Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(Märchen @ 2012 09 27, 21:48)
Gal galite patarti, iš kur internete galėčiau atsisiųsti SPSS?

Labai kokybišką SPSS programą galima parsisiųsti iš lietuviško portalo:
http://www.insol.lt/statistics/
Tik labai gaila, kad čia duoda tik bandomajam laikotarpiui, tad žiūrint kuriam laikui reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Latte26 @ 2012 09 28, 13:13)
Labai kokybišką SPSS programą galima parsisiųsti iš lietuviško portalo:
http://www.insol.lt/statistics/
Tik labai gaila, kad čia duoda tik bandomajam laikotarpiui, tad žiūrint kuriam laikui reikia  4u.gif

Ačiū ir už tai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, gal zinote ar SPSS galima prognozuoti pagal ARIMA modeli? Kazkur girdejau, kad prognozavimui spss nelabai tinkamas. O gal kas su Statistica programa dirbate? Siaip pastaroji man paprastesne atrodo, tik va tas laukelis kur regresija galima padaryti neaktyvus ir nezinau kodel?
Atsakyti
QUOTE(Ingulyte @ 2012 10 05, 18:22)
Sveikos, gal zinote ar SPSS galima prognozuoti pagal ARIMA modeli? Kazkur girdejau, kad prognozavimui spss nelabai tinkamas. O gal kas su Statistica programa dirbate? Siaip pastaroji man paprastesne atrodo, tik va tas laukelis kur regresija galima padaryti neaktyvus ir nezinau kodel?

SPSS programa kaip tik labai puikiai tinkama prognozavimui 4u.gif Aš nuolat ties prognozėmis dirbu tik su SPSS ir AMOS programomis, į nieką jų nekeisčiau bigsmile.gif Ir Arima modelis joje yra taikomas, kad būtų Jums paprasčiau, štai nuoroda į knygą, kurioje viskas labai aiškiai ir detaliai paaiškinta, kaip viską atlikti:
ftp://77.221.84.123/Knygos/Kai%20kurios/Laiko_eilutes.pdf
Atsakyti
Sveikos,
papildau gretas tu, kurie turiu sunkumu su spss biggrin.gif Rasau MBD ir visgi reikia apdoroti duomenys su spss, tai pirmas kartas, kai turiu ,,reikalu" su sia programa. Vargais negalais uzkodavau dali klausimu, bet kai kurie yra blogai suformuluoti (tai paaiskejo tik tada, kai pradejau kodoti, o apklausos jau atliktos, tai nieko negalaiu keisti). Siuo metu niekaip negaliu sugalvoti:
1. kaip su spss isskirti tuos respondentus, kurie pasirinko
butent ta klausima, prie kurio yra salyga,,(Atsakykite į klausimą E)",
nes jei atsako vienaip tai atsako i E, jei atsako kitaip, tai neatsako
i E? Nes vistiek kazkaip reikia parodyti skaiciais, kiek tu
respondentu.
2. Apklausos metu apklausiau 5 X imones, kaip dabar spss padaryti, kad aiskiai matytusi kiekvienos imones respondentu atsakymai? Kiekvienai imonei buvo ta pati anketa, kuria uzpilde po 100 darbuotoju.
Taip pat, gal yra galinciu indivigualiai pamokyti naudotis su spss Vilniuje? (Jai taip parasykita AŽ).
Atsakyti
Labutis, 1. Tam klausimui E skirkite stulpeli, jei zmogus atsake I si klausima tai pazymite ka atsake, jei nereikejo jam atsakyti, tai arba palikite tuscia prie sio klausimo arba atskira koda isivedate kad juos atpazinti. 2. Imones pavadinimui skirkite atskira stulpeli, susikoduokite pagal imones pavadinima, kiekvienai imonei skirtingas kodukas ir vedate koda imones kurios darbuotojo anketa vedate.
Atsakyti
Gal zinote kaip padaryti trimate diagrama? Vien zodziu reikia stai tokio dalyko toje pacioje lenteleje reikia atvaizduoti visa tai.
yra pozymiai, kurie visis turi tuos pacius kodus. Pvz
Obuolys: 1-taip, 2-ne; 3- nezinau
kriause: 1-taip, 2-ne; 3- nezinau
slyva: 1-taip, 2-ne; 3- nezinau
bananas: 1-taip, 2-ne; 3- nezinau
apelsinas: 1-taip, 2-ne; 3- nezinau
Man reik parodyt tuos atsakymus kaip atsake mama, vaikas ir baba

Nu nezinau, ar cia aiskiai nupasajojau:((((
Bet kaip tai padaryt?
Kuri cia ta turetu buti z asis?
Atsakyti
QUOTE(pingvinuke @ 2012 11 19, 00:18)
Gal zinote kaip padaryti trimate diagrama? Vien zodziu reikia stai tokio dalyko toje pacioje lenteleje reikia atvaizduoti visa tai.
yra pozymiai, kurie visis turi tuos pacius kodus. Pvz
Obuolys: 1-taip, 2-ne; 3- nezinau
kriause: 1-taip, 2-ne; 3- nezinau
slyva: 1-taip, 2-ne; 3- nezinau
bananas: 1-taip, 2-ne; 3- nezinau
apelsinas: 1-taip, 2-ne; 3- nezinau
Man reik parodyt tuos atsakymus kaip atsake mama, vaikas ir baba

Nu nezinau, ar cia aiskiai nupasajojau:((((
Bet kaip tai padaryt?
Kuri cia ta turetu buti z asis?

Abejoju, ar toki trimati grafika padarysite su SPSS schmoll.gif
Atsakyti
sveikos, reikia nustatyti ar pajamos ir išlaidos priklausomi dydžiai. kas galėtų patarti, kaip tai padaryti ir kokį kriterijų naudoti?
Atsakyti
QUOTE(Tamsiaplauke_rudaake @ 2012 11 22, 12:35)
sveikos, reikia nustatyti ar pajamos ir išlaidos priklausomi dydžiai. kas galėtų patarti, kaip tai padaryti ir kokį kriterijų naudoti?

Reikia paskaiciuoti koreliacija, jei tai intervalinio tipo kintamieji, tai naudokite Pearson koreliacija. Jei koreliacijos koeficientas bus statistiskai reiksmingas (p<0,05), tai kitamieji tarpusavyje susije.
Atsakyti
sveiki ! gal galit padet. turiu tokia problema.. kompe windausai lenkiski, ir isirasiau SPSS ir ta programa taip pat lenkiska verysad.gif kaip galima pakeist kalba?
Atsakyti
Atsiprašau už labai kvailą klausimą, tačiau visiškai nemoku naudoti SPSS programa. Gavosi taip,kad man reikia apskaičiuoti, kai P<0,05. Pabandysiu paaiškinti.

Turiu dviejų tam tikrų veiksmų atlikimo laiką. Tarkime veiksmą A, atlieka per laiką X, o veiksmą B atlieka per laiką Y. Man reikia padaryti išvadą, kad A veiksmą, atlieka (arba) neatlieka statistiškai reikšmingai trumpiau, nei laiką B.

Tarkime sienos 2 kvadratinius metrus teptuku nudažo per vidutiniškai 16,4 minutes, o rulonėliu nudažo per 7,6 minutes. Kaip man apskaičiuoti, ar statiskiškai reikšmingai nudažo sieną greičiau su rulonėliu, negu su teptuku?

Turiu tik vidurkius abiejų veiksmų laiko.
Labai didelis ačiū, tiems kas sugaiš laiką ir pagelbės smile.gif
Atsakyti