Po buvimo prie bazės JM tarsi užhipnotizuota nežinia kur paliko mašiną, kadangi parkingas viešbutyje buvo perpildytas ir neatsirado vietos pandukei (yra kelios nemokamos vietos prie pačio viešbučio, bet jos buvo užimtos, o požeminis parkingas kainuoja 4,50 euro parai, taip pat mokamas ir kondicionierius, ir internetas, ir užsienietiški TV kanalai.
Kam nepatinka tokios sąlygos gali rinktis daug brangesnį Iberą su nemokamu parkingu, internetu, ir kondicionieriumi - tik įdomu -ar taip jau jie nemokami.
Nemokamo nebūna nieko - už viską ankščiau ar vėliau tenka sumokėti.
Ir prie vandenyno JM atstatinėjo visus vakaro įvykius
juokauju, viską jį žinojo, žinojo kad mieste yra begalė nemokamų parkingo vietų (labai džiūgina kad Tenerifėje nemokamas parkavimas - tik palei nemokamas teritorijas reikia keletą ratų apsukti kad rasti laisvą vietą, būna ir "nemokamų laisvų" vietų už geltonos juostos. Yra ir mokamų stovėjimo aikštelių - į jas stato tingintys ieškoti nemokamų ir norintys patogumo.
Ar girdėjote apie rezervavimą norint kopti į pačią Teidė viršūnę, ir jis daromas Santa Kruz'e,ar tai Puerto de la Cruz'e, berods. Nea - jis seniai daromas internetu - o aš per begalę rimtų ir dar labiau nerimtesnių dzinveiklizmo (kitokia pofigizmo atmaina) darbų tiesiog neužsakiau to leidimo internetu, žiū, viskas užimta (laisvų vietų buvo tik kelioms dienoms po mūsų išvykimo iš Kanarų, ir štai - užporyt dar yra 4 vietos - kaip tik mūsų šeimai (draugystę su kita šeima teko trumpam pamiršti ir galvoti tik apie savo šeimą). Įvedinėju paskutinius duomenys ir valiooooooooo...........................
neaaaaaa....................... kažkas keliomis sekundėmis ankščiau rezervavo - vietų nulis -atsiranda tik po mūsų išvykimo. Kaip dauguma žino - į pačia Teidė's viršukalnę leidžia tik ribotą skaičių žmonių per dieną. Kaip jau teko susidurti su jų tarnautojais - no paper - no chanse. JM svajonė kopti aukštyn kol kas liko tik svajone. Ir, skaitosi, kas neįkopė į Teidės kraterio viršų -tas nebuvo Tenerifėje.
Ir atbėga sunus, rėkdamas kad mūsų "meškiuką" evakuatorius begėdiškai išveža.....
Vėliau pasakojo: "einame, žiūrime, evakuatorius tokią kaip mūsų pandukę gabena - ojojojoj, nenuskylo kažkam. Shiiiiiiiit, tai gi mūsų agregatas".
O paaiškinama viskas labai paprastai : Labai operatyviai dirba policija ir Evakuavimo tarnyba - visas mašinas gan staigiai iš už geltonų linijų ( jau 60 proc. galiu tikėtis kad kitais metais turėsiu leidimuką "geltonuoti") surenka - pasiseka jei savininkas būna šalia - sumoka valstybei 50 proc. nuo baudos sumos ir atsiima mašiniuką. Bet gal taip ir nėra, bet mano akimis - evakuavimo prioritetą suteikia autonuomų mašinoms - juk turistai nori mašinos ir privalės iš karto susimokėti. gal taip ir nėra iš tikrųjų.
O Jūsų mylimoji ir gerbiamoji JM mūsų "meškiuką" paliko už geltonos juostos.
Pasiemėme taksi - tarifas - 0,55 euro už 1km. tik berods, minimaliausia suma privalo būti ar tai 3,50 ar tai 4 eurai - nors ir 100 metrų važiuoji ir už 6 eurus nuvykome į..................... Užsirašykite šį adresa - kadangi keletui iš jūsų jo tikrai kažkada prireiks :
Servicio municipal de deposito y retirada de vehiculos de la via publica. Villa de Adeje. Kadangi atvažiavome už kokių 10-15 minučių (kaip paaiškino mums vietinė tarnautoja, kuri iš pradžių buvo labai griežta - kadangi jau įpratusi kad ją apkeikia įlėkę "klientai", ypač gerai ji moka kelis jums gal žinomus slavų žodžius, lietuviai irgi juos pavartoja. Mums labai pasisekė - kadangi turėsime sumokėti tik 61,60 euro,l pasak jos - po apytiksliai valandos suma jau būtų X2 tikrai buvome laimingi kadangi galvojome kad mano reportažas kainuos apie 130-180 vietinių pinigų. O čia tik 61,60 + taksi -- cha, kas čia yra
su pareigūne mes bendravome labai gražiai - netingėkite išmokti nors būtiniausias frazes tos šalies, į kurią važiuojate - tikrai praverčia, ir kadangi jos kolega, kuris buvo šalia - buvo su cigaretėmis -tai prezentavau jam žiebtuvėlį su Lietuvos užrašu ir krepšinio kamuoliu ir užrašu Eurobasket 2011 (keisčiausia , kad žiebtuvėlius pirkau LT, o jie pagaminti Ispanijoje - taip jie ir sugrįžo namo
ji irgi žiūrėjo į mane kaip į NSO (jam mašiną išvežė o jis prezentus dalina
).
Mūsų mašiniuko atsiėmimo dokumentai buvo labai operatyviai paruošti - per kelias minutes apiforminti ir įteikti mums. Nuėjome atsiimti meškio, tuo metų evakuatoriai atvažiuodavo su vis naujomis mašinomis, iškraudavo jas, išlėkdavo ir atvažiuodavo kiti - darbininkai pasakojo kad tai nesibaigiantis procesas
Bet kai jie smėlio iškratė iš Pandukės.... ji gi meška - mes buvome jai suteikę gamtos sąlygas (prieš mus ji bėgiojo tik asfaltu)
Beje, jeigu koks nors mašinų gamintojas nori sužinoti ar jų mašina yra patvari - JM mielai padarys testinę ridą (Peugeot iš Kretos neatlaikė - įrodė parkėtinės išlepintos mašinos statūsą.
).
Papildyta:
QUOTE(Arturas15 @ 2011 11 29, 23:36)
Ojojoj
. Atrodo, aš iš pradžių nesupratau Klementynos, po to Jūs manęs. Pareigūnams jokiu būdu negalima duoti kyšio
. Aš kalbėjau apie
oficialią tvarką: jei paskirtos baudos neginčyji ir nesi užkietėjęs pažeidėjas - moki pusę Administraciniame kodekse numatytos baudos į
VMI sąskaitą.
tikiuosi kad mano nemiegojimas bus lengvinati aplinkybė.