Įkraunama...
Įkraunama...

Reti, keisti, įdomūs, negirdėti vardai

QUOTE(pipima @ 2012 01 05, 01:04)
Mano mažylis Odris.Vardas be istorijos,bet atėjęs iš širdies,netikėtas,kaip koks nušvitimas smile.gif Galit komentuot kaip norit,o man vistiek labai gražus  ax.gif

ir dar turim pusbrolį Kastantą- tikrai vienintelį Lietuvoje  thumbup.gif

Odri (Audrey) - moteriškas anglosaksiškas vardas, yra ir tokia šventoji, tad tikrai, "amerikos" neatradote. Ir Kastantas - tai "liaudiška" Konstantino vardo forma, buvo toks E. Mieželaičio eilėraštukas "Kastantas muzikantas"

QUOTE(milė. @ 2012 01 05, 15:40)
Telesforas. g.gif
Lyg teleskopas, lyg šviesoforas...  unsure.gif  Pirmąkart girdžiu tokį vardą, gal apsipratus skambėtų... kaip vardas.  biggrin.gif

Yra toks vardas, ir jis, beje šventas. Buvo toks grafikas, akvarelistas Telesforas Valius
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2012 01 05, 23:15)
Yra toks vardas, ir jis, beje šventas. Buvo toks grafikas, akvarelistas Telesforas Valius

Nepadeda jam nė tai, kad šventas. hihihi.gif
Dar kalendoriuje radau neseniai neįprastą moterišką vardą - Fajina. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milė. @ 2012 01 06, 14:43)
Nepadeda jam nė tai, kad šventas.  hihihi.gif
Dar kalendoriuje radau neseniai neįprastą moterišką vardą - Fajina. smile.gif

As kazkada radau vienos mamytes nuotrauka su dukrele Faina, aisku iskart cia parasiau ir man buvo paaiskinta, kad tai yra senas slaviskas vardas. Kazkodel itariu, kad Faina ir Fajina yra tas pats vardas, tik kitaip uzrasytas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 01 06, 15:40)
As kazkada radau vienos mamytes nuotrauka su dukrele Faina, aisku iskart cia parasiau ir man buvo paaiskinta, kad tai yra senas slaviskas vardas. Kazkodel itariu, kad Faina ir Fajina yra tas pats vardas, tik kitaip uzrasytas g.gif

Hmm. Šiaip ar taip kažin ar kasdieniniam gyvenime kas nors gilinsis į tą kilmę. Negi dabar kiekvienam sutiktam aiškinsi, kad va, slavų kilmės, sena istorija, o ne šiaip tėvams faina buvo, kad vaiko susilaukė, nu tai ir va - Faina. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 01 06, 16:40)

QUOTE(milė. @ 2012 01 06, 18:31)
Hmm. Šiaip ar taip kažin ar kasdieniniam gyvenime kas nors gilinsis į tą kilmę. Negi dabar kiekvienam sutiktam aiškinsi, kad va, slavų kilmės, sena istorija, o ne šiaip tėvams faina buvo, kad vaiko susilaukė, nu tai ir va - Faina.  biggrin.gif

Faina
Atsakyti
QUOTE(milė. @ 2012 01 06, 16:31)
Hmm. Šiaip ar taip kažin ar kasdieniniam gyvenime kas nors gilinsis į tą kilmę. Negi dabar kiekvienam sutiktam aiškinsi, kad va, slavų kilmės, sena istorija, o ne šiaip tėvams faina buvo, kad vaiko susilaukė, nu tai ir va - Faina.  biggrin.gif

Tai kad vardas Faina tariasi kitaip, nei žodis faina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pipima @ 2012 01 05, 00:04)

ir dar turim pusbrolį Kastantą- tikrai vienintelį Lietuvoje  thumbup.gif

Arba turim bendra pazistama, arba Kastantas ne vienas toks vardas LT. Kastanto biologinio tevo vardas Gintas?
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2012 01 06, 20:24)
Tai kad vardas Faina tariasi kitaip, nei žodis faina smile.gif

Kirtis ant i? Vis tiek kai kviečia, tarkim, pagal sąrašą, automatiškai ištars kaip žodį faina. Kam tokios išmonės. Pats vardas gal ir gerai skambėtų... ne mūsų kalboj. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 01 05, 20:01)
Taigi yra viena atlete Austra Skujyte. Atsimenu, kai su teciu kazkada ziurejom jos pasirodyma olimpiadoje, maneme, kad jos pavarde Austraskujyte biggrin.gif

Siaip Austra tai man atrodo yra latviskas vardas. bet siaip man jis visai grazus smile.gif
Atsakyti
Ir man Auštra gražus. Kaip ir Aušra. 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
teko sutikti jaunuolį, vardu Kvirinas.
Atsakyti
QUOTE(milė. @ 2012 01 06, 20:45)
Ir man Auštra gražus. Kaip ir Aušra. 4u.gif  thumbup.gif

Jei Jūs apie Skujytę, tai ji Austra, ne Auštra wink.gif
Atsakyti