Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(laputaitexxx @ 2013 02 25, 19:21)
Reikia Spearman koreliacija taikyti, nes kintamieji ranginiai

aciu uz atsakyma smile.gif

tada gal galite atsakyti dar kada reikia taikyti kokiais atvejais spearman koreliacija, pearson ar kendals? Nes jie visi trys ranginiams kiek suprantu. smile.gif kuo jie skiriasi ?
Atsakyti
QUOTE(rasabug @ 2013 02 25, 19:58)
aciu uz atsakyma smile.gif

tada gal galite atsakyti dar kada reikia taikyti kokiais atvejais spearman koreliacija, pearson ar kendals? Nes jie visi trys ranginiams kiek suprantu.  smile.gif  kuo jie skiriasi ?

Spearman ir Kendals yra ranginiams kintamiesiems, taip pat Spearman dar skaiciuojamas tolydiesiems kintamiesiems, kurie netenkina normaliskumo salygos, Kendals nuo Spearman skiriasi tuom, kad Kendals skaiciuojamas kai kintamieji turi maza kategoriju skaiciu (pvz. 3). Pearson skaiciuojamas tolydiesiems kintamiesiems, taip pat sie kintamieji turetu tenkinti normaliskumo salyga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2013 02 25, 20:13)
Spearman ir Kendals yra ranginiams kintamiesiems, taip pat Spearman dar skaiciuojamas tolydiesiems kintamiesiems, kurie netenkina normaliskumo salygos, Kendals nuo Spearman skiriasi tuom, kad Kendals skaiciuojamas kai kintamieji turi maza kategoriju skaiciu (pvz. 3). Pearson skaiciuojamas tolydiesiems kintamiesiems, taip pat sie kintamieji turetu tenkinti normaliskumo salyga  4u.gif

O kaip suzinoti kurie kintamieji tenkina o kurie netenkina normalishkumo salygos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rasabug @ 2013 02 25, 20:24)
O kaip suzinoti kurie kintamieji tenkina o kurie netenkina normalishkumo salygos?  g.gif

Kolmogorovo - Smirnovo testas ta parodo, jei gauname p<0,05, reiskia kintamieji nera pasiskirste normaliai
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2013 02 25, 13:12)
Prie gafiku ieskokite Scatter plot, i Y asi ikeliate viena kintamaji, o i X asi kita kintamaji, tada gausite taskiukus, o jei reikia tieses, paspaudus 2-kart ant grafiko, virsuj yra pasirinkimas su regresijos tiese

Aciu uz atsakyma. Dar noreciau paklausti, nes jau visai pasimeciau... o ar galima padaryti, kad sklaidos diagramoje butu ne regresijos r reiksme, o koreliacijos r reiksme. Diagramoje rodo regresijos tiese, o as darau diagrama, kurioje vaizduojamas intervaliniu kintamuju, pasiskirsciusiu ne pagal normaluji skirstini, rysys. Tai ar gerai tokiu atveju, kad rodo regresijos r reiksme?

Ir dar vienas klausimas butu - diagramoje yra keletas isskirsciu, ar gerai, kad jas itraukiau i skaiciavima? pas mane imtis nedidele, apie 35 zmones
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luckyangel: 25 vasario 2013 - 21:30
QUOTE(laputaitexxx @ 2013 02 25, 21:07)
Kolmogorovo - Smirnovo testas ta parodo, jei gauname p<0,05, reiskia kintamieji nera pasiskirste normaliai

aciu aciu aciu smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Gal kuri mokate skaiciuo SPSS ir galetumete padeti suskaiciuoti duomenis?parasykite i az. Buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas galit padėti, net nežinau kame reikalas, bet man SPSS suskaičiuoja reikšmes ir t.t. bet vietoj tarkim pačių žodelių Percent arba Frequency rodo klaustukus? Juk taip būti neturėtų? g.gif ir kaip data view langelyje padaryti, kad rodytų skaičiukus, nes db rodo man ne skaičiukus bet užkoduotas skačiukų reikšmes? g.gif o gal nėra skirtumo ką rodo g.gif doh.gif nu visiška blondinė aš su ta programa doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DdoviliuxX: 04 kovo 2013 - 18:30
Labas mergaite ir man reik Jusu patarimu. Darau chi-kvadrata. Noriu paziet kaip reiksmingai atsakymai skiriasi tarp tam tikru grupiu zmoniu. Klausimas - matrica su 4 atsakymu variantais. Viska darau viskas kaip ir gaunas. Bet ismeta tokias mazas raideles a ir b, ten su angliskom pastabom. Nieko neraukiu angliskai, bet suprantu, kad ten kai kur permazai atsakymu. Nera iki 5 ats ir t.t. ka tokiu atveju daryti. Skaiciau, kad jei netinka reik daryt fiserio testa. Ar jis man tiktu? Ir kaip tokiu atveju ji tuomet daryt?. Nezinau ar aiskiai parasiau. Buciau dekinga labai uz atsakyma.
Gal kas galit uz kiek man pavyzdziui galetumet padaryt viena klausimuka kaip pavyzdi? Kitus jau galeciau tuomet pasidaryt ir pati:))
Atsakyti
QUOTE(DdoviliuxX @ 2013 03 04, 19:27)
Sveiki, gal kas galit padėti, net nežinau kame reikalas, bet man SPSS suskaičiuoja reikšmes ir t.t. bet vietoj tarkim pačių žodelių Percent arba Frequency rodo klaustukus? Juk taip būti neturėtų? g.gif ir kaip data view langelyje padaryti, kad rodytų skaičiukus, nes db rodo man ne skaičiukus bet užkoduotas skačiukų reikšmes? g.gif  o gal nėra skirtumo ką rodo g.gif  doh.gif  nu visiška blondinė aš su ta programa doh.gif

