Įkraunama...
Įkraunama...

Tenerifė 2011.10-11 mėn.

Dar viena puiki vieta, kurią būtina aplankyti Tenerifėje - Loro parkas, kuris randasi Puerto de la Cruz. Važiuojant patiems iš La Laguna pusės - duosiu mažąjį patarimą - neįsukate į Pto de la Cruz - jis Jums būna iš dešinės - pravažiuojate jį ir įsukate į paskutinį posukį į miestą - keli šimtai metrų ir jau esąte prie pat Loro parko - visur yra nuorodos - jei suksite tik atvažiavę prie miesto - teks baladotis per jį - sugaišite daug daugiau laiko. Be abėjo - važiuojate ir atvykstate dar prieš atidarymą (teks anksti keltis - išsimiegoti galėsite ir namie grįžę) jeigu nenorite didelių eilių prie kasų ir vartų. Už parkingą visai dienai sumokėjome 2,40 eur. mašina stovėjo prie pat įėjimo į parką. Iš Pto de la Cruz kursuoja ir nemokamas traukinukas - po parko aplankymo galite išvažiuoti ir grįžti - gausite nemokamą ekskursiją po miestą - bet įsitikinkite kad tas traukinukas grįžinės atgal į parką, kitaip taksi turės pelno lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
Kad lengviau rasti parką - ieškokite fenomeno - žiedų virš namų mirksiukas.gif
user posted image
Jie matosi iš toli.
Loro parko kepures prie pat įėjimo nusipirkome po 1eur už vienetą - arba akcija buvo arba visada tokia kaina(etikėtėje perbraukta sena kaina ir yra nauja).
user posted image
Tik atvykę į parką sužinojome kad vaikai nei už pinigus, nei nemokamai su delfinais išsimaudyti negalės - turime dar vieną neišpildytą svajonę mirksiukas.gif - kad vaikai pasimaudytų su delfinais (apie teigiamą tokių maudynių efektą visi puikiai žinome). Kiek girdėjau - tai Aqualande už pinigus vyksta pasiplaukiojimai su delfinais.
Loro parke vyksta tik delfinų šou. Tai maudynės su delfinais- kitos kelionės planuose.
Gorila sėdėjo ir galvojo: " ir vėl tas silpnai išsivysčiusias bezdžiones pas mane atvedė- kaip gi jos atsibodo"
user posted image
Ir nusprendė nekreipti dėmesio į klykaujančių balvonų minias.
user posted image
Pats parkas yra labai kompaktiškai išdėstytas (keliais aukščio lygiais) ir viskas yra po ranka- tik reikia mokėti orientuotis.
Pingvinų Planeta - Dižiausias pasaulyje Pingvinariumo realybės šou. Pingvinams sudarytos natūralios gyvenimo sąlygos su Antarktidos klimatu. Tikrai įspūdingas vaizdas.
Turiu vilties kad niekas neparašys kad Loro parkas toks pats kaip ir Kauno zoologijos sodas.
user posted image
user posted image
user posted image
"Soobrazim na troih???"
user posted image
Papildyta:
user posted image
user posted image
Atsakyti
user posted image
user posted image
Geras komercinis masalas - vaikiškas įėjimas š suvenyrų parduotuvę -įčiuoži- o aplinkui žaislai ir suvenyrai su Loro parko simbolika. Ir tada vaikai pradeda "Daaaaaaadyyyyyyy, aaaaaaaaaaaaa, Paaaapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Delfinų dresuotojai (labai geri, atviri, šilti žmonės) ir "žvaigždės" , netgi iš didelės Ž.
user posted image
user posted image
user posted image
Kažkas vyko ir ant delfinariumo stogo.
user posted image
user posted image

Papildyta:
user posted image
Delfinų Šou vyksta 3 kartus per dieną.

Papildyta:
user posted image
user posted image
Šou metu puikiai suderinta delfinų choreografija, veiksmai ir garso takeliai, abejoju ar nors vienas žmogus lieka abejingas tam šou. Žiūrovai labai emocingai - Woooow, Oooou reaguoja į įspūdingus triukus ir pasirodymų atkarpas.
Šou pradžioje - Martyna išgirdo savo vardą - tuo metų vardino delfinų vardus mirksiukas.gif Smulkmena, bet kiek gi mažam tyram vaikui reikia iki pilnos laimės - tai ji vis nedavė ramybės, bandydada išsiaiškinti kur gi ta Martyna yra lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Delfinai puikiai šoka valsą
user posted image
Atrodo kaip įklijuota - bet ne - ją labai aukštai delfinai išmetė iš vandens į orą.
user posted image
user posted image

