Pakilę keltuvu - padarėme kelis kadrus iš apžvalgos aikštelės, buvo 2 variantai kelio : kairėn, arba dešinėn, žmonės, kurie kilo su mumis kartu- jau išsiavaikščiojo, kas į kairę, kas į dešinę, o laimingiausieji pro kordoną, tiesiai, link pakilimo į patį viršų, paklausiau ar praleistų be vizavimo, atsakymas buvo neigiamas, paaiškinau visą vizavimo istoriją, pasakiau kad juk tikrai ne visi užsivizavę atvyksta, manęs gražiai atsiprašė ir davė suprasti kad nei už pinigus , nei for free tikrai nepavyks, pasakė kad nenori prarasti savo darbo ir tikrai nepraleis, nors ir užjaučia bet jam darbas svarbiau.
............ staiga, per racija kažkas greitai ispaniškai kažką atraportavo, ir iš namelio išbėgo darbuotojas ir nubėgo takeliu, kur prieš tai ėjo mūsų bendrakeleiviai, susidomėjau ir paklausiau - kas gi vyksta. Atsakė jog kažkas be leidimo bandė kirsti kelią iš paprasto kelio į mūsų išsvajotąjį ......................................................

Loosers, Eurika

-pagalvojau apie kontrabandą - juk vieni veža prekes legaliai, kiti nelegaliai, ir jeigu vieni kerta ir juos pagauna - kodėl gi mums nepabandžius ir nebūti pagautiems - na blogiausiu atveju - kalėjimas

. Įtariu kad tiesiog paprašo nusileisti su sekančių keltuvu apačion. VAROM, VAROM,VAROM, DAROM,DAROM,DAROM

Gan tolokai nuėjome ir matome kad mes dar vis matomumo perimetre, o tas darbuotojas ir pro žiūronus džnai žiūri....... Suintrigavau???? .......................
Ir radau:

Ne patogus pėsčiųjų takelis, pritaikytas pasivaikščiojimams, o aštri lava,ir bet kuris kritimas garantuoja geriausiu atveju - sumušimą ir subraižymus, blogiausiu - ėjau, nukritau, praradau sąmonę- gipsas.
Viskas kaip ir gerai - JM pradėjo suprasti mano kėslus, balastėlis atsirado - 5,5 metų....Mažoji pažiūrėjo į mane ir pasakė : "Tėveli, o gal bandome per čia???" Vos neapsiverkiau iš džiaugsmo - mano vaikas, oi mano. Pažadėjusi kad neverks, neverkšlens, ir negirdėsime jokių zirzimų - kadangi ji irgi nori į pati viršų - juk vaikai darželyje matys tas nuotraukas

. Žiūriu, ir JM akys velniškos ugnelės atsirado - negalime prarasti tokio šanso.
Jamam šitą darbą.
Nuo šio momento mes veikiame be priedangos priešo teritorijoje, be jokio pasiteisinimo, ir jokio užnugario. Kelio atgal nebėra. Kitaip - visiška žlugimas ir fiasko. Tad ir savęs negalime gailėti - privalome bet kuria kaina pasiekti savo tikslą

Privalome laikytis kairės pusės link - ten jau saugus strateginis takas, kadangi lipant vien ta lava į viršų mes save išduosime ir busime eliminuoti.
galėjome sukti po kokių 30 metrų ,ir lengvai -palipėjus labai stačiai stačiai kokius 6 metrus - perlipti į reikiamą kelią. To irgi negalime daryti - nes ir aš turiu "optiką" ir mačiau kad mūsų laipinimosi taškas būtų "prašaunamas" iš keltuvo pastato ir tas "dėdė" su žiūronais mus pastebėtų - finale turėtumėme palydą apačion. Neaaaa, tai lygu mirčiai. Negalima, reikia lipti - dar už kokių 60 metrų, o gal ir daugiau radau dar viena tinkamą lipimui sieną. Ji gal kokių 10 metrų ir nerealiai stati, bet
įveikus ja - papuolame į vingiuką, kurio dalis "neprasišauna" iš kontrolės posto pozicijų, ir reikia pagauti tą momentą, kai kontrolierius pažiūri į priešingą pusę (Kažkaip tuo metu visiškai iškrito iš galvos videostebėjimo galimybės ir "rutuliukų" pritraukimo galimybės. Bet gi nemačiau rutulinių kamerų ant pastato) . Dar vieną dalyką pagalvojau - norite paimti mus gyvus - užsip.......... (ta prasme- pavargsite). Jei bėgti iki mūsų - tai jiems gaaaaaan aukštai bėgti reikėtų. Be mūšio nepasiduosime.

Taip, Blin, tai jau krateris

Po misisjos įveikimo - kiti įvykiai ir kovinio vieneto praradimas jau kaip ir nebaisus
kylant - su kiekvienu metru - širdelė plaka gan smarkiai - nes tokiame aukštyje fizinis darbas priverčia ja perpumpuoti daug daugiau deguonies, o kuo aukščiau -tuo deguonies mažiau . Kartais darydavome pertraukėles ir sustodavome - kad visiškai nuraminti širdeles.
Visų apturėtų ispūdžių neperduosi vaizdais -tiesiog reikia patiems tai išbandyti, o mums buvo dvigubai smagiau, kadangi mes kaip ir diversantais buvome.
Šis kadras sulipdytas iš keliolikos nuotraukų, kadangi kamera nepaima viso to vaizdo , kuri mato mūsų akis(kartu su akių pasukimais kairėn dešinėn), o jį labai norisi turėti prisiminimuose.

Tie, kas nebuvo kalnuose - to nesupras, kas buvo - tiems galėjau ir neaiškinti

Papildyta:

Begalinis ačiū mano šeimai už šį puikų nuotykį.
Papildyta:

Radome ir Juodąjį Teidės driežą

Papildyta:
Ėjome apačion - galvoje begalės įmanomų misijos pabaigos scenarijų.
Mes buvome pastebėti, sąžiningai viską papasakojau, dar turėjau vieną kozyrį. Visumoj padėjo.
Rašiau apie tą brošiurą su keltuvu ir nuotraukomis - tie kurie buvo ir matė - įvertinkite.
Katras kadras geresnis? Mano ar tas parduodamas apačioje ? Kam reikės koliažui - prisiminimo apie Teidę panaudojimui (nekomerciniais tikslais) - galėsiu permesti failą su keltuvo vagonėlių.