Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sportuoti sporto klube

QUOTE(gitulia @ 2013 12 09, 23:36)
Va sitoj vietoj man taip nesigauna. Kai uzkraunu gera svori, tai kai kurie pratimai atrodo, kad del didesniu pastangu, nebepadarau teisingai. Jei uzdedu taip, kad galiu kontroliuoti judesio amplitude nuo iki, tai tada paskutinis pakartojimas nera is paskutiniu jegu, o kaip tu sakai pakankamai komfortiskai  g.gif   Ka daryt?
O sitoj vietoj man psichologiskai nesigauna  biggrin.gif  - pulsas sukyla gana lengvai, o judedama iki 130 dazniu neprakaituoju viskai, atrodo jei gerai neprabegsiu, tai nepajusiu net kad sportavau. Taip ir prasosi treniruoklis uzminamas iki 15-160 pulso  biggrin.gif  Nors taisykles, pulsu skaiciavimus puikiai zinau, bet kartais atrodo, kad  biggrin.gif tai siek tiek neteisybe ir kiekvienam ta zona individuali  g.gif Pva, jei as lovoj guledama pulsa turiu 80-90 (kaip kada), tai kas man tas 130?  g.gif Nedaug skiriasi  lotuliukas.gif

O tai nėra svorio tarp gero ir lengvo? biggrin.gif moteriai 80 pulsas normalu, pas mane pačią dažnai panašiai būna, nes šiaip iš esmės silpnoka širdis buvo ir būdavo net visas 100, bet aš tada būtent kardio ir varau visą laiką aukštose pulso ribose iki 160, tai man dabar ir ramybėj pagaliau pamažėjęs smile.gif norėčiau pasiekt 60-70 ribas, tada būtų toks ale sportiškesnis pulsas lotuliukas.gif tai čia kaip nori, gal tau yra reikalas ir patvirtint irgi tą širdelę kardio zonoj kelis mėnesius mirksiukas.gif beje toks vandens koncentracijos prakaitas nėra riebalų ašaros biggrin.gif tas visiškai skystas prakaitas kuris bėga po didelio intensyvumo treniruočių dažnai būna tiesiog paprastas vanduo kurį išprakaituojam. Riebalinis prakaitas būna toks lipnesnis, ir jo būna mažiau. Tai jei neišeini šlapia iš salės dar nereiškia, kad viskas taip jau blogai. Jei kažkiek prakaituoji tai žiūrėk koks tas prakaitas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpum: 10 gruodžio 2013 - 00:46
Kai kuriuose pratimuose to tarpinio svorio nerandu, nu bet tikiuosi pastipresiu ir po keliu men taip nebebus wink.gif

Su prakaitavimu tai pas mane visai blogi reikalai, is sales iseinu praktiskai sausa, niekad gyvenime nuo manes prakaitas nevarvejo. Net po sunkiausios treniruotes iseinu geriausiu atveju vos sudrekusia nugara. Bet va kai pavarai aerobinej zonoj, tai bent jauti kazkoki raumenu nuovargi, o jei komfortiskai riebalu deginimo zonoj valanda padirbi, tai gali net i dusa po to neit biggrin.gif
Siaip tikrai sirdi reiktu treniruoti ir persilauzti su tuo aukstu pulsu. Praktiskai del to ir begiot buvau pradejus. bet kai begau, tai jau net pulsometro nesidejau, nes zinau, kad skaiciai lauke begant ziaurus, pagal pulsometro rodmenis reiktu stot kas atrecia zingsni doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2013 12 10, 09:17)
Kai kuriuose pratimuose to tarpinio svorio nerandu, nu bet tikiuosi pastipresiu ir po keliu men taip nebebus wink.gif

Su prakaitavimu tai pas mane visai blogi reikalai, is sales iseinu praktiskai sausa, niekad gyvenime nuo manes prakaitas nevarvejo. Net po sunkiausios treniruotes iseinu geriausiu atveju vos sudrekusia nugara. Bet va kai pavarai aerobinej zonoj, tai bent jauti kazkoki raumenu nuovargi, o jei komfortiskai riebalu deginimo zonoj valanda padirbi, tai gali net i dusa po to neit biggrin.gif
Siaip tikrai sirdi reiktu treniruoti ir persilauzti su tuo aukstu pulsu. Praktiskai del to ir begiot buvau pradejus. bet kai begau, tai jau net pulsometro nesidejau, nes zinau, kad skaiciai lauke begant ziaurus, pagal pulsometro rodmenis reiktu stot kas atrecia zingsni  doh.gif

