Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(erborista @ 2012 04 01, 18:03)
Ačiū, kad paaiškinote, bet aš nelabai suprantu, kaip padaryti, kad apskaičiuotų galutinį rezultatą (kad prie kiekvieno tiriamojo iš suvestų atsakymų išvestų, pvz., žemas savęs vertinimas). Klausimus jau susivedžiau, bet tik tiek ir suprantu, o kaip padaryti, kad iš atsakymų išvestų rezultatą, tai nežinau  verysad.gif

Tai jei susivedet klausimus, per Transform-Compute variable susikaiciuokite ta savivertes bala, jei tai suminis visu teiginiu balas, tai ir sudekite visus teiginius ir Jums suskaiciuos ta saviverte, tai ir turesite kiekvieno respondento savivertes balus, kuriuos galite lyginti grupese, koreliuoti su kitais pozymiais ir pan. Kad nustatyti ar tai zema, vidutine, auksta, reikia zinoti normas ir tada tuos savivertes balus suskaidyti pagal tas normas. Dazniausiai prie metodiku buna normos, bet jei nebuna, tai siuloma pagal vidurki ir standartini nuokrypi skaiciuoti intervalus.
Atsakyti
Turiu intervalus, gal žinote kaip vesti, kad tiriamiesiems priskirtų pagal intervalus savivertės lygį? smile.gif Jūs auksas! Ačiū už informaciją, nes lyg ir žinau tuos dalykus, bet labai viską užmiršau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2012 04 02, 15:16)
Turiu intervalus, gal žinote kaip vesti, kad tiriamiesiems priskirtų pagal intervalus savivertės lygį?  smile.gif Jūs auksas! Ačiū už informaciją, nes lyg ir žinau tuos dalykus, bet labai viską užmiršau  blush2.gif

Per Transform into different variables, ten reikes nurodyti intervalus
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2012 04 03, 11:45)
Per Transform into different variables, ten reikes nurodyti intervalus

LABAI ačiū! aciuks.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Labai norėčiau pagalbos iš Jūsų. Iš anksto noriu pasakyti, jog spss'e esu balta varnelė ir kuo daugiau skaitau, tuo labiau nieko nesuprantu. graudu;ss

Gal kas nors iš Jūsų galėtų pasakyti, kaip reikėtų įvertinti bei palyginti universiteto ir kolegijų studentų pasitenkinimą studijomis? Ta prasme per kur reikėtų eiti ir ką reikėtų pasirinkti, kad susikelti visus duomenis.
Atsakyti
Sveikos mamytes:) labai reikia jūsų pagalbos 4u.gif anketoje mokinių klausiu kaip jiems sekasi būti kūrybiškais pamokoje. 12 ranginių teiginių (kaip suprantu jie yra kokybiniai) noriu apjungti į 4 kategorijas po 3, kad vėliau ieškot ryšių su amžium, lytim. Kaip tai padaryti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(braskeeeee @ 2012 04 04, 11:16)
Sveikos smile.gif Labai norėčiau pagalbos iš Jūsų. Iš anksto noriu pasakyti, jog spss'e esu balta varnelė ir kuo daugiau skaitau, tuo labiau nieko nesuprantu. graudu;ss

Gal kas nors iš Jūsų galėtų pasakyti, kaip reikėtų įvertinti bei palyginti universiteto ir kolegijų studentų pasitenkinimą studijomis? Ta prasme per kur reikėtų eiti ir ką reikėtų pasirinkti, kad susikelti visus duomenis.

Visu pirma reikia zinoti kaip matuojamas tas pasitenkinimas?
Papildyta:
QUOTE(medooziukas @ 2012 04 04, 12:10)
Sveikos mamytes:) labai reikia jūsų pagalbos 4u.gif  anketoje mokinių klausiu kaip jiems sekasi būti kūrybiškais pamokoje. 12 ranginių teiginių (kaip suprantu jie yra kokybiniai) noriu apjungti į 4 kategorijas po 3, kad vėliau ieškot ryšių su amžium, lytim. Kaip tai padaryti? ax.gif

Jus norite pacius teiginius sujungti ar ju vertinima?
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2012 04 04, 11:51)
Visu pirma reikia zinoti kaip matuojamas tas pasitenkinimas?
Papildyta:
Jus norite pacius teiginius sujungti ar ju vertinima?

