Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(laputaitexxx @ 2013 05 20, 15:02)
Metodai parinkti teisingai :-)
Kai vertiname kazkokioje balų sistemoje, tai butų kiekybinis kintamasis, nes kokybinis yra kai yra pavadinimai, rūsys ir t.t. kitaip sakant ko negalima išreikšti skaiciais.

Bet esme ta,jog pas mane balais viskas ir isreiksta, t.y. buvau sudejus teiginiu balus (0-niekada,1-retai, 2-is dalies daznai ir pan.) ir gavau bendra subskaliu suma skaitine israiska. smile.gif Tai kaip tada iseina,tvarkos skale,bet tuo paciu ir kiekybine? Ar tai imanoma? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Silwa @ 2013 05 21, 09:56)
Bet esme ta,jog pas mane balais viskas ir isreiksta, t.y. buvau sudejus teiginiu balus (0-niekada,1-retai, 2-is dalies daznai ir pan.) ir gavau bendra subskaliu suma skaitine israiska.  smile.gif  Tai kaip tada iseina,tvarkos skale,bet tuo paciu ir kiekybine? Ar tai imanoma?  rolleyes.gif

Tai jei yra skaitines reikšmės, ypač kažkokie suminiai balai tai tikrai kiekybinis :-)
Papildyta:
QUOTE(egliosha @ 2013 05 21, 08:49)
kadangi esu visiskai absoliuciai zalia neisivaizduoju kaip tai galima padaryti biggrin.gif
radau, kad nulinius rezultatus galima prilyginti 0.001, taip ir padariau

Su Kolmogorovo- smirnovo testu, jis butų prie Nonparametric tests.
Jei p bus didesne už 0,05, tai duomenys pasiskirste normaliai.
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2013 05 21, 10:34)

labai aciu notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2013 05 21, 10:34)
Tai jei yra skaitines reikšmės, ypač kažkokie suminiai balai tai tikrai kiekybinis :-)
Papildyta:

o tai skale tuomet kokia visgi?? g.gif nes tvarkos kiek zinau gali buti tik kokybiniai duomenys..
Atsakyti
QUOTE(Silwa @ 2013 05 21, 13:29)
o tai skale tuomet kokia visgi?? g.gif nes tvarkos kiek zinau gali buti tik kokybiniai duomenys..

Kiekybinis
Atsakyti
Sveiki, dariau anketine apklausa, ir apklausinejau 6 grupes studentu, studijuojancius : humanitarinius, socialinius, technologinius, biomedicinos, fizinius bei menu sriciu mokslus. Esme ta, kad si klausima an reikejo padaryti studijuojantys fizinius ir nefizinius mokslus. noriu padaryti Anova lentele. Klausimas, ar imanoma kad man lygintu atsakymus kurie studijuoja fizinius mokslus ir visu kitu 5 sriciu kartu sudejus?
Atsakyti
QUOTE(kokajarazneca @ 2013 05 21, 22:23)
Sveiki, dariau anketine apklausa, ir apklausinejau 6 grupes studentu, studijuojancius : humanitarinius, socialinius, technologinius, biomedicinos, fizinius bei menu sriciu mokslus. Esme ta, kad si klausima an reikejo padaryti studijuojantys fizinius ir nefizinius mokslus. noriu padaryti Anova lentele. Klausimas, ar imanoma kad man lygintu atsakymus kurie studijuoja fizinius mokslus ir visu kitu 5 sriciu kartu sudejus?

Tai perkoduokit tuos, kuriuos suvedėt. Rinkitės Recode -> Into Different Variables. Keliat seną stulpelį, rašot naujo pavadinimą, nurodot Old and New Values. Rezultate turėsit senąjį stulpelį, kur pagal visas sritis studentai, ir naują, kur bus fizinius ir nefizinius mokslus studijuojantys.
Tada turėsit tik dvi grupes ir taikysit Stjudento-t kriterijų nepriklausomoms imtims.
Atsakyti
man reikia palyginti savo gautus individualius duomenis su lietuvos vidurkiu (Paired sample t test), kaip reiketu susidelioti, kad gauciau patikimuma? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2013 05 22, 10:59)
man reikia palyginti savo gautus individualius duomenis  su lietuvos vidurkiu (Paired sample t test), kaip reiketu susidelioti, kad gauciau patikimuma? doh.gif

Jei reikia palyginti vidurkį su kokiu nors skaiciumi (jau turimu vidurkiu), reikia naudoti One Sample T-test
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2013 05 21, 13:31)
Kiekybinis

Astiprasau,bet kakzko matau nesuprantu.. Taip ir neaisku kokia pas amane matavimo skale? Tvarkos (t.y. ordinal) ir kiekybiniai duomenys? O Likerto skale skaitosi irgi tvarkos? Nes zinau,kad pas mane Likerto skale smile.gif O kokia ji?
Atsakyti
QUOTE(Silwa @ 2013 05 22, 15:21)
Astiprasau,bet kakzko matau nesuprantu.. Taip ir neaisku kokia pas amane matavimo skale? Tvarkos (t.y. ordinal) ir kiekybiniai duomenys? O Likerto skale skaitosi irgi tvarkos? Nes zinau,kad pas mane Likerto skale smile.gif O kokia ji?

Pradėsiu gal taip:
Kintamuju matavimo skales yra trys: intervalu, rangine ir nominali. Nominalios skales kintamasis yra kokybinio tipo nes tai yra pavadinimai, rūsys ir pan. Intervalu ir ranginio (tvarkos) tipo kintamieji yra kiekybinio tipo nes yra skaitines reikšmės.
Likerto skale yra ranginio tipo, naujo kintamojo, susumavus arba išvedus vidurkį iš ranginio tipo kintamuju, tai butų intervalu skale, bet vistiek bet kuriuo atveju tai kiekybiniai.
Ar dabar aiškiau?
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2013 05 22, 09:11)
Tai perkoduokit tuos, kuriuos suvedėt. Rinkitės Recode -> Into Different Variables. Keliat seną stulpelį, rašot naujo pavadinimą, nurodot Old and New Values. Rezultate turėsit senąjį stulpelį, kur pagal visas sritis studentai, ir naują, kur bus fizinius ir nefizinius mokslus studijuojantys.
Tada turėsit tik dvi grupes ir taikysit Stjudento-t kriterijų nepriklausomoms imtims.

Labai dėkoju bigsmile.gif
Atsakyti