Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(giedre_giee @ 2013 04 05, 07:17)
kasos aparata įregistruoja aptarnaujanti įmonė.

na bet dabar jei sutarties su jokia nesudarai tai kaip tada? juk nebūtina ta sutartis. pasimečiau biski. Šiandien su sodra kariauju- ko paklausi to negausi, vadinasi verysad.gif o laukia mokesčiai, deklaracija ir pan. deklaracijos negaliu pabaigt pildyt kol su sodra neišrišu galų, o jie patys nežino kas kaip- siunčia tai į antrą, tai į trečią aukšta doh.gif , galiausiai- namo- internete ieškokis kas kaip verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 04 05, 10:54)
na bet dabar jei sutarties su jokia nesudarai tai kaip tada? juk nebūtina ta sutartis. pasimečiau biski. Šiandien su sodra kariauju- ko paklausi to negausi, vadinasi  verysad.gif o laukia mokesčiai, deklaracija ir pan. deklaracijos negaliu pabaigt pildyt kol su sodra neišrišu galų, o jie patys nežino kas kaip- siunčia tai į antrą, tai į trečią aukšta  doh.gif , galiausiai- namo- internete ieškokis kas kaip verysad.gif

manau kad negalima naudoti kasos aparato jeigu nera aptarnaujancios imones. nes ji pildo kasos apparto technini pasą, registruoja vmi ir t.t.
Atsakyti
Sveiki,
padekit, na niekaip negaliu rasti invidualios veiklos rusiu saraso, kur butu su EVRK kodais.
Atsakyti
QUOTE(juratata @ 2013 04 05, 22:40)
Sveiki,
padekit, na niekaip negaliu rasti invidualios veiklos rusiu saraso, kur butu su EVRK kodais.

http://web.stat.gov....EVRK2red_lt.htm
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 04 05, 21:43)

Labai aciu
Atsakyti
Truputį pasimečiau padėjau deklaruoti pajamas vyrui ir sesei. Sesė turėjo verslo liudijimą vyras individualios veiklos pažymą. Tai PSD sesei užskaitė VMI, o tai vyrui taip išeina reikia mokėti? Aš pasimečiau kai pasakė, kad užskaitys, nes pati buvau tik su IV susidūrusi ir ten visada mokėdavau tiek Sodrai tiek PSD ( kas man atrodo irgi Sodrai eina), bet gal su VL kažkaip kitaip su tup PSD? AR čia VMI konsultantė suvėlė kažką?
Atsakyti
QUOTE(vilku motinėlė @ 2013 04 06, 00:07)
Truputį pasimečiau padėjau deklaruoti pajamas vyrui ir sesei. Sesė turėjo verslo liudijimą vyras individualios veiklos pažymą. Tai PSD sesei užskaitė VMI, o tai vyrui taip išeina reikia mokėti?  Aš pasimečiau kai pasakė, kad užskaitys, nes pati buvau tik su IV susidūrusi ir ten visada mokėdavau tiek Sodrai tiek PSD ( kas man atrodo irgi Sodrai eina), bet gal su VL kažkaip kitaip su tup PSD? AR čia VMI konsultantė suvėlė kažką?

Paskambinkite į ligonių kasas ir jums pasakys ar jūsų vyras yra draustas, ar ne 8-700 88888. Jei draustas valstybės lėšomis, tai mėnesinio PSD mokėti nereikia, bet metinį (9proc, nuo pusės gautų apmokestinamųjų pajamų) mokėti reikės. VMI nekonsultuoja PSD klausimu, nes čia sveikatos draudimas- todėl tik Ligonių kasos apie jį aiškina, net SODRA ten siunčia.
Atsakyti
Ar skaitėt?
http://www.15min.lt/...cija-666-323887
Atsakyti
Svajaaa, ačiū už info, aš to nežinojau.

Tai taip išeina, kad realiai internetu pateikti deklaracijos nepavyks, nes turbūt nedaug kas mūsų turi elektroninį parašą. Teks grūstis į Sodrą.
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2013 04 08, 21:48)

nieko nesupratau, tai ka, dabar atsidarius savo deklaracija ir ja pradejus pildyti, bus dar viena sodrai? ar pateikti 2 variantus, viena ju sodrai. bijau net judint. kas diena vis naujiena. gal kas pilde jau ir suprato viska?
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2013 04 08, 21:48)
Ar skaitėt?

mačiau doh.gif

QUOTE(saulala @ 2013 04 09, 08:40)
Teks grūstis į Sodrą.

tas bjauriausia ir yra doh.gif neužtenka, matote jiems, elektroninės bankininkystės doh.gif

Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 04 09, 07:50)
nieko nesupratau, tai ka, dabar atsidarius savo deklaracija ir ja pradejus pildyti, bus dar viena sodrai? ar pateikti 2 variantus, viena ju sodrai. bijau net judint. kas diena vis naujiena. gal kas pilde jau ir suprato viska?

viena reik patekti vmi, kita kaip suprantu sodrai, bet jei nera el. paraso, reiks vaziuotii pacia sodra doh.gif
Atsakyti