Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sportuoti sporto klube

QUOTE(Pumpum @ 2013 12 07, 18:28)
Darant po 8 auginsi masę, o po 15 lavinsi raumenų ištvermę ir juos sustiprinsi. Riebalui degint reiks kardio po treniruotės smile.gif

o kaip su tuo kardio yra is tikro, ar reikia po kievienos trenkes daryt? ar galima daryt pora kartu savaitej vien kardio trenke? as padarius programa jau neturiu jegu dar kardio varyt g.gif ir siaip tada ganetinai ilgai toj salej gaunas but, jei su kardio..

pas mane dabar programa 2 dienu ir abi dienas darau kojas.. tik ziuriu paskutiniu metu man nespeja kojos atsigaut g.gif

gavau pagaliau mitybos plana is trenerio, viskas labai patinka, bet valgyt noriu kaip kazin kas doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo forbidden*games: 07 gruodžio 2013 - 20:52
QUOTE(forbidden*games @ 2013 12 07, 20:52)
o kaip su tuo kardio yra is tikro, ar reikia po kievienos trenkes daryt? ar galima daryt pora kartu savaitej vien kardio trenke? as padarius programa jau neturiu jegu dar kardio varyt g.gif ir siaip tada ganetinai ilgai toj salej gaunas but, jei su kardio..
pas mane dabar programa 2 dienu ir  abi dienas darau kojas.. tik ziuriu paskutiniu metu man nespeja kojos atsigaut  g.gif
gavau pagaliau mitybos plana is trenerio, viskas labai patinka, bet valgyt noriu kaip kazin kas  doh.gif  biggrin.gif

Tai viso kūno treniruotę darai abi dienas, tą pačią? Daryk su didesne pertrauka kol atsigaus. Kardio geriausia po treniruotės, nes būna įšilęs riebalas ir jam užtenka skirti 20-25min. O jei daryti kardio dieną, tai reiks 40-45min. Aš su kardio užtrukdavau apie 1:30h darydama po minute pertrauką tarp serijų ir po 2 tarp pratimų smile.gif ne tiek ir daug.
Atsakyti
Kodėl man treniruotės pabaigoje, minant elipsinį treniruoklį, beveik visuomet pradeda spaustį galvą?
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 12 08, 20:57)
Kodėl man treniruotės pabaigoje, minant elipsinį treniruoklį, beveik visuomet pradeda spaustį galvą?

Persistengi? Pulsą matavai? Arba ateini nepailsėjus ir/ar nepavalgius į treniruotę, trūksta vandens ir pan smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 12 08, 21:45)
Persistengi? Pulsą matavai? Arba ateini nepailsėjus ir/ar nepavalgius į treniruotę, trūksta vandens ir pan smile.gif

einu anksti ryte, todėl nebūnu pavalgiusi, nežinau ką valgyti, kad neapkraut skrandžio.
Vandens pakanka, geriu nemažai. Gal persistengiu, nes sportuoju dar tik tris savaites, o krūvį jau duoda kaip senbuvei. Kadangi metu svorį, tai gerai mane ten su kardio užkrauna, prieš treniruoklius ir pabaigoje dar 20 min, tuo metu ir pradeda spausti galvą
Pulso nematavau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kustuce: 08 gruodžio 2013 - 22:34
QUOTE(kustuce @ 2013 12 08, 22:33)
einu anksti ryte, todėl nebūnu pavalgiusi, nežinau ką valgyti, kad neapkraut skrandžio.
Vandens pakanka, geriu nemažai. Gal persistengiu, nes sportuoju dar tik tris savaites, o krūvį jau duoda kaip senbuvei. Kadangi metu svorį, tai gerai mane ten su kardio užkrauna, prieš treniruoklius ir pabaigoje dar 20 min, tuo metu ir pradeda spausti galvą
Pulso nematavau

NEGALIMA (!!!!!!!!!!!!!!!!) eit į treniruotes nevalgius!!! Gausi bart iš manes ir smarkiai biggrin.gif

