Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(pamaivos @ 2011 12 11, 14:16)
Na, sake galima is anksto uzsakyt..  g.gif
Aciu labai.  4u.gif

Netikekite pasakomis, manau jums per daug graziomis svalvomis vyrelis pripieses yra atvaziuok gausi pasalpas, isnuomosiu nama ir t.t. Jei vyras gerai uzdirba kad gali sau leist nuomot nama, tuomet pasalpos nepriklausys, visgi jei klausiat del pasalpu pateikit daugiau info, kiek uzdirba ir t.t. o tai ispudis susidaro va toks.
Na o draudimo kortele galesite uzsisakyti tik budama salyje, be jusu niekas to nepadarys iki jusu atvykimo. (pasikartojau).

Atvykusi vistiek turesite ieskotis darbo, nes vienam dirbanciui (nebent super gerai uzdirba) islaikyti nama ir 3 burnas bus sunkoka. Ieskosites darbo vaikucius reiks i darzeli leist, pasidomek ju kainomis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pamaivos @ 2011 12 13, 13:46)
Dar norejau pasitikslint,jei LT priklauso uz vaika viena kazkiek pinigeliu,tai teks ju atsisakyt ar tam itakos neturi?  blush2.gif

vaiko pinigeliu reik atsisakyti(tu 97 lt ar 50 lt kur moka) dekreto atsisakyti nebutina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joltoma @ 2011 12 13, 13:57)
Netikekite pasakomis, manau jums per daug graziomis svalvomis vyrelis pripieses yra atvaziuok gausi pasalpas, isnuomosiu nama ir t.t. Jei vyras gerai uzdirba kad gali sau leist nuomot nama, tuomet pasalpos nepriklausys, visgi jei klausiat del pasalpu pateikit daugiau info, kiek uzdirba ir t.t. o tai ispudis susidaro va toks.
Na o draudimo kortele galesite uzsisakyti tik budama salyje, be jusu niekas to nepadarys iki jusu atvykimo. (pasikartojau).

Atvykusi vistiek turesite ieskotis darbo, nes vienam dirbanciui (nebent super gerai uzdirba) islaikyti nama ir 3 burnas bus sunkoka. Ieskosites darbo vaikucius reiks i darzeli leist, pasidomek ju kainomis  mirksiukas.gif

Labai labai drinks_cheers.gif Prisiklauso pasaku,atvaziuoja ir jau po poros savaiciu ima verkt,o po menesio apie atgal i LT svajot pradeda...
Nebyra cia pinigai nuo medziu,nuosirdziai sakau,ir tu pasalpu taip staigiai ir lengvai niekas nedalina...
Atsakyti
QUOTE(Zanku @ 2011 12 13, 20:42)

Nebyra cia pinigai nuo medziu,nuosirdziai sakau,ir tu pasalpu taip staigiai ir lengvai niekas nedalina...

Jie tikrai nebyra, cia visiems aisku ax.gif Tik reik kreiptis kitur smile.gif Atskridai, orouoste iskart eini prie langeliu, kur pasus tikrina, prisistatai, kas toks esi ir kokios pasalpos priklauso - Iskart duoda Konsulinio namo raktus, palydi iki masinos ir paduoda banko kortele, kur visi priklausantys pinigeliai pervesti 4u.gif

Atsiprasau uz poster_offtopic.gif 4u.gif

100kartu apie tai cia diskutuota, bet niekas nepasikeis, visiems atrodo, kad atvaziuoju ir man jau priklauso viskas, nes istatymai yra tokie ir viskas..

