QUOTE(Dešimtukas @ 2013 12 23, 23:21)
Nėra gal jau taip blogai.

Aš kaip galėdamas stengiuosi išvengti Kinijoje pagamintų daiktų ir pavyksta (nors ir sunkiai). Turiu neseniai įsigytų daiktų pagamintų Austrijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Malaizijoje, Rumunijoje, Vietname, Italijoje, Lietuvoje. Gaminu baldus ir baldų gamyboje nenaudoju beveik nieko pagaminto Kinijoje, nors ir baldų gamyboje yra kiniškų medžiagų ir suprantama jos pigesnės. Naudoju medžiagas pagamintas Austrijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Italijoje, Japonijoje, Ispanijoje, Turkijoje.
Tik vienos rūšies varžtus kurie pagaminti Taivane naudoju.
Aš kiek kitos nuomonės apie Kinija. Anksčiau buvo 3 pagrindiniai gamybos banginiai US, UK, DE. Aišku Japonija, bet ten kiekiai ne tokie. Kitur buvo mažiau gaminama, o iš čia gamybos kultūra, kokybė ne ta. Sunku sukurti gera daiktą dykumoje. Bet paskutiniais metais tie banginiai išvežė savo įranga, išsiuntė inžinierių, vadovų į Kinija. Ir ten dabar pagrindinis gamybos banginis. Aišku liko dar ten gamybos rūsyje, pardavimo broko smulkiems pirkėjams tendencijos. Bet ir jie mažėja, augant gamybai ir brangstant darbo jėgai. Mano patirtis didžioje gamyboje rodo kad sunku sekasi konkuruoti Lietuvai su Kinija, net ir gavus milžiniška investicija, pirkus pati naujausia Japonu gamybos įranga. Gale viskas krypsta prie patikrintos schemos: pirkti prekė Kinijoje, nulupti "Made in China", užklijuoti "Made in ES" ir parduoti 5 kart brangiau su šūkiu "Pirk kokybiška preke iš Europos, o ne Kinišką šlamštą" Aišku tam reikia pirkti dideliais kiekiais ir tartis dėl geros kokybės už atitinkančia kaina, o ne papigai.
Dėkoju Jums, msn29, už atsakymus. Pasirinkimas krypsta link Aerial firmos. Turiu vilties, kad jie drėgmės surinktuvus vis dar gamina Vokietijoje.

Žinant gamybos apimti Europoje misija atrodo mažai tikėtina.