Atsikeli ir suvalgai banana, jogurtą, avižinės košės, išgeri vaisių kokteilį, salotų kokių ar dar velniai žino ką. Pilna lengvo greitai pasisavinamo maisto aplink. Nieks nesako valgyt lašinių su duona. Kol susiruoši į sale, kol nuvažiuoji, persirengi, bus praėję laiko ir maistas bus įsisavinęs. Tada tu turėsi energijos, kurią ir ims organizmas iš gautų maistinių medžiagų, o ne iš RAUMENŲ, iš kurių dabar ir ima, kai eini į treniruotes nepavalgius. Tada ir galvą skaudėt gali, ir šaltis pradėt krėst, ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 12 09, 00:31)
NEGALIMA (!!!!!!!!!!!!!!!!) eit į treniruotes nevalgius!!! Gausi bart iš manes ir smarkiai  biggrin.gif

Atsikeli ir suvalgai banana, jogurtą, avižinės košės, išgeri vaisių kokteilį, salotų kokių ar dar velniai žino ką. Pilna lengvo greitai pasisavinamo maisto aplink. Nieks nesako valgyt lašinių su duona. Kol susiruoši į sale, kol nuvažiuoji, persirengi, bus praėję laiko ir maistas bus įsisavinęs. Tada tu turėsi energijos, kurią ir ims organizmas iš gautų maistinių medžiagų, o ne iš RAUMENŲ, iš kurių dabar ir ima, kai eini į treniruotes nepavalgius. Tada ir galvą skaudėt gali, ir šaltis pradėt krėst, ir t.t.

supratau pioneer.gif
Pastebėjau, kad galvą pradeda skaudėti nuo sudėtingesnių pratimų, nuo tokių, kurie reikalauja daug ištvermės, pvz. man kol kas dar labai sunku daryti įtūpstus, po jų darymo prakaitas žliaugia, jaučiuosi kaip kirminas, būna labai labai sunku.
O koks turėtų būti pulsas?
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 12 09, 12:05)
supratau  pioneer.gif
Pastebėjau, kad galvą pradeda skaudėti nuo sudėtingesnių pratimų, nuo tokių, kurie reikalauja daug ištvermės, pvz. man kol kas dar labai sunku daryti įtūpstus, po jų darymo prakaitas žliaugia, jaučiuosi kaip kirminas, būna labai labai sunku.
O koks turėtų būti pulsas?

Deginant riebalus 120-130, o stiprinant širdį 140-160 maždaug. Pasirink lėtesnį darymo tempą. Įprasi, sustiprės širdis, bus lengviau smile.gif aš nesistebiu, kad tuščiu skrandžiu spaudžia galvą darant įtūpstus biggrin.gif tuščiu skrandžiu lengvą mankštelę rytinę galima padaryt nebent smile.gif o visam kitam reikia energijos smile.gif tobuliausia eiti į salę pavalgius pusryčius ir pietus, bet ne visada taip gaunasi, tai tada bent jau daug angliavandenių turintį maistą ryte, o po treniruotės irgi reikia pavalgyti smile.gif jei meti svorį geriausia baltymus tada.
Atsakyti
Pumpum , kuo toliau tuo labiau man patinki . Tu tikrai butum gera trenere....tikiuosi tokia ir busi . Visada su malonumu skaitau tavo patarimus, pamokymus ir pabarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 12 07, 19:28)
Darant po 8 auginsi masę, o po 15 lavinsi raumenų ištvermę ir juos sustiprinsi. Riebalui degint reiks kardio po treniruotės smile.gif

Tu cia kalbi apie pakartojimu skaiciu? Idomu kad maziau darant auga mase g.gif darau as po 12 su lengvais svoriais, o po treniruotes cardio 20min. o kiek pratimu darai per trenke? labia issiryskint nenoriu, va kaip pas tave labia graziai atrodai,tavo nuotraukos man geriausia motyvacija 4u.gif jei ikelciau cia svo programa pakomentuotum? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Filotijia @ 2013 12 09, 20:59)
Tu cia kalbi apie pakartojimu skaiciu? Idomu kad maziau darant auga mase  g.gif darau as po 12 su lengvais svoriais, o po treniruotes cardio 20min. o kiek pratimu darai per trenke? labia issiryskint nenoriu, va kaip pas tave labia graziai atrodai,tavo nuotraukos man geriausia motyvacija  4u.gif  jei ikelciau cia svo programa pakomentuotum? ax.gif

