Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

Sveiki,
kokie mokesčiai turėtų būti mokami kas mėnesį turint individualią veiklą pagal pažymą (esu dirbanti 0,5 etato). Būsiu dėkinga už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Demokratija @ 2013 03 25, 18:27)
Sveiki,
kokie mokesčiai turėtų būti mokami kas mėnesį turint individualią veiklą pagal pažymą (esu dirbanti 0,5 etato). Būsiu dėkinga už atsakymą.

PSD, kurį galite mokėti kas mėnesį arba metų gale, jei esanti dirbanti.
Atsakyti
Sveiki.
Verčiausi IVP 2012.01.01-2013.03.20. Nuo 2013.02.14 "išleista" nėštumo ir gimdymo atostogos. Parašiau el.būdu sodrai prašymą skirti pašalpą. Gavau neigiamą atsakymą, t.y. pašalpos neskirti tol, kol nebus deklaruotos ir sumokėtos PSD įmokos.
"Ligonių kasoje" sutvarkiau dokumentus, kad esu drausta nuo 2006 m, kol vyresniam vaikui nesukaks 18 m.
LDB 4 ir 5 punktas teigia, kad esu drausta, ir neturiu nieko mokėti Sodrai. Ir pagal 4-ą punktą priklauso nėštumo ir gimdymo, vaiko priežiūros pašalpos.
Gal kas gali pakomentuoti, kokiu pagrindu neskiriama pašalpa unsure.gif ...
P.S. Skambinau į SoDrą, konsultantė pasakė, kad priklauso minimali pašalpa, o kai deklaruosiu ir sumokėsi kiek gaunasi PSD, tai SoDra perskaičiuos, ir jei priklausys daugiau, tai primokės (galioja ir atbuline data).
Logiškai mąstant- man priklauso tik minimumas, nes PSD mokėti neprivalau- esu drausta valstybės lėšomis.. unsure.gif
Atsakyti
o tuos žurnalus pildo, tik turint IV? ar ir su VL? ir čekius išrašinėt reikia abiem atvejais?
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2013 03 25, 20:58)
PSD, kurį galite mokėti kas mėnesį arba metų gale, jei esanti dirbanti.

O GPM? VSD?
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2013 03 25, 22:49)
Sveiki.
Verčiausi IVP 2012.01.01-2013.03.20. Nuo 2013.02.14 "išleista" nėštumo ir gimdymo atostogos. Parašiau el.būdu sodrai prašymą skirti pašalpą. Gavau neigiamą atsakymą, t.y. pašalpos neskirti tol, kol nebus deklaruotos ir sumokėtos PSD įmokos.
"Ligonių kasoje" sutvarkiau dokumentus, kad esu drausta nuo 2006 m, kol vyresniam vaikui nesukaks 18 m.
LDB 4 ir 5 punktas teigia, kad esu drausta, ir neturiu nieko mokėti Sodrai. Ir pagal 4-ą punktą priklauso nėštumo ir gimdymo, vaiko priežiūros pašalpos.
P.S. Skambinau į SoDrą, konsultantė pasakė, kad priklauso minimali pašalpa, o kai deklaruosiu ir sumokėsi kiek gaunasi PSD, tai SoDra perskaičiuos, ir jei priklausys daugiau, tai primokės (galioja ir atbuline data).
Logiškai mąstant- man priklauso tik minimumas, nes PSD mokėti neprivalau- esu drausta valstybės lėšomis.. unsure.gif

Bet kad vykdant individualia veikla, net jei ir esat valstybes lesomis drausta, PSD vistiek moketi reikia. Arba minimalu (90lt) arba 9% nuo pajamu, jei uzdirbote daugiau nei minimuma. Vienintele lengvata sioje vietoje - kad PSD imoku nebutina moketi kas menesi, galite tai padaryti deklaravusi pajamas uz praeitus metus.
Papildyta:
QUOTE(mindaiva @ 2013 03 25, 23:17)
o tuos žurnalus pildo, tik turint IV? ar ir su VL? ir čekius išrašinėt reikia abiem atvejais?

Prievoles VL berods nera, bet kiek paciai teko susidurti - ir VL turetojai viska pildosi (bent jau savo aiskumui)
Papildyta:
QUOTE(Kedrė @ 2013 03 26, 09:29)
O GPM? VSD?

deklaravusi pajamas uz visus metus, kas menesi nereikia
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2013 03 25, 21:49)
Sveiki.