Papildyta:
Oho, kiek žmonių skaito reportažą, o gal jau apsivalgę laukia dar deserto ????
Desertas tos dienos įvykiuose. Einu atsinešiu desertą iš šaldytuvo lotuliukas.gif
Atsakyti
Nesistebėkit, aš duočiau jums geriausio fotoreportažo titulą thumbup.gif seniai skaičiau tokį įspūdingą ir prikaustantį thumbup.gif
beje minėjot apie Kretą, nerašėt fotoreportažo ar aš pražiūrėjau? blush2.gif
Atsakyti
user posted image
Loro parke yra patogu žmonėms su negalia ir tėvams su mažiukais - nes pirmoji eilė yra padalinta : tėvams,invalidams, tėvams, invalidams,tėvams, invalidams, tėvams ir t.t. Ir darbuotojai labai žiūri kad jokios fifos nesisėstų kur nepriklauso - netgi tėvai su mažiukais negali sėsti į invalidų vieta, nebent visos tėvų su vėžimėliais vietos užimtos, bet ir čia matėme "ekskliuzyvinių šeimynėlių" šalia- tai jau netgi ir aš padėjau darbuotojams - nes kažkaip ignoravo jų prašymus (TSRSnikai buvę) - tai paaiškinau jiems suvokiamomis frazėmis be pačių populiariausių žodžių - ir stebuklas - tai veikia/
lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Prieš pasirodymą paklausiau pas mažąją - ar bijotų duoti bučkį delfinui? Pasakė kad netgi norėtų ir tikrai nebijotų.
Nes turėjau žinių kad kiekvieną pasirodymą dresuotojai pasiima mergaitę arba berniuką iš begalinės žiūrovų vaikų minios (rankas kelia visi vaikai - o jų tame šou 50 proc. jeigu ne daugiau, ir arena mūsų atveju buvo sausakimša tai čia jei realiai minus 99proc. nulinis šansas kad pakliusi į delfinų pasirodymą.
Matau kad daug kas skaito temą šiuo metu ir dauguma laukia paskutinių naujienų mirksiukas.gif , kadangi viską jau peskaitė. Kaip pergyveno mažoji- labai norėjo pas delfinus, o dar labiau pergyvenau ir aš, nes -žinojau kad juk tai paprastai realiai neįvykdoma- ir kaip paskui vaikui paaiškinti kodėl pasirinko ne ją. Didžioji jųsų dauguma esąte tėvai ir suprasite mane...... susinervinau....einu parūkyti. Ir Jums leisiu atsipūsti trumpam.
Papildyta:
QUOTE(Thea! @ 2011 12 01, 20:23)
Nesistebėkit,  aš duočiau jums geriausio fotoreportažo titulą thumbup.gif seniai skaičiau tokį įspūdingą ir prikaustantį thumbup.gif 
beje minėjot apie Kretą, nerašėt fotoreportažo ar aš pražiūrėjau? blush2.gif

Wooooow, dėkingas, tikrai dėkingas - tai dar ne prikaustymas - prikaustymas tuoj tik prasidės lotuliukas.gif .

Papildyta:
Aš irgi pastebėjau kad JM turi 0 apdovanojimų (manau kad SuperMama atvira žiūrovų pageidavimams mirksiukas.gif Žinau, žinau, iš kuklumo tikrai nemirsiu, bet tai yra antra laimė).
JM nemėgsta padlaižiavimų ir visokių musi-pusi tipo Tu man-Aš tau (kuo gyliau be masažinio aliejaus) visada turi savo nuomonę. Ji moka priimti realią kritiką ir pati sau labai kritiška yra. O tokiems partizanams medalius kabina po mirties (ir didžiajai visuomenei jų žygdarbiai nežinomi - jeigu sąžiningai - tai aš jai paminklą pastatyčiau (Tuoj vėl gausiu nuo jos "zviazdakų")).

