Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(rolali @ 2012 04 24, 21:16)
Labas merginos
turiu toki klausimeli, gal jis labai elementarus, bet as niekaip nesuprantu kaip reikia ivesti formule, kad suskaiciuotu KMI . Darau taip - Transform/Compute o kas toliau, nieko nebesuprantu. Gal galit padet?

Tada į laukelį Target Variable rašot KMI. Už lygybės keliat svorį (kaip supratau iš formulės jis turi būti kilogramais suvestas), dedat dalybos ženklą /, tada spaudžiat () ir skliausteliuose keliat ūgis * ūgis (ūgis turi buti metrais suvestas) ir ok. Pirma atliks veiksmą skliausteliuose - sudaugins ūgį su ūgiu, kas yra tas pats kas ūgis kvadratu, o tada svorį padalins iš gauto skaičiaus. Gausit naują stulpelį, kuriame bus KMI.
Atsakyti
sveikos 4u.gif tikiuosi galėsit man padėti.dirbu su exeliu, o ne SPSS, bet neužmačiau exelio temos, o skubiai reik pagalbos. situacija tokia: turiu vienos grupės (vyrų) atsistatymo po ligos resultatus (įvertinta balais) ir kitos grupės (moterų) rezultatus. ką man naudoti, kokią funkciją ir kaip norint sužinoti ar lytis turėjo įtakos atistatymui, t.y. rezultatams? bandžiau koreliaciją daryt, bet exelis neleido, nes grupėse skirtingas žmonių skaičius, tai ir rezultatų skaičius skirtingas, todėl neišėjo jokio rezultato gaut.ką patartumėte?
Atsakyti
Labas vakaras,
turiu ir aš klausimėlį - turiu kintamąjį "emocinis išsekimas" su trim galimom reikšmėm:
1- aukštas
2- vidutinis
3- žemas
ir kintamąjį - mokymo stilius:
1- autoritarinis
2- autoritetu paremtas
3- nuolaidžiaujantis
4- abejingas.

Reikia man padaryti koreliacinę lentelę, bet kažkodėl nepaskaičiuoja man jos sad.gif Nebesuka smegenys, kaip susitvarkyt sad.gif Gal aš blogai atsakymus užkodavus ar kažką.... Idealu būtų, jei galima tą lentikę padaryt visiems stiliams iš karto, bet jei ne - tai nors po vieną. Susiklijuosiu paskui viską smile.gif
Padėkite, prašau, jei kas galite sad.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės smile.gif

Ir man prireikė pagalbos smile.gif Gal kuri nors žinosite, kaip būtų galima pavaizduoti grafiškai apjungiant kelis klausimus, kai atsakymai yra vienodi...Taip NE NEžinau kita. ? Pvz. klausimas ar jis ruko? atsakymai: taip ne nežinau ir panašiai...
Ačiū už pagalbą
Atsakyti

Sveikos, man irgi reikia pagalbos. Man reikia, kad pati programa parinktu, tinkamus daugialypes regresijos modelius. Ačiū!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edta: 09 gegužės 2012 - 18:51
gal kas galetu atsiusti spss programa? blush2.gif
Atsakyti
Sveiki. Reikia padaryti kursini apie PVM itakojancius veiksnius. Esme tame, kad tu veiksniu yra keletas, taigi darau daugialype regresija, bet pasireiskia multikolinearumas tarp nepriklausomu kintamuju, ka tokiu atveju daryt? Ir dar vienas klausimukas, kadangi priklausomas kintamasis yra PVM pajamos yra mln. Lt., o vienas is nepriklausomu kintamųjų (PVM tarifas) -proc., ar reikia juos transformuoti ir kaip tai padaryt jeigu reikia?
Atsakyti
Sveiki,

truputi prasau pagalbos kol kas noriu bendra principa suprasti.

Turime tokia pradine situacija

Jusu organizacijos dydis:
iki 50 zmoniu
nuo 50 iki 100
daugiau kaip 100

Buvo pateiktas klausimas "ar jusu organizacija naudoja X televizoriumi".

Galimi ats variantai "taip" arba "ne"

Noreciau tikrinti, kad televizoriaus X naudojimas statistiskai reiksmingai skiriasi priklausomai nuo organizacijos dydzio.

Gauti duomenys pasiskirste taip (viso apklausta 17 organizaciju)

iki 50 zmoniu - 4 organizacijos atsake "ne" ir viena ""taip"; viso 5
nuo 50 iki 100 - 8 atsake "taip" ir 2 "ne" viso 10
iki 100 - 2 atsake "taip" ir 0 "ne " viso 2

Taigi noreciau suzinoti kaip duomenis isdestyti toje programoje , nes Pukenas truputi neiaskiai desto minti tuo kalusimu.
DUomenu suvedima pradeti nuo |Data view| ? Jei taip tai apsirasytu kas eitu i stulpeius o kas i eilutes. Truputi painiavos isivele

Dekui uz pagalba!

Atsakyti
QUOTE(Minde_2 @ 2012 06 06, 16:23)
Sveiki,

truputi prasau pagalbos kol kas noriu bendra principa suprasti.