Tai gi ir šiaip ištvermė lavėja kai kuo didesnį atstumą nubėgi neuždusęs, kuo ilgiau numini neuždusęs, tai ir čia tas pats, kuo didesnį skaičių iškeli svorį, tuo didesnė ištvermė. Lavinant jėgą mažėja ištvermė, nes tada ilsiesi po 5 ir daugiau minučių kol atsistatai į pradinę padėtį raumenų ir dar padidini savo buvusios jėgos galimybes, ir iškeli vieną vienintelį kartą savo maximum svorį kurį bus taip sunku iškelt, kad pagatavas apsiper*t būsi, atsiprašant lotuliukas.gif o ištvermė ir yra esmė mažos pertraukos kol raumuo nespėja pilnai atsistatyti ir daug pakartojimų. Ir taip, kalbėjau apie pakartojimų skaičių biggrin.gif svoris, kad ir ką lavintum, turi būti toks, kad serija būtų maximali. Daugiau tiesiog nebegalėtum iškelti per paskutinį pakartojimą. Ranka/koja/bet kas vos vos pakyla, per didžiules pastangas ir ašaras biggrin.gif komforto zonoje rezultatų nebūna lotuliukas.gif blush2.gif aš niekad savęs negailėjau, variau max, derinau mitybą, ir tai juodo darbo vaisius, o ne lengvų svorių. Kardio vienintelė vieta kur deginant poodinį riebalinį sluoksnį kuris daugumai merginų aktualu nereikalauja juodo darbo. Pulsas nedidelis, intensyvumas mažas, svarbiau trukmė. Nereikia bijot, masė moterims lengvai neauga. Aš kad ir labai labai stengiaus, nieks neužaugo, musiau labai jau mažai testosterono turiu, kaip ir daugelis moterų... biggrin.gif programą gali įmest, pamėginsiu pakomentuot mirksiukas.gif ir žinoma, dėkoju už komplimentus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE("Ramune" @ 2013 12 09, 20:50)
Pumpum , kuo toliau tuo labiau man  patinki . Tu tikrai butum gera trenere....tikiuosi tokia ir busi . Visada su malonumu skaitau tavo patarimus, pamokymus ir pabarimus  4u.gif

Ačiū ačiū, tikiuos mane ir dirbt kur nors priims... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 12 09, 22:00)
svoris, kad ir ką lavintum, turi būti toks, kad serija būtų maximali. Daugiau tiesiog nebegalėtum iškelti per paskutinį pakartojimą. Ranka/koja/bet kas vos vos pakyla, per didžiules pastangas ir ašaras  biggrin.gif 

Va sitoj vietoj man taip nesigauna. Kai uzkraunu gera svori, tai kai kurie pratimai atrodo, kad del didesniu pastangu, nebepadarau teisingai. Jei uzdedu taip, kad galiu kontroliuoti judesio amplitude nuo iki, tai tada paskutinis pakartojimas nera is paskutiniu jegu, o kaip tu sakai pakankamai komfortiskai g.gif Ka daryt?

QUOTE(Pumpum @ 2013 12 09, 22:00)
Kardio vienintelė vieta kur deginant poodinį riebalinį sluoksnį kuris daugumai merginų aktualu nereikalauja juodo darbo. Pulsas nedidelis, intensyvumas mažas, svarbiau trukmė.

O sitoj vietoj man psichologiskai nesigauna biggrin.gif - pulsas sukyla gana lengvai, o judedama iki 130 dazniu neprakaituoju viskai, atrodo jei gerai neprabegsiu, tai nepajusiu net kad sportavau. Taip ir prasosi treniruoklis uzminamas iki 15-160 pulso biggrin.gif Nors taisykles, pulsu skaiciavimus puikiai zinau, bet kartais atrodo, kad biggrin.gif tai siek tiek neteisybe ir kiekvienam ta zona individuali g.gif Pva, jei as lovoj guledama pulsa turiu 80-90 (kaip kada), tai kas man tas 130? g.gif Nedaug skiriasi lotuliukas.gif
Atsakyti