Klausos netikrinom. Guledama galvyte suka i abi puses vienodai.Tik pakelta kategoriskai atsisako sukti galva i kaire
Gal vertetu nuvesti pas ausu gydytoja? Gydytoja turetu tureti toki aparata, kuris veikia tokiu principu: ausies pavirsiuje istatomas aparato antgalis, tuomet ijungtas aparatas skledzia bangas, ir tos bangos, atsimususios i ausyte grizta. Taip suzinoma, ar ausytes gerai funkcionuoja. Jeigu vaikiukas labai mazas, gali buti, kad aparatas rodys, jog ausyte, ar net abi, "neveikia". Bet tuomet nereiketu baisiai nusigasti, nes vaiko ausytes po gimimo gali buti vis dar labai uzsikimsusios. Reiketu tik po kurio laiko pakartoti testavima.
Del gulejimo padeties, tai mano gydytoja rekomendavo pradzioje (berods pirmasias dvi savaites) guldyti vaika ant soniuko, kasnakt vis ant kito. Tam, kad galva nedeformuotusi. Tuomet labai praversdavo varinis sildytuvas (taip vadinama "grielka") - uzkisi po nugara , - ir vaikui silta miegoti, ir nenuvirsta. Veliau guldydavau ant nugaros ir karts nuo karto zaisliukus, tvirtinamus prie lovytes, perkeldavau is vienos lovytes puses i kita.
Del gulejimo padeties, tai mano gydytoja rekomendavo pradzioje (berods pirmasias dvi savaites) guldyti vaika ant soniuko, kasnakt vis ant kito. Tam, kad galva nedeformuotusi. Tuomet labai praversdavo varinis sildytuvas (taip vadinama "grielka") - uzkisi po nugara , - ir vaikui silta miegoti, ir nenuvirsta. Veliau guldydavau ant nugaros ir karts nuo karto zaisliukus, tvirtinamus prie lovytes, perkeldavau is vienos lovytes puses i kita.
Mes irgi tokia problema turim - megsta laikyti pasukes galva i desine puse ir net visas kiek issiriesti. Lankeme manksteles - kiek pagerejo, ir nuguleta galvyte labai greitai atsistate. Bet dabar labai priziureti reikia, nes vis tiek taikosi galva laikyti i ta puse nusukes. Tai tiesiog stengiuosi istiesinti, nors ir pyksta, ir gulejimo padetis kaitalioti.
Mano dukrytė irgi nuo gimimo suko galvytę tik į dešinę pusę. Dabar jau kartais pasuka i į kitą pusę, bet vis tiek linkus labiau sukti į dešinę. Seselė sakė, kad dar reikia palaukti ir stebėti. Kad tik nebūtų kreivakaklystė.
Vakar buvom pas ortopede,tai nustate kakliuko vienos puses raumenu tonuso padidejima. Pasake,kad tai budinga apie 70% kudikiu.Bet didziausiam mano siaubui uzdejo ant kakliuko itvara Maziuke buvo kaip igipsuota,gulejo akis isvertus.Vaizdas tragiskas...Nuemiau neiskentus.Uzsirasiau pas kita gydytoja.Pradzioj nusprendziau pabandyti masaziukus,jei nepades-kentesim ta itvara-5savaites!!!!!!
Papildyta:
Gal galetum pasakyti savo masazistes koordinates?Aciu.
Papildyta:
QUOTE(Jovvita @ 2006 03 31, 22:49)
Mano dukrytė irgi sukdavo galvą tik į vieną pusę, net ir gulėdama, tai neurologė jai nustatė nevienodą kaklo raumenų tonusą. Užteko 3 kartų profesionalaus masažo, ir viskas susitvarkė.
Gal galetum pasakyti savo masazistes koordinates?Aciu.
Mano penki mėnesiai. Kai kas nors labai įdomu pasidaro, irgi žiūri į viršų. Ir dar galvytę užriečia, kad geriau matytūsi. Nelabai man tai patinka, bet su baimėmis perdėti nereikia.
mano dukrytė irgi taip pat daro,na rečiau nei aksčiau,bet ką nors pamato ir tuo persiverčia ir spokso
kai mano dukra buvo pradejus ziureti i virsu tai is tos lovytes puses viska isemem ir apsukom lovyte kad sviesa sklistu is sono na kad nieko nebutu virsugalvyje ,nes gydytoja sake kad negerai kai vaikutis taip ziuri
QUOTE(grazina37 @ 2006 04 17, 09:37)
kai mano dukra buvo pradejus ziureti i virsu tai is tos lovytes puses viska isemem ir apsukom lovyte kad sviesa sklistu is sono na kad nieko nebutu virsugalvyje ,nes gydytoja sake kad negerai kai vaikutis taip ziuri
mum irgi sakė, kad negerai, jei vaikas taip žiūri. Bet nereikia specialiai taip daryt. na, tarkim, mama atsisėda už vaikiuko galvos, o pypliukas persikreipęs žiūri. O kai kažkuo susidomėjęs pasižiūri taip, manau niekoblogo. gal tada leliuką reik pasukti taip, kad jis normaliai galėtų žiūrėti į tai, kas jį sudomino?
Labutis, mano maziukas taip pat i virsu uzriecia galvyte-ziuri ir dar guguoja kai pastebiu , kad taip daro stengiuosi neleisti, nes negerai ziureti per galvyte.
QUOTE(dad @ 2006 04 17, 14:57)
Labutis, mano maziukas taip pat i virsu uzriecia galvyte-ziuri ir dar guguoja kai pastebiu , kad taip daro stengiuosi neleisti, nes negerai ziureti per galvyte.
O kas tame negero? Ar yra koks paaiškinimas?