hmmm kazkaip pasimeciau, IV turi mano vyras, jam VMI aiskino jog nereikes moketi PSD, tik GPM.. isiaiskinsiu VMI kaip ten tiksliai yra..
Papildyta:
[quote=mėnulis,2013 03 26, 14:17]
Nu kad vykdant individualia veikla pagal pazyma, jei pajamu neturi, ir esi drausta valstybes lesomis, psd jokio nemoki, jei pajamu turi, tada moki 9 proc nuo pajamu, metu gale. kad ir pajamos butu 20 lt ...
Papildyta:
vat taip panasiai jam aiskino vmi, bet dar syki pasitikslinsiu vmi..
[quote=*Kivi*,2013 03 26, 15:26]
hmmm kazkaip pasimeciau, IV turi mano vyras, jam VMI aiskino jog nereikes moketi PSD, tik GPM.. isiaiskinsiu VMI kaip ten tiksliai yra..
Papildyta:
Nu kad vykdant individualia veikla pagal pazyma, jei pajamu neturi, ir esi drausta valstybes lesomis, psd jokio nemoki, jei pajamu turi, tada moki 9 proc nuo pajamu, metu gale. kad ir pajamos butu 20 lt ...
Papildyta:
[/quote]
Gi yra čia dirbančių ir Jums sako,kad mokėti reikia
Papildyta:
Papildyta:
[/quote]
QUOTE(Svajaaa @ 2013 03 26, 15:31)
tai moketi reikia, jeigu gauni pajamu.
o klauskit ne vmi, o sodros, nes i vmi tik gpm mokamas, o i sodra psd ir vsd.
QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 26, 15:59)
tai moketi reikia, jeigu gauni pajamu.
kodėl yra minima 9% pajamų, jei yra 5 arba 15
QUOTE(Svajaaa @ 2013 03 26, 18:11)
kodėl yra minima 9% pajamų, jei yra 5 arba 15
9% yra privalomas sveikatos draudimas, kuris mokamas nuo puses gautu pajamu vykdant IV. MOkamas Sodrai. 5 ar 15 yra pajamu mokestis, mokamas VMI
Na labai noreciau jusu patarimo, ar gerai as pildau ta zurnala:
- pardaviau preke - tai rasau
5 grafa pajamu suma - viskas aisku - kiek gavau is pirkejo
6 grafa isigijimo islaidos - tai kiek man ta preke kainavo (uz kiek as ja pirkau)
7 grafa - tai pasto islaidos, kurias patyriau preke issiusdama pirkejui
Aciu uz nuomone
- pardaviau preke - tai rasau
5 grafa pajamu suma - viskas aisku - kiek gavau is pirkejo
6 grafa isigijimo islaidos - tai kiek man ta preke kainavo (uz kiek as ja pirkau)
7 grafa - tai pasto islaidos, kurias patyriau preke issiusdama pirkejui
Aciu uz nuomone
O gal galite kazkas pasakyti ar yra kur idv. zurnalo pavyzdys. Skaiciau apie kazkokia ministro patvirtinta fiorma, bet per paieska jos taip ir neradau.
Nezinau, ar turiu toki kokio reikia.
Ir dar, gal zinote ka reikia rasyti ten, kur "pavadinimas" 2 skiltyje po datos Ar reikia rasyti "vardenes pavardenes individuali veikla", ar "kasos cekis" jei cekis, ar" saskaita faktura", jei faktura
Nezinau, ar turiu toki kokio reikia.
Ir dar, gal zinote ka reikia rasyti ten, kur "pavadinimas" 2 skiltyje po datos Ar reikia rasyti "vardenes pavardenes individuali veikla", ar "kasos cekis" jei cekis, ar" saskaita faktura", jei faktura
QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 22, 22:56)
Papildyta:
Na dabar bandysiu pildyti zurnala kompe, nes tada lengviau pataisyti jeigu ka, tai susivedziau viska pagal popierini varianta tiesiog Worde, nes specialaus kazkokio elektroninio neradau, o exceli esu primirsusi...
QUOTE(janta @ 2013 04 01, 20:50)
Papildyta:
Na dabar bandysiu pildyti zurnala kompe, nes tada lengviau pataisyti jeigu ka, tai susivedziau viska pagal popierini varianta tiesiog Worde, nes specialaus kazkokio elektroninio neradau, o exceli esu primirsusi...
va cia radau. aciu.
QUOTE(janta @ 2013 03 22, 17:46)
Nusišausiu Aš turbūt blogai pildžiau savo žurnalą - 3 grafa "Dok-to data, pavadinimas ir Nr" aš visur rašiau įsigijimo dok-tą, o turbūt reikia išrašytą savo kvitą??? Tik šiandien man kažkaip toptelėjo, po mėnesio
Persirašiau viską i kompą, tai lengviau ir pataisyti jei kada vėl prireiktų
------
O banko mokesčius (dėl bankų nesutapimo) galima priskirti išlaidoms?
Laba diena,
gal kuri protinga galva papasakot galėtų apie kasos aparatų pirkimą ir registravimą VMi? ar aš galiu savo nuožiūra pirktis kasos aparatą ar būtinai tik per aptarnaujančią įmonę? nes kaip supratau- sutartis nebūtina su aptarnaujančia įmone. kiek kainuoja kasos ap. registracija VMI, kas per procedūra ir pan. Ačiū jei kas apšvies
gal kuri protinga galva papasakot galėtų apie kasos aparatų pirkimą ir registravimą VMi? ar aš galiu savo nuožiūra pirktis kasos aparatą ar būtinai tik per aptarnaujančią įmonę? nes kaip supratau- sutartis nebūtina su aptarnaujančia įmone. kiek kainuoja kasos ap. registracija VMI, kas per procedūra ir pan. Ačiū jei kas apšvies
QUOTE(Marmaledas @ 2013 04 04, 19:36)
Laba diena,
kasos aparata įregistruoja aptarnaujanti įmonė.