Kaip jums jau atrase, vienintele psd lengvata tai, kad nereikia moketi kas menesi, o tik metu gale. Tai jums reikes deklaruoti pajamas dabar, ir susimoketi PSD nuo puses pelno 9 proc. ir kitais metais dar, uz 2013 metu gabaliuka.
PSD jus esate drausta del vaiko, jei nieko neveikiate, o IDV priskyriamas jau darbui, tai kaip sakant, jei dirbi ir turi pajamu, tai jau turi ir susimoketi mokescius, jei nieko neveiktumet, jokio papildomo PSD is jusu nieks neimtu.
Atsakyti
Sveiki, turiu toki klausima, o ar reikia moketi PSD jei turi IV, bet dirbi dar 2 darbuose?
jei gerai suprantu reikia moketi tik GPM metu gale?
Atsakyti
QUOTE(*Kivi* @ 2013 03 26, 10:12)
Sveiki, turiu toki klausima, o ar reikia moketi PSD jei turi IV, bet dirbi dar 2 darbuose? 
jei gerai suprantu reikia moketi tik GPM metu gale?

Nesvarbu, kokia forma esame drausti (motinyste, studijos, kitas darbas, keli kiti darbai ar pan), vykdant individualia veikla reikia moketi PSD. Ir net nesvarbu, ar turite is jos pajamu, ar ne, PSD vistiek reiks moketi. Vienintelis skirtumas tas, kad jei vykdome tik IV ir nieko nieko daugiau (nedirbam, neauginam vaikuciu, nestudijuojam...), tuomet PSD reikia moketi kas menesi numatytu laikotarpiu, o jei esame kaip nors papildomai drausti valstybes, tuomet PSD galima moketi uz visus metus, gale metu, ar deklaruojant preitu metu pajamas pavasari.
Taigi, nesvarbu, keliuose darbuose dirbate - IV yra dar vienas, atskiras darbas, kuriame taip pat reikia moketi visus mokescius (juk ir darbuose abiejuose mokate mokescius, o ne viename kazkuriame)
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 26, 09:26)
Nesvarbu, kokia forma esame drausti (motinyste, studijos, kitas darbas, keli kiti darbai ar pan), vykdant individualia veikla reikia moketi PSD. Ir net nesvarbu, ar turite is jos pajamu, ar ne, PSD vistiek reiks moketi. Vienintelis skirtumas tas, kad jei vykdome tik IV ir nieko nieko daugiau (nedirbam, neauginam vaikuciu, nestudijuojam...), tuomet PSD reikia moketi kas menesi numatytu laikotarpiu, o jei esame kaip nors papildomai drausti valstybes, tuomet PSD galima moketi uz visus metus, gale metu, ar deklaruojant preitu metu pajamas pavasari.
Taigi, nesvarbu, keliuose darbuose dirbate - IV yra dar vienas, atskiras darbas, kuriame taip pat reikia moketi visus mokescius (juk ir darbuose abiejuose mokate mokescius, o ne viename kazkuriame)

na as kiek suprantu jeigu esi draustas, pvz dirbantis, psd moki metu gale, 9 proc. nuo puses apmokestinamuju pajamu. tai jai pajamu negauni, bet esi drausta, metu gale psd nereikia
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 26, 12:49)
na as kiek suprantu jeigu esi draustas, pvz dirbantis, psd moki metu gale, 9 proc. nuo puses apmokestinamuju pajamu. tai jai pajamu negauni, bet esi drausta, metu gale psd nereikia

Pati tris metus vykdziau IV budama studente ir visuomet mokedavau, net jei pajamu ir nebuvo, mokejau minimalu (t.y. 9 procentus nuo minimumo). Na nebent cia paskutiniaisiais metais kokia nauja tvarka atsirado, bet apie ja as negirdejau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 26, 13:05)
Pati tris metus vykdziau IV budama studente ir visuomet mokedavau, net jei pajamu ir nebuvo, mokejau minimalu (t.y. 9 procentus nuo minimumo). Na nebent cia paskutiniaisiais metais kokia nauja tvarka atsirado, bet apie ja as negirdejau  unsure.gif

Nu kad vykdant individualia veikla pagal pazyma, jei pajamu neturi, ir esi drausta valstybes lesomis, psd jokio nemoki, jei pajamu turi, tada moki 9 proc nuo pajamu, metu gale. kad ir pajamos butu 20 lt ...
Papildyta:
QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 26, 12:49)

drinks_cheers.gif arba dirbantis,arba vienas is tevu, auginantis vaikus iki tam tikro amziaus, arba turi invaliduma, ir del to esi draustas....
Atsakyti