Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

Sveikos 4u.gif

gal kas gali pagelbeti???
pasidariau faktorine analize, viska susitvarkiau ir nebezinau ka daryti su gautais faktoriu duomenimis pacioje spss programoje, kaip juos susitvarkyti variable view lange? na kad ivardyti tai aisku, bet ka dar daryt kad eitu normaliai naudotis toliau altiekant tyrima? ar su tais gautais faktoriais reikia kazkaip kitaip dirbti??? help mergaites blush2.gif
Atsakyti
merginos, kai klausimas turi kokius 6 atsakymo variantus ir respondentas pasirenka ne vieną jų, tai koduoti reikia kiekvieną atsakymą atskirai?
jergau kiek vargo doh.gif
Atsakyti
Sveiki, 4u.gif

gal kas nors galėtų pagelbėti ir patartų, ką reikėtų naudoti, norint palyginti grupes.
pvz:
vyrų ir moterų motyvacijos lygį (bandžiaus skaičiuoti Independent Samples T test, bet nesu tikra);
skirtingo amžiaus tiriamųjų (amžius suskirstytas į 4 grupes) motyvacijos lygį ir pan.

Atsakyti
gal chi kvadratas tinka?
aš google's pagalba va šitą paaiškinimą radau: http://www.lidata.eu...=kiek2_3_4.html
Atsakyti
QUOTE(MidnightPoison @ 2014 05 10, 17:34)
Sveiki,  4u.gif

gal kas nors galėtų pagelbėti ir patartų, ką reikėtų naudoti, norint palyginti grupes.
pvz:
vyrų ir moterų motyvacijos lygį (bandžiaus skaičiuoti Independent Samples T test, bet nesu tikra);
skirtingo amžiaus tiriamųjų (amžius suskirstytas į 4 grupes) motyvacijos lygį ir pan.

Viskas priklauso nuo to kintamuju tipo, t.y. kaip tas motyvacijos lygis matuojamas?
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2014 05 10, 20:09)
Viskas priklauso nuo to kintamuju tipo, t.y. kaip tas motyvacijos lygis matuojamas?

Na, motyvacijos lygiui matuoti buvo naudojamas klausimynas pagal likerto skalę (buvo 10 teiginių, kuriuos reikėjo įvertinti nuo "visiškai nesutinku" iki "visiškai sutinku". Tada naujame stulpelyje susidariau naują kintamąjį - bendrą motyvacijos lygį, kurį apskaičiavau tiesiog išvesdama vidurkį per compute variables. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MidnightPoison @ 2014 05 11, 17:00)
Na, motyvacijos lygiui matuoti buvo naudojamas klausimynas pagal likerto skalę (buvo 10 teiginių, kuriuos reikėjo įvertinti nuo "visiškai nesutinku" iki "visiškai sutinku". Tada naujame stulpelyje susidariau naują kintamąjį - bendrą motyvacijos lygį, kurį apskaičiavau tiesiog išvesdama vidurkį per compute variables.  4u.gif

Tuomet Jums reikia patikrinti motyvacijos lygio normaliskuma, jei tenkina tada pagal lytį lyginti su T testu, pagal amžiaus grupes lyginti su ANOVA (kadangi 4grupes). Jei netenkina normaliskumo, tada vietoje T testo reikia taikyti Mann Whitney testa, o vietoj ANOVA reikia taikyti Kruskall-wallis kriterijų.
Atsakyti
Sveiki, iškilo čia man toks klausimas 4u.gif dėstytoja sako tyrimui naudoti anova metodą, na aš pagal jos rezultatus ir pateikiau p patikimumą, bet man visvien rašo, kad pateikti anova, tai čia turi mintyje F reikšmes pateikti ar kažkaip grafiškai? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrytia: 13 gegužės 2014 - 18:31
QUOTE(giedrytia @ 2014 05 13, 19:30)
Sveiki, iškilo čia man toks klausimas 4u.gif  dėstytoja sako tyrimui naudoti anova metodą, na aš pagal jos rezultatus ir pateikiau p patikimumą, bet man visvien rašo, kad pateikti anova, tai čia turi mintyje F reikšmes pateikti ar kažkaip grafiškai?  4u.gif

Manau kad turejo omenyje pateikti ne tik p reiksme bet ir F reiksme :-)
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2014 05 13, 20:23)
Manau kad turejo omenyje pateikti ne tik p reiksme bet ir F reiksme :-)

Ok, nes aš ir sudvejojau, ko ji nori daugiau biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif gal galite pagelbeti... niekaip nesigauna atlitki Breausch-pagan testo. Kaip reikia suvesti kintamuju pavadinimis i paskutine eilute? kaip bevedu, vis raso kad netinka... sad.gif
Atsakyti
Laba,
gal padesit 4u.gif

Yra kintamieji: teiginys - darbuotojo kompetencija ir pajamos. Man reikia patvirtinti / paneigti hipoteze - Darbuotojo kompetencija nelemia pajamu. Pasiskirste ne pagal normaluju skirstini, taikau Chi kvadrato testa. Ar dar galima nustatyti koki nors rysi, koreliacija? Koki dar galima skaiciavima atlikti?

Aciu 4u.gif

Atsakyti