyt praeitu metu duomenis,o tuo metu dirbta Lietuvoje.  smile.gif

Su jau jau ateinanciais Naujaisiais  4u.gif

kiek zinau tai skaiciuosis nuo tos datos, kada kreipsites g.gif
Atsakyti
QUOTE(Moga @ 2011 12 31, 10:05)
Sveikutes, O kaip yra su WTC, ar verta pildyt jei cia dirbam nuo siu  metu balandzio men.? Kiek sake,tai reikia rasyt praeitu metu duomenis,o tuo metu dirbta Lietuvoje.  smile.gif

Su jau jau ateinanciais Naujaisiais  4u.gif

Galit pildyti.Nera skirtumo,kada i UK atvaziavot.Rasyti reikes praeitu metu pajamas ar jos cia buvo ar Lietuvoje.
Papildyta:
QUOTE(MarMALADE @ 2011 12 31, 06:41)
Sveiki 4u.gif
Gal kas galite apsviesti kaip yra su tevystes atostogomis? Ar ne per velu dar tvarkytis likus dviem savaitems iki maziuko atejimo? Vyras isdirbes 8 menesius per agentura. Tokia situacija susikloste, kad griebiames paskutinio siaudo..
Ir dar kaip yra su maternity allowance, pradirbus esu apie 4 menesius viso, poto stovejau birzoj 2 menesius.  Ar yra tikimybe gauti sia pasalpa, ar vis delto be sansu?

Jusu vyras turetu pasiklausti tiesiai darbe.Siaip lyg ir neturetu buti velu.Tik jei salygos vienodos ir mamos motinystes atostogoms ir tecio,tai darbdavys turetu buti informuotas anksciau.Tiksliau pasakys darbdavys.
Kad gauti Mternity allowance,reikia buti isdirbus 26 savaites per 66 savaiciu laikotarpi iki vaiko gimimo.
Atsakyti
Labas vakaras merginos.Su Naujaisiais.Niekaip negaliu suprasti,kaip cia veikia WTC ir CTC sistema.Spalio 10diena jie gavo mano uzpildyta forma ,veliau atsiunte laiska,kad reikalingi vaiku gimimo liudijimai,paskui,dar reikejo nusiusti vaiku pasus.Visus vaiku dokumentus atgrazino praeita savaite.O uzvakar atsiunte laiska,kad mums niekas nepriklauso,nes as neisdirbu reikiamu valandu.Tuomet paskambinau i ravenue,pasakiau,kad budama viena ir augindama trys vaikus dirbu daugiau nei 16val.per savaite.Tada jiepasake,kad paveluotai jiems issiunciau forma,buvo jau praejas menesis,bet tikrai NE.Pasuijiemsvelpaskambinau,pasiteiravau,kelinta diena jie gavo manouzpildyta forma ir kelinta diena man ja buvoissiunte.Man pasake,kad visgi ne del mano pavelavimo tai,o todel,kad neatsiunciau jiems papildomos formos,kuria jiesiunte,kur turejau parasyti ,kad turiu vaikus.Taciau jokiu papildomu formunesu gavusi.Klausiu,kodel tuomet jie atsiunte du laiskus,kuriuose prasemano vaiku gim.liudijimu ir veliau pasu? Jieman atsake,kad ju duomenimis neturiu vaiku blink.gif ohmy.gif Pasake,kad vel is naujo atsius pildymo formas ir turesiu pildyti viska is naujoir laukti menesius atsakymo. Gal kuri patartu kur galimakreiptis del tokiu nesusipratimu,kai turiu ju laiskus issaugojusi,kad buvau prasyta atsiusti vaiku dok. ir turiu laiskus su atsakymais,kadtikrai juos gavo,taciau paskutinis laiskas su atsakymu,kad neturiu vaiku ir tuo paciu neisdirbu reikiamu valadu,tad WTC irCTC nepriklauso g.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2011 12 31, 19:04)
Labas vakaras merginos.Su Naujaisiais.Niekaip negaliu suprasti,kaip cia veikia WTC ir CTC sistema.Spalio 10diena jie gavo mano uzpildyta forma ,veliau atsiunte laiska,kad reikalingi vaiku gimimo liudijimai,paskui,dar reikejo nusiusti vaiku pasus.Visus vaiku dokumentus atgrazino praeita savaite.O uzvakar atsiunte laiska,kad mums niekas nepriklauso,nes as neisdirbu reikiamu valandu.Tuomet paskambinau i ravenue,pasakiau,kad budama viena ir augindama trys vaikus dirbu daugiau nei 16val.per savaite.Tada jiepasake,kad paveluotai jiems issiunciau forma,buvo jau praejas menesis,bet tikrai NE.Pasuijiemsvelpaskambinau,pasiteiravau,kelinta diena jie gavo manouzpildyta forma ir kelinta diena man ja buvoissiunte.Man pasake,kad visgi ne del mano pavelavimo tai,o todel,kad neatsiunciau jiems papildomos formos,kuria jiesiunte,kur turejau parasyti ,kad turiu vaikus.Taciau jokiu papildomu formunesu gavusi.Klausiu,kodel tuomet jie atsiunte du laiskus,kuriuose prasemano vaiku gim.liudijimu ir veliau pasu? Jieman atsake,kad ju duomenimis neturiu vaiku blink.gif  ohmy.gif Pasake,kad vel is naujo atsius pildymo formas ir turesiu pildyti viska is naujoir laukti menesius atsakymo. Gal kuri patartu kur galimakreiptis del tokiu nesusipratimu,kai turiu ju laiskus issaugojusi,kad buvau prasyta atsiusti vaiku dok. ir turiu laiskus su atsakymais,kadtikrai  juos gavo,taciau paskutinis laiskas su atsakymu,kad neturiu vaiku ir tuo paciu neisdirbu reikiamu valadu,tad WTC irCTC nepriklauso g.gif

Rasykit skunda rastu,pridekit ju siustu laisku kopijas.Parasykit,kad del ju kaltes prarasta daug laiko ir tegul skaiciuoja,muo tada,kai uzpildet pirma karta.
Pasitaiko visokiu nesamoniu.Daznai buna,kad zmones dirbdami gauna atsakyma,kad nedirba,kai zmogus paraso,kad dirba,tada jie raso,kad tie zmones nerase,kad dirba rolleyes.gif nu zodziu.Bardakas ten pas juos.Naujos formos nepildykit,tegul pataiso,ka suvele patys ax.gif
Atsakyti
O i kuria istaiga,kokiu adresu rasyt?Jei parasysiu tuo paciu is kur gavau,tai jiems patiems apie juos pacius...
Atsakyti
QUOTE(tuatra @ 2011 12 30, 03:43)
Neįsivaizduoju, kaip galima 33 savaites gyventi su taip apkarpyta alga schmoll.gif tikiuosi supratot, ką norėjau pasakyti.

normali ta alga, tokia suma butu uz 20 val dirbant, tai jau nebe part time
galima ir netgi labai galima isgyvent smile.gif
Atsakyti