O man idomu mamytes, po kurio laiko perveda antra pavedima wtc ir ctc, kai grazina uz praeita laika..Gavau laiska, bet ten nera parasyta kada bus pervesta antra dalis, nors tel sake, kad ismokes ir antra dali tik nepasake kada ax.gif Tai idomu ar gausiu kt men ar reiks ilgiau palaukt smile.gif
Atsakyti
Ale greitos visos tyciotis....neturi jokios prasmes sita tema, nes cia moralu dazniau pasiklausysi nei normalu patarima isgirsi.
Atsakyti
Aha, rodos, kad čia toks pavydas, kad moteris pasakė, jog vyras normaliai uždirba, gali namą išlaikyt. Ko jūs putojatės - juk niekas negaus to, kas nepriklauso. Paskaičiuos: jeigu priklausys pašalpos, tai ir gaus, nepriklausys - niekas jų ir neduos. Pačios gaunat tas pašalpas, ir council house turit ar siekiat turėt, bet jeigu jau kažkas kitas pasidomi - tai neduok Die, reiškia, gviešiasi kas nepriklauso ir galvoja, kad ant medžių pinigai auga.
Atsakyti
Na asmeniskai as nieko negaunu,na tik chb tai yra 20 svaru i savaite.Gyvenu pacios nuomotame bute,o dirbu doh.gif belekiek...ir net nebijau jau kitais metais,kiek girdejau ,nutraukiamu daug pasalpu. Manau atvaziuojant i sia sali pirmiausia reikia galvoti ne apie pasalpas,o apie darba....va kai padirbsit ,pagyvensit tada ir galvokit apie pasalpas. Kuriu man asmeniskai tikrai negaila,jei tik priklauso as visom keturiom uz. Viso burbuliavimo esme ta,kad dauguma ruosiasi vaziuoti galvodamos apie pasalpas iskart,kai atvaziave negauna,tada ir prasideda nusivylimas,asaros....tai bandoma isaiskinti,kad nereiketu po to verkti svetimoj saly,o daznai ir be kalbos. Ir jau tikrai nesityciojama,bent jau is mano puses.
Atsakyti
O as kazkodel cia nematau nieko blogo,jai zmogus domisi g.gif
Pacios kaip atvaziavot ar pries atvaziuojant domejotes,jai butu neidomu cia zmonem i klausimus neatsakynetumet...Gerai kad vyras pakankamai uzdyrba kad issinomuoti nama,islaikyti seima,bet jai zmogus domisi jam reik draugiskai atsakyti,ir paaiskinti,o ne burbuliuoti ,kad cia pinigai ant medziu neauga kad cia taip greit negausit pasalpu,ir nesakyti kad cia visi tik del pasalpu vaziuoja..Normalu kad pries atvaziuojant i svetima saly rupi piniginiai klausimai,o gal ta moteris kur atvaziuoja i darba eiti negali...Dauguma cia taip daro vyras dyrba ,moterys su vaikais namuose sedi,ir kas cia nuostabaus? Taip kad cia tema ne moralams destyti!
Papildyta:
QUOTE(Zanku @ 2011 12 14, 09:48)
Na asmeniskai as nieko negaunu,na tik chb tai yra 20 svaru i savaite.Gyvenu pacios nuomotame bute,o dirbu doh.gif belekiek...ir net nebijau jau kitais metais,kiek girdejau ,nutraukiamu daug pasalpu. Manau atvaziuojant i sia sali pirmiausia reikia galvoti ne apie pasalpas,o apie darba....va kai padirbsit ,pagyvensit tada ir galvokit apie pasalpas. Kuriu man asmeniskai tikrai negaila,jei tik priklauso as visom keturiom uz. Viso burbuliavimo esme ta,kad dauguma ruosiasi vaziuoti galvodamos apie pasalpas iskart,kai atvaziave negauna,tada ir prasideda nusivylimas,asaros....tai bandoma isaiskinti,kad nereiketu po to verkti svetimoj saly,o daznai ir be kalbos. Ir jau tikrai nesityciojama,bent jau is mano puses.

