Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(ugnely123 @ 2012 03 18, 22:55)
cia kiekybiniai duomenys...pasitenkinimas taip,ne, o nepriklausomas dydis, pagal ka prognozuosiu pagal labai, nelabai, blogai....

nepriklausoma dydi sudaro faktoriai, kuriuos galvoju sutraukti pagal vidurkius
Prasau padekite, jeigu supratote mane... :{

Tai kaip supratau yra teiginiai, kuriu pagalba paskui apskaiciuojame tam tikri faktoriai?

Tuomet jei norime palyginti dvieju grupiu vidurkius naudojame Stjudento testa, jei daugiau nei dvi grupes lyginame, tai ANOVA (pries tai dar pasitikrinti ar duomenys pasiskirste normaliai).
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2012 03 18, 16:36)
Sveiki,

Chi-kvadrat kriterijus ir Stjudento testas yra du skirtingi statistiniai metodai  smile.gif

oj biggrin.gif bet va sakykim ar aš galiu savo tiem 51 respondentui, naudoti crostaba, norint sužinoti kokių žinių jiems reikia. Ar man geriau naudoti kazka kita?
Atsakyti
QUOTE(Aura88 @ 2012 03 19, 16:27)
oj biggrin.gif bet va sakykim ar aš galiu savo tiem 51 respondentui, naudoti crostaba, norint sužinoti kokių žinių jiems reikia. Ar man geriau naudoti kazka kita?

Viskas priklauso nuo to, ka norite nustatyti ir kaip matuojami Jusu kintamieji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2012 03 19, 16:37)
Viskas priklauso nuo to, ka norite nustatyti ir kaip matuojami Jusu kintamieji  smile.gif

klausimas sudarytos pagal likerto skale, galimi penki atsakymu variantai.
Atsakyti
QUOTE(Aura88 @ 2012 03 19, 21:31)
klausimas sudarytos pagal likerto skale, galimi penki atsakymu variantai.

O tai ka Jus norite paskaiciuoti?
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2012 03 19, 08:05)
Tai kaip supratau yra teiginiai, kuriu pagalba paskui apskaiciuojame tam tikri faktoriai?

Tuomet jei norime palyginti dvieju grupiu vidurkius naudojame Stjudento testa, jei daugiau nei dvi grupes lyginame, tai ANOVA (pries tai dar pasitikrinti ar duomenys pasiskirste normaliai).

na taip, teiginiai, kurie buvo faktorines analizes metodu sugrupuoti i kelis faltorius. dabar kiekvieno faktorio priklausomybe noriu paskaiciuoti.
o man kazka minejo kad tai galima padaryti tiesines regresijos metodu. bet bijau kad taip negalima ...:{

o chi kvadrata cia imanoma taikyti ?
et...;[
Atsakyti
Sveikos merginos,
ar galite patarti kaip patikrinti naujai sukurtos anketos validumą? nuo ko pradėti? Ką po ko skaičiuoti? gal kas esat susidurę? patarkit prašau
esu visiškoje panikoje cray.gif prablioviau visa vakarą, net vaiko nepajėgiau nueiti pamigdyti. Darbo vadovė meškos paslaugą padarė, ir vietoj to kad naudočiausi jau standartizuota ir validizuota anketa, gavau naujai sukurtą o terminai spaudžia cray.gif
būčiau labai labai dėkinga
Atsakyti
QUOTE(obelele2010 @ 2012 03 20, 23:49)
Sveikos merginos,
ar galite patarti kaip patikrinti naujai sukurtos anketos validumą? nuo ko pradėti? Ką po ko skaičiuoti? gal kas esat susidurę? patarkit prašau
esu visiškoje panikoje cray.gif  prablioviau visa vakarą, net vaiko nepajėgiau nueiti pamigdyti. Darbo vadovė meškos paslaugą padarė, ir vietoj to kad naudočiausi jau standartizuota ir validizuota anketa, gavau naujai sukurtą o terminai spaudžia cray.gif
būčiau labai labai dėkinga

na man irgi destytojas liepe patikrinti anketos validuma....tai pries atliekant tyrima liepe keliems zmonems, tarkim 5 kokiems uzpildti anketa, ir kad jie pakomentuotu kas jiems buvo neaisku...na ir pagal gautus komentarus pakoreguoti anketa ir viskas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ugnely123 @ 2012 03 21, 00:40)
na man irgi destytojas liepe patikrinti anketos validuma....tai pries atliekant tyrima liepe keliems zmonems, tarkim 5 kokiems uzpildti anketa, ir kad jie pakomentuotu kas jiems buvo neaisku...na ir pagal gautus komentarus pakoreguoti anketa ir viskas smile.gif

[QUOTE]

cia butu Face validity ;]
Atsakyti
Sveikos, norėjau paklausti jeigu aš pusę skaičiavimų atliksiu su excel programa, o kitus su SPSS, ar reikia kazkaip isskirtinai suvesti duomenis? Ar ten tinka tas kodavimas skaiciais 1,2,3...? Ar kazkaip kitaip koduoti reiktu? Gal yra tokiu kurios pagelbetu apskaiciuoti su SPSS programa?
Atsakyti
Sveikos! Kokia būtų kaina atlikti apklausos duomenų apdorojimą su SPSS programa? Gal kas tuo užsiima?
Atsakyti
[quote=ugnely123,2012 03 21, 01:42]
Papildyta:

mano atveju 5 asmenu komentaru jiems nepakanka, skaiciuok jiems kazkokias koreliacijas kronbacho alfas, o man ta statistika ir taip grybas kazkoks, ir kaip ta anketa pritempti kad ji taptu validi, jau nekalbu apie visa kita doh.gif cry.gif
Atsakyti
[quote=obelele2010,2012 03 21, 17:13]
[quote=ugnely123,2012 03 21, 01:42]
Papildyta:

mano atveju 5 asmenu komentaru jiems nepakanka, skaiciuok jiems kazkokias koreliacijas kronbacho alfas, o man ta statistika ir taip grybas kazkoks, ir kaip ta anketa pritempti kad ji taptu validi, jau nekalbu apie visa kita doh.gif cry.gif
[/quote]

Cronbach alfa visai nesunku su SPSS paskaiciuoti, jei turite tuos teiginius susivedus i SPSS, tai per Analyse-Scale-Reliability analysis. Sukeliame i langa vienos skales teiginius, tada gausime tos skales Cronbach alfa. Jeigu norime ji pagerinti, tai per Statistics galima pasirinkti kad rodyti kokios yra Cronbach alfa reiksmes, ismetus kai kuriuos klausimus is skales, tada bus matyti, kurie teiginiai netinka tai skalei.
Atsakyti