Sunku pasakyti, kai nematai, nes is Jusu aprasymo nelabai aisku g.gif
Papildyta:
QUOTE(pingvinuke @ 2013 03 04, 19:49)
Labas mergaite ir man reik Jusu patarimu. Darau chi-kvadrata. Noriu paziet kaip reiksmingai atsakymai skiriasi tarp tam tikru grupiu zmoniu. Klausimas - matrica su 4 atsakymu variantais. Viska darau viskas kaip ir gaunas. Bet ismeta tokias mazas raideles a ir b, ten su angliskom pastabom. Nieko neraukiu angliskai, bet suprantu, kad ten kai kur permazai atsakymu. Nera iki 5 ats ir t.t. ka tokiu atveju daryti. Skaiciau, kad jei netinka reik daryt fiserio testa. Ar jis man tiktu? Ir kaip tokiu atveju ji tuomet daryt?. Nezinau ar aiskiai parasiau. Buciau dekinga labai uz atsakyma.
Gal kas galit uz kiek man pavyzdziui galetumet padaryt viena klausimuka kaip pavyzdi? Kitus jau galeciau tuomet pasidaryt ir pati:))

Procentas, kuris yra po lentele, turi buti ne didesnis nei 25, jei yra didesnis, tuomet reikia ziureti, gal imanoma sujungti/sugrupuoti kai kuriuos atsakymu variantus, kad kuo maziau butu dazniu, mazesniu nei 5. Fiserio testas yra skaiciuojamas kai lentele yra 2x2.
Atsakyti
didelis Tau laputaitexxx aciu uz atsakyma. Jis labai isamus, bet kadangi as tam spss tikria "tupa":)))))) Tai ar nebutu Tau sunku perziureti mano ten viena varianta kur padariau. Pasidariau pdf failu. Gal galetumei permesti akim ir pasakyti kas ten pas mane blogai ir kas gerai. Kaip padaryt, kad but gerai. Gal tos a raides (mazosios) ten nieko blogo?
Po lentele chi-kvadrato raso taip:
Results are based on nonempty rows and columns
in each innermost subtable.
a. More than 20% of cells in this subtable have
expected cell counts less than 5. Chi-square results
may be invalid.
b. The minimum expected cell count in this subtable
is less than one. Chi-square results may be invalid.
*. The Chi-square statistic is significant at the 0.05
level.
Page 6
in each innermost subtable

Tai jei man netinka tada tas chi - kvadratas. ka ir kaip dar galiu taikyti?
Esme ta, kad man reik palygint skirtingu respondentu grupiu nuomone. Ar ji sutampa, kur skiriasi. Gal cia tada galima taikyti korealiacija. Bet ar ji man duos naudos? Ka as is jos suzinosiu? Aciu labai is anksto.
Atsakyti
QUOTE(pingvinuke @ 2013 03 05, 13:36)
didelis Tau laputaitexxx aciu uz atsakyma. Jis labai isamus, bet kadangi as tam spss tikria "tupa":)))))) Tai ar nebutu Tau sunku perziureti mano ten viena varianta kur padariau. Pasidariau pdf failu. Gal galetumei permesti akim ir pasakyti kas ten pas mane blogai ir kas gerai. Kaip padaryt, kad but gerai. Gal tos a raides  (mazosios) ten nieko blogo?
Po lentele chi-kvadrato raso taip:
in each innermost subtable.
a. More than 20% of cells in this subtable have
expected cell counts less than 5. Chi-square results
may be invalid.
b. The minimum expected cell count in this subtable
is less than one. Chi-square results may be invalid.
*. The Chi-square statistic is significant at the 0.05
level.
Page 6
in each innermost subtable

Tai jei man netinka tada tas chi - kvadratas. ka ir kaip dar galiu taikyti?
Esme ta, kad man reik palygint skirtingu respondentu grupiu nuomone. Ar ji sutampa, kur skiriasi. Gal cia tada galima taikyti korealiacija. Bet ar ji man duos naudos? Ka as is jos suzinosiu? Aciu labai is anksto.

Metodu naudojimas priklauso nuo kintamuju tipo: ranginiai, intervaliai, nominalus ir pan.
Atsakyti