Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

Jei duomenys pasiskirste normaliai tada reiktu naudoti Paired sample t test, jei nera normaliai pasiskirste, tada reiktu naudoti neparametrini Wilkoksono zenklu kriteriju.
Atsakyti
Noreciau patikslint toki dalyka, jieigu pas mane duomenys yra intervalu skaleje (t.y. 0-niekada,1-retai,2- ir t.t) tai galiu naudot Spearmeno koreliacija, kuri skirta ranginiams kintamiesiems?? g.gif Nes kiek zinau, reikmemes, kurios yra intervalu ar santykiu skaleje,naudojama Pearsono koreliacija...
Atsakyti
QUOTE(Silwa @ 2013 05 19, 20:53)
Noreciau patikslint toki dalyka, jieigu pas mane duomenys yra intervalu skaleje (t.y. 0-niekada,1-retai,2- ir t.t) tai galiu naudot Spearmeno koreliacija, kuri skirta ranginiams kintamiesiems?? g.gif Nes kiek zinau, reikmemes, kurios yra intervalu ar santykiu skaleje,naudojama Pearsono koreliacija...

O kiek pas Jus kategorijų? Man atrodo kad pas Jus duomenys ranginio tipo
Atsakyti
Tai vat as ir nesuprantu truputi sio dalyko, zinau,kad pas mane duomenys yra ismatuoti Likerto skaleje, bet ar ji rangu tipo ar intervalu - va ko as nesuprantu schmoll.gif Bet kita vertus,jeigu as is siu duomenu skaiciavau vidurki,tai reiskia,kad duomenys negali buti ranginiai...na susipainiojau biski..Kita vertus vidurkiu skirtumus as skaicaviau su Mann-Whitney kriterijumi.
Atsakyti
QUOTE(Silwa @ 2013 05 20, 10:55)
Tai vat as ir nesuprantu truputi sio dalyko, zinau,kad pas mane duomenys yra ismatuoti Likerto skaleje, bet ar ji rangu tipo ar intervalu - va ko as nesuprantu schmoll.gif Bet kita vertus,jeigu as is siu duomenu skaiciavau vidurki,tai reiskia,kad duomenys negali buti ranginiai...na susipainiojau biski..Kita vertus vidurkiu skirtumus as skaicaviau su Mann-Whitney kriterijumi.

Likerto skale butų ranginio tipo, jei lyginant naudojote Mann-whitney testa tai koreliacijai tada reikia spearmano naudoti. O vidurkį tai galima skaičiuoti, lentelėje galite nurodyti ir vidurkį ir vidutinį ranga, svarbiausia kad vertinant skirtumu patikimuma (p) butų parinktas tinkamas metodas.
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2013 05 17, 21:59)
Jei duomenys pasiskirste normaliai tada reiktu naudoti Paired sample t test, jei nera normaliai pasiskirste, tada reiktu naudoti neparametrini Wilkoksono zenklu kriteriju.

skaiciuojant pagal pirma iseina Sig. (2-tailed) .000. matomai netinka sis variantas?
tik niekaip nerandu kaip paskaiciuoti Wilkoksono zenklu kriteriju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2013 05 20, 11:03)
Likerto skale butų ranginio tipo, jei lyginant naudojote Mann-whitney testa tai koreliacijai tada reikia spearmano naudoti. O vidurkį tai galima skaičiuoti, lentelėje galite nurodyti ir vidurkį ir vidutinį ranga, svarbiausia kad vertinant skirtumu patikimuma (p) butų parinktas tinkamas metodas.

Tai iseina pas mane Likerto skale, kuri yra ranginio tipo?
O naudojau Sperameno koreliacija ir Mann-Whitney kriteriju, kadangi skirstinio normalumas nera artimas normaliajam.Destytoja viskam pritare,tai turbut tinkami metodai parinkti.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Silwa @ 2013 05 20, 13:56)
Tai iseina pas mane Likerto skale, kuri yra ranginio tipo?
O naudojau Sperameno koreliacija ir Mann-Whitney kriteriju, kadangi skirstinio normalumas nera artimas normaliajam.Destytoja viskam pritare,tai turbut tinkami metodai parinkti.. g.gif

P.S. Ir be to, iseina, kad kintamasis pas mane siuo atveju kokybinis, o ne kiekybinis??
Atsakyti
QUOTE(Silwa @ 2013 05 20, 14:17)
P.S. Ir be to, iseina, kad kintamasis pas mane siuo atveju kokybinis, o ne kiekybinis??

Metodai parinkti teisingai :-)
Kai vertiname kazkokioje balų sistemoje, tai butų kiekybinis kintamasis, nes kokybinis yra kai yra pavadinimai, rūsys ir t.t. kitaip sakant ko negalima išreikšti skaiciais.

Atsakyti
sveiki, padėkit išspręsti. Nesigauna man ta statistika niekaip...
situacija: atlikta apklausa, buvo klausiama"kas jums sukelia skausmą?" buvo atsakymai: sėdėjimas, gulėjimas, stovėjimas; paskaičiuota procentinė kiekvieno atsakymo išraiška. paaiškėjo, kad sėdėjimas skausmą sukelia 96% respondentų. po apklausos jie sportavo.
po 3 mėn tie patys respondentai vėl atsakė į tą patį klausimą, vėl paskaičiavom procentinę išraišką. paaiškėjo, kad sėdėjimas skausmą sukelia tik 11% respondentų. kaip įrodyti, kad sportas sumažino sėdėjimo sukeliamą skausmą, t.y. kad tas sumažėjimas nuo 96%-->11% nebuvo atsitiktinis?
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2013 05 20, 11:24)
skaiciuojant pagal pirma iseina Sig. (2-tailed) .000. matomai netinka sis variantas?
tik niekaip nerandu kaip paskaiciuoti Wilkoksono zenklu kriteriju doh.gif

Pirmiausia pasitikrinkite normaliskuma
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2013 05 21, 08:29)
Pirmiausia pasitikrinkite normaliskuma

kadangi esu visiskai absoliuciai zalia neisivaizduoju kaip tai galima padaryti biggrin.gif
radau, kad nulinius rezultatus galima prilyginti 0.001, taip ir padariau
Atsakyti