Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(bakardi @ 2014 01 05, 11:45)
labas, man iskilo klausimas, tarkim tiriamuju yra didzioji dauguma moteru (89proc.) o vyru mazai (11 proc.) ar galiu ju atsakymus lyginti pagal lyti ir apskaiciuoti statistiskai reiksminga skirtuma, Pritaikius pirsono chi kvadrato kriteriju, nes duomenys kokybiniai, ar galiu teikti, kad gauti duomenys patikimi? nes jau labai didelis respondentu procentinis skirtumas unsure.gif

Mano supratimu, tai lyginti galite. Tik šie duomenys turėtų atspindėti apklaustuosius, o ne apskritai visus vyrus ir moteris šalyje, pasaulyje ir t.t.
Atsakyti
Sveiki,
o kaip koduoti atsakymu variantus, jei galimi keli atsakymo variantai skaleje?
Atsakyti
Sveiki,
ar imanoma paskaiciuot koreliacija nenaudojant SPSS programos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(A.U.G.U.S.T.A. @ 2014 02 09, 14:40)
Sveiki,
o kaip koduoti atsakymu variantus, jei galimi keli atsakymo variantai skaleje?

Jei galimi keli atsakymo variantai, turi būti koduojama 0 arba 1, jei pasirinko varianta koduojame 1, jei nepasirinko - 0.
Papildyta:
QUOTE(A.U.G.U.S.T.A. @ 2014 02 09, 18:40)
Sveiki,
ar imanoma paskaiciuot koreliacija nenaudojant SPSS programos?  g.gif

Galima ir su kitom programom paskaičiuoti, pvz exeliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2014 02 09, 18:43)
Jei galimi keli atsakymo variantai, turi būti koduojama 0 arba 1, jei pasirinko varianta koduojame 1, jei nepasirinko - 0.
Papildyta:
Galima ir su kitom programom paskaičiuoti, pvz exeliu  smile.gif

Aciu,reiks pasidomet smile.gif
Atsakyti
O dar sakykit, skaiciuojant koreliacija su Excel, duomenys gali buti nominaliniai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(A.U.G.U.S.T.A. @ 2014 02 10, 18:56)
O dar sakykit, skaiciuojant koreliacija su Excel, duomenys gali buti nominaliniai? g.gif

Koreliacija skaiciuojama tik ranginio arba intervalinio tipo kintamiesiems, jei kintamieji yra nominalus, reikia naudoti kita metoda.
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2014 02 10, 19:48)
Koreliacija skaiciuojama tik ranginio arba intervalinio tipo kintamiesiems, jei kintamieji yra nominalus, reikia naudoti kita metoda.

O koki dar metoda galima naudot tokiu atveju? Neturiu supratimo.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(A.U.G.U.S.T.A. @ 2014 02 10, 19:58)
O koki dar metoda galima naudot tokiu atveju? Neturiu supratimo.. doh.gif

Reikia ziureti konkreciu atveju, kokie tie klausimai, kaip jie matuojami, ka norite paskaiciuoti ir pan.
Statistikoje metodu yra daug biggrin.gif
Atsakyti
sveiki, gal kas nors moka ir gali naudotis spss AMOS'u?wink.gif
Atsakyti
Sveikos, žinovės 4u.gif

turiu tokį, matyt, labai kvailą klausimą, bet pati su SPSS niekada iki šiol nesu nieko dariusi ir išvis jo mačiusi, o dabar bandau kažką išgimdyti darbui. Esmė tokia, jog yra teiginys "Manau, kad įmonėje egzistuoja vidinės karjeros galimybės" ir noriu pasižiūrėti ar atsakymas priklauso nuo darbuotojų pareigų bei išdirbto laiko. Pasinaudojau Crosstabs funkcija ir gavau, jog abiem atvejais p=0,000. Kaip suprantu, galiu sakyti, kad atsakymai statistiškai reikšmingai skiriasi, bet nesusigaudau tarp tos lentelės skaičiukų ir nesugebu suprasti, kas ten skiriasi ir kaip man tai aprašyti konkretizuojant ką kuri grupė mano ir kaip pvz. iki 1 m. dirbančių skiriasi nuo 1-2 m. dirbančių ar 2-3 m. dirbančių doh.gif
Tikiuosi, kad kas nors gal supras, ką čia bandžiau pasakyti, bet galva jau perkaito ir nesumąstau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(odes @ 2014 03 23, 03:43)
Sveikos, žinovės 4u.gif

turiu tokį, matyt, labai kvailą klausimą, bet pati su SPSS niekada iki šiol nesu nieko dariusi ir išvis jo mačiusi, o dabar bandau kažką išgimdyti darbui. Esmė tokia, jog yra teiginys "Manau, kad įmonėje egzistuoja vidinės karjeros galimybės" ir noriu pasižiūrėti ar atsakymas priklauso nuo darbuotojų pareigų bei išdirbto laiko. Pasinaudojau Crosstabs funkcija ir gavau, jog abiem atvejais p=0,000. Kaip suprantu, galiu sakyti, kad atsakymai statistiškai reikšmingai skiriasi, bet nesusigaudau tarp tos lentelės skaičiukų ir nesugebu suprasti, kas ten skiriasi ir kaip man tai aprašyti konkretizuojant ką kuri grupė mano ir kaip pvz. iki 1 m. dirbančių skiriasi nuo 1-2 m. dirbančių ar 2-3 m. dirbančių doh.gif
Tikiuosi, kad kas nors gal supras, ką čia bandžiau pasakyti, bet galva jau perkaito ir nesumąstau doh.gif

Beje, pamiršau paminėti, kad atsakymai į teiginį matuojami 1-5, kur 1-visiškai sutinku, 5 - neturiu nuomonės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo odes: 23 kovo 2014 - 10:55