QUOTE(Lachesė @ 2011 12 23, 03:05)
Labukas, ačiū už gerą žodį temos pradžioje. O Bitė irgi nuostabi, tiek daug ir taip giliai pasinerti, atrasti savo naują pusę - labai labai žavėjausi šiuo virsmu!!!
O apie šitą situaciją man irgi parūpo paklausti. Gal esi susidūrusi su priemonės senatimi? Man davė Lauron klausimą kitam forume, bet be nuotraukos. Tai prigalvojau visokių priežasčių, bet gal kam nors čia yra buvę lygia taip, kaip nuotraukoje? Gal dar galėjo būti tokia priežastis - šlapias teptukas. Čia lyg vandens būtų patekę toks įspūdis iš nuotraukos.
Lauksiu pamąstymų ačiū
O apie šitą situaciją man irgi parūpo paklausti. Gal esi susidūrusi su priemonės senatimi? Man davė Lauron klausimą kitam forume, bet be nuotraukos. Tai prigalvojau visokių priežasčių, bet gal kam nors čia yra buvę lygia taip, kaip nuotraukoje? Gal dar galėjo būti tokia priežastis - šlapias teptukas. Čia lyg vandens būtų patekę toks įspūdis iš nuotraukos.
Lauksiu pamąstymų ačiū
Labai gera pradžia, Lachese, už kurią dėkoju Tau
Dėl pasenusios priemonės...nežinau, neturiu tokios patirties, šlapio teptuko, -taip pat nežinau...
Manau, dvikomponenčiam lakui vandens pagrindu tai neturėtų kenkti, nebent jau labai šlapias...
QUOTE(Whatever? @ 2011 12 28, 00:25)
sveikos,
Prireike man dekupaze panaudoti nuotrauka. Pavirsius - medinis. Niekada to nedariau ir dabar suabejojau... Gal kas galite trumpai papasakoti procesa?
aciu
Prireike man dekupaze panaudoti nuotrauka. Pavirsius - medinis. Niekada to nedariau ir dabar suabejojau... Gal kas galite trumpai papasakoti procesa?
aciu
Išsispausdini nuotrauką ant paprasto popieriaus. Nupurški pora sluoksnių sintetiniu laku, gerai išdžiovini.
Tada klijuoji kaip popierių.
Jei nori ploninti, tai galima daryti dviem būdais.
Pasirinkta priemone užtvirtini paveikslėlį (jei bus įdomu, klausk) ir jį išmirkiusi, nutrini iš blogosios pusės popierių, likusią plėvelę su paveikslėliu klijuoji įprastai.
Kitas ploninimo būdas-klijuoji dekupažo klijais nemirkytą paveikslėlį "veidu" į apačią, išvirkščia puse į viršų, arba, kaip Lachesei juokinga,-kniūbsčią, gerai išdžiovini ir nutrini popierių, jį pašlapinus vandeniu. Liks prisiklijavusi plėvelė su paveikslėliu. Abiem ploninimo atvejais reikia įvertinti tai, kad likusi plėvelė labai plona ir permatoma, tad, prieš klijuojant gera pasirūpinti po juo esamo fono šviesumu.