Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(Svajaaa @ 2013 03 14, 15:46)
šį mėnesį jau turi prasidėti smile.gif
o sakykite, ar dažnai tikrina VMI dokumentus, kai deklaruoji ir kaip vyksta patirkinimas?

drinks_cheers.gif
man irgi idomu, kaip jie patikrins ar neslepi pajamu? Juk mugeje jei prekiauji, cekio neisrasineji.
Atsakyti

1.Gal galetumete pasakyti kokia forma/dekloracija tureciau uzpildyti,kad gauciau sia pazyma?
2. Kokia forma reikia uzpildyti ,jeigu noriu nurodyti savo busta kaip sandeli ( t.y. kad butu nurasamos islaidos:komunalines,elektra)
3. Kokius mokescius privalau moketi?

Is anksto dekojU! 4u.gif

Atsakyti
Sveiki, ar galite patarti, tik pradejau IV pagal pazyma...Zinau, kad reikia fiksuot pajamas islaidas. Ar butina isigyti pajamu - islaidu zurnala, ar pakanka elektroninio varianto, kompiuteryje. Dar man reikes kartais israsyti cekius, vel gi, ar vietoj to cekio galima israsyti saskaita faktura, pagal kokia nors forma ir siusti el pastu? Ar reikia butinai cekiu knygele tureti (Viena VMI tarnautoja, sake, kad taip galima g.gif ) Dar gi, o jei israsau ceki, ar saskaita faktura, ar reikia kokia nors to cekio ar saskaitos saknele pasilikti sau g.gif Nes kaip vmi patikrintu g.gif o gal galima kazkur atsispauzdint ta cekio forma g.gif ar tokia tinkama bus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 20 kovo 2013 - 09:16
Žurnalą galima vest elektronine forma.
Dėl čekių žinau tik tiek, kad jei apmoka pavedimu užtenka tik sąskaitą faktūrą išrašyt.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 03 20, 10:36)
Žurnalą galima vest elektronine forma.
Dėl čekių žinau tik tiek, kad jei apmoka pavedimu užtenka tik sąskaitą faktūrą išrašyt.

aciu 4u.gif
o jei prekiauju mugeje(prekyba lauko salygomis, cekiu nereikia, man taip sake) kaip tada fiksuoti pajamas be jokiu dokumentu, kaip irodyti ju pagristuma. ant lapelio uzsirasyt o paskui i pajamu zurnala viska sudejus blush2.gif g.gif
Atsakyti
sveikutes.
sakykit pildant deklaracija,del IDV-prie islaidu itraukt sumoketa PSD ar netraukt?
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 03 20, 09:51)
aciu  4u.gif
o jei prekiauju mugeje(prekyba lauko salygomis, cekiu nereikia, man taip sake) kaip tada fiksuoti pajamas be jokiu dokumentu, kaip irodyti ju pagristuma. ant lapelio uzsirasyt o paskui i pajamu zurnala viska sudejus  blush2.gif  g.gif

jeigu prekiaujat lauko salygomis dienos pabaigoj turetumete issirasyti sau viena kvirta su suma, kiek priprekiavot, ir pagal ji tyraukti i zurnala smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 20, 15:43)
jeigu prekiaujat lauko salygomis dienos pabaigoj turetumete issirasyti sau viena kvirta su suma, kiek priprekiavot, ir pagal ji tyraukti i zurnala smile.gif

aciu, man to vmi nesake. o prekyba prekybos centro rengiamoje mugeje viduje skaitosi prekyba lauko salygomis? g.gif nes skaitosi vistiek muge 3 dienom g.gif g.gif
g.gif
dar noriu paklausti, gal zinote, ar pajamu ir islaidu zurnalas verciantis inividualia veikla pagal pazyma yra lygiai toks pats kaip ir pagal verslo liudijima? klausiu, nes individualios veiklos pajamu - islaidu zurnalo vmi svetaineje neradau, taciau yra verslo liudijimo islaidu zurnalo formos, galvoju, ar cia tas pats ar ne g.gif bet antrastes butent "asmenims, besiverciantiems verslo liudijimu..." http://www.vmi.lt/lt...itemId=10820433 ar individualios veiklos turetu buti kitoks g.gif
dar idomu, ar jus perkate cekiu knygele, ar tuos cekius vel gi galima kur nors atsispauzdinti internete g.gif ar privaloma pirkti. kaip darote jus? g.gif cia turbut juokingi klausimai jums blush2.gif
Atsakyti
Sveiki, man toks klausimas iškilo...
Užpildžiau elektroninėj manoVMI prašymą verslo liudijimui, paskaičiavo jie labai įdomiai. VMI mokesčius kaip ir priklauso, bet Sodrai parašė, kad reikia tik PSD mokėti ir tai dviem būdais (jei esi nors vieną dieną tą mėnesį dirbę, arba jei draužiamas valstybės lėšom), arba 90Lt kitu atveju. Jokių pensijinių mokesčių nebuvo g.gif a) atveju sumokėt galima iki kitų metų gegužės 1 dienos...

Tai kaip man dabar suprasti? VMI kaip ir sumokėjau, o ką su sodra daryti? Laukt kol pagrasis... ar bandyt mokėt ir tikėtis, kad nepermoki.. nes jie gi nieko niekam negrąžina...
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 02 27, 16:13)
jeigu turite kelias veiklas, turite pildyti atskirus pajamų - išlaidų apskaitos žurnalus ir deklaruoti atskiromis eilutėmis.

o jei turi kelias veiklas, bet pajamos gautos tik iš vienos, ar reikia pildyti žurnalus visoms veikloms (ir kur pajamos negautos), ar užtenka deklaracijoje tas veiklas nurodyti?
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2013 03 20, 16:33)
Užpildžiau elektroninėj manoVMI prašymą verslo liudijimui, paskaičiavo jie labai įdomiai. VMI mokesčius kaip ir priklauso, bet Sodrai parašė, kad reikia tik PSD mokėti ir tai dviem būdais (jei esi nors vieną dieną tą mėnesį dirbę, arba jei draužiamas valstybės lėšom), arba 90Lt kitu atveju. Jokių pensijinių mokesčių nebuvo  g.gif  a) atveju  sumokėt galima iki kitų metų gegužės 1 dienos...

Tai kaip man dabar suprasti? VMI kaip ir sumokėjau, o ką su sodra daryti? Laukt kol pagrasis... ar bandyt mokėt ir tikėtis, kad nepermoki.. nes jie gi nieko niekam negrąžina...

klauskit sodros
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2013 03 20, 16:33)
Užpildžiau elektroninėj manoVMI prašymą verslo liudijimui, paskaičiavo jie labai įdomiai. VMI mokesčius kaip ir priklauso, bet Sodrai parašė, kad reikia tik PSD mokėti ir tai dviem būdais (jei esi nors vieną dieną tą mėnesį dirbę, arba jei draužiamas valstybės lėšom), arba 90Lt kitu atveju. Jokių pensijinių mokesčių nebuvo  g.gif  a) atveju  sumokėt galima iki kitų metų gegužės 1 dienos...

man lygiai tas pats. viena konsultante vmi sakė, kad čia klaida programoje.
Atsakyti