Tai kad einu pertraukėlės, o Jūs pakentėkite - tuoj prasidėėės.... tokie dalykai..... mirksiukas.gif
Atsakyti
O dabar , kaip sako mano mėgstamiausias humoristas michailas Zadornovas, kuo gyliau įtraukite orą į plaučius nes Jums jo prireiks........... mirksiukas.gif
Atėjo laikas laimingiausio vaiko pasirodymui. Link arenos pajudėjo darbuotoja.....ir...... eina tiesiai link mūsų. Priėjo prie mažosios ir sako:
................... "Martyna,come". Šeimos "stalčiai" plačiai atsidarė. Todėl aš prieš tai ir labai pergyvenau. Mažają pasiemė visai atsitiktinai mirksiukas.gif mirksiukas.gif

Dauguma mane suprasite - dėl savo vaikų laimės ir džiaugsmo padarytumėte irgi viską. O tie, kas sakys kad čia kažkas nesąžiningo - lai šiek tiek aprimsta ir pagalvoja - ar viską jie gyvenime daro sąžiningai ir be išankstinių aplinkelių ieškojimo??? lotuliukas.gif Dar bijojau kad mažoji gali nenorėti dalyvauti - bet ji irgi ekstremalė thumbup.gif .
(Šeima apie Martynos dalyvavimą nieko nežinojo - jei ką - kaltas tik aš lotuliukas.gif ).
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
Pasižiūrėjau į JM - valosi džaigsmo ašaras, man dar blogiau - jos liejasi upeliais, nieko negaliu padaryti sau, gerosios emocijos thumbup.gif , akyse visiškas bluras(išsiliejimas), o man gi reikia fotografuoti
user posted image
user posted image
user posted image
Ir staiga paisrodė kavalieriai mirksiukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image
O vienas jų ,matyt, rimtai įsimylėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
Ech kaip smagu už Jūsų mažylę thumbup.gif Vaikui tai bus ilgai neišdildomas įspūdis smile.gif

Skaitinėju ir vis laukiu tęsinio, nes pati rugsėjo mėnesį tais pačiais keliais ir takais klaidžiojau-gera tiesiog prisiminti, pamatyti tegul ir kitų akimis smile.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image
user posted image
Ir po šito bučinio visa Delfinariumo auditorija taip garsiai ir vienu metu ištarė labai ilgą,saldų romantišką "WoooooOooooooou" kad vėl emocijos perpildė taurę blush2.gif
user posted image
user posted image
Šita gėlytė dabar saugiai guli knygoje ir bus įreminta dideliame rėme kartu su delfinų gražiausiomis nuotraukomis.
user posted image
Dovanų gauta dar viena kepurė (reikėjo pirkti tik tai vieną).
user posted image

Papildyta:
Juk dėl tokių šeimos emocijų galima padaryti beveik viską.
Šlapia, bet laiminga.
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Didžiausias AČIŪ delfinų dresuotojams ir jų augintiniams. Be Jų nebūtų šio reportažo.

P.S. padarykime keliolikos minučių pertraukėlę.
Atsakyti
Pasirodymų laikas suderintas taip kad galėtumėte pakliūti į visus šou ir turėtumete šiek tiek laisvo laiko kelionei iš taško A į tašką B.
Sekantis pasirodymas buvo Orkų, kuris yra įspūdingiausias visoje Europoje.
user posted image
apšilimui galėjome stebėti praėjusių šou fragmentus ir matyti vaizdo ištraukas, kuriose banginiai taško vandeniu žmones, sėdinčius "Splash" zonoje ( žydrojo Betmeno apsiausto nepirkome, kadangi ir pats turiu tokį, juk tenka fotografuoti ir lietingu oru ir aparatūrą reikia saugoti -tai jį pasiskolino vyresnėlis ir nubėgo pas draugus į "šlapią" zoną ( kas labai "myli" uošvienes ir vyrų "mamytes" - tai puiki proga jau silpniau matantiems vyresniems žmonėms pasinerti (tikrąją to žodžio prasme) į šou). lotuliukas.gif
Vaizdo pulte sėdi , turintys puikų humoro jausmą, žmonės. Tik su gailėsčių žiūrėjau tas ištraukas, kuriose ant niekuo neapsaugotų žmonių Splash zonoje, ir ant jų tikrų fotoaparatų (muilinė ir yra tam kad praustis lotuliukas.gif lotuliukas.gif muilinių savininkų atsiprašau už tokį cinizmą - jums daug geriau- aš čia iš pavydo -jūsų manta nesveria virš 15kg ir telpa į bet kurią kišenę)užsilieja tonos jūrinio vandens.

