sveikos londone esu tik 2 men esu nescia 37 savaite nesu dirbus vaikinas dirba,bet nelegaliai ar yra galimybe gaut kaskokia pasalpa?
QUOTE(limoncik89 @ 2011 12 14, 16:18)
sveikos londone esu tik 2 men esu nescia 37 savaite nesu dirbus vaikinas dirba,bet nelegaliai ar yra galimybe gaut kaskokia pasalpa?
Ar dokumentus turite? Pvz. NIN?
QUOTE(Limcamca @ 2011 12 14, 16:40)
Ar dokumentus turite? Pvz. NIN?
turiu insiurinsa pasidarius ir banko saskaita atsidarius
QUOTE(limoncik89 @ 2011 12 14, 20:03)
turiu insiurinsa pasidarius ir banko saskaita atsidarius
Tai jums tuomet niekas nepriklauso.
O, vaiko tevas, jeigu dirbantis, jam reiktu legalizuotis kazkaip. Pvz. jei jis dirba pagal kazkokius uzsakymus, tegul pasidaro self employed. Bet, velgi, priklausomai nuo uzdarbio, neaisku, ar priklausys kokios pasalpos ar ne.
Tiesa, kai vaikutis gims, galesite prasyti CB
QUOTE(Limcamca @ 2011 12 14, 18:07)
Zinau ne viena atveji,kai neduoda CB ,jei nedirba.Net po siu metu geguzes tas pats.Jei nedirbi ir neieskai darbo,niekas nepriklauso.
Zinau,kai vienisai nedirbanciai mamai sustabde Child benefitus,kai ji income support paprase.Tipo,jei saves neissilaikai,negali UK gyventi,nors ji Child Tax creditus gaudavo.
QUOTE(maybe24 @ 2011 12 14, 20:37)
Zinau ne viena atveji,kai neduoda CB ,jei nedirba.Net po siu metu geguzes tas pats.Jei nedirbi ir neieskai darbo,niekas nepriklauso.
Zinau,kai vienisai nedirbanciai mamai sustabde Child benefitus,kai ji income support paprase.Tipo,jei saves neissilaikai,negali UK gyventi,nors ji Child Tax creditus gaudavo.
Pilnai tikiu
[quote=Lina R.,2011 12 11, 12:52]
Sveikos mamytes,norejau ir vel jusu pagalbos.lapkricio 8 diena gavau uzklausima is child benefitu,del pasikeitusios vyro darbovietes,viska mielai atsakeme ir laiskeli nusiunteme,taciau jie sako laisko negave ir pranese child tax creditam ,kad laiskas neatsakytas,jie(chil tax credit ir child benefit) bendrai imokas kolkas sustabde,as tikrai zinau ,kad laiska issiunteme,tik radau kopija laisko (nes darausi visada),kad nusiunciau i child benefit offisa,bet ip kodas gale ne tas,is kurio gavau uzklausa,o nusiunciau i pagrindini ju skyriu,dar idomiai jie raso ,kad mes negalime cia reziduoti . Mergaites,gal kuri zino ka man daryti sitoje situacijoje?manau reikia rasyti apeliacija,gal kuri zino kur galeciau gauti info su Es istojimo nutarimais, datomis ir ttt... ir ,kad nuo 2011 geguzes mums yra panaikinti visi apribojimai socialineje srityje.aciu atsakiusioms!!!!ar kuri buvo susidurusi su panasia situacija?ilgai cia man uztruks atstatyti mokejimus? visoms po grazu balioneli Gal galite patarti kaip man rasyti apeliacija,per 5 metus to dar man nebuvo atsitike,visada viska laiku dariau,bet va apsizioplinau su tuo ip kodu
Ar galetu kuri pakomentuoti mano situacija?aciukas
Sveikos mamytes,norejau ir vel jusu pagalbos.lapkricio 8 diena gavau uzklausima is child benefitu,del pasikeitusios vyro darbovietes,viska mielai atsakeme ir laiskeli nusiunteme,taciau jie sako laisko negave ir pranese child tax creditam ,kad laiskas neatsakytas,jie(chil tax credit ir child benefit) bendrai imokas kolkas sustabde,as tikrai zinau ,kad laiska issiunteme,tik radau kopija laisko (nes darausi visada),kad nusiunciau i child benefit offisa,bet ip kodas gale ne tas,is kurio gavau uzklausa,o nusiunciau i pagrindini ju skyriu,dar idomiai jie raso ,kad mes negalime cia reziduoti . Mergaites,gal kuri zino ka man daryti sitoje situacijoje?manau reikia rasyti apeliacija,gal kuri zino kur galeciau gauti info su Es istojimo nutarimais, datomis ir ttt... ir ,kad nuo 2011 geguzes mums yra panaikinti visi apribojimai socialineje srityje.aciu atsakiusioms!!!!ar kuri buvo susidurusi su panasia situacija?ilgai cia man uztruks atstatyti mokejimus? visoms po grazu balioneli Gal galite patarti kaip man rasyti apeliacija,per 5 metus to dar man nebuvo atsitike,visada viska laiku dariau,bet va apsizioplinau su tuo ip kodu
Ar galetu kuri pakomentuoti mano situacija?aciukas
QUOTE(maybe24 @ 2011 12 14, 19:37)
o kas ta income support?