Bėgt ristele tada reikia kaitaliojant su greitu ėjimu. Tam ir yra pulsometras. Kitaip alini tą širdelę, o ne stiprini mirksiukas.gif
Atsakyti
Pumpum, pakomentuok dar del pusryciu 4u.gif jeigu noriu treniruote pradeti kokia 7:30-8, kokiu laiku man keltis ir kada valgyt, kad organizmas spetu atsibusti ir suvirskinti maista? kavos speju geriau negerti, nes varo skyscius. o kaip su vandeniu? dabar neseniai skaiciau, kad pries treniruote reiktu puslitri vandens isgerti- teisybe ar nelabai?

QUOTE(gitulia @ 2013 12 10, 09:17)
Bet va kai pavarai aerobinej zonoj, tai bent jauti kazkoki raumenu nuovargi, o jei komfortiskai riebalu deginimo zonoj valanda padirbi, tai gali net i dusa po to neit

man irgi tas pats, ypac palyginus istverme didinancias-riebalus mazinancias treniruotes (kalanetika) su kokiu pasokinejimu step'e ar jegos pratimu body sculpt. per antrasias net veidrody matosi, kad rankos-nugara-dar kazkas isile ir raudoni net biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2013 12 10, 20:28)
Pumpum, pakomentuok dar del pusryciu  4u.gif jeigu noriu treniruote pradeti kokia 7:30-8, kokiu laiku man keltis ir kada valgyt, kad organizmas spetu atsibusti ir suvirskinti maista? kavos speju geriau negerti, nes varo skyscius. o kaip su vandeniu? dabar neseniai skaiciau, kad pries treniruote reiktu puslitri vandens isgerti- teisybe ar nelabai?
man irgi tas pats, ypac palyginus istverme didinancias-riebalus mazinancias treniruotes (kalanetika) su kokiu pasokinejimu step'e ar jegos pratimu body sculpt. per antrasias net veidrody matosi, kad rankos-nugara-dar kazkas isile ir raudoni net  biggrin.gif

Pavalgyt reikėtų maždaug valanda iki treniruotės. Čia tobuliausia. Man asmeniškai pusryčiai labai greit susivirškinantis maistas tai leisčiau sau eiti ir po 40min kokių. Dar truputį individualu nuo medžiagų apykaitos smile.gif na bet orientuokis maždaug valandą. Vietoj kavos rinkis žalią arbatą mirksiukas.gif vandens kuo daugiau spėji išgert prieš treniruotę tuo geriau, nes po to ne taip troškina. Bet jokiu būdu nereiškia kad tą puslitrį turi per prievartą susivartyt į save prieš treniruotę. Jei troškins tai išgersi daugiau per treniruotę pačią. Nes vandenį reikia visą dieną gurkšnoti po truputį, o ne ant karto kažkiek ten litrų išgert smile.gif
Atsakyti
Jai kalbant apie prakaitavima , pas mane , kaip is krano prakaitas bega , ypatingai nuo veido .. biggrin.gif ir is tikro nervina , nes bega i akis doh.gif

Pumpum Bandziau cardio daryti ant pacio galo , tai nelabai kas gavos , nes buvau labai pavargusi ir ilgiau 15 min neisbegu , man pradzioj zymai daugiau jegu. Nebent reikia pabegt 15 min pries ir 15 min po . Man dar laiptukai patinka smile.gif

Kaip susimt su mityba , vasara buvo zymiai lengviau doh.gif AS vis alkana , vis valgyti noriu doh.gif biggrin.gif ir noriu negero maisto blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*KaraLinda* @ 2013 12 10, 23:45)
Jai kalbant apie prakaitavima , pas mane , kaip is krano prakaitas bega , ypatingai nuo veido .. biggrin.gif ir is tikro nervina , nes bega i akis doh.gif