Gerai skamba,asmeniskai nieko negaunu na tik CHB 20 svaru i savaite biggrin.gif
Zanku prajuokinai...Pati imi kas priklauso,ir dar aiskini kad pirma reik atvaziuoti i sali dometis darbo ,o ne pasalpu,o tai gerai cia darbais zmones irgi metosi i kaire i desne,atvaziuoji ir jau kita diena tau darbas bus? g.gif Nei darbai ant medziu neauga nei pinigai,o juo labiau dvieju vaiku kaip ta moteris rase turinti,nepaliksi vienu namie unsure.gif Taip kad ne taip lengva iskarto ir i darba iseiti doh.gif Taip kad nereik cia aiskinti kad pyrma darbu domekites poto pasalpom cool.gif
Atsakyti
Viena parase,kitos dasidejo ir gavosi turgus doh.gif
Kas gali tai ar kitai moteriai pasakyti gaus ji pasalpas ar ne?Kiekvieno atvejis individualus.Nori atvaziuoti,OK ,atvaziuos ir kreipsisi i atitinkamas institucijas ,kurios ir nuspres moketi ar ne ir kiek.O ,kad kazkas juokingai paraso postus su klausimais i kuriuos niekas neatsakys,tai nereikia pykti,nes nebutinai cia pavydas,gal ,tik norima zmogui akis atverti.Aisku,nereikia viskuo tiketi kas cia rasoma,o kreiptis ten,kur visa norima info gaus
Atsakyti
Man tiesiog atrodo nemoralu aiškinti moteriai, kad jos vyras jai meluoja (piešia nerealiom spalvom) ir vėl tuos pačius šimtą kartų girdėtus pokštus laidyti (iš karto išlipus iš lėktuvo ateikit prie langelio, gausit pinigų). Paprasčiausia būtų nurodyt pašalpų skaičiuoklę, susives viską ir matys. Niekas neateina čia moralų klausytis.
Atsakyti
QUOTE(Joltoma @ 2011 12 13, 14:57)

Atvykusi vistiek turesite ieskotis darbo, nes vienam dirbanciui (nebent super gerai uzdirba) islaikyti nama ir 3 burnas bus sunkoka. Ieskosites darbo vaikucius reiks i darzeli leist, pasidomek ju kainomis  mirksiukas.gif

Ne jums spresti kokie santykiai tarp vyro ir zmonos blink.gif Kodel taip drasiai sprendziate, kad vyras meluoja, pripasakoja blink.gif Gal jusu seimoje kazkokiu problemu yra greiciausia g.gif

Vienam dirbanciam imanoma islaikyti ir nama, ir zmona su vaikais. Skliausteliuose pati parasete kodel. Nereikia gasdinti moters, kad mazus vaikus, o ypac keleto menesiu, jai reikes palikti kazkur kazkam ir eiti dirbti. Man tokia jusu nupiesta situacija labiau tinka gyvenimui LT, kai is tiesu ir vienos algos isgyventi beveik jau misija neimanoma. Mano vyras dirba vienas, as nedirbu, sedziu namie ir auginu dukryte. Nuomojames dideli 3 bedroom nama. Kaip sakant, arba kaip pasiseka, arba kaip kas ko pasiekia, taip ir gyvena. Nereikia zmoniu gasdinti ir nuteikineti, kad vaje, kaip cia blogai, as isitaisiau, o jau daugiau cia vietos niekam nera doh.gif
Papildyta:
QUOTE(jearmaine @ 2011 12 14, 13:52)
Man tiesiog atrodo nemoralu aiškinti moteriai, kad jos vyras jai meluoja (piešia nerealiom spalvom) ir vėl tuos pačius šimtą kartų girdėtus pokštus laidyti (iš karto išlipus iš lėktuvo ateikit prie langelio, gausit pinigų). Paprasčiausia būtų nurodyt pašalpų skaičiuoklę, susives viską ir matys. Niekas neateina čia moralų klausytis.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jei dirbant self employed ir susirgus,kelias savaites nebus pajamu,o man reikia del housebenefits priduoti savo saskaitufakturu su atlyginimu knygele.Tai ten ziuri kasmenesini atlyginima ar kassavaitini?Nes turi pateikti triju menesiu ataskaita.Ir dar.Bankas atsiuncia isklotine kas trys menesiai.Kaip tik mano dvieju paskutiniu dar nebus,nes pries du men buvau gavusi,o kita banko ataskaita bus tik po menesio.Tai gal galima paciai atsiprintinti internetine bankininkyste ar galima nueiti i banka ir paprasyti ,kad atspausdintu dvieju siu menesiu ataskaitas? g.gif
Atsakyti