QUOTE(Orhideja:) @ 2011 12 14, 20:27)
o kas ta income support?
http://www.direct.go...ome/DG_10018708
Pasalpa,dirbantiems maziau nei 16 valandu arba nedirbantiems,daugiausia vienisoms mamoms,kuriu vaiku amzius mazesnis nei 7 metai(kaisukanka 7,turi ieskotis darbo)
Anksciau ,lietuviai jos negaudavo,dabar pagal viska turetu gauti.Pati nepazistu ne vieno gaunancio.Prasydami jos,dazniausiaiprisidaro bedu,nes gauna atsakyma,kad negali gyventi UK.
Papildyta:
[quote=Lina R.,2011 12 14, 20:04]
[quote=Lina R.,2011 12 11, 12:52]
[/quote]
http://www.hmrc.gov....w-to-appeal.htm
CH24A -forma apeliacijai.
Geriausia is pradziu paskambinti ir pasakyti,kad info neteisinga,kad vyras dirbo ir iki siol dirba.Jei pokalbis nepades,apeliacija rastu galima siusti per menesi,nuo nuosprendzio (kuri ketinate skusti,paskelbimo datos)
QUOTE(Joltoma @ 2011 12 13, 14:57)
QUOTE(Orhideja:) @ 2011 12 13, 15:35)
QUOTE(Zanku @ 2011 12 13, 23:42)
QUOTE(exDaiva @ 2011 12 14, 01:14)
QUOTE(Orhideja:) @ 2011 12 14, 12:22)
QUOTE(jearmaine @ 2011 12 14, 13:52)
Man tiesiog atrodo nemoralu aiškinti moteriai, kad jos vyras jai meluoja (piešia nerealiom spalvom) ir vėl tuos pačius šimtą kartų girdėtus pokštus laidyti (iš karto išlipus iš lėktuvo ateikit prie langelio, gausit pinigų). Paprasčiausia būtų nurodyt pašalpų skaičiuoklę, susives viską ir matys. Niekas neateina čia moralų klausytis.
QUOTE(Agira @ 2011 12 14, 14:10)
Ne jums spresti kokie santykiai tarp vyro ir zmonos Kodel taip drasiai sprendziate, kad vyras meluoja, pripasakoja Gal jusu seimoje kazkokiu problemu yra greiciausia
Vienam dirbanciam imanoma islaikyti ir nama, ir zmona su vaikais. Skliausteliuose pati parasete kodel. Nereikia gasdinti moters, kad mazus vaikus, o ypac keleto menesiu, jai reikes palikti kazkur kazkam ir eiti dirbti. Man tokia jusu nupiesta situacija labiau tinka gyvenimui LT, kai is tiesu ir vienos algos isgyventi beveik jau misija neimanoma. Mano vyras dirba vienas, as nedirbu, sedziu namie ir auginu dukryte. Nuomojames dideli 3 bedroom nama. Kaip sakant, arba kaip pasiseka, arba kaip kas ko pasiekia, taip ir gyvena. Nereikia zmoniu gasdinti ir nuteikineti, kad vaje, kaip cia blogai, as isitaisiau, o jau daugiau cia vietos niekam nera
Vienam dirbanciam imanoma islaikyti ir nama, ir zmona su vaikais. Skliausteliuose pati parasete kodel. Nereikia gasdinti moters, kad mazus vaikus, o ypac keleto menesiu, jai reikes palikti kazkur kazkam ir eiti dirbti. Man tokia jusu nupiesta situacija labiau tinka gyvenimui LT, kai is tiesu ir vienos algos isgyventi beveik jau misija neimanoma. Mano vyras dirba vienas, as nedirbu, sedziu namie ir auginu dukryte. Nuomojames dideli 3 bedroom nama. Kaip sakant, arba kaip pasiseka, arba kaip kas ko pasiekia, taip ir gyvena. Nereikia zmoniu gasdinti ir nuteikineti, kad vaje, kaip cia blogai, as isitaisiau, o jau daugiau cia vietos niekam nera
Auksiniai zodziai, tik ne dle asoba tupych
Aciu uz nuomones Esu gyvenus UK, su vyru turejom gerus darbus, bet nenorejom mesti mokslu universitetuose,todel grizom po poros metu atgal i LT ju baigti.