Pumpum Bandziau cardio daryti ant pacio galo , tai nelabai kas gavos , nes buvau labai pavargusi ir ilgiau 15 min neisbegu , man pradzioj zymai daugiau jegu. Nebent reikia pabegt 15 min pries ir 15 min po . Man dar laiptukai patinka  smile.gif

Kaip susimt su mityba , vasara buvo zymiai lengviau  doh.gif AS vis alkana , vis valgyti noriu doh.gif  biggrin.gif ir noriu negero maisto  blush2.gif  doh.gif

Visa esmė kad riebalas įšyla per 20min o kad būtų degimo efektas reikia dar 20min. per treniruotę tu padarai apšilimą 10min, tada kol sportuoji tau visas riebalas įšyla, todėl kardio užtenka 20min. Ponial? biggrin.gif jei neišbėgi, tai per didelis tempas. Dar kart nuobodžiai pasikartosiu apie pulso matavimą. Teip teip, jis turbūt per didelis, jei sunku bėgt. Turbūt nustebtumėt kokio nedidelio intensyvumo reikalauja 120-130 dažnio pulsas biggrin.gif turbūt užtektų lengvo risnojimo/greito ėjimo. Jei ant laiptukų lengviau daryk laiptukus. Nu arba vapše tada pasiskirk kardio dienų porą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 12 11, 00:33)
Turbūt nustebtumėt kokio nedidelio intensyvumo reikalauja 120-130 dažnio pulsas  :

Tikrai nedidelio. Siandien treniruotes gale degindama riebala ant elipsinio saziningai iki 130 pulsu, skaiciau sm per telefona lotuliukas.gif
Atsakyti

Pumpum Bandziau cardio daryti ant pacio galo , tai nelabai kas gavos , nes buvau labai pavargusi ir ilgiau 15 min neisbegu , man pradzioj zymai daugiau jegu. Nebent reikia pabegt 15 min pries ir 15 min po . Man dar laiptukai patinka  smile.gif

Kaip susimt su mityba , vasara buvo zymiai lengviau  doh.gif AS vis alkana , vis valgyti noriu doh.gif  biggrin.gif ir noriu negero maisto  blush2.gif  doh.gif

As ir niekaip su mityba nesusitvarkau . Kol darbe viskas gerai. Bet va vakare vyras kokiu lasiniu, ar siaip rukytos mesytes issitrauka arba silkes doh.gif ...nu negaliu atsilaikyt. Valgytu saldumynus tai man visiskai butu dzin. Tai tipo reikia vyra mest ane , kad butu grazi figura g.gif verysad.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikos sportininkes showoff.gif

QUOTE(Pumpum @ 2013 12 08, 12:27)
Tai viso kūno treniruotę darai abi dienas, tą pačią? Daryk su didesne pertrauka kol atsigaus. Kardio geriausia po treniruotės, nes būna įšilęs riebalas ir jam užtenka skirti 20-25min. O jei daryti kardio dieną, tai reiks 40-45min. Aš su kardio užtrukdavau apie 1:30h darydama po minute pertrauką tarp serijų ir po 2 tarp pratimų  smile.gif  ne tiek ir daug.

nea, 2 dienu programa, bet abidvi dienas yra kojos, tik skirtingi pratimai.. mano treneris sako, kad truksta baltyminio maisto, nu ta mano dieta dar tik savaite laiko, gal susinormalizuos.. reikia aminkes gert, bet paziurejau tabletem, tai po 5-6 tabletes gaunas, nei valgyt nebereikes biggrin.gif
kardio tai taip, jei darau visa trenke, tai 45-60 min atidirbu..