Pasitenkinimo klausimyne iš viso yra 22 klausimai ir kiekvienas iš jų yra vertinamas : 1. labai sutinku. 2. sutinku. 3. iš dalies sutinku. 4. nesutinku. 5. visiškai nesutinku
Atsakyti
išties nelabai susigaudau 4u.gif metodikoje turiu sukategorizavus tuos teiginius į muzikalumą, originalumą, lankstumą ir išraiškingumą ir noriu žinot, kaip vaikų muzikalumas priklauso nuo lyties. tai matyt reikia ne tik teiginius, bet jų rezultatus apjungt? ar ne? g.gif

Papildyta:
kiek žinau visus šiuos teiginius galima ir į viena apjungt ar ne? ir po to vėl ieškot priklausomybės nuo lyties ar amžiaus?
Atsakyti
QUOTE(braskeeeee @ 2012 04 04, 12:59)
Pasitenkinimo klausimyne iš viso yra 22 klausimai ir kiekvienas iš jų yra vertinamas : 1. labai sutinku. 2. sutinku. 3. iš dalies sutinku. 4. nesutinku. 5. visiškai nesutinku

Viskas priklauso nuo to, kaip Jus skaiciuosite ta pasitenkinima, jei lyginsite atskirai kiekviena teigini pagal mokymo istaiga tai reiktu naudoti Mann-Whitney testa (nes ranginiai kintamieji), bet jei Jus is visu tu teiginiu isvesite bendra pasitenkinima (susumuojant balus), tai tada t-testas.
Papildyta:
QUOTE(medooziukas @ 2012 04 04, 13:05)
išties nelabai susigaudau 4u.gif metodikoje turiu sukategorizavus tuos teiginius į muzikalumą, originalumą, lankstumą ir išraiškingumą ir noriu žinot, kaip vaikų muzikalumas priklauso nuo lyties. tai matyt reikia ne tik teiginius, bet jų rezultatus apjungt? ar ne? g.gif

Papildyta:
kiek žinau visus šiuos teiginius galima ir į viena apjungt ar ne? ir po to vėl ieškot priklausomybės nuo lyties ar amžiaus?

Cia irgi tas pats, kokia pas Jus metodika, jei Jus jungiate tuos teiginius i kategorijas, o tie teiginiai vertinami skalėje, tai galima juos susumuoti ir gauti kiekvienai kategorijai balus, kuriuos paskui galima lyginti pagal lyti arba koreliuoti su amziumi
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2012 04 04, 12:24)
Viskas priklauso nuo to, kaip Jus skaiciuosite ta pasitenkinima, jei lyginsite atskirai kiekviena teigini pagal mokymo istaiga tai reiktu naudoti Mann-Whitney testa (nes ranginiai kintamieji), bet jei Jus is visu tu teiginiu isvesite bendra pasitenkinima (susumuojant balus), tai tada t-testas.
Papildyta:
Cia irgi tas pats, kokia pas Jus metodika, jei Jus jungiate tuos teiginius i kategorijas, o tie teiginiai vertinami skalėje, tai galima juos susumuoti ir gauti kiekvienai kategorijai balus, kuriuos paskui galima lyginti pagal lyti arba koreliuoti su amziumi

Aš skaičiuosiu visų teiginių bendrą, nes esu išsikėlusi tokį uždavinį: Įvertinti ir palyginti universitetų ir kolegijų studentų pasitenkinimą syudijomis.

tai man tada reiktų viską daryti per Analyze-Compare means - Paired Samples T test. Ar gerai supratau?
Atsakyti
QUOTE(braskeeeee @ 2012 04 04, 13:27)
Aš skaičiuosiu visų teiginių bendrą, nes esu išsikėlusi tokį uždavinį: Įvertinti ir palyginti universitetų ir kolegijų studentų pasitenkinimą syudijomis.

tai man tada reiktų viską daryti per Analyze-Compare means - Paired Samples T test. Ar gerai supratau?

Kai turesite bendra bala, tai reiktu tada eiti Analyze-Compare means - Independent Samples T test. Nes turesite 2 nepriklausomas imtis (universitetai ir kolegijos), bet pries tai dar patikrinkite normaliskuma
Atsakyti