Dar jie "prasibėda" kameromis per žmones - suranda kokią porą ir parašo - "kiss me" ir tie priversti seilėtis lotuliukas.gif , sėdi koks 10 metų kasdien vaikštantis į fastfudą ir po5 l. limonado geriantis - jie ant to vaizdo uždeda tekstą "wow, nice body" mirksiukas.gif
user posted image
Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Puikus reportažas 4u.gif Gaunasi beveik kaip koks perfomencas. Ačiū už matytus ir nematytus vaizdus wink.gif Mes gyvenom beveik kitoj pusėj gatvės. O renkantis vaiką plukdant delfinams, tai rinkosi labai konkrečiai 5-6 m. ir ispanakalbį. Dėl visa ko, kad suprastų nurodymus. Jums tikrai labai pasisekė. Nekalbant apie nuotraukas, kurios liudija ne pasisekimo, o profesionalumo lygį drinks_cheers.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image
Orkos specialiai išmokytos taškytis - puikus darbas daryti blogybes lotuliukas.gif
user posted image
Po orkų nepakliųvome į jūros liūtų šou, kadangi jų baseinas buvo uždarytas rekonstrukcijai (liūtai liks kitam vizitui)
user posted image
user posted image
Sekantis įspūdingas objektas - Acuario.
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Loro Show - paukščių šou - kadangi buvau ištremtas(pats išsitrėmiau) mirksiukas.gif pasirinkau tokia poziciją- kad jokie "kėgliai" netrūkdytų į patį salės galą ( gal kokie 30-35 metrai nuo scenos (prie paukščių paleidimo aikštelės) ir buvo gan silpnas apšvietimas - tai iš anksto atsiprašysiu už prastesnę vaizdo kokybę, o dar po talpinimo puslapio- tai iš viso reikės raštišką atsiprašymą rašyti lotuliukas.gif
user posted image
Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
ko tik nedarė tie gyviai: skraidė, kėlė vėliavas, važinėjo dviračiais, mašiniukais, skaičiavo, "gėrė alų" , riaugiojo "girti"
user posted image
O dabar ir aš pats gan stipriai įkvėpiau oro - kadangi tikrai nežinojau kad vaikai ir čia dalyvauja - ir Jolita pati suprato ispaniškai - kadangi paukščių šou tik ispanų kalba vyko (kažko apie ją dar nežinau, iš kur tos ispanų kalbos žinios g.gif ???) kada reikia leisti vaiką ant scenos - mažoji irgi mielai sutiko dalyvauti
user posted image
user posted image
Galvojau kad ištrauks iš ten kažką didelio ....
Papildyta:
O iš ten kai ................
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Ir čia klausimas - kam mes pirkome tas kepures prie įėjimo???
user posted image
user posted image
Tie kas sakys - fui - paukšiai išsilieję - pasidomėkite apie judėsio perdavimą fotografijoje, ir dar - pagalvokite kaip su muilinukėm teks daryti nuotraukas be blico panaudojimo - teks mokytis ne tik Automatinio fotoaparato režimo mirksiukas.gif .
user posted image
user posted image
Visą renginį ir fotografavau iš čia.
user posted image

Papildyta:
user posted image
Grafičiai ir jo nepagailėjo lotuliukas.gif Ankščiau Princas dirbo cirke, bet savininkas jam parūpino visai neblogą pensijinę vietelę.
user posted image
user posted image
user posted image
šis traukinukas kainuoja ar tai 1, ar tai 2 eur už važiavimą (apie 4-5 minutes)
user posted image
user posted image
Loro parke yra ir didžiulis Orchidariumas.
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
user posted image
kokodrilos
user posted image
user posted image
Kinderlandia vaikų aikštelėje - toks džiungliu kaimelis su supynėmis ir čiuožynėmis.
user posted image
Katandra Treetops
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Labai puikus reportazas (nuotraukos is vis nerealios - geresniu cia dar nemaciau), smagu kai zmones is keliones pasiima maksimuma, o ne praguli prie viesbucio baseino biggrin.gif

Delfinu ir orku sou nuostabus, cia kur mes gyvenam yra kazkas panasaus tai vis perkam metines narystes, nes vaikams neatsibosta!
Atsakyti
O "popkos šitos jau už labai tankių grotų - aplinkui begalė žioplių, fotografuoji, kaupiesi, gaudai, pameti fokusą ir dar lenda su savo fototelefonais... lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Liūdėjo, pabodo jam jo boba...
user posted image
user posted image
O šita panelė, tik pasibaigus Delfinų šou, nubėgo į suvenyrų parduotuvę ir nusipirko dabar jau mylimiausią gyvį (5eurai).
user posted image
Ir jis pamatė JM ir kažko sunerimo: akių nuo jos nepaleido, JM sako kad negali to būti , (bet aš gal geriau mačiau iš šono)
user posted image
Atsigulė sau patogiai ir ........................... (aina kakt, rankinis špylivylis, fui, koks parazitas, ir nerimo jis, špylivylinosi mūsų akyvaizdoje).
user posted image
Ooooooooooooooooooh, ooooooooh.
user posted image
Tuo ir pasibaigė.
Atsakyti