QUOTE(gitulia @ 2013 12 09, 23:36)
Va sitoj vietoj man taip nesigauna. Kai uzkraunu gera svori, tai kai kurie pratimai atrodo, kad del didesniu pastangu, nebepadarau teisingai. Jei uzdedu taip, kad galiu kontroliuoti judesio amplitude nuo iki, tai tada paskutinis pakartojimas nera is paskutiniu jegu, o kaip tu sakai pakankamai komfortiskai  g.gif  

pas mane tas pats doh.gif jauciu bandysiu kuri laika su treneriu sportuot, nes pati jauciu, kad nedadirbu

cardio daryti ant pacio galo , tai nelabai kas gavos , nes buvau labai pavargusi ir ilgiau 15 min neisbegu

man tas pats, uztat ir darau kartais tik kardio trenkes..

beje, kiek skaiciau apie fitneso sportininkiu rezima, bent jau uzsenietes tai daro kardio ryte nieko nevalgiusios g.gif

QUOTE("Ramune" @ 2013 12 11, 08:38)
As ir niekaip su mityba nesusitvarkau . Kol darbe viskas gerai. Bet va vakare vyras kokiu lasiniu, ar siaip rukytos mesytes issitrauka arba silkes doh.gif ...nu negaliu atsilaikyt. Valgytu saldumynus tai man visiskai butu dzin. Tai tipo reikia vyra mest ane , kad butu grazi figura  g.gif  verysad.gif  blush2.gif

bet tai kaip suastreja visi pojuciai kaip negali visko valgyt.. kaip man kvepia duona wub.gif o jei kokia mesyte rukyta dar wacko.gif
man siaip peilis yra saldumynai, nebutu vaiku, galeciau nieko nepirkt,o dabar pastoviai koks skanestas akis bado doh.gif man labai gerai veikia graziu presu ir uzpakaliu foto, kazkaip susiimu ir pagalvoju del ko visos tos pastangos..
mane uzknisa, kad priziurint mityba, tenka atlaikyt aplinkiniu dideli spaudima.. nu kam tau reikia, kokiom cia nesamones uzsiimi ir t.t... nu koks kieno reikalas, bet vis tiek visi pasisako, ka galvoja tuo klausimu doh.gif

beje, del prakaitavimo, as tai is viso mazai prakaituoju.. jei patalpoj vesu, tai minimaliai schmoll.gif o vasara buvo sugede vedinimo sistema klube, tai buvo 29 laipsniai doh.gif nei sportuot nereikia, trusikai slapi budavo po apsilimo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo forbidden*games: 11 gruodžio 2013 - 10:19
Negerčiau aš tų amino rūgščių sportuojant 2 kartus per savaitę viso kūno treniruotę. Nėra dar čia didelis intensyvumas. Valgyt daugiau žuvies, baltymų, duok poilsio, tempimo, atsistatys patys. Aš aminą gėriau tik kai tikrai intensyviai sportavau. Ir dabar lyg ir "nemėminu", bet žinau, kad krūvis šiuo metu ne toks kad būtų būtinybė gert aminą. Kai pereisi prie 3-4 kartų savaitėje ir "dadirbsi" iki galo raumenis, turėsi intensyvesnes treniruotes kiekvienai raumenų grupei, tada gali galvot ar čia reikia to amino. smile.gif papildai stebuklų nedaro.
Kas dėl mitybos, tai kažkaip va ir man šalta, norisi nesveiko maisto, picų ir pan. Čia buvau praeitą sav apsileidus gerai smile.gif bet vėl susiėmiau, jau kelinta diena jokio blogo kąsnio burnoj neturėjau. Ir vėl 6 packas į dienos šviesą visu pajėgumu išlindo, tiek tereikia... biggrin.gif draugas savaitgalį dalyvaus varžybose, tai žinau kad po to su picom baliavosim visi, tai va iki savaitgalio ir pabandysiu atsilaikyt, nes žinau, kad daug gėrio bus... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 12 11, 14:18)

Kas dėl mitybos, tai kažkaip va ir man šalta, norisi nesveiko maisto, picų ir pan. Čia buvau praeitą sav apsileidus gerai  smile.gif  bet vėl susiėmiau, jau kelinta diena jokio blogo kąsnio burnoj neturėjau. Ir vėl 6 packas į dienos šviesą visu pajėgumu išlindo, tiek tereikia...  biggrin.gif  draugas savaitgalį dalyvaus varžybose, tai žinau kad po to su picom baliavosim visi, tai va iki savaitgalio ir pabandysiu atsilaikyt, nes žinau, kad daug gėrio bus...  biggrin.gif

o taip doh.gif darbe sėdi ir galvoji kaip čia ką nors skanaus užgriebt doh.gif va tik snikersą sudorojau doh.gif o dar šventės artėja...
Atsakyti