Zinau UK situacija, turejau ten gera darba ir turiu geras rekomendacijas.
Taciau tada buvo kitaip-buvome be vaiku. O dabar bus jau du mazyliai. Todel ir idomu suzinoti situacija del ju. Idomu ar cia kvailus juokelius laidziojancios paliktu pacios savo keliu dienu ar savaiciu kudiki svetimiems?
Susidariau nuomone,kad kai kurioms UK laaabai blogai ir pan. Tai kodel,mielosios, ten bunat?
Nebutinai super daug uzdirbt, norint normaliai gyvent.
Zmones klausia ne del to,kad is jusu kasni atimtu, o del informacijos.
Nes zmones, kurie moka kalba, turi rekomendacijas ar visur galiojancius diplomus tikrai sugebes issilaikyti. Tiesiog, jei vaikui priklauso pinigeliai jo kasdieninems islaidoms, tai idomu ar pacios atsisakot?
Ir aciu kai kurioms mergaitems uz info.
Tikiuosi,kad visi gausim savo.
Smagiai pratest tema.
pamaivos
na ir vel jus puse savo gyvenimo nupasakojot , jei nesate viena is musu tarpo (ne dle asoba tupych) tai pirmame puslapyje arba googl rastumete skaiciuokles ir visus atsakymus ir nereiktu cia autobiografiju rasyt
jei nerasai svarbiausio dalyko pasalpoms - pajamu, tai niekas cia ir nepades.
Jei nori parasyk man savo epasta atsiusiu WTC ir CTC istatyma
na ir vel jus puse savo gyvenimo nupasakojot , jei nesate viena is musu tarpo (ne dle asoba tupych) tai pirmame puslapyje arba googl rastumete skaiciuokles ir visus atsakymus ir nereiktu cia autobiografiju rasyt
QUOTE(Joltoma @ 2011 12 15, 01:16)
pamaivos
na ir vel jus puse savo gyvenimo nupasakojot , jei nesate viena is musu tarpo (ne dle asoba tupych) [B]tai pirmame puslapyje arba googl rastumete skaiciuokles ir visus atsakymus ir nereiktu cia autobiografiju rasyt [/B]
na ir vel jus puse savo gyvenimo nupasakojot , jei nesate viena is musu tarpo (ne dle asoba tupych) [B]tai pirmame puslapyje arba googl rastumete skaiciuokles ir visus atsakymus ir nereiktu cia autobiografiju rasyt [/B]
Paklausta buvo: "..kas priklausytu.." atsakymas galejo buti mazdaug toks: "dirbant vienam is seimos nariu 100% priklauso CHB, o WTC ir CTC priklausomai nuo pajamu, ten ir ten galite rasti skaiciuokle ir suzinotumete tiksliau. Sios temos pirmame puslapyje taip pat rasite daug naudingu nuorodu, sekmes "
Puikiai galima issiversti ir neprasant nurodyti pajamas viesai, nes ir be to galima PADETI
Atsakymas i paryskinta fraze : Jei savyje rastumete bent laseli zmogiskumo, tai nereiketu nei izeidineti, nei pavydeti del perskaitytu biografiju, santykiu seimoje ar vyro sugebejimu uzdirbti
To ir linkiu artejanciu svenciu proga: draugiskumo, zmogiskumo, pagarbos kitiems, daugiau poilsio ir laiko sau, kad nebutumete tokia pikta
P.S. tai galioja ir kitoms, kurios piktos, "ale" smaikscios, kandzios, sunkiai isitvirtinusios, ugni/vandeni praejusios ir del to (kas yra blogiausia) besijauciancios vieninteles visko vertos