Turime tokia pradine situacija

Jusu organizacijos dydis:
iki 50 zmoniu
nuo 50 iki 100
daugiau kaip 100
Buvo pateiktas klausimas "ar jusu organizacija naudoja X televizoriumi".

Galimi ats variantai "taip" arba "ne"

Noreciau tikrinti, kad televizoriaus X naudojimas statistiskai reiksmingai skiriasi priklausomai nuo organizacijos dydzio.

Gauti duomenys pasiskirste taip (viso apklausta 17 organizaciju)

iki 50 zmoniu - 4 organizacijos atsake "ne" ir viena ""taip"; viso 5
nuo 50 iki 100 -  8 atsake "taip" ir 2 "ne"  viso 10
iki 100  - 2 atsake "taip" ir 0 "ne " viso 2

Taigi noreciau suzinoti kaip duomenis isdestyti toje programoje , nes Pukenas truputi neiaskiai desto minti tuo kalusimu.
DUomenu suvedima pradeti nuo |Data view| ? Jei taip tai apsirasytu kas eitu i stulpeius o kas i eilutes. Truputi painiavos isivele

Dekui uz pagalba!

Sveiki,

Kiekvieno klausimo atsakyma reikia uzkoduoti, eilutes bus tiriamieji-respondentai, o stulpeliai-klausimai. Tarkim nagrinejant tik siuos du klausimus: pirmas stulpelis yra organizacijos dydis, uzsikoduoji iki 50 zmoniu - 1, 50-100 zmoniu - 2, iki 100 - 3, antras stulpelis bus televizoriaus X naudojimas, uzsikoduoji pvz. taip-1, ne-0.
Ir tada vedi duomenis siais kodais, eilutes-anketos, po to pritaikysi chi-kvadrat testa, rezultate gausi ta dazniu lentele, kurioje bus atsakymai i klausima pagal organizacijos dydi ir p reiksme, kuri parodys ar statistiskai patikimai skiriasi atsakymai.
Atsakyti
Sveiki,

Kaip ir visos, labai tikiuosi Jūsų pagalbos.. 4u.gif

Rašau magistrinį apie darbuotojų ir vartotojų lojalumo sąveiką.

Atlikau anketinę apklausą atskirai darbuotojams ir vartotojams.
Klausimai (išskyrus demografinius kl.), buvo pagal Likerto skalę
(1- Visiškai nesvarbu ir 5 Labai svarbu).

Su SPSS apskaičiavau darbuotojų pasitenkinimą ir vartotojų
pasitenkinimą atskirai (pagal veiksnius įtakojančius pasitenkinimą).

Cronbacho alfa yra abejose daugiau nei 0,7. Vienas veiksnys yra su 0,70
ar jis dar priskiriamas prie patikimo?, o jei ne, ką reikėtų parašyti,
ar reikia/būtina jį eilimunuoti ir perskaičiuoti?

Naudojau Pearsono ir Spearmano metodus.
Kurį iš jų reikėtų naudoti mano darbe?
Klausimai pagal rangų skalę, ar tai reiškia, kad turiu taikyti
tik Spearmano kor.koeficientą?

Ar turėčiau apskaičiuoti kroštabus (Crosstabs)?
Radau apibrėžimą ką jie reiškia, bet vis tiek nesuprantu,
ar man jie reikalingi.

Ir tai, ko visai nesuprantu, tai, kaip surasti koreliacijas
tarp darbuotojų ir vartotojų pasitenkinimo veiksnių?
T.y. kokį metodą taikyti?.
Ar darbuotojų pasitenkinimo veiksnių ir vartotojų
pasitenkinimo veiksnių sąveiką galiu apskaičiuoti taikant
vienu iš anksčiau minėtų metodų, nes tada lentelėje bus/nebus
koreliacija pvz tarp "prekių kaina" su "santykiais su bendradarbiais".

Nepykit už tiek daug klausimų 4u.gif
Ir labai labai ačiū, jei galėsite į juos atsakyti.
Atsakyti
gal galite patarti? Mano panasi problema kaip monyk blush2.gif Nezinau kaip toki dalyka atvaizduoti viename grafike:(((( Kai yra daug kintamuju su tokiomis pat reiksmemis:
pav kintamieji\;
sveikata
finansai
darbas
laisvalaikis
reiksmes visų vienodos:
taip
ne
is dalies sutinku
abejoju..

Va kaip man su spss padaryt toki viena grafika? Kad rodytu vienoje vietoje visus taip ir visus ne ir is dalies sutinku ir abejoju

Kai bandau daryti analyze- freqyencies-sukeliu man reikalingus kintamuosius i variable langeli man padaro daug atskiru diagramu (atskirai sveikatos, finansu ir t.t.)
Bet ka man padaryt, kad padarytu viena bendra diagrama?
Gal ten kur ka reikia pazymet?
Labai busiu dekinga uz ats:)
Atsakyti
Gal galite patarti, iš kur internete galėčiau atsisiųsti SPSS?
Atsakyti