QUOTE(Liorka @ 2012 01 02, 14:01)
Siandien drauge uzmate, kad siais metais dar vienas berniukas pavadintas Auštaru, populiarinsim toliau
Bet mane labai stebina pikti komentarai apie kitokius vardus. Sitam lietuviskam kompleksavimui labiausiai padetu tolerancijos mokymasis. Jei vardas isrinktas su meile, jsi turi savo istorija, ir mamos pareiga ismokyti vaika didziuotis tuo, ir visu pirma myleti save toki, koks esi, ir tada garantuotai nebus jokiu vardu keitimu, net jei esi keisciausias belzebubas Tyciojamasi ne is vardo, o is zmogaus. Ir kai suaugusios moteriskes, prilipusios prie PC, laido panasias pastebeles yra tiesiog liudna, ko jus ismokinsite savo vaikus?
Visi vardai grazus, kuriu sielos grazios
Bet mane labai stebina pikti komentarai apie kitokius vardus. Sitam lietuviskam kompleksavimui labiausiai padetu tolerancijos mokymasis. Jei vardas isrinktas su meile, jsi turi savo istorija, ir mamos pareiga ismokyti vaika didziuotis tuo, ir visu pirma myleti save toki, koks esi, ir tada garantuotai nebus jokiu vardu keitimu, net jei esi keisciausias belzebubas Tyciojamasi ne is vardo, o is zmogaus. Ir kai suaugusios moteriskes, prilipusios prie PC, laido panasias pastebeles yra tiesiog liudna, ko jus ismokinsite savo vaikus?
Visi vardai grazus, kuriu sielos grazios
Niekas iš tų vardų nesityčioja .. Tik mano nuomone, kartais tėvai, rinkdami vaikui vardą nelabai susimąsto, kaip tam vaikui su tuo vardu reikės gyventi. Taip, nieko nesakau, jei yra kokia ypatinga vardo istorija ar pan. Bet kai kartais mamytes prisižiūri kokių serialų ir deda vaikams vardus net nesusimastydamos apie to vardo reikšmę, o bele tik gražiai skamba .. O gyvenimas visgi yra toks, kad mokykloj vaikai yra žiaurūs, o vaikui dėti tokį vardą, dėl kurio jam reikės kovot ir aiškintis, tai man nelabai suprantama. Taip, smagu, kai vardas išssiskiria, bet ne visuomet tai yra pliusas .. Tuomet ir nebūtų atvejų, kai vaikau užaugę nori pasikeisti vardus.